POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Narin cinayetinde adli tıp raporu tamamlandı
Narin cinayetinde adli tıp raporu tamamlandı
İsrail savaş uçakları Hizbullah hedeflerini vurdu
İsrail savaş uçakları Hizbullah hedeflerini vurdu
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Kılıçdaroğlu Dervişoğlu'nu ziyaret etti
Kılıçdaroğlu Dervişoğlu'nu ziyaret etti
12 Temmuz 2023 Çarşamba - 14:31

CHP İzmir'den TRT hakkında suç duyurusu!

CHP İzmir İl Başkanlığı adliye önünde yaptığı açıklamayla seçim süresince TRT’nin programlarında Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na sansür uygulandığını iddia ederek savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını duyurdu.

CHP İzmir den TRT hakkında suç duyurusu!

GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanlığı TRT'ye tepkisini yargıya taşıdı. 

CHP İl Başkanlığı seçim sürecine Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik sansür uygulandığı ve halkın haber alma hakkının engellendiğini ileri sürerek suç duyurusunda bulundu. 

İzmir Adliyesi C kapısı önünde yapılan basın açıklamasına CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu'nun yanı sıra Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, CHP Bayraklı İlçe Başkanı Didem Gültekin ve il ve ilçe yöneticileri de katıldı. 



"HESABIMIZ MAHŞERE KALMAYACAK" 
CHP İl Başkanı Aslanoğlu burada yaptığı açıklamada şunları kaydetti: Bugün, kamusal görevini kötüye kullanan TRT Genel Müdürü hakkında suç duyurusunda bulunmak üzere adliyeye geldik. TRT Genel Müdürü Zahid Sobacı, göreve başladığı günden bu yana, TRT’ye yanlı bir yayın politikası izletmektedir. TRT, devletin ve milletin kuruluşudur. Hepimizin vergileriyle gelir elde etmektedir. Buna karşın çok uzun süredir CHP’yi yok sayan veya kötüleyen yayınlar yapmaktan geri durmamaktadır. TRT Kanunu, TRT kanallarının yayınlarında tarafsız davranmasını hükmetmiştir. Ne var ki mevcut TRT yönetimi bu yükümlülüğünü yerine getirmemektedir. Genel Başkanımızı ve partimizi yok sayan zihniyetin demokrasi tarihimize kara bir leke olarak geçtiğini belirtmek isteriz. Siyasi tarihimiz bu kişileri yargılayacak ve mahkum edecektir. Ancak hesabımızın mahşere kalmasına izin vermeyeceğiz... 

DAKİKA DAKİKA RAPOR! 
CHP İl Başkanı Aslanoğlu ayrıca "Bu adaletsizliğin sorumluları hukuk önünde de hesap vermek zorundadır. TRT, AKP’nin ve Erdoğan’ın seçimi kazanması için bir televizyon kanalı ne yapmalıysa onu yapmıştır. Adeta Saray’ın sözcüsü haline gelmiştir. Bu süreçte; CHP Genel Başkanı, MYK üyeleri, PM üyeleri ve milletvekillerini TRT ekranlarında canlı yayınlanan hiçbir programa davet edilmemiştir. O kadar ki Genel Başkanımız, TRT’de yalnızca hain darbe girişiminin ardından bir defa programa davet edilmiştir. Genel Başkanımızın siyasi konuşmaları TRT’de ya yayınlanmamakta ya da çok az yayınlanmaktadır. Genel Başkanımızın grup toplantıları TRT ekranlarında kesilerek yayınlanmaktadır. Kemal Kılıçdaroğlu'nun Aralık 2022 tarihinde yaptığı 40 dakika 56 saniyelik grup konuşmasının 10 dakika 18 saniyelik kısmının yayınlandığı görülmektedir. 3 Ocak 2023 - 28 Mart 2023 tarihleri arasında Kılıçdaroğlu’nun 9 adet grup toplantısı düzenlediği; bu toplantılardaki konuşmaların sırasıyla; 9 dakika 50 saniye, 9 dakika 26 saniye, 10 dakika 10 saniye, 10 dakika 38 saniye, 10 dakika 2 saniye, 11 dakika 14 saniye, 9 dakika 30 saniye, 10 dakika 20 saniye ve 10 dakika 36 saniyelik kısımlarının canlı yayınladığı tespit edilmiştir" diye konuştu. 

"TRT GENEL MÜDÜRÜNÜ SAVCILIĞA ŞİKAYET EDİYORUZ"
Seçim boyunca Kılıçdaroğlu’nun siyasi reklamlarının yayım süresinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın siyasi reklamlarının yayım süresi yanında çok az kaldığının da altını çizen Aslanoğlu sözlerini şöyle tamamladı: TRT ekranlarında CHP ile ilgili yapılan haberlerin çoğu olumsuz şekildedir. Örneklemek gerekirse bu haberlerin bir kısmının başlıkları şu şekildedir: “CHP’de Hakaret Krizi Büyüyor mu?”, “Ekonomi Vizyon Belgesine Eleştiri”, “Kılıçdaroğlu’na Gazi Meclis Tepkisi”, Genel Başkanımızın konuşmaları ya hiç yayınlanmamakta ya da kesilerek yayınlanmaktadır. Örneğin 3 Aralık 2022 tarihli CHP vizyon belgesi açıklaması toplamda 4 saat4 dakika sürmüşken TRT Haber bu yayını yalnızca 6 dakika 18 saniye vermiştir. Yine Genel Başkanımızın TBMM’deki 2022 bütçe konuşması 1 saat 2 dakika sürmüşken TRT Haber yalnızca 8 dakika 48 saniyesini canlı yayınlamıştır. Tüm bu konular nedeniyle halkın haber almasını engelleyen, siyasi haklarımızı kullanmamıza ve duyurmamıza izin vermeyen, görevini kötüye kullanan TRT Genel Müdürünü savcılığa şikayet ediyoruz. Adalet arayışımız ve yürüyüşümüz sürecek... 

 
Usta yazar Milan Kundera hayatını kaybetti
 
Bucaspor 1928'de Karafırtınalar bıraktı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Siyasette emekli zammı tartışması!
Emeklilere yapılacak yüzde 25'lik zam siyasetin gündeminde yerini koruyor. ...
CHP İzmir'de kritik disiplin dosyasında yeni gelişme
CHP Çiğli’de bu hafta sonu başlayacak olan delege seçimleri öncesi gözler ...
Saadet ve Gelecek Partisi'nden ilk grup toplantısı
Gelecek Partisi'nin milletvekillerinin Saadet Partisi’ne geçmesiyle kurulan ...
 
AK Partili Saygılı Soyer'in o mektubunu değerlendirdi: Ellerini hiç havada bırakmadık!
Mektubun siyaseten aba altından sopa gösteren bir içerikte olduğunu belirten ...
Bornova'da İduğ ve Polat'ın mahallesinde kazanan belli oldu
CHP’de delege seçimleri devam ederken gözler Bornova’da Belediye Başkanı ...
Erdoğan'dan NATO Zirvesi'nde diplomasi mesaisi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Devlet ve Hükümet Başkanları ...
 
Tanju Özcan Ankara'ya ulaştı: Gözlerinin içine bakarak...
'Değişim ve Adalet' yürüyüşüne 9. gününde Ankara'ya ulaşan Tanju Özcan, ...
Kılıçdaroğlu AK Partili seçmene seslendi!
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında "Soykırım ...
AK Partili Kaya'dan Başkan Soyer'e sert 'İnciraltı' tepkisi!
Başkan Soyer'in İnciraltı planlarına dava açılacağını duyurmasına tepki ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri