Mehmet İŞLER/ GERÇEKİZMİR- Çiğli Belediyesi'nin Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Başkanı Utku Gümrükçü, Harmandalı'da meydana gelen toprak kaymalarıyla ilgili önemli bilgiler verdi. Süreci detaylarıyla aktaran Belediye Başkanı Gümrükçü, bölgede 2 tane ayrı toprak kayması yaşandığını ve bunların birbiriyle karıştırılmaması gerektiğini söyledi.
Başkan Gümrükçü ayrıca çöp tesisinin bulunduğu alanla ilgili İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yeni bir çalışmaya imza attığını vurguladı.
Büyükşehir Belediyesi'nin nihai raporunun 15 Ağustos-15 Eylül tarihleri arasında tamamlanmış olacağını açıklayan Gümrükçü, "İzmir Büyükşehir Belediyesi 18 Temmuz itibariyle çöp tesisinin olası kaymalarını da engellemek için, yani geçmişten gelen ve bundan sonra da kaymaması için fore kazık uygulamasını yaptı ve bitirdi. Hafta içinde üstüne istinat duvarlarının yapılması başlayacak. Bu saatten sonra çöp tesisinin kayması söz konusu olmayacak" dedi.
BÜYÜKŞEHİR VE BAKANLIK ÇALIŞMALARIYLA İLGİLİ ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR!
Gümrükçü, "İki tane kayma konusu var. Bir; 4-5 yıl önceden başlayan mevcut çöp tesisinin kayması. Bir de; 1 yıl önce başlayan Harmandalı'da konut bölgelerini de içine alan toprak kayması... İkisi birbirine karıştırıldı. Bunun üzerine bazı tartışmalar da yaşandı. AFAD, Çevre Şehircilik Müdürlüğü ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ön gözlemlerinde ikisinin ayrı kaymalar olduğu tespit edildi. Bununla ilgili raporlar yayımlandı. Büyükşehir Belediyesi'nin nihai raporu 15 Ağustos gibi belli olacak. Herkes çöp tesisinin kaymadığını düşünüyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi 18 Temmuz itibariyle çöp tesisinin olası kaymalarını da engellemek için, yani geçmişten gelen ve bundan sonra da kaymaması için fore kazık uygulaması yaptı ve bitirdi. Hafta içinde üstüne istinat duvarlarının yapılması başlayacak. Bu saatten sonra çöp tesisinin kayması söz konusu olmayacak. Biz toprak kaymasıyla baş başa kalacağız. Toprak kayması orada 30 civarı ev var, o insanları ilgilendiriyor. Bir de; o bölgeyi biz imara açıyorduk. Kaymadan kaynaklı bazı yurttaşların arsaları imar dışı kaldı. Şimdi Büyükşehir'in raporu 15 Ağustos- 15 Eylül bandında uygulama planıyla birlikte geldiğinde önümüzü görme durumu olacak. Aynı zamanda ben bölgenin afet bölgesi ilan edilmesi yönünde bir talepte bulunmuştum. O konuda görüşmelerimiz bitiyor. Bakanlık ile bu bölgenin riskli alan ilan edilip edilmemesiyle ilgili görüşme yapıyoruz. Afet bölgesi ilan etmeyelim, riskli alan ilan edelim gibi bir ön görüşmemiz oldu. Onun üzerine çalışıyoruz. Vatandaşları mağdur etmeden bu konuyu hızlı bir şekilde çözme gayretindeyiz" ifadelerini kullandı.
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |