POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
CHP'de ön seçim için ikinci aday da çıktı
CHP'de ön seçim için ikinci aday da çıktı
Ebrar Sitesi'nin kurucusuna 18 yıl hapis cezası
Ebrar Sitesi'nin kurucusuna 18 yıl hapis cezası
Özel Silivri’ye gidecek: Tutuklu 7 ismi ziyaret edecek
Özel Silivri’ye gidecek: Tutuklu 7 ismi ziyaret edecek
Araç muayene istasyonları ihalesine 3 teklif
Araç muayene istasyonları ihalesine 3 teklif
17 Şubat 2025 Pazartesi - 09:29

Bornova’da afetlere karşı mücadele çalıştayı!

Bornova Belediyesi, ilçedeki muhtarlar ve azalarla “Bornova ve Afetlere Karşı Mücadele Çalıştayı” düzenledi. Bornova Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleşen çalıştay, Afet İşleri Müdürlüğü, Dış İlişkiler Müdürlüğü ve Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü iş birliğiyle yapıldı.

Bornova’da afetlere karşı mücadele çalıştayı!

Çalıştay kapsamında, Bornova Belediyesi Afet İşleri Müdürü Sinancan Öziçer temel afet bilinci eğitimi verirken, Kentsel Dönüşüm Müdürü Habibe Pelin Mutlu Şevik afet riski altındaki yapıların dönüştürülmesi hakkında bilgilendirme yaptı. Bornova Belediye Başkan Yardımcısı Özlem Ayan ise afet farkındalığının artırılmasının önemini vurgulayarak, alınması gereken önlemler hakkında bilgiler aktardı. Ayan, iklim değişikliğinin önümüzdeki yıllarda en çok konuşulan afet konusu olacağını belirterek, Bornova’daki risklerin iyi analiz edilmesi gerektiğini söyledi. Yaşar Üniversitesi’nden Dr. Duygu Çınar Umdu da Bornova Belediyesi’nin Avrupa Birliği ile yürüttüğü STORMLOG Projesi kapsamında iklim farkındalık eğitimi verdi.

Başkan Ömer Eşki: “Afet yönetimi öncelikli konumuz”

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, çalıştayda yaptığı konuşmada afetlere karşı bilinçli olmanın önemine dikkat çekerek, "Bornova, 1. derece deprem bölgesinde yer alan bir ilçemiz. 2020’de yaşadığımız büyük depremde 117 canımızı kaybettik. Bu acıyı tekrar yaşamamak için sadece afeti bekleyip sonrasında müdahale etmek yeterli değildir. Afet öncesinde alınması gereken yapısal ve bilinçlendirme tedbirlerini hayata geçirmek zorundayız. Muhtarlarımız ve azalarımız, mahallelerde halkımızla en yakın temas eden kişiler. Bu nedenle afet bilincinin yaygınlaşmasında onların rolü çok büyük. Bornova Belediyesi olarak, kentsel dönüşümden afet eğitimlerine, iklim değişikliğiyle mücadeleden, acil durum planlamalarına kadar her alanda aktif çalışıyoruz. Hep birlikte ilçemizi daha dirençli bir hale getireceğiz” diye konuştu.

Başkan Ömer Eşki, bu tür çalıştayların düzenli olarak devam edeceğini vurgulayarak, Bornova halkının afetlere karşı en üst düzeyde hazırlıklı olması için belediyenin tüm imkanlarını seferber edeceklerini söyledi.

 
İzmir’in parkları yeşil dönüşümle canlanıyor
 
Turneye çıkan Shakira hastaneye kaldırıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’in parkları yeşil dönüşümle canlanıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Başkan Dr. Cemil Tugay’ın sağlıklı bir kent ...
Tugay: Halkımız neredeyse ben orada olurum
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Kınık Belediyesi tarafından ...
Konak'ta her adım sevgiye atıldı
Konak’ta Sevgililer Günü, iki gün boyunca Alsancak’ta süren Love Fest ...
 
İzmir Kent Konseyi’nde 3 adaylı yarışta yeni başkan belli oldu
İzmir Kent Konseyi'nde seçim heyecanı yaşandı. Seçimde mevcut başkan Nilay ...
Bayraklı'da kadınlar spor ile stres atıyor
İzmir'in Bayraklı ilçesinde, belediye tarafından uzman eğitmenler eşliğinde ...
Karşıyaka’da yürekleri ısıtan koşu!
Karşıyaka Belediyesi tarafından Sevgililer Günü kapsamında düzenlenen ...
 
Oltalar atıldı… Karaburun’da renkli yarışma!
Karaburun Belediyesi tarafından bu yıl 14. kez düzenlenen Mordoğan Levrek ...
Konak’ta Love Fest rüzgarı esti
Konak Belediyesi’nin Sevgililer Günü için düzenlediği ve iki gün boyunca ...
Bornova’da aşk ve öykü buluşması
Bornova Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği Kent Söyleşileri, bu ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Merak edenler varsa anlatayım...
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri