POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Ege Denizi’nde bir deprem daha!
Ege Denizi’nde bir deprem daha!
Kar yağdı, altı ilde okullar tatil edildi
Kar yağdı, altı ilde okullar tatil edildi
MSB duyurdu: Bir asker şehit oldu
MSB duyurdu: Bir asker şehit oldu
Turabi hakkında yakalama kararı
Turabi hakkında yakalama kararı
5 Şubat 2025 Çarşamba - 12:34

Bursalı Ege Denizi’ndeki depremlere dikkat çekti: İzmir’de 165 binden fazla riskli bina var

AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı, 6 Şubat 2023 depremlerinin ikinci yılı dolayısıyla yaptığı açıklamada, Türkiye'nin büyük bir felaketle karşı karşıya kaldığını ancak devlet-millet dayanışmasıyla bu zorlu sürecin üstesinden geldiğini belirtti. Bursalı, “Özellikle İzmir’imizde 165 binden fazla riskli bina var. Bunların yaklaşık 36 bini acil yıkılmalı ya da dönüşüme girmeli. Burada söz konusu olan insanların canları” dedi.

Bursalı Ege Denizi’ndeki depremlere dikkat çekti: İzmir’de 165 binden fazla riskli bina var

Bursalı, tarihte eşine az rastlanır bu felaketin 11 il, 62 ilçe ve 10 bin 190 köyde büyük yıkımlara yol açtığını hatırlatarak, 14 milyon insanın doğrudan etkilendiğini vurguladı. Şehirlerin, sanayi alanlarının, tarihi ve doğal zenginliklerin yanı sıra altyapı sistemleri, eğitim ve sağlık kurumları gibi kritik yapıların da zarar gördüğünü ifade eden Bursalı, "Adını telaffuz ederken bile zorlandığımız, büyüklüğünü bir asra mal ettiğimiz depremlerde 53 binden fazla vatandaşımızı kaybettik. Çok sayıda yaralımız vardı. O günün izlerini hala bedenin ya da zihninde taşıyanlar var. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Elbette onları hiçbir çaba geri getiremez. Ancak onların bizlere emanet bıraktıklarını hayata sımsıkı tutunmaları için yalnız bırakmadık, asla bırakmayacağız" dedi.

"Asrın Felaketi Bizi Aslımıza Döndürdü"

Yaşanan büyük yıkımın "Asrın Felaketi" olarak nitelendirildiğini belirten Bursalı, "Öyle zamanlar oldu ki karşı karşıya kaldığımız felaketi tarif etmek için bu ifade bile yetersiz kaldı. Ancak bu felaket bize çok şeyi öğretti, bizi aslımıza döndürdü. Milletimiz, felaketler karşısında nasıl fedakarlıklar yapılabileceğini, dayanışmanın bir felaketin acısını nasıl dindirebileceğini gösterdi. Devletimiz, tek bir vatandaşının canı için elindeki bütün imkanlarını seferber etmekten geri durmadı. Bu felakette kadim geleneğimizin, millet-devlet birlikteliğinin ne kadar sağlam olduğunu da gördük" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde kamu kurumlarının hızla harekete geçtiğini ifade eden Bursalı, "Önce arama-kurtarma, ardından inşa ve ihya faaliyetlerine hız verildi. 650 binden fazla kamu görevlisi, sivil toplum kuruluşları ve gönüllüler, deprem bölgesinde görev aldı. Depremzedelerin tüm ihtiyaçları karşılandı, güçlü bir dayanışma sergilendi. Türkiye, Asrın Felaketi karşısında asrın birlikteliğini ortaya koydu. Dünyaya örnek bir dayanışma ruhu sergilendi" ifadelerini kullandı.

"Deprem bölgesine 75 milyar dolar yatırım yapıldı"

Depremin ardından geçen iki yılda bölgenin yeniden inşası için büyük kaynaklar ayrıldığını belirten Bursalı, şu bilgileri paylaştı:

"Deprem bölgesine şu ana kadar yaklaşık 75 milyar dolar, yani 2,6 trilyon liranın üzerinde yatırım yapıldı. 2025 yılı bütçesinden bölgeyi ayağa kaldırmak amacıyla 584 milyar lira kaynak ayrıldı. Şimdiye kadar 201 bin 500 konut afetzedelere teslim edildi."

"Milletimiz ve devletimiz tüm dünyaya örnek oldu"

Bursalı, devletin ve milletin el ele vererek gösterdiği dayanışmanın, felaketin yaralarını sarmada büyük bir güç olduğunu belirterek, şunları söyledi:
"Asrın Felaketi, meydana getirdiği yıkım kadar, devlet ve millet olarak el ele vererek başlattığımız 'asrın dayanışması' ile de anılacaktır. Aziz milletimiz, felaketler karşısında bir araya gelebilme kabiliyetini, 6 Şubat depremlerinin ardından bir kez daha tüm dünyaya göstermiştir. O gün, o büyük felaket karşısında nasıl birlik olduysak, bugün de aynı ruhla hareket ediyoruz. Karşı karşıya kaldığımız felaket ne kadar büyük olursa olsun biz, millet-devlet olarak bir oluruz. Bize düşen, bu kutlu dayanışma ruhunu korumak ve daha da güçlendirmektir."

“Beşik Gibi Sallanan Ege Denizi, Bizi Uyarıyor”

Son günlerde Ege Denizi’nde yaşanan deprem fırtınasına da dikkat çeken Şebnem Bursalı, “Son 4 günde bine yaklaşan deprem, bize bu gerçeğin ne kadar yakınımızda olduğunun en yakın göstergesi. Depremi önlemek, engellemek mümkün değil elbette. Ama depremden korunmak, en az hasarla atlatmak bizlerin elinde. Özellikle İzmir’imizde 165 binden fazla riskli bina var. Bunların yaklaşık 36 bini acil yıkılmalı ya da dönüşüme girmeli. Burada söz konusu olan insanların canları.” dedi.

 
Sözbilir uyardı: Santorini'de tsunami olursa 20-30 dakikamız var!
 
Böke açıkladı: Ön seçim için o tarihte kritik PM!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Özel: Erdoğan konut sözünü tutmadı!
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerle ...
CHP’li Polat’tan ‘Aile Destek Programı’ tepkisi!
Türkiye Aile Destek Programı 2022 yılında uygulamaya konulan ve geliri ...
Gaziemir’de ‘ihale’ ve ‘ruhsat’ tartışması!
Gaziemir Belediye Meclisi’nde “ihale” ve “ruhsat” tartışması yaşandı. ...
 
Sercan Avcı yazdı: Merak edenler varsa anlatayım...
--------------------------------------------------------
CHP'de aday belirleme mesaisi: İmza kavgası yaşanmayacak!
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, önceki gün partisinin genel merkezinde merkez ...
Siyasette 'İzmir'i tanımıyor' tartışması... Saygılı: Asıl tanımayan CHP’li belediyeler!
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ...
 
Erdoğan'a 'İzmir'i tanımıyor' diyen Tugay'a İnan'dan 'Körfez' salvosu!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay'ın, Cumhurbaşkanı Recep ...
CHP İzmir’de meclis üyesi partiden ihraç edildi!
CHP İzmir İl Disiplin Kurulu grup kararına aykırı hareket ettiği gerekçesiyle ...
İzmir'de deprem fırtınası zirvesi: Zeybek'ten 'SGK borçları 120 aya uzatılsın' çağrısı!
Ege Denizi’nde yaşanan deprem fırtınası sonrasında sarsıntılardan etkilenen ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Merak edenler varsa anlatayım...
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri