POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Erdoğan ve Özel, aynı tarihlerde New York'ta
Erdoğan ve Özel, aynı tarihlerde New York'ta
6 ve 9 yaşındaki 2 kız çocuğuna cinsel istismar
6 ve 9 yaşındaki 2 kız çocuğuna cinsel istismar
AFAD duyurdu... Akdeniz'de deprem!
AFAD duyurdu... Akdeniz'de deprem!
Karar Resmi Gazete'de: 16 ilin valisi değişti
Karar Resmi Gazete'de: 16 ilin valisi değişti
26 Kasım 2017 Pazar - 10:41

Bornova'nın tarihi köşkünde 'yeşil' zirve

Yeşil Düşünce Derneği ve Bornova Belediyesi'nin ortak yürüttüğü "Yereli Yeşillendir, İklimi Yeşillendir" projesinin ilk toplantısı Bornova Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Bornova Belediyesi Kent Arşivi Müzesi Dramalılar Köşkü'nde yapılan toplantıda Yeşil Düşünce Derneği'nden Proje Koordinatörü Özgecan Kara, Bornova Belediyesi Belediye Meclis Üyesi Öget Nevin Cöcen'in ve Yeşil Düşünce Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Barış Gençer Baykan katılımcılara proje ile ilgili bilgi verdi.

Bornova nın tarihi köşkünde  yeşil  zirve

Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği tarafından ortak finanse edilen Türkiye'de İklim Değişikliği Alanında Kapasitenin Geliştirilmesi Hibe Programı çerçevesinde "Yereli Yeşillendir, İklimi Yeşillendir" projesi Bornova'da başladı. Yeşil Düşünce Derneği ve Bornova Belediyesi'nin ortak yürüttüğü projenin ilk toplantısı Bornova Belediyesi'nin ev sahipliğinde Kent Arşivi Müzesi Dramalılar Köşkü'nde yapıldı.

15 Eylül 2017 tarihinde uygulanmaya başlayan projenin amacı yurttaşların, bireysel girişimcilerin, kooperatif girişimlerinin ve yerel yönetimlerin iklim değişikliği, iklim değişikliğine uyum ve azaltım yöntemleri ile yenilenebilir enerji alanlarında kapasitelerini arttırmak. 12 ay sürecek olan proje süresince Bornova Belediyesi konuyla ilgili eğitimler düzenlenleyerek bilgilendirici yayınlar hazırlayacak. Projenin açılış toplantısına Yeşil Düşünce Derneği'nden Proje Koordinatörü Özgecan Kara, Yeşil Düşünce Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Barış Gençer Baykan, Bornova Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Akkaya, Belediye Meclis Üyeleri ve yenilenebilir enerji uzmanları ile akademisyenler ve yerel çevre grupları katıldı.

Projenin başlangıç konuşmasını yapan Bornova Belediyesi Meclis Üyesi Öget Nevin Cöcen , Bornova Belediyesi'nin "Convenant of Mayors" - "Başkanlar Sözleşmesi"nin Türkiye'de ilk imzalayan belediyelerden biri olduğunu söyledi.  Cöcen, EnergyCities üyeliklerinin de altını çizerek sivil toplum ve belediye ortaklığının önemini vurguladı. Yeşil Düşünce Derneği Yönetim Kurulu üyesi Barış Gençer Baykan ise iklim değişikliği ile mücadele konusunda yerel yönetimlerin insiyatif alıp genele örnek olması gerektiğini belirtti. Yeşil Düşünce Derneği'nden Proje Koordinatörü Özgecan Kara'da proje ile ilgili bilgi vererek amaçlarını anlattı.

Bornova Belediyesi'nin  çevreci çalışmalarla örnek olduğunu hatırlatan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, "Hem yenilenebilir kaynakları kullanarak çevre değerlerimizi koruyoruz, hem de sağladığımız tasarrufları yatırımlara dönüştürüyoruz. Energycities üyesi bir belediye olarak çevreci enerji kullanımı ve çevreci projelerle örnek olmaya devam edeceğiz" dedi.

 
Bucalı kadınlara Bilek’le kahkaha tufanı
 
Bornova'da atık devrimi: Avrupalı 20 ortaklı proje
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bucalı kadınlara Bilek’le kahkaha tufanı
Ünlü stand-upçı Benan Bilek 25 Kasım Kadına Şiddete Hayır gününde Bucalı ...
Bayraklı'da karikatürler yarıştı!
Bayraklı Belediyesi tarafından düzenlenen 3. Ulusal Karikatür yarışması ...
Urlalı kadınlar şiddete karşı yürüdü
Urlalı kadınlar, “25 Kasım Uluslararası Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ...
 
Karşıyaka parkları nar kokacak!
Karşıyaka Belediyesi, ilçe genelindeki parkları nar ağaçlarıyla süsledi.
İZSU'dan 3 paket arıtma daha!
Sağlıklı su üretimi konusunda Türkiye’nin en güvenli kentlerinden biri ...
Başkan'dan 'tünel' mesaisi: Buca'dan girip Otogar'dan çıkacak!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Buca'yı Otogar'a bağlayacak 2.5 kilometrelik ...
 
Konak'ta dikkat çeken afişler
İZMİR'de, Başkan Sema Pekdaş tarafından yönetilen Konak Belediyesi'nin ...
Narlıdere'de coşkulu kutlama
Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler ...
Ödemiş’te 25 Bin lale toprakla buluştu
Ödemiş ana caddelerinde lale dikilmeye başlandı. Kırmızı, sarı, beyaz, ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri