POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Narin cinayetinde adli tıp raporu tamamlandı
Narin cinayetinde adli tıp raporu tamamlandı
İsrail savaş uçakları Hizbullah hedeflerini vurdu
İsrail savaş uçakları Hizbullah hedeflerini vurdu
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Kılıçdaroğlu Dervişoğlu'nu ziyaret etti
Kılıçdaroğlu Dervişoğlu'nu ziyaret etti
20 Ekim 2017 Cuma - 09:15

Başak'tan parti içi mesaj yağmuru!

CHP Konak İlçe Başkanı Şakir Başak, katıldığı radyo programında parti içi önemli açıklamalarda bulundu.

Başak tan parti içi mesaj yağmuru!

GERÇEKİZMİR - CHP Konak İlçe Başkanı Şakir Başak, Can Radyo’da gazeteciler Sercan Avcı ve Bünyamin Dobrucalı’nın hazırlayıp sunduğu Kafe Siyaset programında konuk oldu.

Başak, ilçe kongresi ve il kongresine yönelik önemli mesajlar verdi.



Başak’ın radyo programında öne çıkan konuşmaları şöyle: 

DELEGE SEÇİMLERİ ADALETLİ GEÇTİ
Delege seçimlerinde elimden geldiği kadar alanda sahada çalışan kim varsa delege yapmaya çalıştım. Gençlere ve kadınlara çok önem verdim. Genel itibariyle mahallelere karışan, onlara müdahale eden bir tavrım asla olmadı. Delege seçimleri adaletli geçti. Ama eksikler yok mudur elbette vardır.

PARTİNİN HAMALLIĞINI YAPTIM
Ben siyaseti örgütüme dayanarak yapıyorum. Şahıslara ve güçlere dayanarak yapmıyorum. Ben bu partinin hamallığını yaptım. Ömrüm boyunca unutamayacağım bir görev verdiler bana. Ben o örgütün başını öne eğdirmeyeceğim.

DELEGE CANAVARLARINI TASFİYE EDECEĞİZ
3.5 yıldır partinin kapısını çalmayan insanlar kapımıza dayandı. Maalesef bu sadece Konak’ta değil. Sağlıklı bir örgütlenme şekli değil bu. Ben bu güne kadar nadir eylemlerimde 500-600 kişi gördüm ama delege seçimlerinde bu sayı oluyor. Biz bu delege canavarlarını tasfiye edeceğiz.

ADAY OLMAYACAKTIM AMA…
Ben bu koltukta oturduğum günden beri biri desin ki Şakir Başak bu koltuktan güç alıyor. Bizim gibi militanlara ihtiyaç var. İki kez aday oldum ikisinde de seçildim. Ben aday da olmayacaktım. Genç bir kardeşimiz vardı o olsun isterdim. Daha hazır değilim başkanım dedi ve o yüzden devam edeceğim. Aynı tas aynı hamam düzenin ortadan kalkması lazım. Ben genel iktidara inanıyorum. Bireylerin iktidarına inanmıyorum. Bizim mücadelemiz budur. Bundan zerre ödün vermedim, vermeyeceğim.

YALI ÖRGÜTÜN BİR PARÇASI
Yalı Grubu bu örgütün bir parçası. Grubu örgüte karşı gibi bir algı olarak göstermeye çalışıyorlar ama biz bir bütünüz.

BELEDİYE BAŞKANI KARIŞMADI
Örgüt olarak iyi bir dönem geçirdik. Biliyorsunuz belediye başkanımızla zaman zaman fikir ayrılıklarımız oldu ama şuan sayın başkanla çok uyumluyuz. Delege seçimlerine de kesinlikle karışmadı. Benim partimin belediye başkanıdır, iyi hizmet edilmesi için her zaman arkasında olmamız gerekiyor.

BEN ORTAK PAYDA DA UZLAŞILACAK ADAY DEĞİLİM
İl başkanlığı için konuşulmam bile çok büyük bir onur. Ben ortak paydayla uzlaşılacak bir aday değilim. Ben uç bir adamım. Her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır. Bu yüzden bunu telaffuzunu bile yapmadım. Ben 3-4 ay önce bir açıklama yapmıştım. Konak hep bir taraf oldu. Ben şuradayım, bunu destekliyorum dedi ve o yolda yürüdü. Bu örgütün İzmir’de ortak aday çıkarıp 2019’da omuz omuza mücadele verilmesi gerekiyor. İsimler çok önemli değil. Bu örgütü birleştirecek bir aday çıkarsa biz Konak olarak destekleyeceğiz. Bizler Konak olarak uzlaşıdan tarafız. Aziz başkana da söyledim. Bu konu hakkında görüştük. Örgütün adayının seçilmesi gerektiğini konuştuk.

UZLAŞI BÜYÜK İHTİMALLE OLUR
Geçmişte hatalar yapılmış olabilir. Hata yapıldıysa hatadan dönülmesi lazım. Ben bu dönem kendi üstüme düşen görevi neyse  yapacağım. Aziz Başkanımızın da üzerine görevler düşüyor. Ağabey konumunda. Uzlaşının büyük ihtimalle gerçekleşeceğini düşünüyorum. Kutuplaşma olmamalı.

BİRLİK OLMAZSA YAZIK OLUR
Basit bir dönem değil bu dönem. 2019 çok önemli. Şartlar değişti, anlayış değişti. Kutuplaşma bize zarar verir. Gördüğüm kadarıyla büyük bir kesim bu düşüncede birleşiyor. Bu gerçekleşmezse yazık olur. Her seçim demokratik değildir. Demokrasinin bazı sınırları vardır. Ben birinin elini tutup kaldırabilirim bunu destekliyorum diye. Ama bugün o gün değil. 2019’un yarını yok. O kadar önemli bir süreç yaşıyoruz. Partiler üstü bir anlayış olmalı. %51’i almamız gerekiyor.

HERKES İSTEDİĞİ İSMİ YAZAR İLK 3 GENEL MERKEZE İLETİLİR
Biz 30 ilçe başkanı bir araya geliriz. Kapalı zarf usulü herkes isim yazar. Belediye başkanları bir araya gelir isim yazar. Milletvekilleri istedikleri isimlerini yazar. İlk 3 çıkan isim Genel Merkeze gönderilir. Genel Merkez’in de görüşü alındıktan sonra il başkanı o üç isim arasından seçilir. Sadece İzmir için bakmayın, ben 9 bin kilometre Anadolu’yu gezdim. İnsanlar İzmir’i örnek alıyor. Bizim Türkiye’ye örnek olmamız gerekiyor. Ülke birlik, bütünlük istiyor. Bardağın boş tarafından değil dolu tarafından bakmalıyız. Biz Konak olarak bu düşünceden bu duruştan vazgeçmeyeceğiz.

KOLTUKTAN GÜÇ ALMIYORUM
Bu kez il delegesi olacağım. Geçen sefer bu fedakarlığı yaptım. Ben bu fedakarlıkla ailemden kimseyi de yazdırmadım. Yine belli olmaz ama şuan olmayı düşünüyorum. Ama o an olmamam gerekiyorsa üstünü çizerim olmam. Benim oturmuş olduğum koltuğa katkı koyuyorum. Ben koltuktan güç almıyorum. Bireysel anlamda beni tanıyan herkes bilir, siyaseten bir çıkarım olmadı. Ailemin hiçbir ferdi belediyelerde çalışmaz. Benim gençlik kollarım Gültepe’den yürüyerek geliyor, simit yiyor. Ben Konak kongresinde yemin ettim, bu koltuktan güç almayacağımı bu örgütün hamallığını yapacağımı söyledim. Benim örgütüm bana ilkesel duruşla siyaset yapılabildiğini gösterme fırsatı verdi.

HEP MÜCADELE ETTİM
Hayalperest olmamak lazım. Tabi ki ilçede birileri rakip olmak isteyecektir. Bugüne kadar partiye zerre katkısı olmayanlara, aidat bile ödemeyenlere karşı hep mücadele ettim. Yine aynı olaylar olursa yine mücadelemi sürdüreceğim. Biliyorsunuz geçmişte benim gençlik kollarım bana destek vermedi. Şimdi bırakacağım diyorum kolumdan tutuyorlar hayır başkan olmaz diyorlar. Neden biliyor musunuz, ben onlara bana destek olmadılar diye farklı bakmadım.

BORÇLARI SIFIRLADIM
Ben insanların ne söylediğine bakmıyorum. Ne yaptığına bakıyorum. Ben 3.5 yıldır burada ilçe başkanlığı yapmışım. Ekonomik olarak bütün ilçelere baksınlar. Geldim, bütün borçları sıfırladım. Şu an bana göre en güçlü ilçeyim. Kasası para dolu olan bir ilçemiz var.

 
Büyükşehir'den İzmir'e bir süper arena daha!
 
İzmir’in o ilçesinde ‘müftülere yetkiye’ karşı hamle: Nikah 1 lira!
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Tuncer oruncak 22 Ekim 2017 Pazar 20:03

Sevgili başkanım ağzına sağlık değerin bilinmeli

Yorumu oyla      0      0  
Derya 22 Ekim 2017 Pazar 17:08

Sayın şakır başak sen hangi adaletten bahsediyorsun delege seçimlerinde sandık kurmadan liste kaçırarak seçim yaptın şimdi kalkmış delege agalığından bahsediyorsun senden ıyi delege ağası ama şunu bil ki artık gideceksin o koltuğa yapışmana izin vermeyecek GÜLTEPE sen gültepenin üstünü çizmeye çalıştın konaktada emekcileri yazmadin

Yorumu oyla      0      0  
Binnaz kabakcı 21 Ekim 2017 Cumartesi 16:39

Rabbim gönlüne göre versin ablacım cıkarsın menfaatsiz CHP için varız

Yorumu oyla      0      0  
Barış 20 Ekim 2017 Cuma 23:21

Yorumlara bakıyorum da az çok yazanları tahmin ediyorum. Partinin kapısını itmeyen, hiçbir faaliyetine katılmayan, sadece oturduğu yerden eleştirmeyi bilen ama iş delege olmaya gelince en önde zıplayan kişiler. Varsa bir usulsüzlük verirsin dilekçeni ve belgelerini YSK ya da disiplin kuruluna araştırılır. Klavye başında ahkam keserek bu işler olmuyor. İFTİRA ATARAK OLMUYOR. Ayağında ayakkabı,sırtında kazağı,okul için defteri kalemi olmayan binlerce çocuğa yardım edildi. 300’den fazla partili çeşitli kurumlarda işe yerleştirildi. Konak ilçe örgütü ekmeğini paylaştı aç insanlarla. 10 bin kitap dağıttı. Daha onlarca faaliyet var. Hepsi de belgeli. Gelin sorun öğrenin. Hem hiç birşey yapmayın hem de haksız yere eleştirin. Gelin alın teri dökün, emek harcayın. Atıp tutmayın!!!

Yorumu oyla      0      0  
Gençlik 20 Ekim 2017 Cuma 22:43

Burda Boş boş yorum atıp Başkanı Karalayanlar Listelere Yazilmayan Kişilerdir Şakir Başak Sayesinde Örgüt Dimdik Ayaktadır herkez Boş muhabbet etmesin

Yorumu oyla      0      0  
Partili2 20 Ekim 2017 Cuma 21:14

Yorum yapanların hepsini okuyoruz ve anlıyoruz ki emeğe saygınız sıfır . saygınız olmuş olsaydı emek verenlerin delege olması için ugrasilmasindan rahatsızlık duymazdınız ayrıca yine emeğe saygınız olsaydı delege seçiminden delege seçimine kadar ki sürede partiye gelir gider emek verirdiniz lafa geldi mi mangalda kül bırakmıyorsunuz ama sadece delege seçimlerinde ortaya çıkıyorsunuz buradan algilanan bu. Meyve veren her zaman taşlanir bu bilinen birşey.. yalı yalı deyip yalıyı öcü haline getirmişsiniz.. eminiz ki sizler daha da kötüsünü yapacağa benziyorsunuz. En azından yalı da bulunan insanların eylemlere ve seçimlerdeki tum çalışmalara katıldıkları Parti ye gelenler tarafından görülmektedir. Sizlerin partililigi de yapılan yorumlar neticesinde tartışılacak durumdadır görülen bu. Partiyi buralar da kamu oyunda sosyal medya da bu hale soktuğunuz için istifa ederseniz sizler için en şık hareket olacaktır. En azından onurlu bir hareket yapmış olurdunuz. gelecek meclis üyelikleri icin değil parti için emek vermeye çalışsaydınız bu sözleri kullanmazdınız diye düşünmekten alıkoyamıyorum kendimi

Yorumu oyla      0      0  
Kamil 20 Ekim 2017 Cuma 16:05

Sözde listelere karışmamış ama çalışanları listelere yerlestirmis. Neye göre çalışan sen kim olarak milletin emeğini sorguluyorsun. Yalidan bir Allah''ın kulu partinin kapısını mi araladı bugüne kadar örgütün gücü diyorsun. Sen ve senin gibi sadece kendi menfaatine çalışan kişiler yüzünden izmir gibi Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı bir şehir bile artık Atamizin yadigarı CHP ''den uzaklaşıyor. Bırakın artık bu koltukları.

Yorumu oyla      0      0  
Baskan 20 Ekim 2017 Cuma 15:28

Baskan sen degisim umuduyla geldin baska bi kapi accacaksin diye geldin.2 donem gecti yanindakiler ayni. insanlari siyasete katman gerekirken ya da insanlar ozgurce siyasete girmesi gerekirken sen 40 kisi ile eylem pesine dustun yani goruntuden baska birsey degil yaptigin. Yeni bir soluk lazim

Yorumu oyla      0      0  
devrim 20 Ekim 2017 Cuma 15:02

kapalı kapılar ardında kafana göre isim yazıp delege yaparak adaleten konuşman ne kadar tutarsız olduğunu gösteriyor.

Yorumu oyla      0      0  
Vatansever 20 Ekim 2017 Cuma 13:32

Basak kendi ağzıyla itiraf ediyor "...delege yapmaya çalıştım " diyerek. Yani sandiklar kuruldu özgürce seçim yapıldı diyemiyor. Diyemezde. Ama YALI ya laf yok!!!!

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’de o başkandan il kongresi için ‘tek liste’ çağrısı
CHP İzmir’de, parti içi yarış süreçlerinde ‘taraf’ olan belediye başkanları ...
Arınç'tan çok konuşulan Gökçek tweet'i
Bülent Arınç, günlerdir istifası beklenen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ...
AK Parti'de sürpriz istifanın perde arkası!
AK Parti Sakarya Milletvekili Şaban Dişli, 30 Ağustos’ta atandığı AK Parti ...
 
'Gökçek gövde gösterisi yapmayı planlıyor' iddiası
Gökçek'in 10 Kasım'da gövde gösterisi yaparak görevi bırakmayı planladığı ...
Erdoğan: Maalesef dünyada adalet yok!
Cumhurbaşkanı Erdoğan "Maalesef dünyada adalet yok. Özellikle ekonomik ...
İstifası istenen başkandan kafa karıştıran açıklama!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın istifa çağrısı yaptığı belediye başkanlarından ...
 
CHP'den nikah yetkisi için flaş teklif
CHP, muhtarlara nikah kıyma yetkisi verilmesi için tekilf verdi. Gerekçede ...
AK Parti'de sürpriz istifa: 'Yorumlar rahatsız etti' dedi..
Sakarya Milletvekili Şaban Dişli, "Parti içinden arkadaşlarımın yorumları ...
Kılıçdaroğlu: Seçimle gelen seçimle gitmeli
CHP lideri Kılıçdaroğlu aralarında Melih Gökçek'in de olduğu bazı belediye ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri