POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Yargıtay’dan karar: Midesiz demek hakaret mi?
Yargıtay’dan karar: Midesiz demek hakaret mi?
İstanbul’da IŞİD'in bomba imalatçısı yakalandı
İstanbul’da IŞİD'in bomba imalatçısı yakalandı
Pompalı tüfekle hastaneyi bastı, sağlıkçıları esir aldı
Pompalı tüfekle hastaneyi bastı, sağlıkçıları esir aldı
Sokak ortasında kanlı saldırı: 1 kişi öldü!
Sokak ortasında kanlı saldırı: 1 kişi öldü!
25 Temmuz 2018 Çarşamba - 12:06

CHP İzmir'de 19 ilçe başkanından ortak bildiri: 'Lider'e destek, delegelere çağrı!

Kentte imza hareketinde yasal sürenin dolmasına 5 gün kala Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve Genel Merkez Yönetimi’ni destekleyen ilçe başkanları bir araya geldi. Başkanlar toplantıda olağanüstü kurultay tartışmaları ve imza hareketinin gölgesinde süreçte gelinen noktayı değerlendirdi, ayrıca CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na destek içeren ortak bir bildiri hazırladı. 

CHP İzmir de 19 ilçe başkanından ortak bildiri:  Lider e destek, delegelere çağrı!

GERÇEKİZMİR – Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) imza hareketinin gölgesinde olağanüstü kurultay tartışmaları sürerken partinin kalesi İzmir’de de sıcak saatler yaşanıyor. 

Kentte imza hareketinde yasal sürenin dolmasına 5 gün kala Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve Genel Merkez Yönetimi’ni destekleyen ilçe başkanları bir araya geldi. 

CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım’ın öncülüğünde Karaca Otel’de gerçekleşen zirveye metropol ilçe başkanlarının tamamı yer alırken, çevre ilçe başkanları da katılım gösterdi. 

Başkanlar toplantıda olağanüstü kurultay tartışmaları ve imza hareketinin gölgesinde süreçte gelinen noktayı değerlendirdi, ayrıca CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na destek içeren ortak bir bildiri hazırladı. 

GENEL BAŞKANIMIZA İNANCIMIZ TAMDIR! 
Toplantı ve hazırlanan 19 ilçe başkanının destek verdiği bildiri hakkında bilgi veren CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Yıldırım şu açıklamalarda bulundu: Hem süreçte gelinen noktayı değerlendirmek istedik hem de Genel Başkanımızın yaşadığı haksızlıkları dile getirerek İzmir Örgütü olarak Genel Başkanımızın arkasında olduğumuzu açıklamak istedik. CHP'nin kurultay delegeleri Cumhuriyetin delegeleridir. Kuvayi Milliye ruhunu içinde barındırır. Biz şuna inanıyoruz ki delegeler hiçbir baskıya şantaja tehdite boyun eğmeksizin Cumhuriyet değerlerinin CHP’nin ve Genel Başkanın arkasında durmaya devam edecektir. Bu süreci yarışmak değil yaklaşan yerel seçimlere Genel Başkan’ın önderliğinde stratejimizi belirleyerek ülkeyi, yerel iktidarı AKP’nin elinden almak için çalışarak geçirmeliyiz. Genel Başkanımıza inancımız tamdır. Bu bir irade beyanıdır. İnanıyoruz ki Genel Başkanımız da bu süreci en iyi şekilde değerlendirerek, örgütlerin sesine kulak vererek bundan sonraki sürecyönetecektir. İl başkanımızın süreçte yaptığı açıklamalara ve değerlendirmelere de ilçe başkanları olarak destek veriyoruz, yanında olduğumuzu ifade ediyoruz.

İŞTE O BİLDİRİ: 'LİDER'E DESTEK DELEGELERE ÇAĞRI! 
Toplantının ardından CHP'li 19 ilçe başkanının ortak bildirisi de kamuoyuyla paylaşıldı. Bildiride olağanüstü kurultay tartışmalarının partiye ve yerel seçim hazırlık sürecine zarar verdiğinin altı çizilirken, Adalet Yürüyüşü'nden seçim sürecine kadar yaptığı hamleler ve aldığı kararların övüldüğü Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na, "İhtiyacımız olan kurultay değil Genel Başkanımızın önderliğinde demokrat, ilerici güçlerle birlikte demokrasiyi ve umudu örgütleyerek yerel seçimlere hazırlanmaktır" ifadeleriyle destek verildi. 

19 başkan ortak bildiride kurultay delegelerine de "CHP Kurultay Delegesi tarihinde olduğu gibi parti içi ve dışı hiç bir güce, baskıya boyun eğmeden Kuvayı Milliye ruhu ve Cumhuriyetçi duruşuyla Kurucu Değerlerine, Partisine ve Genel Başkanına sahip çıkacaktır. CHP’nin kurultay delegesi partisinin üzerinde oynanan oyunu görecek ve buna asla müsaade etmeyecektir" sözleriye seslendi. 

2002 yılında AKP’nin iktidara gelmesi sonrasında referandum süreci ve arkasından 24 Haziran seçimleri ile birlikte Türkiye Cumhuriyeti Devleti olağan üstü hal altında hızla bir rejim değişikliğine sürüklenmiştir.
Yurttaşlarımızın bilinçli olarak içine sürüklendiği ‘Siz-Biz’ kavgasının ülkemizi getirdiği politik açmazlar ortadadır. Tek adam rejiminin bilinçli olarak uygulamakta olduğu ayrıştırma, ötekileştirme ve yok sayma politikaları karşısında CHP ülkemizin tek sigortası, harcı ve umududur.

Halkımızın tek umudu olan partimize şahsi çıkarları ve yerel seçim hesapları yüzünden hiç kimsenin zarar vermeye hakkı yoktur.

Sayın Genel Başkanımız hukukun askıya alındığı demokrasinin her tür baskı ve zorlama ile rafa kaldırıldığı bir zamanda dört yüz elli kilometre ’Adalet Yürüyüşü’ gerçekleştirmiş ve baskıcı tek adan rejimine karşı kitlelerin üzerindeki ataleti atmış, ülkenin itiraz sesinin simgesi haline gelmiştir

Adalet Kurultayı düzenlenmiş toplumun her kesimine yaklaşarak tüm dünyaya örnek olmuş ve halkımıza umut vermiştir.

İYİ Parti’nin seçime girebilmesi için tarihi bir karara imza atmış, Millet İttifakı’yla demokrasinin gereğini yaparak her kesimin mecliste temsilini sağlamış bu mücadelesiyle toplumun her kesiminin desteğini ve takdirini almıştır.

Sayın Genel Başkanımız yine kendi karşısında iki kez aday olan Muharrem İnce’yi Cumhurbaşkanlığına aday göstererek devlet adamlığını, ülke sevdasını ve demokrasiye olan inancını bir kez daha ispatlamıştır.
24 Haziran seçimlerinin hemen ertesi günü sonuçlarının daha kesinleşmesini beklemeden ve gerekli değerlendirmeler sağduyulu bir şekilde yapılmadan olağanüstü kurultay çağrısı yapılması partimizi kamuoyu önünde tartışma konusu yapmış, gereksiz ve anlamsız enerji ve zaman kaybına neden olmuştur.
Seçim sonrası oluşturulan tartışma ortamı yerel seçimlere dönük yapılacak hazırlıkları zaafa uğratarak partimize büyük zarar vermektedir.

Parti içi tartışma ve değerlendirmelerin kişiler üzerinden değil sistemsel ve geleceğe dönük yol haritası üzerinden yapılması gerekmektedir.

Partimizin Kalesi demokrasimizin beşiği ilerici ve devrimci bir kent olan İzmir kurultay delegeleri özelinde ise; 
CHP Kurultay Delegesinin üzerinde tarihi bir sorumluluk vardır.

Bizler inanıyoruz ki; CHP Kurultay Delegesi tarihinde olduğu gibi parti içi ve dışı hiç bir güce, baskıya boyun eğmeden Kuvayı Milliye ruhu ve Cumhuriyetçi duruşuyla Kurucu Değerlerine, Partisine ve Genel Başkanına sahip çıkacaktır. CHP’nin kurultay delegesi partisinin üzerinde oynanan oyunu görecek ve buna asla müsaade etmeyecektir.

İhtiyacımız olan kurultay değil Genel Başkanımızın önderliğinde demokrat, ilerici güçlerle birlikte demokrasiyi ve umudu örgütleyerek yerel seçimlere hazırlanmaktır.

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti, yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi! 

HANGİ BAŞKANLAR İMZA KOYDU? 
CHP’de hazırlanan ortak bildiriye imza koyan ilçe başkanlarının isimleri şöyle: 
Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım, Çiğli İlçe Başkanı Utku Gümrükçü, Buca İlçe Başkanı Kasım Akdağ,  Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu, Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper, Balçova İlçe Başkanı Aygül Eryılmaz, Narlıdere İlçe Başkanı Şahin Fırat, Urla İlçe Başkanı Hakan Özbadur, Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız, Tire İlçe Başkanı Hakan Şenoyar, Bayındır İlçe Başkanı Behzat Aydilek, Karaburun İlçe Başkanı Bülent Cumcum, Bornova İlçe Başkanı Asum Güven, Dikili İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şener, Çeşme İlçe Başkanı Ekrem Oran, Seferihisar İlçe Başkanı İsmail Yetişkin, Torbalı İlçe Başkanı İsmail Uygur, Beydağ İlçe Başkanı Feridun Yılmazlar, Kınık ilçe Başkanı İsmail Yılmaz

 
Akşener adaylığa nokta koydu, İzmir kararlı!
 
Kocaoğlu'ndan Şengül'e 'tramvay' salvosu: Yapılanı yıkacağız diyeceğinize...
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hale Emekli. 25 Temmuz 2018 Çarşamba 23:27

Bu bildiriye yürekten katılıyorum .Parti içinde degil Cumhuriyete Kuvvayi .Milliye ruhuna kastedenlere karşı savaşmalıyız .

Yorumu oyla      0      0  
Hasan ÖZDEŞ 25 Temmuz 2018 Çarşamba 23:05

Sanyın ilçe başkanları kutluyorum. İsabetli bir karar.

Yorumu oyla      0      0  
Zafer KAYAKIRAN 25 Temmuz 2018 Çarşamba 21:35

Hepsini ayrı ayrı tebrik ediyorum.Işte örgütçülük bu .

Yorumu oyla      0      0  
Zafer KAYAKIRAN 25 Temmuz 2018 Çarşamba 21:35

Hepsini ayrı ayrı tebrik ediyorum.Işte örgütçülük bu .

Yorumu oyla      0      0  
Tülin Tunçlar 25 Temmuz 2018 Çarşamba 21:31

İzmir deki ilçe başkanları olarak keşke 24 haziran seçiminin ardından bir açıklama yapabilseydiniz. Gelecek olan yerel seçimlerde alanlar da halka ne anlatacaksınız Hoş kendi adıma söyleyeyim ben seçim olabileceğine de inanmıyorum. Yine de sizler daha iyi bilirsiniz ya... Kolay gelsin alan çalışması yapacak olanlara ... Bence tekrar hatırlatıyorum Ekranda masal gibi seçim gecesi ni anlatılmasını bıraksın yetkililer gerçekleri anlatsınlar... Lütfen rica ediyorum bir halkın arasına girin rastgele bir kapının zili ne basın duyacaklarınız belki de size bile siyaseti bıraktırır... İnsanlar artık gördükleri resimleri iyi okuyabiliyor ve anlıyorlar ... Ayrıca koltuk meraklısı da değilim sakın yanlış anlamayın benim oturduğum tek koltuk evimdeki koltuk tur bazıları buradan vurmaya kalkarlarsa da peşin peşin lafı mı yazayım içimde tutamam...

Yorumu oyla      0      0  
Partili 25 Temmuz 2018 Çarşamba 20:30

Ödemiş ilçe başkanı imzacilar tarafında mı yoksa o niye yok ki

Yorumu oyla      0      0  
AHMET KAYA 25 Temmuz 2018 Çarşamba 17:18

DOĞRU BİR HARAKET YAPMIŞ İLÇE BAŞKANLARI İMZA VEREN DELEGELERE ŞUNU SORMAK LAZIM ŞUBAT AYINDA YAPILAN KURULTAY SONRASI NE DEĞİŞTİDE O GÜN GENEL BAŞKANIMIZI TAM DESTEKLİYENLER BUGÜN DEĞİŞİM İSTİYORLAR

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Akşener adaylığa nokta koydu, İzmir kararlı!
İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, olağanüstü kurultayda aday olmama kararının ...
CHP İl Başkanı Yücel'den gündeme damga vuran mesaj: İmza vermek haksa...
Kentte yasal sürenin dolmasına bir haftadan az bir süre kala sıcak saatler ...
TBMM Başkanı Yıldırım o program için İzmir'e geliyor!
TBMM Başkanı Binali Yıldırım, DEÜ'nün 36'ncı kuruluş yıl dönümü töreni ...
 
Kılıçdaroğlu 'A Takımı'na neşteri vuruyor!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP yönetimine neşteri vuruyor. ...
Cumhurbaşkanlığı'ndan yeni atama kararları
Cumhurbaşkanı başdanışmanlık ve bakan yardımcılıklarına yapılan atamalar ...
CHP'de Genel Merkez'den flaş 'imza' açıklaması
CHP Genel Başkan Yardımcısı Erkek, "Sosyal medya üzerinden olağanüstü ...
 
"İran'a yaptırım kararlarına uymak zorunda değiliz!"
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, İran'a yönelik yaptırımlara ilişkin, "ABD, ...
CHP'de muhalifler açıkladı: Yeterli imza toplandı!
CHP'de imza hareketi sözcüleri yeter sayıya ulaşıldığını açıkladı.
Kılıçdaroğlu'ndan Yıldırım'a sürpriz ziyaret
CHP lideri Kılıçdaroğlu ile TBMM Başkanı Yıldırım yarın saat 11.00'de bir araya gelecek.
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Ne kongreymiş ama!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri