POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
İYİ Parti, yol haritasını belirleyecek
İYİ Parti, yol haritasını belirleyecek
En düşük emekli maaşına zam geliyor!
En düşük emekli maaşına zam geliyor!
Türk Tabipler Birliği'nde yeni başkan belli oldu
Türk Tabipler Birliği'nde yeni başkan belli oldu
Özel'in ardından İmamoğlu da 'winner' ceketi giydi
Özel'in ardından İmamoğlu da 'winner' ceketi giydi
25 Temmuz 2018 Çarşamba - 12:33

Kocaoğlu'ndan Şengül'e 'tramvay' salvosu: Yapılanı yıkacağız diyeceğinize...

"Tramvayda millet gezer, görür. Bir yere ulaşmak için kullanılmaz. İzmir'de iktidar olursak, şehrin içinden tramvayı kaldıracağız" diyen AKP İl Başkanı Aydın Şengül'e Başkan Kocaoğlu'ndan yanıt gecikmedi: "İzmir'de yeni şeyler yapmak yerine yapılanı yıkmayı hedeflediklerini söylemeleri, bu kente şaşı bakışlarının en samimi itirafıdır. Madem bu yatırımın toplu ulaşımla bir ilgisi yok, o zaman kent merkezindeki tramvayları kaldırma işine, iktidarda olduğunuz illerden başlayın."

Kocaoğlu ndan Şengül e  tramvay  salvosu: Yapılanı yıkacağız diyeceğinize...

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanı Aydın Şengül'ün "İzmir'de iktidar olursak, şehrin içinden tramvayı kaldıracağız" sözlerine sert tepki gösterdi. Şengül'ün bu ifadesinin, AKP'nin İzmir'e bakışını ve kafalarındaki düşünceyi ortaya koyması açısından önemli ipuçları içerdiğini kaydeden Başkan Kocaoğlu, "İzmir'de yeni şeyler yapmak yerine yapılanı yıkmayı hedeflediklerini söylemeleri, bu kente şaşı bakışlarının en samimi itirafıdır. İzmir'i ve İzmirlileri hala tanıyamadıklarını açıkça göstermektedir" diye konuştu.

Şengül'ün "Tramvayda millet gezer, görür. Bir yere ulaşmak için kullanılmaz" şeklindeki sözlerinin de çelişkilerle dolu bir ifade olduğunun altını çizen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, "Madem bu yatırımın toplu ulaşımla bir ilgisi yok, o zaman kent merkezindeki tramvayları kaldırma işine, iktidarda olduğunuz İstanbul'dan, Antalya'dan, Konya'dan, Gaziantep'ten, Samsun'dan, Bursa'dan başlayın" dedi.

Yıkmaya değil yapmaya kafa yorun
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı sözlerini şöyle sürdürdü: "Toplu ulaşımda lastik tekerlekten elektrikli ve raylı sisteme geçerek karbon salımını azaltma yolunda çok önemli adımlar atıyoruz. Bu, küresel iklim değişikliğinin olumsuz etkilerini minimuma indirebilme çabamız kadar, hem konforlu ve güvenli hem de çevreci ve sessiz araçlarla toplu ulaşımın teşvik edilmesi amacına yönelik çalışmalarımızın da önemli bir ayağıdır. Üstelik İzmir Tramvayı, kente ayrı bir renk ve zenginlik katmıştır. İzmirliler de bu yeni toplu ulaşım aracını çok sevmiştir. Dolayısıyla tramvayın kalkıp kalkmaması, AKP'nin değil İzmirlilerin vereceği bir karardır. Bu zihniyet, 2004-2009 döneminde Aliağa-Menderes Raylı Sistem Projesi yapılırken de karşıydı. İzmir Büy&uu ml;kşehir Belediye Meclisi tutanaklarında bunu açıkça görebilirsiniz. Aynı zihniyet, İzmir'e yeni gemilerin alınmasına karşı da kampanya yürütmüştü. Sayın İl Başkanı'na tavsiyem, İzmir'de yapılanları yıkmak yerine, bu kente neler yapabilecekleri konusunda kafa yormasıdır."

Kimin baskı yaptığını gazeteciler iyi bilir
Başkan Kocaoğlu, Şengül'ün "İzmir Büyükşehir Belediyesi, gazeteciler üzerinde mahalle baskısı kuruyor" şeklindeki ithamlarına da cevap vererek, "Sağır Sultan bile duydu; Türkiye'de kimin kime mahalle baskısı yaptığını, basın üzerinde kimlerin baskı unsuru oluşturduğunu.. Sayın Şengül bu sözleriyle, aklınca hedef şaşırtmaya çalışıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi, basın özgürlüğü konusunda gerçekten örnek bir kurumdur. Yapılan haber ve yorumlara müdahale yetkisini hiç bir zaman kendisinde görmemiştir. Bunu en iyi bilen de, İzmirli basın mensuplarıdır" dedi.

 
CHP İzmir'de 19 ilçe başkanından ortak bildiri: 'Lider'e destek, delegelere çağrı!
 
Korkunç bilanço: 3 ayda 150 tarım işçisi...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP İzmir'de 19 ilçe başkanından ortak bildiri: 'Lider'e destek, delegelere çağrı!
Kentte imza hareketinde yasal sürenin dolmasına 5 gün kala Genel Başkan ...
Akşener adaylığa nokta koydu, İzmir kararlı!
İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, olağanüstü kurultayda aday olmama kararının ...
CHP İl Başkanı Yücel'den gündeme damga vuran mesaj: İmza vermek haksa...
Kentte yasal sürenin dolmasına bir haftadan az bir süre kala sıcak saatler ...
 
TBMM Başkanı Yıldırım o program için İzmir'e geliyor!
TBMM Başkanı Binali Yıldırım, DEÜ'nün 36'ncı kuruluş yıl dönümü töreni ...
Kılıçdaroğlu 'A Takımı'na neşteri vuruyor!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP yönetimine neşteri vuruyor. ...
Cumhurbaşkanlığı'ndan yeni atama kararları
Cumhurbaşkanı başdanışmanlık ve bakan yardımcılıklarına yapılan atamalar ...
 
CHP'de Genel Merkez'den flaş 'imza' açıklaması
CHP Genel Başkan Yardımcısı Erkek, "Sosyal medya üzerinden olağanüstü ...
"İran'a yaptırım kararlarına uymak zorunda değiliz!"
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, İran'a yönelik yaptırımlara ilişkin, "ABD, ...
CHP'de muhalifler açıkladı: Yeterli imza toplandı!
CHP'de imza hareketi sözcüleri yeter sayıya ulaşıldığını açıkladı.
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Yeni dönemin ilk il kongresinin anlattıkları!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri