POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan BM'ye geçici üye tepkisi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan BM'ye geçici üye tepkisi
Dokuz bin yıllık geçmişe sahip... Mersin'de bulundu
Dokuz bin yıllık geçmişe sahip... Mersin'de bulundu
İkinci el otomobilde yeni dönem başladı
İkinci el otomobilde yeni dönem başladı
Jahrein'den Elçin Sangu'ya 'çomar' davası
Jahrein'den Elçin Sangu'ya "çomar" davası
27 Eylül 2024 Cuma - 09:38

Başkan Duman duyurdu: Buca Belediyesi'ne 'temizlik' yasağı!

Okullarda yaşanan temizlik personeli eksikliği kurumları yeni çözüm yolları bulmaya iterken, Buca Belediyesi ilçedeki okullara temizlik desteği vermeye başlamıştı. Başkan Duman, Milli Eğitim Müdürlüğü’nün belediyenin ilçedeki okullarda temizlik yapmasını yasakladığını duyurdu.

Başkan Duman duyurdu: Buca Belediyesi ne  temizlik  yasağı!

GERÇEKİZMİR - Okullarda yeterli temizlik personelinin olmamasından kaynaklı Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı eğitim kurumlarında hijyen problemleri yaşanırken Buca Belediyesi ilçedeki okulların temizliği için kolları sıvamış konu Cumhur İttifakı ve CHP arasında tartışmaya da neden olmuştu.

Buca Belediye Başkanı Duman sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile belediyenin okullardaki temizlik hizmetinin Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yasaklandığını duyurdu.

Buca Belediye Başkanı Duman sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Değerli Bucalılar; Okullarımızda temizlik yapmamızın İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yasaklandığını öğrendik… Bizden temizlik talep eden okullar, tek tek arayarak taleplerini geri çekti. Ekip arkadaşlarımız, okulların kapısından geri çevrildi. Üzülerek söylemek zorundayım ki bugünden itibaren maalesef okullarımızda temizlik faaliyeti yapamayacağız. Bu durumu halkımızın vicdanına havale ediyorum” ifadelerini kullandı.

"TAKDİR ÇOCUKLAR VE VELİLERİN!"

Duman yayınladığı videoda şu ifadeleri kullandı: Kıymetli Bucalılar, okullarımızda yeni eğitim öğretim sezonunun açılmasıyla birlikte temizlik konusunda yaşanan sorunların ardından Buca Belediyesi olarak hızlıca harekete geçmiş, hafta sonundan bu yana ihtiyaç duyan okullarımıza temizlik ekiplerimizi göndermeye başlamıştık. Bugün itibariyle Milli Eğitim Müdürlüğü'nden gelen talimatla belediyemize ait temizlik ekiplerinin okullara girmesine izin verilmemektedir. Ancak belediye yasasında 'belediyeler devlete ait her derecedeki okul binalarının inşaatı, bakımı ve onarımını yapabilir' demektedir. Bu yasa doğrudan bize sorumluluk yüklemese de yapabilir diyerek bu gibi zorlu şartlarda çocuklarımızın yanında olmamız için yasal bir zemin oluşturmaktadır. Buca Belediyesi olarak çocuklarımızın temizi olmayan koşullarda eğitim almasını öğretmenlerimizin bu şartlarda eğitim vermesini içimize asla sindiremiyoruz. Bu kararın ardından bugünden itibaren Buca'mızdaki okullarda son derece verimli olan temizlik çalışmamızı maalesef durdurmak zorunda kalıyoruz. Üstüne basa basa tekrar söylüyorum. Biz okullarımızı temizlemeye hazırız. Milli Eğitim Müdürlüğü'nün almış olduğu bu kararın takdirini çocuklarımıza ve velilerimize bırakıyorum. Buca'da doğmuş, Buca'da ilkokul, ortaokulu, liseyi ve üniversite okumuş ve bu kentte belediye başkanı seçilmiş bir evladınız olarak benim tek derdimin çocuklar olduğunu bilmenizi istiyorum. Saygılarımla

 
Eşki: Kadın özgürlüğü engellenmek isteniyor
 
Konak’ta ‘Mutlu Çocuklar Oyun Evleri’ne kayıtlar başladı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Kezban 27 Eylül 2024 Cuma 12:27

okullarımız pislik içinde ydi bucali olarak görkem dumanın çalışmalarını taktir ediyoruz ve okullarımızın temizliyi hijyeni çocuklarımız için çok mutlu olmuştuk her zamanki gibi yine engeller başlamış bulunmaktadır çalışanı İzmir için yapılacak en güzel çalışma sistemini engellemek ne demetir ya ülkemiz ne hale geldi yazıklar olsun benim çocuklarım okula gidip pislikten hastalık kapacaklar diye endişe eden aileler var görkem duman sayın başkanımız çalışmalarınızdan dolayı sizi tebrik ediyoruz buca halkı olarak okulları ozaman engelleyenlerin temizlemesi gerekir halktan para toplayamazlar böyle bir kötülük görülmemiş tır ne yazikki bizler halk olarak üzgünüz ve her daim yaninizdayiz başarılar diliyorum sayın başkanım

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Eşki: Kadın özgürlüğü engellenmek isteniyor
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Demokrat Kadınlar Sosyal Yardım Derneği ...
İzmir'in emektar itfaiyecileri söyleşide buluştu
İzmir Büyükşehir Belediyesi, İtfaiye Haftası’nda İzmir İtfaiyesi bünyesinde ...
Tugay'dan 'Körfez' mesajları... Altyapı için tarih verdi: Dünya dursa da temizleyeceğiz!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, İzmir Ekonomik Kalkınma ...
 
TBB encümen üyelerinden İmamoğlu'na destek
Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Encümen Üyeleri arasında yer alan Efes ...
Dil Devrimi’nin 92. yılı Konak’ta kutlandı
Dil Devrimi’nin 92. yılı, Konak Belediyesi ve Dil Derneği İzmir Şubesi ...
İzmir’de spor zirvesi için geri sayım başladı... Tugay’dan bir Karşıyaka Stadı açıklaması daha!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Ticaret Odası (İZTO) ev sahipliğinde, ...
 
Interfresh Eurasia Fuarı İzmir’e taşındı… Tarımda gıdada kendine yeten şehir
Interfresh Eurasia Fuarı’nın açılışında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye ...
Soyer 300 km demişti... İzmir'de ne kadar ayrıştırma kanalı inşa edildi?
İzmir Körfezi’nde yaşanan balık ölümleri ve kötü koku sorununa çözü arayışı ...
Türkmen’den itfaiye personeline ziyaret
Kemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Türkmen, İtfaiye Haftası dolayısıyla  ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri