POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Ehliyet sınavında dehşet: Öğretmeni dövdü!
Ehliyet sınavında dehşet: Öğretmeni dövdü!
Şimşek kartla ödeme kabul etmeyenleri uyardı
Şimşek kartla ödeme kabul etmeyenleri uyardı
Gençlerin yeni takıntısı için peş peşe uyarı
Gençlerin yeni takıntısı için peş peşe uyarı
18 yaşındaki motosikletlinin feci sonu!
18 yaşındaki motosikletlinin feci sonu!
27 Aralık 2018 Perşembe - 10:55

CHP Aday Adayı Özreçber'den Buca'da 'topraksız tarım' projesi

CHP Buca Belediye Başkan Aday Adayı Barış Özreçber 'topraksız tarıma' yönelik projelerini anlattı.

CHP Aday Adayı Özreçber den Buca da  topraksız tarım  projesi

Yerel seçimler yaklaşırken Ankara'da İzmir'in adaylarının partilerce belirlenme süreci de hızlanmaya başladı. CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayının 4 Ocak'ta gerçekleşecek olan Parti Meclisi ile netleşmesi beklenirken ilçe adaylarının 17 Ocak'ta açıklanması bekleniyor. Adaylık sürecinde CHP Buca Belediye Başkan Aday Adayı Barış Özreçber sürece yönelik çalışmalarını değerlendirirken tarım projelerini bizlerle paylaştı. Buca'nın Kaynaklar bölgesinde bulunan bahçesinde hobi olarak solucan gübresi yetiştiren ve tavuk besleyerek organik yumurta üreten Barış Özreçber ''üretim ekonomisine geçmemiş kaçınılmaz bir hal almıştır, üreten ve markalaşan bir belediyecilik anlayışımız olacak'' derken sorularımızı yanıtlandırdı.

Adaylık kampanyanız nasıl ilerliyor, başlarken neredeydiniz, şimdi süreç nasıl ilerliyor, hedeflediğiniz noktaya ulaşabildiniz mi?

Kampanyamıza ince eleyip sık dokuyarak başladık. Ehliyet sahibi ve yetkin kişilerle çalıştık, düşündük, saptadık ve geliştirdik tüm sac ayaklarını.  Ekibimizle uzun bir çalışma ile her detayı değerlendirdik. İlk dönem heyecanımız geride kaldı, şimdi daha büyük bir heyecan ile tutku arasındaki hizmet anlayışımız ile yarışı sürdürüyoruz. Ankara ve İzmir arasında gidip gelerek etkili bir şekilde kendimizi hem ilçemizde hem de Ankara'da anlatıyoruz. Yetkin bir ekibimiz var ve hangi tarihte ne olur, ne yaparız bunları düşünerek çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. 

Üretim ekonomisine değinmişken topraksız tarıma yönelik projeleriniz merak uyandırdı, nasıl böyle bir hedef belirlediniz ve bu alanda da ekibinizde ehliyet sahibi kişiler var mı ? 

Halihazırda Türkiye'de Topraksız Tarım denilince öğretmenlik yapan Ziraat Mühendisi bir arkadaşımız konuya yönelik ekibimizle birlikte kendi ekibinin yapabileceklerini bizlerle sıklıkla değerlendiriyor. İyi Tarım ya da Topraksız Tarım olarak değinilen bu projede Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun vurgu yaptığı üretim ekonomisi ve ülkemizin boğuşmuş olduğu istihdam belirleyici bir çıkış noktası. Ancak asıl olan  gıdaya, beslenmeye hükmederek toplumların aç, sağlıksız ve ekonomik anlamda muhtaç kılınması isteğini kırmak amacını güdüyoruz. Kooperatifleşmiş ve kendi marka değerlerini üretip köylerimizi üretimin tamamen içine çekmiş bir başlangıç yapacağız. İlk adımımız bu olacak, belediyemizin kullanılamayan arazileri mevcut. 1 dönüm topraksız tarım ile 7 dönüm topraklı tarım arazisinde elde edeceğinizden çok mahsul elde ediyorsunuz. 100 Dönümlük bir sera kurarak 500 kişiye istihdam sağlamayı, köylerimizin üretimin içinde olmasını, işleyeceğimiz ürünleri kendi markalarımız ile kendi mağazalarımız ve gezici araçlarımız ile halkımıza ulaştırmayı hedefliyoruz.Tüm detaylarıyla yetkin ve deneyimli bir ekiple planladık bu süreci. Gelir dağılımı, elde edeceğimiz gelirlerin yatırım amaçlı belediye bütçesine katkı sağlaması, kendi mutfağımızda kendi ürettiğimiz ürünlerin kullanılmasından tutun da yerelde doğan üretim rüzgarı ile Cumhuriyet Halk Partisi'nin iktidara yürüyüşü emin adımlarla gerçekleşecektir. 

Şunu da eklemek istiyorum, bahçemde 500 yıllık olduğu söylenen bir zeytin ağacı var, hatta birileri gelip satın almak istedi ancak kesinlikle satmadım. Yaşadığımız kente, yaşamın sürdüğü bu toprakların bizlere geçmiş kuşaklardan mirası olmuş bu değerlere sahip çıkmalıyız ve mutlaka yaşama tutunmalıyız betonlar arasına sıkışıp kalmamalıyız. 

 

 

 
Bayraklı'da koristler mest etti
 
İzmir'de, yılbaşı öncesi terör örgütlerine darbe
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Bakır’dan çarpıcı yerel seçim mesajları
MHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Fatma Bakır, Mart ayında gerçekleşecek ...
Bornova'da diyabet söyleşisi
Günümüzün en önemli ve yaygın hastalıklarından olan Diyabet ile nasıl ...
CHP'li Yüksel'den 'hayır' bloğuna çağrı
CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan A.Adayı Alaattin Yüksel, Cumhuriyet ...
 
Seçim ve sandık kurullarının görev ve yetkileri belirlendi
YSK'nın, 31 Mart 2019 Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde ...
CHP görsel iletişim kılavuzu yayınladı
CHP'nin 31 Mart 2019'da gerçekleştirilecek seçimler için hazırladığı, ...
İzmir'den ilçe başkanı Kılıçdaroğlu'na tapu götürdü!
CHP Güzelbahçe'de geçtiğimiz günlerde düzenlenen örgüt yemeğinden elde ...
 
MHP'li Osmanağaoğlu çitfçinin sesi oldu
MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir ...
Yıldırım'dan istifa tartışmalarına ilişkin açıklama
İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adaylığı için ismi geçen TBMM Başkanı ...
Muharrem İnce'den sürpriz İzmir mesaisi: Eski vekilin misafiri oldu
24 Haziran seçimlerinde CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı olan Muharrem İnce, ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri