POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Gündem ‘ön seçim’... Üçlü toplantı ne zaman olacak?
Gündem ‘ön seçim’... Üçlü toplantı ne zaman olacak?
Halit Ergül'ün eşine 'yurt dışı çıkış yasağı'
Halit Ergül'ün eşine 'yurt dışı çıkış yasağı'
LPG'ye zam geldi: İşte yeni tarife!
LPG'ye zam geldi: İşte yeni tarife!
Özel: Erdoğan konut sözünü tutmadı!
Özel: Erdoğan konut sözünü tutmadı!
5 Şubat 2025 Çarşamba - 10:38

Buca’da farkındalık yaratan seminer!

Buca Belediyesi, Dünya Kanser Günü’nde farkındalık yaratmak ve toplumu bilinçlendirmek amacı ile “Rahim Ağzı Kanseri ve HPV Aşısı Farkındalık Semineri” düzenledi.

Buca’da farkındalık yaratan seminer!

Buca Belediyesi, 4 Şubat Dünya Kanser Günü’nde, kanserle mücadeleye dikkat çekmek ve önleyici tedbirleri vurgulamak amacıyla “Rahim Ağzı Kanserinde Erken Teşhis Hayat Kurtarır” konulu bir seminer düzenledi. Buca Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen seminerde konuşan Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Deniz Ulusoy, rahim ağzı kanserinin en büyük nedeninin HPV virüsü olduğunu ve HPV aşısı ile kanser riskinin ortadan kaldırılacağını söyledi.

Rahim ağzı kanserinin, rahim ağzından alınan hücre örnekleri ile yapılan smear tarama testi ile belirlendiğini ifade eden Dr. Ulusoy, bu testin 21-29 yaş arasındaki kadınlarda üç yılda bir, 30 – 65 yaş arasında kadınlarda 5 yılda bir yapılması gerektiğini, 65 yaş üzerinde ise son on yılda yapılan testlerin negatif çıkması durumunda yapılmasına gerek kalmadığını bildirdi.

SİGARA ÖNEMLİ BİR FAKTÖR

Rahim ağzı kanserinin dünyada üreme çağında olan kadınlarda en sık görülen jinekolojik kanser türü olduğunu hatırlatan Uzman Dr. Deniz Ulusoy, her 10 kadından 8’inde rahim kanserine neden olan HPV virüsüne rastlandığını belirtti. Ulusoy, “Rahim ağzı kanserinin ortalama görülme yaşının 50 olduğunu görüyoruz. Rahim ağzı kanserine neden olan etmenleri; çok sayıda doğum yapmak, erken yaşta cinsel ilişkiye girmek, çok sayıda partneri olmak ve sigara içmek gibi sıralayabiliriz. Özellikle sigara kullanımı ile ilgili elimizde ciddi anlamda veriler var” dedi.

 

Etiketler:
 
Balçova korosu kulakların pasını sildi
 
Uzman isim uyardı: Santorini'de volkan patlarsa, kuraklık başlar!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Balçova korosu kulakların pasını sildi
Balçova Belediyesi Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği koroları arka ...
Konak’ta 7’den 77’ye İngilizce Konuşma Kulübü
Konak Belediyesi’nin, Pi Gençlik Derneği ile birlikte düzenlediği İngilizce ...
Kınay’dan depremin yıldönümünde anlamlı ziyaret
Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay, 6 Şubat depreminin yıldönümünde, ...
 
Tugay'dan Körfez açıklaması: Son ölçümleri duyurdu!
İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu'nun (İEKKK) 133’üncü toplantısında ...
Tugay açıkladı: Bornova ve Bayraklı'da 40 bin ev depreme dayanıksız!
İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu'nun (İEKKK) 133’üncü toplantısında ...
Geleceğin girişimcileri, fikirlerinin temellerini FabrikaLab İzmir’de attı
İzmir Çocuk Meclisi Bilgi ve Teknoloji Komisyonu üyesi çocuklar, İzmir ...
 
Karabağlar trafiğine nefes olacak projede son durum ne?
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tarihi ulaşım yatırımları tüm hızıyla ...
Başkan Çiçek'ten mahalle ziyaretleri
Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek başlattığı mahalle ziyaretlerine devam diyor.
Bornova’da taekwondocuların kuşak heyecanı
Bornova Belediyesi’nin spor okullarında taekwondo eğitimi alan 95 sporcu, ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Merak edenler varsa anlatayım...
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri