POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Narin cinayetinde adli tıp raporu tamamlandı
Narin cinayetinde adli tıp raporu tamamlandı
İsrail savaş uçakları Hizbullah hedeflerini vurdu
İsrail savaş uçakları Hizbullah hedeflerini vurdu
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Kılıçdaroğlu Dervişoğlu'nu ziyaret etti
Kılıçdaroğlu Dervişoğlu'nu ziyaret etti
5 Şubat 2022 Cumartesi - 21:11

CHP İzmir'de dev buluşma: Salıcı, Böke, Yücel ve Soyer ne mesaj verdi?

CHP İzmir İl Örgütü, il başkanlığının düzenlediği 'birlik ve dayanışma' gecesinde bir araya geldi. Buluşmada Salıcı örgüte 'rehavet' uyarısında bulundu. Böke ekonomi mesajları verdi. Yücel, Soyer’e AK Parti tarafından karalama kampanyası yapıldığını söyledi, “Tunç başkanın yanında olmaya, karalama ve engelleme kampanyalarını boşa çıkarmaya devam edeceğiz” dedi. Soyer ise, “İktidara çok yakın olduğumuz bir dönemden geçiyoruz.Tek yapmamız gereken sımsıkı kenetlenmek” dedi.

CHP İzmir de dev buluşma: Salıcı, Böke, Yücel ve Soyer ne mesaj verdi?

Efe Can TAN/ GERÇEKİZMİR - CHP İzmir İl Örgütü,  Gaziemir Yeni Fuar Alanı'nda düzenlenen 'birlik ve dayanışma' gecesinde bir araya geldi.

Buluşmaya ev sahibi CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yüksel Taşkın, Genel Sekreter Selin Sayek Böke, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Parti Meclisi(PM) Üyeleri, milletvekilleri, belediye başkanları, kadın kolları ve gençlik kolları il ve ilçe başkanları, ilçe başkanları ve ilçe yöneticileri,meclis üyeleri ve  partililer katıldı.

Gecede CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Genel Sekreter Selin Sayek Böke, Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yüksel Taşkın ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer konuşma yaptı.

YÜCEL’DEN EKONOMİ VE ZAM ELEŞTİRİSİ

Gecede kürsüye gelen ilk isim CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel oldu. CHP'yi iktidara taşıyacak kadrolarla bir arada olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek sözlerine başlayan Yücel şöyle konuştu, '' Bir dönem önce ve şu an görevde olan il yönetim kurulumuzun büyük emek vererek, genel merkezimizin de desteğiyle partimize kazandırdığımız yeni il binamıza taşınmamızın ardından, örgütümüzle bu dayanışma yemeğinde bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyorum.  Böyle organizasyonlar, sadece dostluklarımızı pekiştirdiğimiz, sohbet imkanı duyduğumuz organizasyonlar değildir.

Böyle organizasyonlar, uzun süredir İzmir’in 30 ilçesinde birden, il ve ilçe örgütlerimiz, milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız, meclis üyelerimiz, kadınlarımız, gençlerimiz ve tüm üyelerimizle sürdürdüğümüz yoğun çalışmalarımızı birbirimizle paylaştığımız, enerjimizi tazelediğimiz ve moral bulduğumuz akşamlardır. 

Bizler çalışacağız ki, ülke Saray rejimi ve tek adam düzeninden kurtulsun.

Bizler inançlı, kararlı, moralli ve enerjik olacağız ki, Saltanat Sarhoşluğu yaşayan AKP iktidarının ezdiği, yoksullaştırdığı ve görmezden geldiği halkımız, bu faşist düzenden kurtulacağından ve aydınlık günlerin geleceğinden emin olsun, umudunu kaybetmesin.

Bizler mücadeleci olacağız ki, yıkılsın duvarlar, eşitlik, özgürlük ve insanca yaşam gelsin memlekete….''

Sözlerine yılbaşıyla birlikte gelen zamları ve ekonomi yönetimine eleştirerek devam eden Yücel, ''AKP iktidarının en iyi yaptığı şey zam ve istismardır. Son 1 Yılda elektriğe, yüzde 50 ile yüzde 130 arasında zam geldi. İnsanlar bu yoklukta, ev ve dükkan kiraları kadar, elektrik faturası ödemeye mecbur bırakıldılar.55 litrelik bir taşıt deposunun benzin masrafı son bir yılda 400 liradan 800 liraya çıktı. Son bir yılda benzine gelen zam yüzde 94.Doğalgaza sadece 1 ay önce; evlerde yüzde 25, sanayide yüzde 50 oranında zam yapıldı.

Gıda fiyatlarındaki artışı ise artık takip edemez olduk.

Bir litre süt olmuş 10 lira, bir yumurta olmuş 2 lira, 1 kilo peynir olmuş 60 lira – 70 lira. Anne babalar çocukların beden ve zihin gelişimi için gerekli temel gıda maddelerini alamayacak durumda.

Market çalışanları “gün içinde gelen yeni zamlar yüzünden etiketleri değiştirmeye yetişemiyoruz” diyor.

Bugün burada bulunan herkes, mutfaktaki yangından, her geçen gün artan yoksulluk, yolsuzluk ve adaletsizlikten zaten haberdar.

Bizim yapmamız gereken bu gerçekleri halkımıza anlatmak ve bu çürümüş, kokuşmuş ve çarpık düzenden halkımızı kurtarmak.İnsanlar CHP’li belediyelerin halk için ürettiği ve normal fiyatının yarısının bile altında satılan ekmek büfelerinin önünde, kar-kış demeden saatlerce kuyruk bekliyor.Elektriğe, akaryakıta, doğalgaza ve gıda ürünlerine gelen zamdan etkilenmeyen tek adam var. O da, çok yakında sandıkta yerle bir olacak zihniyetin, yani saray rejiminin tek adamı.

Onun sarayı, Elektrik faturasını ödeyemediği için kepenk kapatan esnafın, icralık olan vatandaşın cebinde kalan son kuruşlar alınarak ışıl ışıl aydınlatılıyor.

Onun sarayı, doğalgaz parası çok gelmesin diye kombiyi açamayan, Buz gibi evlerde çocuklarını battaniyelere sararak ısıtmaya çalışan annelerin, babaların kazandığı ekmek parasına el konularak ısıtılıyor.

Gerçek şu ki, bu tek adam ve onun şürekasının Türkiye’nin ve halkın gerçekleriyle bağları kopmuş, saltanat sarhoşluğuyla başları iyice dönmüş, ve bu saatten sonra, ne halkımıza, ne de ülkemize verecek hiçbir şeyleri kalmamıştır.

Bakın, liyakatsiz kişilerin, ülkenin en önemli ekonomi kurumlarının başına getirilmesinin faturasını 84 milyon olarak hep birlikte ödüyoruz. Damat göreve geldiğinde dolar 4,5 lira, istifa ettiğinde dolar 8,5 lira.

Lütfi Elvan göreve geldiğinde dolar 8,5 lira, görevi bıraktığında 13,5 lira.

Milletimizin başına bomba yağdıran, 251 vatandaşımızı katleden FETÖ terör örgütü lideriyle fotoğrafıyla tanınan Nurettin NEBATİ göreve geldiğinde dolar 13,5 lira, görev yaptığı 20 gün gibi kısa bir sürede dolar 19 lirayı görmüş, sonra bir gecede 12 liralara düşürülmüştür.

10 liradan, 12 liradan dolar alıp, 18 liradan 19 liradan bozduranlar da zamanı geldiğinde yargı önünde hesap verecektir. 20 Aralık gecesi siyaset tarihimize, AKP iktidarının kendi halkını soyduğu kara bir gün olarak geçecektir.

O yüzden halkımızın da artık onlardan bir beklentisi yok. Tek beklenti bu ülkeyi daha fazla yoksullaştırmadan, vatandaşa daha fazla zorbalık edilmeden, devlet kurumları daha fazla yıpratılmadan sandığı getirmeleridir.

Bizler, o sandık gelinceye kadar, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun önderliğinde, en az onun kadar çalışarak, vatandaşımızın derdine derman olmak zorundayız.

Evet, bu iktidar adaletsiz,

Bu iktidar zorba,

Bu iktidar faiz lobisinin esiri olmuş,

Bu iktidar beşli çetenin esiri olmuş,

Bu iktidar sıkışınca din istismarcısı,

Bu iktidar kirli ve ahlak fukarası siyaset anlayışına küçük bir çocuğu alet edecek kadar aciz, öz güvenini kaybetmiş,

Bu iktidar basiretsiz, bu iktidar halktan, haktan ve adaletten yana değil, bu iktidar zalim ve kindar… 

Ama unutmayın ki sevgili dostlar,

Karanlığın en koyu olduğu an Aydınlığın en yakın olduğu zamandır''

Artık Milletin ve Cumhuriyet Halk Partisinin zamanıdır.

Artık eşit, özgür, demokrasiyle yönetilen, toplumun tüm kesimleriyle birlikte mutlu ve huzurlu bir Türkiye zamanıdır.

Dipten gelen ve doğum sancısı gibi, bir iktidar değişikliğini müjdeleyen bu zorlu, ağrılı ve sancılı süreç elbette bitecek. Çünkü milletin iradesi karşısında duracak hiçbir güç yoktur.

Saray da, saray da oturan adam da, iktidar da, yandaş çeteleri de korkuyor ve biliyorlar ki, Geliyor Gelmekte Olan.

Konuşmama son verirken, öncelikle canla başla çalışan ilçe örgüt başkanlarıma, yönetimlerine, ilçe kadın ve gençlik örgütlerimize çok teşekkür ediyorum. Ne kadar fedakarca ve zor şartlar altında mücadele ettiklerini biliyor ve bu şartlara rağmen mücadeleden geri adım atmadıkları için huzurlarınızda, 30 ilçe başkanımıza ve örgütlerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Bu dönem de, hiçbir dönem olmadığı kadar baskı, engelleme ve iftiralarla karşı karşıya kalan, partimizin belediye başkanlarıyla da gurur duyduğumu ifade etmek istiyorum'' dedi.

SOYER'E DESTEK VURGUSU!

Yücel, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer'e AK Parti tarafından karalama kampanyaları düzenlendiğini, il örgütü olarak Soyer'in yanında olacaklarını vurguladı.

Yücel, ''İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer’e karşı, AKP tarafından, saraydan başlayarak, milletvekillerine kadar hepsinin dahil olduğu karalama kampanyaları malumunuz. Bizler il örgütü olarak, tüm ilçe örgütlerimiz ve milletvekillerimizle Tunç başkanın yanında olmaya, karalama ve engelleme kampanyalarını boşa çıkarmaya devam edeceğiz. Korkuları, İzmir halkının Cumhuriyet Halk Partisi’ne ve Sayın Soyer’e olan desteğinin aratarak sürmesinden geliyor. Korkuları, tüm engellemelere rağmen, İzmir Büyükşehir belediyesinin üretmesinden, sorun çözmesinden, dayanışmayı örgütlemesinden, çiftçinin, yoksulun, esnafın ve gençlerin yanında durmasından geliyor.

Sayın Soyer gibi, ilçe belediye başkanlarımız da bizleri gururlandırıyor, yaptıkları hizmetlerle tüm karalamaları boşa çıkarıyorlar. Başta İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer olmak üzere, tüm belediye başkanlarımıza güveniyor ve yanlarında durmaya, onları tüm saldırılardan korumaya devam edeceğimizi, dosta düşmana bir kez daha sizlerin huzurunda ilan ediyorum.

Ve son olarak, bu dönem yolları eskiten, dur durak bilmeden çalışan, hem Türkiye Büyük Millet Meclisinde saray rejimine karşı verdikleri mücadeleyle, hem de İzmir’in sokağında, köyünde, dağında vatandaşı yalnız bırakmayan İzmir Milletvekillerimize teşekkürü bir borç biliyorum.

Değerli Cumhuriyet Halk Partililer ve değerli konuklar;

İl Başkanlığımız tarafından organize edilen birlik ve dayanışma gecemize katılarak, bizleri yalnız bırakmayan, Genel Sekreterimiz ve Genel Başkan Yardımcımız başta olmak üzere, tüm kıymetli partililerimize ve yoldaşlarımıza, İl Yönetim Kurulum adına teşekkürlerimi ve saygılarımı sunuyorum.

Bu memleketi, akılla, bilgiyle, sevgiyle, adaletle ve liyakatle yöneteceğiz. Bu hedefe kenetlenmiş tüm İzmir örgütümüzü kucaklıyor ve sizlerle yoldaşlık yapmaktan duyduğum büyük gururu paylaşırken, tüm konuklarımıza sevgiler sunuyorum'' dedi.

SOYER: TEK YAPMAMIZ GEREKEN SIMSIKI KENETLENMEK.

Yücel'in ardından kürsüye gelen Soyer, ''Sırtımızı partimize, parti yöneticilerimize, genel başkanımıza vermekte olduğumuzu dosta düşmana ifade etmek istiyorum. Her gün adım adım iktidara yürüdüğümüzü biliyorum. İktidara çok yakın olduğumuz bir dönemden geçiyoruz. Tek yapmamız gereken sımsıkı kenetlenmek. Bu memlekette kimse yoksulluk çekmeyecek. Bu ülkede ürettiğimizi adil şekilde paylaştıracak bir iktidarımız olacak'' dedi.

''ÇÖZÜM SOSYAL DEVLET, BİZ KURACAĞIZ''

Soyer'in ardından kürsüye gelen CHP Genel Sekreteri Böke, ''Hep birlikte dayanışmayla umudu büyütme iradesi bu salonda gerçekleşiyor. Bu salonda bunun parçası olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Bu dayanışma bugün yaşadığımız karanlığı aydınlığa çıkartacak iradedir. Biz iktidara geldiğimizde bu iktidarın kurduğu düzeni el birliği düzeni değiştireceğiz. Bu keyfi düzenin yerine hukuk devleti kuracağız. Şahıs devletinin yerine üreten bir düzen kuracağız. Biz iktidarın yaptığı gibi ötekileştiren düzen yerine eşit düzeni el birliği ile kuracağız. Herkesin söz sahibi olduğu bir düzeni el birliği ile kuracağız. Sorululuğumuz çok büyük. Çok büyük çünkü; Bugün yaşadığımız gerçeklik herv evde bir yangını işaret ediyor. TÜİK enflasyonun yüzde 50'ye ulaştığını söylüyor gerçek bundan çok daha yüksek. Her sabah yeni bir zamla uyanıyoruz. 3 gündür Isparta'da elektrik yok. Neden çünkü iktidar ülkeyi dışa bağımlı hale getirdi. Çözüm enerjide bağılı olmayan bir geleceği kurmak. Neden bir kriz yaşanıyor. Şahsım iktidarı bütün devlet kurumlarını yıktı. Biz kurumsal bir devlet yapısını var edeceğiz. Asgari ücret açlık sınırına eşitlenmiş vaziyette. Çözüm güçlü sosyal devlet, biz kuracağız!'' ifadelerini kullandı. 

ÖRGÜTE 'REHAVET' UYARISI!

Böke'nin ardından kürsüye gelen Salıcı, ''Biz iktidar olacak mıyız? Olacağız. O konuda tereddüt yok. Anketlerde CHP'nin yükselişini görüyoruz. CHP yüzde 28'i aşmış durumda. Yeter mi yetmez! Bizim seçimden birinci parti olarak çıkmamız lazım. Diri ve güçlü ve CHP'ye ihtiyacımız olacak. Biz İzmir'de güçlüyüz, yıllardır İzmirliler bize teveccüh gösteriyorlar. Bizim Türkiye'nin bazı bölgelerinde eksik olduğumuz alanlar var. Doğu ve Güneydoğu'da eksiğiz. İstediğimiz sonuçları alabilmemiz için oralara odaklanmamız lazım. Karadeniz'de istediğiiz noktada değiliz. CHP'nin oy ortalaması Karadeniz'de yüzde 19. Biz bu konua bir çalışma başlattık. Orta Anadolu'da da eksiğimiz var. Bunun için de bir siyaset izlememiz lazım. Yurt dışı seçmenlerde de oyunu artıracak bir çalışma yapmamız lazım. İzmir'de partimiz önemli oy oranına ulaşıyor ama kimse rehavete kapılmasın. İktidar olacağımıza inancımız tam. Rehavete kapılmak yok. İzmir'den arkadaşlarımızın bu mücadeleye katkı sunması lazım. CHP'nin başka yerlerindeki mücadelesine de katkı sunmanızı bekliyoruz. CHP'lilerin birbirlerin yol arkadaşı olduğu çok açık. Rakibimiz şu anda eşiyle Covid olmuş. Biz onun sağlığını önemsiyoruz çünkü onu sandıkta yeneceğiz. CHP'nin zaferini görerek özümsemesini istiyoruz. Bazı arkadaşlarımız birlik bütünlük mesajlarımızı çok önemsemeyebilir o zaman da parti gereğini yapar! Önümüzdeki günlerde 6 parti bir araya gelecek. Önümüzdeki günler Millet İttifakı'nın genişleyebileceği günler. Biz ittifakımızı koruyacağız ve genişleteceğiz. Bu yolu Kemal Kılıçdaroğlu açtı bu ittifak hala onun öncülüğünde ilerliyor. Biz bütün CHP'lilerle ittifaka sahip çıkarak ilerleyeceğiz ama gönlümüzde 6 Ok'un olduğunu unutmadan çalışacağız. Onur Anıtı'na yapılan saldırıda olduğu gibi onun manevi şahsiyetine yapılmaya çalışılan saldırılara bunların birlik ve bütünlüğümüze yönelik saldırılar olduğunu görüyoruz ama kimse Mustafa Kemal Atatürk'ün varlığını bu milletinden göğsünden söküp atamayacak'' dedi.

Kürsüye gelen bir başka isim CHP Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yüksel Taşkın oldu. Taşkın, ''Önümüzdeki seçimlerde CHP kazanacak. Buna kesinlikle inanıyorum. Bizler elimize taşın altına koymadan mücadeleye katılmadan bu çıkmazdan çıkamayacağız'' dedi.

 
Son 24 saatte 221 can kaybı, 98 bin 715 yeni vaka
 
'Bağırma' cinayetinde 3 tutuklama!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Taşkın'dan İzmir'de Erdoğan'a 'kredi' göndermesi!
CHP Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yüksel Taşkın ...
AK Partili Kaya'dan 'Sakin Şehir'de Büyükşehir'e yol salvosu!
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, saha programları kapsamında ...
CHP İzmir'den rozet şov... Salıcı'dan 'iktidar' mesajı!
CHP İzmir'de Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi'ndeki törende 450 yeni üyeye ...
 
Muharrem İnce'den iddialı İzmir çıkışı!
Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce tek günlük program için geldiği ...
Başdaş: Vatandaş Konak’tan neden kaçıyor!
AK Parti Konak İlçe Başkanı Mehmet Sait Başdaş Konak Belediye Başkanı ...
O ilçede kongre öncesi flaş gelişme: Meclis üyesi istifa etti, 'Adayım' dedi!
CHP Torbalı’da flaş bir gelişme yaşandı. Yapılan Meclis toplantısında ...
 
Erdoğan'dan kritik Ukrayna krizi mesajı!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Sayın Putin ile Zelenskiy’i bir araya ...
İmamoğlu ve erken seçim açıklaması
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun İngiliz ...
Sürekli'den CHP'ye salvo: Ajitasyonu bıraksınlar, iş yapsınlar!
AK Parti İl Başkanı Sürekli Buca'daki zirvede “Bir teranedir gidiyor. ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri