POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Narin cinayetinde adli tıp raporu tamamlandı
Narin cinayetinde adli tıp raporu tamamlandı
İsrail savaş uçakları Hizbullah hedeflerini vurdu
İsrail savaş uçakları Hizbullah hedeflerini vurdu
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Kılıçdaroğlu Dervişoğlu'nu ziyaret etti
Kılıçdaroğlu Dervişoğlu'nu ziyaret etti
30 Ekim 2017 Pazartesi - 15:02

Balbay'dan Savunma Bakanlığı'na önerge tepkisi

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Ali Balbay halen Yunanistan’ın işgali altındaki Ege adalarına ilişkin soru önergesine Milli Savunma Bakanlığı tarafından "Bu soru benim sahama girmiyor” yanıtı aldı. Balbay bu durumu “garabet” olarak niteledi.

Balbay dan Savunma Bakanlığı na önerge tepkisi

Balbay uluslararası antlaşmalarla güvence altına alınan Türkiye’ye ait 18 ada ve 1 kayalığın Yunanistan tarafından işgal edilmesini 06.06.2017 tarihinde Milli Savunma Bakanlığı’nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na vermiş olduğu soru önergesi ile gündeme getirmişti.

Balbay’ın soru önergesine cevaben Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli imzalı yazıda; Ege adaları işgalinin Milli Savunma Bakanlığı’nın görev ve faaliyet alanına girmediği belirtilerek, önergenin muhatabının Milli Savunma Bakanlığı olmadığı belirtildi.

Balbay Milli Savunma Bakanlığı’nın Ege adaları işgalini bir güvenlik sorunu olarak görmemesini ve konuyu görev ve faaliyet alanı içerisinde değerlendirmemesini, garabet olarak yorumladı.

Milli Savunma Bakanlığı’nın Balbay’ın soru önergesine karşılık vermiş olduğu cevap şöyle: “İzmir Milletvekili Mustafa Ali Balbay tarafından TBMM Başkanlığına verilen ve Milli Savunma Bakanı tarafından cevap verilmesi talep edilen, 7/14545 sayılı ilgili yazılı soru önergesinde yer alan konular Dışişleri Bakanlığı’nın görev ve faaliyet alanına girdiğinden EK-A’da sunulmaktadır”  

Balbay’ın EK-A’da yer alan 06.06.2017 tarihinde Milli Savunma Bakanlığı’nın yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığı’na vermiş olduğu soru önergesi  şöyleydi:

Ege’de yer alan Koyun, Hurşit, Fornoz, Eşek, Nergizçik, Bulamaç, Kalolimnoz, Keçi, Sakarcılar, Koçbaba, Ardacık, Ardıççık, Marathi adalarımız ile Akdeniz’de yer alan Gavdos, Dhia, Dionisades, Gaidhouronisi, Koufonisi adaları ve Venedik kayalıklarımızın Yunanistan tarafından işgal edildiği doğru mudur?

Adalarımıza Yunan askerleri ile birlikte silah ve mühimmat yığınağı yapıldığı uçaksavar ve top gibi ağır silahlar yerleştirilerek top namlularının Türkiye’ye yönlendirildiği doğru mudur?

Kamuoyuna yansıyan Yunan Savunma Bakanı ile Kara Kuvvetleri Komutanının Yunan işgali altındaki Aydın’a bağlı Eşek Adamızda gövde gösterisi yapıp, Yunan müziği eşliğinde, kadeh kaldırıp, kuzu çevirmesine neden müdahale edilmemiştir? Bu imkanın verilmesinde sorumlular kimdir? Kendileri hakkında hangi adli ve idari işlemler yapılmıştır?

18'inci adamız Marathi Adası’nın, Yunan bayrakları tarafından donatılıp, Yunan vatandaşlarına tatil yeri haline getirilmesine neden izin verdiniz?

Adalara ilişkin yönetim idaresi karar ve yetkisi Türk ve Yunan makamları tarafından ortak mı yürütülmektedir? Bölgede Belediyeler ve merkezi idareler bakımından ikili bir yönetim mi oluşmuştur?

Ülkemizin tarihi, siyasi ve askeri kazanımlarını bir bir kaybetmesinin nedeni nedir? Bu gelişmeler ülkemiz için güvenlik ve beka sorunu değil midir? Bu kuşku ve endişeleri gidermek için hükümet olarak hangi önlemleri alıyor, hangi politikaları uygulayacaksınız?

Bu iddialar Türkiye’nin tapu senedi olan Lozan Antlaşmasını delmek anlamına gelmiyor mu?

Hükümetin bu adalara ilişkin kayıtsızlığı, Anadolu'nun dilim dilim emperyalist ülkeler arasında paylaşımını öngören, Mustafa Kemal Atatürk önderliğindeki Kurtuluş Savaşı sonucunda yırtılıp tarihin çöplüğüne atılan Sevr Antlaşması özlemcilerini heveslendirmeyecek mi?

 
Okul bahçesinde ağaç devrildi: 1 ölü, 4 yaralı
 
İzmir'e 750 bekçi alınacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’de belediye başkan adayları 3 aşamada belirlenecek
Erken yerel seçim çağrısında bulunan CHP'de, hazırlıklar başladı. CHP, ...
CHP'li Sertel'den 'Almanya' mesajları!
Sertel, Almanya’daki programı kapsamında Kanal Avrupa’da Erdal Tekin’in ...
AK Parti'de yeni istifalar yolda!
Hürriyet yazarı Selvi, AK Parti'deki belediye başkanı istifalarının İstanbul’un ...
 
TKP’nin Cumhuriyet ve Ekim Devrimi kutlamasına CHP desteği!
Türkiye Komünist Partisi tarafından Cumhuriyet’in 94., Ekim Devrimini’nin ...
Erdoğan: Milletimizle bir olup bu oyunu bozacağız
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resepsiyonunda ...
Meclis'te yoğun mesai: Masada 2 önemli tasarı
Türkiye Büyük Millet Meclisi yoğun bir haftaya giriyor. Genel Kurul gündeminde ...
 
İYİ Parti'de İzmir'in başkanı netleşiyor: İşte o isim!
Meral Akşener önderliğinde İyi Parti’nin kurulmasının ardından gözler ...
Alaaddin'in sihirli lambası
Alaaddin’in Sihirli Lambası masalını bilmeyen yoktur. 7’den 70’e muhakkak ...
CHP’de Cumhuriyet kutlamasına damga vuran mesaj: Hodri meydan, 8 ilçeyi de istiyoruz!
İl Örgütü Cumhuriyet Bayramı’nı Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen alternatif ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri