POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Denizde parçalanmış erkek cesedi bulundu
Denizde parçalanmış erkek cesedi bulundu
Düğün öncesi eğlence kanlı bitti: Damat vuruldu
Düğün öncesi eğlence kanlı bitti: Damat vuruldu
SGK'dan emeklilere özel internet sitesi
SGK'dan emeklilere özel internet sitesi
EURO 2024'te yarı final eşleşmeleri belli oldu
EURO 2024'te yarı final eşleşmeleri belli oldu
4 Temmuz 2024 Perşembe - 19:00

CHP Genel Merkezi'nde kritik 'TİS' zirvesi: İzmir masasında ne sonuç çıktı?

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile yetkili sendika Tüm Bel-Sen arasındaki toplu iş sözleşmesinden kaynaklı kriz devam ederken, sendika yetkilileri CHP Genel Merkezi'nde Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşçıer'le görüştü. Sendikadan yapılan açıklamada, "Sayın Taşçıer, sendikamızın taleplerini haklı gördüklerini ve bunların karşılanması için neler yapabileceklerine ilişkin hem Büyükşehir Belediye Başkanı Tugay hem de CHP Genel Başkanı Özel ile konuyu yeniden istişare edeceklerini ifade etti" denildi.

CHP Genel Merkezi nde kritik  TİS  zirvesi: İzmir masasında ne sonuç çıktı?

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile yetkili sendika Tüm Bel-Sen arasındaki toplu iş sözleşmesinden kaynaklı kriz devam ederken 3 Temmuz’da CHP STK’lardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşçıer ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’nın İzmir ziyareti iptal oldu. Tüm-Bel-Sen 4 Temmuz’da CHP Genel Merkezi’ne çıkarma yaptı.

Taşçıer sendika yetkililerini dinledi. Uzun süredir devam eden eylemlerin sonlanması ve çözüm bulunması için istişare edildi. Sendikadan görüşme sonrası yazılı açıklama yapıldı. Edinilen bilgiye göre CHP yöneticileri, yasal sınır seviyesinde sosyal denge tazminatı ve 4 ikramiye önerirken sendika bu talebi kabul etmedi.

AÇIKLAMA ŞU ŞEKİLDE;

"Sendikamız, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleriyle sürdürdüğümüz toplu sözleşme süreçlerine ilişkin CHP Genel Merkezinde Genel Başkan Yardımcısı Sayın Gamze TAŞÇIER ve beraberindeki heyet ile görüşme gerçekleştirmiştir.

Yapılan görüşmede Sayın TAŞÇIER, İzmir Büyükşehir ve ilçe belediyelerinde çalışan kamu emekçilerinin toplu sözleşme taleplerinin haklılığını kabul etmekle birlikte Hükümetin tasarruf tedbirlerinden kaynaklı Belediyelerin yaşadığı bütçe sorunlarını ve mevcut yasal mevzuatın emekçilerin taleplerini karşılamakta zorlandığını ifade etti. 

Sendikamız heyeti ise mevcut yasal mevzuatın Anayasa ve ülkemizin taraf olduğu uluslararası sözleşmeler ile güvenceye alınan kamu emekçilerinin özgür toplu sözleşme hakkına aykırı olduğunu, TİS masasında mevcut yasanın dayatılmasının AKP’nin Anayasa ve uluslararası sözleşmeler takmaz, hukuk tanımaz yasakçı anlayışını onaylamak olacağını ifade ederek, emekçilerin önemli bir kayba maruz bırakacak böyle bir dayatmayı asla kabul edemeyeceğimizi belirttik.

Yerel yönetim emekçilerinin toplu sözleşme hakkını kazanması için Sendikamız öncülüğünde yürütülen fiili ve hukuksal mücadele ile bu kapsamda elde edilen kazanımları özetleyen Sendikamız heyeti; AKP’nin hukuk tanımazlığına karşı emek, demokrasi ve adalet tarafında yer aldığına inandığımız CHP’den ve CHP’li belediyelerden emekçileri Anayasaya ve evrensel hukuka aykırı yasalara mecbur bırakmaması gerektiğini belirtti.  

Ve İzmir özelinde mevcut sözleşmelerimizden geri olmayacak biçimde kazanımlı bir toplu sözleşme ile bunu istişare edebileceğimiz toplu sözleşme masasının yeninden kurulması temel talebimizi yineledi.   

Genel Başkan yardımcısı Sayın Gamze TAŞÇIER, Sendikamızın bu taleplerini haklı gördüklerini ve bunların karşılanması için neler yapabileceklerine ilişkin hem İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Cemil TUGAY hem de CHP Genel Başkanı Sayın Özgür ÖZEL ile konuyu yeniden istişare edeceklerini ifade etti.

Söz konusu bu görüşmeye ilişkin; İzmir Büyükşehir ve ilçe belediyelerindeki binlerce emekçinin günlerdir dile getirdiği haklı taleplerine karşı yapıcı bir tavırla diyalog kanallarını açan CHP Genel Başkan Yardımcısı Sayın Gamze TAŞÇIER’e heyetine teşekkür ederiz. 

TÜM BEL SEN olarak hem İzmir’de hem de tüm diğer belediyelerde yerel yönetim emekçilerinin fiili ve meşru mücadele ile kazandığı özgür toplu sözleşme hakkını korumak ve geliştirmek için her alanda kesintisiz bir şekilde mücadeleye devam edeceğimizi bir kez daha belirtiriz. 

Bizler sadaka değil hakkımız olanı istiyoruz, bizler hukuka aykırı yasaları değil Anayasayı temel alıyor ve bununla güvenceye alınmış özgür toplu sözleşme hakkımızı istiyoruz.

Kazanan emekten yana gerçek demokrasi, gerçek adalet olacak  
Kazanan er ya da geç emekçiler olacak
TÜM BEL SEN Genel Merkezi"
 

 
Ümit Özdağ İzmir'e geliyor: İşte programı
 
Konak'ta başkan Mutlu'dan kritik 'dönüşüm' mesajları ve 'EXPO alanı' açıklaması
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de ‘yetkili servis’ oyununu polis bozdu!
İzmir'de, kendilerini yetkili servis olarak tanıttıkları kişileri, tamir ...
İzmir’de bir garip olay! Selde oyuna devam ettiler!
İzmir'de sıcak havalar yerini yağışlı bir güne bıraktı. Yağmur'un etkili ...
Tartıştığı dayısı kurşun yağdırdı!
Erzurum'da kan donduran bir cinayet işlendi. Kentte bir kişi tartıştığı ...
 
Taksiciye kaldırım taşıyla saldırmıştı… Cezası belli oldu
İzmir'de aracına bindiği taksi şoförünü kafasına kaldırım taşıyla vurarak ...
MSB'den bedelli askerlik ücreti açıklaması
Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral ...
İki ilde rüşvet operasyonu: 32 gözaltı
Ardahan ile Iğdır'da düzenlenen "ihaleye fesat karıştırma" ve "rüşvet" ...
 
Kayseri’den sonra Bursa'da da 13 tutuklama!
Kayseri'de, Suriye uyruklu şüphelinin akrabası olan 7 yaşındaki kız çocuğunu ...
İzmir'deki yangın 21 saat sonra kontrol altına alındı
İzmir'in Bornova ilçesinde dün başlayan yangına müdahale 2'nci gününde ...
Mahalleliyle tartıştı: 18 binayı yolsuz bıraktı
Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde bir vatandaş, arazisinden geçen ve 60 dairenin ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Yeni dönemin ilk il kongresinin anlattıkları!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri