POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Ehliyet sınavında dehşet: Öğretmeni dövdü!
Ehliyet sınavında dehşet: Öğretmeni dövdü!
Şimşek kartla ödeme kabul etmeyenleri uyardı
Şimşek kartla ödeme kabul etmeyenleri uyardı
Gençlerin yeni takıntısı için peş peşe uyarı
Gençlerin yeni takıntısı için peş peşe uyarı
18 yaşındaki motosikletlinin feci sonu!
18 yaşındaki motosikletlinin feci sonu!
10 Aralık 2017 Pazar - 11:32

CHP Gaziemir'de meclis üyelerinin başkanlık yarışını kim kazandı?

CHP Gaziemir Örgütü de yeni başkanını seçmek için sandık başına gitti. İki meclis üyesi sandıkta kozlarını paylaştı. Kongreye göreve aday olmama kararıyla veda eden Tekin'in konuşması damga vurdu. Partililer ayakta alkışladı, gözyaşlarını tutamadı. Adayların konuşmasının ardından yapılan seçimde rakibine büyük fark atan Özkan örgütün yeni başkanı oldu.

CHP Gaziemir de meclis üyelerinin başkanlık yarışını kim kazandı?

GERÇEKİZMİR – CHP İzmir’deki kongre maratonunda yoğun Pazar mesaisinde Gaziemir Örgütü de yeni başkanını seçmek için sandık başına gitti. 

2012’den bu yana ilçe başkanlığı görevini sürdüren Umut Tekin’in aday olmama kararı sonrası 2 isim ilçe başkanlığı için yarıştı.

İki meclis üyesi sandıkta kozlarını paylaşacak, seçim sonunda CHP Gaziemir’in yeni başkanı Kasım Özkan olacak ya da Elif Becek oldu. Özkan’a İlçe Başkanı Tekin, Becek’e de Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol destek veriyordu.

Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu'nda gerçekleşen kongrenin divan başkanlığını CHP İl Başkan Yardımcısı Ednan Arslan yaptı. Kongreye Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, CHP PM Üyeleri Özkan Yıldız ve Mustafa Moroğlu, CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, Özcan Purçu ve Ali Yiğit, CHP Gençlik Kolları Başkanı Sinan Sarıküse, CHP Narlıdere İlçe Başkanı Şahin Fırat, CHP İl Sekreteri Birgül Değirmenci ve çok sayıda parti yöneticisi de katıldı. 



YENİ BAŞKAN ÖZKAN 
Tekin'in partilileri ağlatan konuşmasının damga vurduğu kongrede 384 delege sandık başına gitti. 7 oy geçersiz sayılırken, Özkan 256 oy alarak CHP Gaziemir'in yeni başkanı oldu. Sandıktan Becek'e 81 oy çıktı. 

Yeni yönetim 
Özkan başkanlığındaki yeni ilçe yönetim kurulu Erdal Dündar, Yasin Ergül, Semih Kalfa, Ekrem Karaca, Nilgün Karadeniz, Orhan Karaoğlu, Çağdaş Koçak, Emin Kuş, Gülen Özcan, Cihan Özkan, Tülay Özmakinacı, Hazel Öztürk, Hülya Sert, Hakan Sütlü, Mustafa Tanju Tekgül ve Mehmet Topsakal'dan oluştu.  

İl delegeleri 
Özkan ve Umut Tekin ile birlikte Halil Arda, Neriman Bağcı Türkeri, Mehmet Çağlı, Yüksel Demirsoy, Sadık Dinler, Cem Koç, Yasemin Korkmaz, Abdurrahim Nursoy, Cansu Sarı, Bengü Sayköse, Murat Serin, Murat Hüdaverdi Sönmez, Nimet Şekercioğlu, Tahir Türksay ve Meral Yiğit ise il delegesi seçildi 

Belediye Başkanı Şenol delege olamadı 
Becek'in yönetim listesinde Battal Altınbulak, Hasan Emre Alakuş, Ebru Aykaya, Ece Aytaç, Ayşegül Doğanay Bulut, Murat Balcı, Ercan Cankılıç, İrfan Canpolat, Vicdan Özcan Coşkun, Nuran Hamutci, Batuhan Bekir Işık, Gürdal Kan, İlhami Kirazlı, İsmail Özalp, İlhan Özgün ve Varol Zenginobuz yer alıyordu. İl delege listesi ise Becek ve Başkan Şenol'un yanı sıra Emin Aksoy, Seydi Aktaş, Özlem Ayan, Elif Becek, Kenan Biçer, Oya Calpbinici, Sultan Coşgun, Cemal Çalışkan, Ramazan Kaya, Selami Kaymak, Melahat Köse, Mine Küsmüş, Yücel Özgür, Serhan Seyhan, Umut Tekin ve Orhan Yavuz vardı. 

Becek seçimi kaybedince Şenol da il delegesi seçilemedi. 

Tekin 2 liste de var, Özkan Şenol'u yazmadı 
Kongre ile birlikte başkanlığa veda eden Umut Tekin'in her iki listede yer alması dikkat çekti. Özkan il delege listesinde Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol'a yer vermedi. 

KONGREDE NELER YAŞANDI? 



"BURAYI KALE YAPTINIZ "
Kongre Divan Başkanı Arslan'ın konuşmasıyla başladı. Arslan, "Divan Başkanı Arslan konuşmasında, “CHP Gaziemir İlçe Örgütü benim için çok değerli. İlk Gaziemir İlçeÖrgütü ile tanışmam meydandaydı. O ilk tanışmadan sonra hep sıcak bir dostluk gördüm aranızda. Bu anlamda büyük bir sevgi gelişti. Seçimlerde örgütümüzle bire bir çalışarak daha da güçlendi. İlçe başkanlığı dönemimde de hep derdim biz Gaziemir'i kıskanırdık ve onlar burada büyük işler yaptı. Gaziemir geçmişte uzun yıllar seçim kazamamış bir ilçe... Bu ilçeyi CHP'nin yıkılmaz kalesi yaptığınız için hepinize teşekkür ederim. Gaziemirli olmak bir ayrıcalıktır, onu bir kez daha gördük. İki aday salona girdiğinde büyük bir coşku vardı. Mevcut başkanımız ellerini kaldırdı ve salona alkışlattırdı. Biz birbirimizin rakibi değiliz, biz birbirimizin dostlarıyız, bizlere de yakışan budur biz CHP'liyiz" dedi. 

"ÖRGÜTÜN 2 YILDA YAPTIKLARI ORTADA" 
CHP PM Üyesi Mustafa Moroğlu da, “Hepimiz biriz ve bu kongrede hepimiz CHP için çalışacağız. Büyük bir çaba harcanıyor. 2 yıllık bir süreçte Gaziemir İlçe Yönetimi’nin yaptıkları ortada. Bu seçimde kazanan kaybeden olmayacak. Dostça bir yarış geçmesini temenni ediyorum. İki adayımıza da başarılar diliyorum” dedi.

VEKİLLERDEN ÖNEMLİ MESAJLAR 
CHP İzmir Milletvekili Bayır, AK Parti Hükümeti’ni eleştirdiği konuşmasında, “15 yıldır Cumhuriyet'i yok etmeye çalışanlar son bir ayda Atatürkçü oldular. Utanmasalar İzmir Marşı'nı grup toplantılarında söyleyecekler. Şimdi bize birden bire Atatürkçü olmaları neden acaba diye soru sorduruyor. Bunlar bittiler, bunlar eriyorlar. Bunların son kullanma tarihi 2019'da bitiyor. Kurtuluşu Atatürk maskesi takmak olarak görüyorlar. Ben yaşamım boyunca bu kadar çalan, bu kadar yolsuzluk yapan bir iktidar görmedim. Bu ülkeden kimler geldi geçti, bunlar kadar hırsızını görmedim. Bundan 2 hafta önce sayın genel başkanımız elinde bazı belgelerle Pandora'nın kutusunu açtı. Karşı taraf yaygara yaptı, bu dekontlar sahte dediler. Sonra geri adım atıp neden basına, savcılığa vermiyorsunuz dediler. Bununla ilgili bir şeye hazır olmalıyız. Büyük ihtimalle savcılar bunları inceleyecek ve sahte olmadığını söyleyecek. Bunun suç olmadığını ifade edecekler. Savcılık bunun bir para trafiği olduğunu söyleyecek. Burada bir para trafiği olduğu ortada evet. Ortada bir ticaret yok, ithalat yok ihracat yok. Bence bu paralar AK Parti iktidarının aldığı rüşvetlerin bir kısmı. Sadece 1 Sterlin'e kurulan paravan bir şirketle kara para aklıyorlar. Ben yıllardır ticaret yapıyorum, vergi rekortmeni olduğum zamanlar oldu, ben 2.5 milyonu bir arada görmedim. Man Adası'ndaki bu yolsuzluğu kapatmak için Ataşehir Belediye Başkanımızı görevden uzaklaştırıyorlar” ifadelerini kullandı.

CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit de, “Bizim kongrelerimiz görev üstlenmek için yapılan şölenlerdir. Herkes burada en güzel işleri yapmaya çalışıyor. Sayın Umut Tekin görevini layığıyla yerine getirerek bayrağı teslim ediyor. Ben her iki adayımıza da başarılar. Kongrenin ülkemize ve Gaziemir'e hayırlı olmasını diliyorum” dedi.



Bir diğer İzmir Milletvekili Özcan Purçu ise şunları söyledi: Çok kritik dönemlerden geçiyoruz. Mevcut zaman ve süreçten endişe duyuyoruz. Bugüne kadar şu süreci gözünüzden geçirin. 15 yıldır başımıza gelen her şey planlanmış. Her şey hesaplanmış ve şuan bu ülkeye işkence çektiriyorlar. Bu hükümet döneminde bunların planlarına karşı bir tek dik duran Cumhuriyet Halk Partisi'dir. Şu seçimi hızlı bir şekilde bitirip asıl mücadelemize devam etmeliyiz. Bizim mücadelemiz iktidar için olmalı. Bu ülkenin üzerine çok ciddi oyunlar oynanıyor. Hepinizin enerjisine, gücüne bu ülkenin ihtiyacı var. Bu kongre umarım Gaziemir'e hayırlı olur. Gaziemir'e büyük emeği geçen Umut Tekin'i ve sayın belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. Çok iyi çalıştılar ve bundan sonra da partimiz ve vatandaşlarımız için çok iyi çalışacaklarını biliyorum. Seçim bitince kazanan hepimiz olacağız, kazanan Cumhuriyet Halk Partisi olacaktır."

DUYGUSAL VEDA: BİRŞEY DEMEDEN, ŞİKAYET ETMEDEN...
Kongrede aday olmayan Umut Tekin kongrede duygusal bir veda konuşması yaptı. "Geriye dönüp baktığımızda çok yoğun bir süreç yaşadığımızı görüyorum" diyen Tekin, "Çok mutlu olduğum ve üzüntülü olduğum anlar da oldu. Üzüntülü olduğum dönemler CHP ile ilgili değil kendimle ilgiliydi. O yüzden hep yutkundum, hep sustum. O yüzden yine susuyorum, bir şey demeden, şikayet etmeden gidiyorum..." dedi.

Tekin, "Gaziemir Örgütü'nün ayrışmasına, bölünmesine asla izin vermem. İlke ve prensipler etrafında gidersek başarılı oluruz. Sokak sokak, hangi sokakta kaç üyemiz var, isimleri neler, aldığımız oylar neler, o sokakta oturanlar nerelidir? O evlere hangi projelerle girebiliriz diye düşündük ve öyle çalıştık. Yeri geldi sabahın 5'inde yola düştük. Peki siyasetçinin karnesi nedir? Karne seçimdir. Referandumda yüzde 68 oy aldık. Bu başarı bu zamana kadar hiç bir zaman elde edilememişti. Bu kadın kollarının, gençlik kollarının, örgütümün başarısıdır. Hepinize teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Tekin şunları söyledi: 2 yıldır aday olmayacağımı söyledim. Bu koltuktan ya kendi isteğinizle kalkacaksınız, ya da kaldırılacaksın. Tekrardan aday olsam, tekrardan seçim olduğunda seçileceğini bilsen bile o koltuktan kalkmasını bilmek gerekir. Bunu yaparken de bölmeyeceksin, parçalamayacaksın. Burada 25 yıldır siyaset yapan emektarlar var. Herkes birbirine 'merhaba' diyor, herkes birbiriyle sohbet ediyor. Ne güzel bir kongre havasında Gaziemir yine İzmir'e örnek oldu. Bunda emeği olan herkese bir kez daha teşekkür ediyorum.


Şenol'a seslendi: Neden tehdit ediyorsun? 
Öte yandan Tekin konuşmasında Belediye Başkanı Şenol'a da eleştirilerde bulundu.

"Üzüldüğüm ve yaşanacak olduğunu bildiğim ama bu örgütün bununla mücadele ettiğini gördüğüm bir süreç var" diyen Tekin, "Be arkadaş madem senin bu kitapta resimlerin var, madem delege seni tanıyor. Neden sizleri işten çıkartacağım diye tehdit ediyorsun! Ben mecbur muyum millete 'ekmeğinize sahip çıkın' demeye... Bunlar yaşanacaktır, yaşanıyor. Belki devam edecek" dedi.

Tekin sözlerini şöyle tamamladı: muhakkak bu örgüt bir aday seçecektir. Ben her iki adaya da başarılar diliyorum. Şimdi gitme vakti, sadece sizden helallik istiyorum. Benden yana sizlere emeklerim varsa helal olsun. Ama şunu biliyorum, sizin bana çok emeğiniz geçti. Hakkınızı helal edin, sevgi ve saygıyla selamlıyorum..."


AYAKTA ALKIŞLANDI, PARTİLİLER GÖZYAŞLARINI TUTAMADI
Tekin'in konuşmasının ardından kongre salonunda duygusal anlar yaşandı. Salonda bulunan partililer Tekin'i ayakta alkışladı ve bazı partililer gözyaşlarını tutamadı.


PLAKET VERDİ, İDDİALARA YANIT VERDİ

Tekin'in eleştirilerene yanıt veren Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, "Çok büyük emekleri var kendi örgütü üzerine gerçekten çok büyük emekleri var ve çok başarılı oldu. Belki de birçok ilçe bizi örnek aldı, güzel şeyler başardırlar, onlara teşekkür ediyorum. Ben ondan kendim adına destur aldım. Az önce tehdit konusu konuşuldu. O arkadaşım çok rahat çıksın ve 'Başkan beni tehdit etti' desin... Diyebilirse, ben alnından öpeyim, teşekkür edeyim. Aday olan iki kardeşimize de başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.


"BEN OLMAK İÇİN DEĞİL, BİZ OLMAK İÇİN..."
Ve söz adaylarda... İlk olarak kürsüye Elif Becek çıktı. "Ben olmak için değil, biz olmak için buradayım." diyen Becek konuşmasına şu sözlerle devam etti;
"Dayanışma ile ilerlemek için çıktığım bu yolda savaşım partime emek veren insanlar olamaz. Kesinlikle kavga kültürünü istemiyorum. Bu arada zaten örgüt içerisinde bazı kırgınlıklar var. Bu kırgınlıklar benim partime zarar verir. AK Parti tarafından gülünerek seyrediliyor. Ben yanlış yapana yanlış yaptın diyecek kadar yürekliyim. Ben bu partide emek vermedim mi? Ben bu örgütte çalışmadım mı? 5 yıl önce de böyle çalıştım şimdi de çalışacağım. Amacım kavga etmek değil, amacım katkı koymak. Benim amacım bir fazla insanı nasıl getiririm. Şimdi son gün aday çıkartıldı olayını bir de benim ağzımdan dinleyin. Çanakkale'de olmam sebebiyle 1 Aralık'ta Gaziemir'e döndüm. Benim bilgim dışında adaylığım konuşuldu. Son güne kadar ben aday değilim dedim. İlçe başkanım, kardeşimin daha önce de böyle bir tasavvufu vardı. Ve ben kendisinden çok memnunum dedim. Umut başkan aday değilmiş. Ben kendisine gidip sordum. Aday değilim dedi. Ben kulaktan dolma şeylere inanmam senden duymak istedim dedim. Başkanım muhalefet olarak değerlendirebilirsiniz, ama ben bu partiye hizmet etmek isterim dedim. Ben bu parti için bedel ödemiş biriyim. Benim bu halka vefa borcum var. Sessiz insanların sesi olmak zorunluluğum var. Aday olmak istediğimi söyledim kendisine. Benim bu konuda bir art niyetim olabilir mi? Amacım hep birlikte olabilmek, ötekileştirmemek. ben partime zarar vermem. Kasım başkanım çok değer verdiğim bu partiye emek vermiş bir insandır o olabilir genç arkadaşlarımızda çıksın istedim ben. Kimseden oy vermesi için bir medet ummadım sadece aradım sizlerden destek istiyorum dedim. Sadece üzüldüğüm nokta ben bu partinin sizler gibi üyesiyim. Bu parti benim he zaman ailem. Bu Partiye emek vermiş biri olarak benim bu partiye bir vefa borcum var. Benim geleceğe sahip çıkmak gibi bir görevim var. Yaşasın Cumhuriyet, yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi, yaşasın örgüt." 



ÖZKAN: GÖREVİMİN ZORLUĞUNUN FARKINDAYIM
Becek'in konuşmasının ardından Kasım Özkan mikrofonu aldı. Konuşması zaman zaman alkış ve sloganlarla kesilen Özkan, "İlçe başkanım konuştuğunda çok duygulandım. 1973 yılından beri partinin içindeyim.Afyon gibi bir yerde 25 görev aldım. 44 yıl oldu, hep dik durdum. Eğilmedim, bükülmedim. Hep muhalefetle geçti günüm. İktidardan fazla hizmet verdim. Burada olumsuzluk çıkacak diye bir şey yok. Benim adaylık niyetim yoktu. Çağırıldığımda da şaşırdım. Bizim için en önemli konu cumhurbaşkanlığı seçimidir. Çok planlı programlı çalışmamız lazım. Ben partime bu anlamda çok güveniyorum. Bu görevin zor bir görev olduğunu biliyorum. Önümde çok çalışmış bir örgüt var. Umut başkanım çıtayı oldukça yükseltti. Bu parti için elimizden geleni yapmak boynumuzun borcudur. Umut başkana dedim ki benim hitap şeklim zayıf. Gider oturur çay içer, sorunları dinlerim. Buraya korkarak çıkmadım. Görevim çok zor ama elimden gelen neyse onu yapacağım. Adil davranacaksın, toparlayıcı olacaksın, herkesi bağrına basacaksın. Delege arkadaşlarımdan bir isteğim var. Herkes elinden tutup evladını, yeğenini, birini getirse bu salona sığmayız. Bu partiyi gençleştirmek zorundayız. Ben bu zorlu görevi kabul ettim. Aynı ilkelerde bu işi yapacağımıza inanıyorum. Sayın Umut başkanımızı siyasi hayatında yolunun açık olmasını diliyorum. Herkesi selamlıyorum ve kongremizin ilçemize ve partimize hayırlı olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.


TEKİN'E SEVGİ SELİ 
Gaziemir Kongresi'nde görevi yarış kazanacak isme teslim edecek İlçe Başkanı Umut Tekin salonga büyük sevgi gösterileri eşliğinde girdi. Partililerle tek tek selamlaşan Tekin için 'gönüllerin başkanı' sloganları atıldı. 


BİRLİK POZU 
Tekin'in ardından adaylar da salona giriş yaptı. CHP Gaziemir İlçe Başkanı Tekin iki adayın ellerini kaldırarak salonu selamlattı, birlik pozu verdi. 

 
Eğitime de Karabağlar'a da değer katacak!
 
Sertel'den hodri meydan: Bütün siyasetçiler...
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ali 11 Aralık 2017 Pazartesi 15:56

Örğütüne sahip çıkmayan biri gaziemiri kale yapamaz gaziemiri kale yapan tek gerçek chpdir

Yorumu oyla      0      0  
Örgüt Emekçisi 10 Aralık 2017 Pazar 22:23

59 yıl sonra Gaziemiri CHP’nin kalesi yapan Gaziemir Belediye Başkanım Sayın Halil İbrahim ŞENOL’dur!

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Flaş! CHP Buca'da kıran kırana yarışın galibi belli oldu
Sonucu merakla beklenen kongrede mevcut İlçe Başkanı Kaya, muhalefetin ...
CHP'de gözler o kongredeydi... Yıldırım 'kale'yi korudu!
Kongre maratonunda 8 seçimli Pazar gününde ‘partinin kalesi’ olarak nitelendiren ...
AK Parti’de Kemalpaşa zirvesi: Yeniler, eskilerle buluştu!
Genel Başkan Yardımcısı Dağ’ın daveti ve Belediye Başkanı Uğurlu’nun ev ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan uçakta Lozan mesajı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Atina ziyareti sırasındaki Lozan tartışmasıyla ...
CHP İzmir’de 2 başkan güven tazeledi!
Balçova, Bayraklı ve Foça’da sandığa tek adayla gidildi. Bayraklı'da Alper ...
Bakanlıktan CHP'li o belediyelere 'özel teftiş'
İçişleri Bakanlığı’nın CHP’li Muğla Büyükşehir Belediyesi ile CHP’li Beşiktaş ...
 
CHP Bornova'da gençlerin yeni başkanı Yıldız!
CHP’de ana kademede gerçekleşen kongre mesailerinin yanında gözler bir ...
İYİ Parti'den 'İlgezdi' tepkisi: Yargı kararı olmadan...
CHP'li Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin İçişleri Bakanlığı ...
İçişleri Bakanlığı'ndan 'İlgezdi' açıklaması
?Açıklamada, "Karar objektif hukuk kuralları gözetilerek alındı" denildi.
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri