POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Ehliyet sınavında dehşet: Öğretmeni dövdü!
Ehliyet sınavında dehşet: Öğretmeni dövdü!
Şimşek kartla ödeme kabul etmeyenleri uyardı
Şimşek kartla ödeme kabul etmeyenleri uyardı
Gençlerin yeni takıntısı için peş peşe uyarı
Gençlerin yeni takıntısı için peş peşe uyarı
18 yaşındaki motosikletlinin feci sonu!
18 yaşındaki motosikletlinin feci sonu!
10 Aralık 2017 Pazar - 14:33

CHP Bergama'da eski başkan başkanı devirdi!

Bergama'da 3 aday arasında geçmesi beklenen seçim öncesi kürsüye çıkan Akın Yasa adaylıktan çekildiğini açıkladı. Kongrede İlçe Başkanı Ayşe Şimşek, İlçe Eski Başkanı Mehmet Ecevit Canbaz ile başkanlık için yarıştı. Canbaz rakibine 30 oy fark atarak zafer kazandı.

CHP Bergama da eski başkan başkanı devirdi!

GERÇEKİZMİR – CHP İzmir’de ilçe kongreleri maratonunda yoğun Pazar mesaisinde Bergama’da da sandık kuruldu.

Bergama Öğretmenevi’nde gerçekleşen CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, CHP İzmir Milletvekilleri Atila Sertel ve Mustafa Balbay, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, il ve ilçe yöneticileri ile çok sayıda partililin katıldığı kongrenin divan başkanlığını İl Başkan Yardımcısı Okan Karlıdağ yaptı.

O İSİM ÇEKİLDİ, 2 ADAY KALDI 
Kongrenin 3 adaylı bir yarışa sahne olması bekleniyordu. Süreçte Mevcut İlçe Başkanı Ayşe Demirci Şimşek’e İlçe Eski Başkanı Mehmet Ecevit Canbaz ve Akın Yasa rakip çıktı. Ancak salonda kürsüye çıkan Akın Yasa adaylıktan çekildiğini açıkladı. Böylece yarış İlçe Başkanı Şimşek ile Eski Başkan Canbaz arasında geçti. 

411 delegeden 384'ünün sandığa gittiği seçimde 2 oy geçersiz çıkarken, 201 oy alan Canbaz zafere uzandı. Sandıktan Şimşek'e ise 181 oy çıktı. 

Canbaz'ın başkanlığındaki yeni yönetimde İsmail Acar, Şahin Çarpıkoğlu, Bahattin Kahraman, Ali Kara, Şeniz Karaboncuk, Fatma Karaöz, Yiğit Korucu, Cemil Kural, Hasan Hüseyin Kuşçu, Sultan Laleli, Mehtap Mantar, Mehmet Emin Mert, Hüseyin Öztürün, Aynur Türkdoğan ve Rabia Yılmaz yer aldı. 

Canbaz'ın zaferiyle birlikte kendisi ve Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç'in yanı sıra Ömer Büyükalpelli, Fethiye Çalış, Ömer Nail Özcan, Özgül Özçakmak, Filiz Özkaya, Ali İhsan Tunç, Neşe Seçkin, Hikmet Sevinç, Ahmet Ülker, Hilmi Üstün, Yaşar Yaşa ve Zekeriya Yener il delegesi seçildi. 



ŞİMŞEK'İ DE ÇAĞIRDI AMA... 
Zafer sonrası konuşma yapmak için kürsüye çıkan Canbaz, Akın Yasa'ya çekilme kararı alarak birlik ve beraberliğe katkı koyduğu için teşekkür etti. Canbaz ve beraberindekiler kürsüye aynı amaçla seçimi kaybeden Şimşek'i de çağırdı ancak Şimşek davete olumsuz yanıt verdi ve kürsüye çıkmadı. 


SINDIR: İKTİDAR KADROLARI SEÇİYORUZ 
Kongrede konuşan Genel Sekreter Sındır, “Tüm Türkiye'de ilçe kongrelerimizi tamamlamak üzereyiz. Cumhuriyetimiz, demokrasimiz ve devletimizin bekası için yaşamsal öneme sahip 2019 seçimleri öncesinde kırgınlıklara, küskünlüklere asla yer vermeyeceğiz.  Kongrelerimizde parti neferlerimizi birlik ve beraberlik içerinde bir araya getirecek ve bizleri iktidara taşıyacak kadroları seçiyoruz. Her bir partilimiz ülkemizin aydınlık geleceği için Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk gibi Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu gibi azim ve kararlılıkla çalışmalıdır” dedi.

Divan Başkanı Karlıdağ ise kongrede yaptığı konuşmada AK Parti’nin iktidarının algı politikalarıyla suçlarını örtmeye çalıştığını söyledi. Sözlerine Kudüs ile ilgili yaşanan gerginliğe değinerek başlayan Karlıdağ, “Dünyada ve özellikle bölgemizde gerginliğin giderek arttığı, kritik bir dönem yaşıyoruz. Bugün yaşadığımız bölgeyi yeni ve daha yoğun bir kaosa sürükleyecek 'Kudüs' sorunu peydahlanmıştır. Emperyal güçlerin, dünyayı ve bölgeyi belirsiz bir karanlığa sürükleyecek oyunu karşısında, bölge barışının teminatı ve denge gücü olan Türkiye'nin çok dikkatli, akıllı ve moralli olmaya ihtiyacı vardır. Fakat bugün, Türkiye Cumhuriyetini ve Devletini bağımsız, saygın ve güçlü kılan Cumhuriyet inancı ve devrimlerinin yerle bir edilmek istendiği, kurumlarının ayaklar altında çiğnendiği ve zayıflatıldığı bir döneme şahitlik ediyoruz” dedi.

“YANLIŞ YERE BAKIYORSUNUZ!”
İçişleri Bakanlığının Ataşehir Belediyesi ile ilgili aldığı karara sert tepki göstererek sözlerine devam eden CHP’li Karlıdağ, “Ellerindeki kiri, Türkiye’nin kurucusu partisine, CHP’ye sürmek isteyenlere Bergama’dan sesleniyoruz. Cumhuriyet sevdalılarını korkutarak sindirmeye çalışanlar aydınlık ve çağdaş bir Türkiye için verdiğimiz mücadelenin önüne geçemez. AKP iktidarı; suçlarını, yolsuzluklarını, vergi kaçakçılıklarını, ihanetlerini örtmek için gündemi değiştiriyor. CHP’li belediyeler bugün katılımcı ve şeffaf bir yönetim anlayışı ortaya koyuyor. Yanlış yere bakıyorsunuz! İçişleri Bakanlığı zorla istifa ettirilen AKP’li belediyelere baksın orada ne oldu? Suç ayıyorsanız, suçlu arıyorsanız işte onlar kentlerine ihanet ettikleri açık açık söyleyenlerdir, kentlerini parsel parsel peşkeş çekenlerdir. Seçilmiş belediye başkanlarını görevden alarak ‘milli iradeye darbe’ vuruluyor. AKP seçimle başaramadığını kayyum atayarak yapmaya çalışıyor. Bu karar siyasidir ve bu demokrasi ayıbı AKP’nindir” dedi. 

 “YOKSULLUĞU YÖNETEREK İKTİDARDA KALAN BİR ANLAYIŞLA MÜCADELE EDİYORUZ!”
AK Parti iktidarının miladını doldurduğunu söyleyerek sözlerine devam eden Karlıdağ, “Bugün Cumhuriyet devrimlerinin tek tek çökertilmek istendiği bir döneme hep birlikte şahitlik ediyoruz. Cumhuriyet bahçemizin yıldızları kadınlarımızı yok sayan, onları 2. Sınıf insan noktasında gören; çocuklarımızı aklın ve bilimin ışığından uzaklaştıran bir siyasal iktidara karşı mücadele ediyoruz. Memleketin köklü kurumlarını ve birikimlerini haraç mezat satarak, üretimden koparılan, her şeyin ithal edildiği bir ekonomik model ile ülkemiz ekonomisini sıcak para politikasına teslim eden bir iktidara karşı mücadele ediyoruz. Vatandaşının yastık altındaki altınına, dövizine göz koyan, fakat yurtdışında kurdukları şirketler aracılığıyla vergi kaçıran bir anlayışa karşı mücadele ediyoruz. Yoksulluğu yok etmek isteyen değil, yoksulluğu yöneterek iktidarda kalan bir anlayışla mücadele ediyoruz” dedi.

 Partililerine 2019 masajı veren Karlıdağ sözlerini şöyle sonlandırdı: “Türkiye’mizi uçurumun kenarına sürükleyen iktidar, yolun sonuna gelmiştir. 1919’da Samsun’da yakılan bağımsızlık ateşinden aldığımız güçle, tam yüz yıl sonra 2019’da da ülkemizi kuşatan karanlık anlayışa son vereceğiz. Partimizin her üyesi her yöneticisi bu bilinç ve duyarlılıkla hareket etmeli, ülkemizin içinden geçtiği bu karanlık süreçte üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmelidir. Kongrelerimizden, ülkemizin yaşadığı sıkıntıları tespit ederek, yurttaşlarımızın beklentilerini anlayarak ve halkımıza doğru siyasi önderlik yapacak kadroları belirleyerek çıkacağız.”

 
Burak Yılmaz'ın sürdüğü lüks araç takla attı!
 
Erdoğan: Kudüs'ü çocuk katili bir ülkenin...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bahçeli'den İlgezdi'nin görevden alınmasına ilk tepki
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. ...
CHP’de o ilçede başkan kazandı, belediye başkanı kaybetti!
CHP Beydağ Kongresi’nde mevcut Başkan Yılmazlar, son dakika sürpriziyle ...
CHP Balçova Kongresi'ne damga vuran çıkış: Yarış yarış nereye kadar!
CHP Balçova’da tek adaylı ilçe kongresine Başkan Çalkaya'nın bazı partililerin ...
 
Sertel'den hodri meydan: Bütün siyasetçiler...
Sertel, “Türkiye’de siyaset yapan herkes, başta CHP milletvekilleri, belediye ...
CHP Gaziemir'de meclis üyelerinin başkanlık yarışını kim kazandı?
CHP Gaziemir Örgütü de yeni başkanını seçmek için sandık başına gitti. ...
Flaş! CHP Buca'da kıran kırana yarışın galibi belli oldu
Sonucu merakla beklenen kongrede mevcut İlçe Başkanı Kaya, muhalefetin ...
 
CHP'de gözler o kongredeydi... Yıldırım 'kale'yi korudu!
Kongre maratonunda 8 seçimli Pazar gününde ‘partinin kalesi’ olarak nitelendiren ...
AK Parti’de Kemalpaşa zirvesi: Yeniler, eskilerle buluştu!
Genel Başkan Yardımcısı Dağ’ın daveti ve Belediye Başkanı Uğurlu’nun ev ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan uçakta Lozan mesajı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Atina ziyareti sırasındaki Lozan tartışmasıyla ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri