POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Galatasaray 3-0 öne geçtiği maçta puan kaybetti
Galatasaray 3-0 öne geçtiği maçta puan kaybetti
CHP'li Ediz Ün partisinden istifa etti
CHP'li Ediz Ün partisinden istifa etti
'İsrail'in cinnet siyasetine artık dur denilmeli'
'İsrail'in cinnet siyasetine artık dur denilmeli'
Serhat Akın'a silahlı saldırıda yeni gelişme!
Serhat Akın'a silahlı saldırıda yeni gelişme!
25 Eylül 2018 Salı - 13:02

CHP İl Başkanı Yücel'den Ankara raporu ve başkanlara 'adaylık' uyarısı!

Genel Başkan Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşme sonrası önemli açıklamalarda bulunan CHP İl Başkanı Yücel yerel seçim sürecindeki yol haritası hakkında detaylı bilgi verirken, aday adaylığı düşünen ilçe başkanlarına 'Kimse bireysel hareket etmesin' uyarısında bulundu.

CHP İl Başkanı Yücel den Ankara raporu ve başkanlara  adaylık  uyarısı!

Gizem TABAN / GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Deniz Yücel geçtiğimiz günlerde Ankara'da Genel Başkan Kemal Kılıçdaorğlu ile yaptığı görüşmenin ardından önemli açıklamalarda bulundu. 

Ankara temasları hakkında detaylı bilgilendirmede bulunan CHP İl Başkanı Yücel gazetecilerin sorularını yanıtlarken örgüte de önemli mesajlar verdi. 

Söze 'takvim' hakkında bilgi vererek başlayan CHP İl Başkanı, resmi ve bağlayıcı olmamakla birlikte istifaların 1-12 Ekim tarihleri arasında alınacağını söyledi ve aday adayı başvuru tarihinin ise tam olarak netleşmediğini ifade etti. 

'LİDER'LE GÖRÜŞME VE ANKARA RAPORU 
Yücel, Kılıçdaroğlu ile görüşmesini, "Genel Başkanımız ile görüştük, İzmir raporu ve 8 ilçe ile ilgili bir değerlendirme yaptık. Önümüzdeki günlerde 8 ilçe hakkında tekrar görüşeceğiz. Aday adaylığını açıklayan arkadaşlarımız var. Bu arkadaşlarımızla ilçe başkanlıklarından bağımsız çalışma yürütmemeleri konusunda ve CHP’li belediyelerin olduğu mevcut ilçelerde belediye başkanlarına yönelik yıpratıcı söylem ve eylem içerisinde olmamaları noktasında görüşüyoruz" sözleriyle anlattı. 



Genel Başkan'a Başkent'te sunduğu raporun içeriğini de açıklayan Yücel, "Raporun içeriğinde; seçim sürecinde, il ve ilçe başkanlıklarımızın, milletvekillerimizin, belediye başkanlarımızın yaptıkları çalışmalar var. Her ilçe ile ilgili yaptığımız somut tespitler ve analizler var. Örneğin Tire ilçemizde İYİ Parti İzmir genelinde diğer ilçelerden daha yüksek oy almış, bunun sebep-sonuçlarını, seçimlere yansımalarını analiz ediyoruz. Örneğin Menemen'de HDP İzmir genelinde oyunun üzerinde bir oy aldı. İzmir geneli ile oy farklılıkları olan ilçeler özelindeki sonuçları, analizleri raporda paylaştık. Yerel seçimlerde bunların yansımasının ne yönde olacağını, diğer siyasi partilerin oy oranlarını tespit ettik. Yerel seçimlerde başarı için bize ışık tutacak analizler yaptık" ifadelerini kullandı. 

ADAYLIK İÇİN MÜLAKAT!
Aday adaylarından beklentilerini açıklayan Yücel, "Geçmişte yapılanlarla değil, kendilerine görev verildiği takdirde ilçeye kazandıracakları, kenti geliştirecek projeleri somut bir şekilde netleştirip bize aktarmalarını istiyoruz. Aday adaylarımız resmi başvurularını yaptığında gerekirse kendileri ile bir mülakat yapacağız" dedi. 

Henüz aday adayların resmi başvurusu gerçekleşmediği için, önümüzdeki haftalarda yaptıracakları anket çalışmalarında, o ilçenin beklentisi olan belediye başkanı profilini çıkartmak üzere olacak halkın görüşlerini alacaklarını söyleyen Yücel, "Aday adaylarımız netleştiğinde isimler üzerinden de anket çalışması yapabiliriz" diye konuştu. 

ÖN SEÇİM AÇIKLAMASI 
Ön seçimin bazı ilçelerde uygulanıp bazı ilçelerde uygulanmayacağını belirten Yücel, her ilçenin kendine göre bir dokusu ve örgüt yapısı olduğunu, bu nedenle ön seçimin her ilçede aynı olumlu etkiyi yaratmayacağını ifade etti.

İTTİFAK DEĞİL DAYANIŞMA YAPABİLİRİZ
Geçtiğimiz haftalarda gerçekleşen il başkanları toplantısında yerel seçimlerde ittifak yetkisinin il başkanlarına verilmesinin gündeme gelmesi konusunu görüşlerini açıklayan Yücel şunları söyledi:
Biz bu ülkede demokrasi, cumhuriyet, hukukun üstünlüğü gibi kaygıları olan tüm seçmen ve siyasi partilerle dayanışma halinde olabiliriz. Şu an mevzuata göre ittifak yapmamız zaten mümkün değil. Mevcut tek adam yönetimi ve hukuksuz düzene karşı bizimle aynı kaygıları taşıyan kim olursa olsun gerekli dayanışmayı sağlarız. 'İttifak' demeyiz, 'dayanışma' deriz, benim şahsi görüşüm bu yönde... İl başkanlarına böyle bir yetki verilmesi konuşulmadı. Ancak genel merkezimizin de bu dayanışmaya olumsuz bir bakışı yok! Ama yerel seçimlerde başka partilerle ittifak yapabilirsiniz ya da yapamazsınız gibi bir dayatma doğru değil... İl başkanları kentleriyle ilgili en doğru ve en iyi kararı verecek kişilerdir.

CUMHUR İTTİFAKI BİZİ KAYGILANDIRMIYOR
Yerel seçimlerde İzmir özelinde olası bir AK Parti ve MHP ittifakı hakkında da konuşan Yücel, "AK Parti ve MHP ittifakı bizi kaygılandırmıyor. Ama bunu önemsemiyoruz, hafife alıyoruz anlamına da gelmiyor. Ben böyle bir ittifakın İzmir’de başarıya ulaşacağını düşünmüyorum. İzmir’in belli hassasiyetleri, kırmızı çizgileri var. İzmir önceki seçimlerde de, demokrasiden, hoşgörüden, yaşam tarzından taviz vermedi bu seçimlerde de vermeyecektir" dedi.

KİMSEYİ KAYBETME LÜKSÜMÜZ YOK
Genel merkezin mercek altına aldığı ve il örgütünün de 2019’da geri almak için yoğun mesai harcadığı 2014’te İzmir’de kaybedilen 8 ilçenin başarısız belediyecilikten değil aday belirleme sürecindeki dargınlıkların oluşmasından dolayı kaybedildiğini vurgulayan Yücel, "Önceki seçimlerde aday adaylarının başka partilerden aday olmaları engellenmedi, dargınlıklar oluştu. Bu arkadaşlarımızın sürece dahil edilerek aynı hataların yapılmaması için süreci saniye saniye takip edeceğiz. Süreçte kırgınlık yaratmayacağımıza eminim. Tüm aday adayı arkadaşlarımızı sürece dahil ederek başarıyı yakalayacağız. Bizim yöneticiler olarak kimseyi kaybetme lüksümüz yok, seçmeni de kaybetme lüksümüz yok,  partililerimizi de… Önce kendi içimizde bunu başaramazsak seçmeni kaybetme lüksümüz yok lafı havada kalır. Önemli olan hatalardan ders çıkarmak, tüm aday adaylarımız birbirinden değerlidir. Ama bu görevler büyükşehir ve ilçelerde bir kişiye verilecek, geriye kalan aday adaylarımızın belirlenen adayın arkasında durması ve hep beraber çalışılması için elimizden geleni yapacağız" açıklamasını yaptı. 

BAŞKANLARA ADAYLIK MESAJI: KİMSE BİREYSEL DAVRANMASIN 
Aday adayı gönlünde yatan ancak aynı zamanda örgütte görevli olan kişilerin istifası noktasındaki bakış açılarını açıklayan Yücel, ilçe başkanlarına 'bireysel hareket etmeyin' mesajı verdi.

Yücel şöyle konuştu: Herkesi bu konuda rahat bırakmıyoruz, örgüt görevi olan arkadaşlarımız için görevleri önceliklidir ama belli ilçelerde görev verilecek arkadaşlarımız olabilir. Eğer aday adayı olurlarsa ilçe yönetiminde, il başkanlığı ile koordine halinde bir revizyona gidilebilir ya da ilçe yönetiminden bir arkadaşımız seçilebilir. Bizim için öncelikli olan örgüt görevi, kimsenin bireysel davranma hakkı yoktur. Ama bu aday adaylıklarını engelleriz demek değil sadece hassas davranılması gereken bir şey! 

ÖNCELİK ÖRGÜTTEN GELENLER
Aday belirlenmesi noktasında önceliklerinin örgüt içinden gelen adaylar olduğunu ifade eden CHP İl Başkanı, "Adayların parti dışından olmasına gerek görülmediği takdirde örgüt içinden adaylar olması konusunda tavrımızı koyacağız. O ilçe için vasıflı toplumda sevilen bir kişi olursa parti dışından da aday olabilir ama önceliğimiz örgüt içinden. Bu arkadaşların sosyal demokrat belediyeciliği yapabilecekleri konusuna, yaşadığı ilçeye eser bırakma kaygısı olan, somut projeleri olan ve kentleri geliştirecek arkadaşların görev almasına dikkat edeceğiz" dedi.

LİDER’İN İZMİR MESAJI
Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile olan görüşmesinde liderin İzmir örgütüne güveninin tam olduğu mesajını verdiğini belirten Yücel, "İzmir’den beklentisi yüksek, İzmir’e, bize güveniyor. Ben de hedefimi 30 ilçe ve büyükşehir olarak koydum, kendisine de ilettim. Bizim başaracağımızdan en ufak bir şüphesi olmadığını söyledi’’ ifadelerini kullandı.

TABANDAN TAVANA BİR ÇALIŞMA İZLEYECEĞİZ
Çarşamba günü Bergama, Dikili ve Kınık ile start verilen mahalle temsilcileri toplantılarının önümüzdeki haftalarda da Menderes ve Yarımada Bölgesi ile devam edeceğini söyleyen Yücel son olarak şu mesajları verdi: 2019 seçimleri bizim için çok önemli. Biz her ne kadar çalışsak da, örgütümüzü bu sürecin içine dahil edemezsek başarılı olmamız mümkün değil. Burada bir başlangıç yaptık, önce mahalle temsilcilerimiz sonra sandık görevlilerimiz ile bir araya geleceğiz. Amacımız, onların bu sürece aktif olarak dahil olmalarını sağlamak, hem de öneri ve eleştirilerini dinlemek. Zaman el verirse üyelerimiz ile de toplantı yapacağız. Tabandan tavana kadar herkesi sürece dahil edip en iyi şekilde yerel seçimlere hazırlanacağız...

 
Bakan Pakdemirli'nin ailesi kaza geçirdi
 
Karşıyaka taraftarı o tarihte yürüyecek!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Tespit 26 Eylül 2018 Çarşamba 19:43

Ilçede baskan yok resmi bayramlar etkinlikler partililer orgutten uzaklastirilmiş belediyesine satasan bir gurup kendini basarili sayiyor basarisiz belediyeyi de iyice batiriyor il bu tespiti bildigi halde surecte ne yapacak bekliyelim gorelim bayindira cok farkli cozum şart

Yorumu oyla      0      0  
Selçuklu 25 Eylül 2018 Salı 14:42

Başkanım çalışmalarınızı takip ediyorum ilçem olan Selçuk'tanda yeni bir aday istiyoruz.

Yorumu oyla      0      0  
Mehmet Aydın il delegesi. 25 Eylül 2018 Salı 14:27

Sayın Başkanım düşüncelerinizi katılıyorum. Yalnız tabana ve o ilçedeki partili partisiz insanlardan alınan bilgilerin doğru bilgi olduğunu olacağını inanıyorum ilçede ve köylerdeki seçmenin bilgisinin rasgele sorulursa daha verimli olacağını inanıyorum. Bizim tirede ağbeylik yapacak kişiler ön tarafa çıkması gerek çünkü ilçemiz dörde beşe bölünmüş durumda Tiredeki adayımız önce örgütün gücünü alması gerek.çok önemli ayrıca ilçemizdeki bölünmeyi tekrar tek vücut haline getirebilecek kapasitesi olması gerek. Birde tire halkı tarafından sevilen birisi olması lazım. Saygılar başkanım izmir ve ilçeleri için tek vucut olmamız gerek.tekrar saygılarımı sunarım.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İttifakta ilk adım: Ve görüşmeler başlıyor
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özhaseki ile MHP Genel Başkan Yardımcısı ...
Stat tartışmasında topa MHP de girdi!
MHP Karşıyaka İlçe Başkanı Akif Yılmaz, “Karşıyaka’nın ve KSK’nin sorunlarını ...
Bakan Pakdemirli'den İzmir'de tek günlük yoğun mesai
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, 26 Eylül Çarşamba günü İzmir'i ziyaret edecek.
 
Berberoğlu kararının gerekçesi açıklandı
Yargıtay, Enis Berberoğlu'nun tahliyesine ilişkin gerekçeli kararını açıkladı. ...
Ve CHP'de 'takvim' belli oldu: İstifa için 12, adaylık başvurusu için 19 gün süre!
MYK'da belediye başkanlığı aday adaylığı sürecinin 1 Ekim tarihinden itibaren ...
AK Parti'de 'yerel' zirve ve flaş mesaj: İzmir AK belediyecilik ile tanışsa...
AK Parti İzmir Teşkilatı, AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ...
 
AK Parti'de 'adaylık' kulisleri: Büyükşehir adayı kim olacak, '7 ilçe'de ne karar alınacak?
AK Parti İzmir Teşkilatı’nda Büyükşehir Belediye Başkan Adayı'nın kim ...
CHP İzmir'de 'başkanların' yol haritası: Kimler adaylığı seçecek?
CHP’de aday adayları alan çalışmasına başlarken, gözler ilçe başkanlarına ...
Yaşam savaşı veren CHP'li vekilin ailesinden açıklama
Vefat ettiği duyurulan CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan'ın ailesinden ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri