POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Ehliyet sınavında dehşet: Öğretmeni dövdü!
Ehliyet sınavında dehşet: Öğretmeni dövdü!
Şimşek kartla ödeme kabul etmeyenleri uyardı
Şimşek kartla ödeme kabul etmeyenleri uyardı
Gençlerin yeni takıntısı için peş peşe uyarı
Gençlerin yeni takıntısı için peş peşe uyarı
18 yaşındaki motosikletlinin feci sonu!
18 yaşındaki motosikletlinin feci sonu!
28 Aralık 2018 Cuma - 08:36

CHP İzmir 'kararsız seçmene' yoğunlaşacak!

CHP İzmir İl Eğitim Sekreteri Binali Gül, İzmir genelinde ilk defa uygulanan sokak örgütlenmesi modelini anlattı. Örgütlenme modelinde kararsız seçmen üzerine yoğunlaştıklarını ifade eden Gül, şuanda çalışma faaliyetlerinin sürdüğünü ancak yılbaşının ardından 30 ilçede parti koordinatörleri ve eğitmenleriyle birlikte çalışmalara tamamen start vereceklerini kaydetti. Gül, “Bu çalışmalarımızdaki en önemli nokta şu; Biz seçime 1 hafta kala hangi ilçede ne kadar oy alacağımızı yüzde 90 civarında bil

CHP İzmir  kararsız seçmene  yoğunlaşacak!

Gizem TABAN/GERÇEKİZMİR- CHP’de yerel seçim hareketliliği devam ederken partinin kalesi olarak nitelendirilen İzmir’de de seçim hazırlıkları tam gaz sürüyor. CHP İzmir İl Eğitim Sekreteri Binali Gül, il örgütünün yerel seçim hazırlıklarında önemli bir çalışma sistemi olan sokak örgütlenmesi modeli hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Daha önceki eğitimlerin ve parti içi örgütlenmelerin sandık bazında olduğunu şimdi ise sokak örgütlenmesi modeline geçtiklerini belirten Gül, modelin nasıl işlediğini anlattı.

KARARSIZ SEÇMENE YOĞUNLAŞILACAK

Sokak örgütlenmesinde temel amacın hem partiye oy veren seçmeni tanımak, hem diğer partilere oy verecek kitleyi tespit etmek hem de kararsız olan seçmeni belirlemek olduğunu söyleyen Gül, “Burada önemli olan kararsız seçmeni belirlemek... Çünkü herhangi bir partiye oy vereceği kesinleşmiş seçmen üzerinde yoğun bir çalışma yapmak yerine kararsız seçmen üzerinde etkili olmamızın bir yolu var.  Bu da o ilçedeki temel dinamikleri ortaya çıkarabilmek” dedi. Gül,  özellikle kararsız seçmen ve diğer sol partilere oy vermiş kitleler üzerinde bir çalışma programı oluşturmak istediklerini söyledi.

SOKAK ÖRGÜTLENMESİ MODELİ NASIL İŞLİYOR?

Sokak örgütlenmesi modelinin çalışma sistemini anlatan Gül,” Mahalle temsilcilerimiz ve örgütten sorumlu başkan yardımcılarımız bir araya gelerek, o sokakta kaç üyemizin olduğunu, kaç üyemizin aktif olduğunu belirliyor. Böylece örgütsel bir şema ortaya çıkıyor. Bu çalışma tüm ilçelerimiz için internet ortamında oluşturuldu. Sokak temsilcilerimizi 1 kadın 1 erkek olarak seçiyoruz. Sokak örgütlenmesinde sadece partiye yönelik bir çalışma yapmıyoruz.  Görevli arkadaşlarımıza; Kararsız seçmen, diğer partilere oy veren seçmen ve CHP’yi değerlendiren seçmen noktasında 400’ü aşmayacak şekilde seçmen çalışması veriyoruz. Aynı zamanda o ilçede, mahallede ve sokakta yaşayan vatandaşlarımızın yerel yönetimlerden talepleri doğrultusunda da notlar ediniyoruz. Bunları da ivedilikle çözmeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

SEÇİME 1 HAFTA KALA NEREDE, NE KADAR OY ALACAĞIMIZI BİLECEĞİZ

Yaklaşık 1 ay önce 30 ilçede; ilçe başkanı, bilişim sorumlusu, ilçe sekreteri, örgütlerden sorumlu başkan yardımcısı ve mahalle temsilcisi ile birlikte eğitimlerin verilerek örgütsel çalışmaların startını verdiklerini ifade eden Gül, “Pilot olarak seçilen her mahallede öbek çalışmamız devam ediyor. Yılbaşından hemen sonra partimizin il koordinatörleri ile bir program oluşturup çalışmalarımıza hız vereceğiz. Bu çalışmalarımızdaki en önemli nokta şu; Biz seçime 1 hafta kala hangi ilçede ne kadar oy alacağımızı yüzde 90 civarında bileceğiz” diye konuştu.

İZMİR GENELİNDE İLK DEFA UYGULANIYOR

Bu modeli yıllar önce ilk kez Narlıdere’de uyguladıklarını söyleyen Gül, “Kararsız seçmen olduğunda onunla örgütümüzden kim en yakın irtibat kurabiliyorsa o arkadaşımız seçmenimizi ikna ediyordu. Bu kişi ilçe başkanı ya da belediye başkanı da olabiliyordu. Başarılı sonuç alınmasının ardından birkaç ilçe örgütümüz daha uygulamaya başladı. Ama İzmir genelinde ilk kez uygulanmış olacak. Bu model şimdi 30 ilçemizde ortaya konulacak. Bu çalışma doğru bir şekilde yapıldığı takdirde biz seçmenin ayağına giderek daha doğru bir çözüm üretmiş olacağız” dedi.

30 İLÇEDE NE ZAMAN TAMAMLANACAK?

Şuanda örgütlenme faaliyetlerinin sürdüğünü ancak yılbaşının ardından parti koordinatörleri; Parti Okulu İzmir Sorumlusu Abdullah Aydemir, Birinci Bölgeden Sorumlu Tülay Bayır ve İkinci Bölgeden Sorumlu Cahit Kişioğlu’nun başkanlığında 120 parti eğitmeni ile birlikte 30 ilçede  her gün 1 ilçenin 3 farklı noktasında eğitimlere başlayacaklarını kaydeden Gül, eğitimin 30 ilçede Şubat ayının ilk haftasına kadar tamamlanmasını planladıklarını ifade etti.

 
Makas attığı kazada otomobiller hurdaya döndü
 
Türk profesör 'zombi' ile öldürüldü
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İsmet dutar 29 Aralık 2018 Cumartesi 15:02

Şubatın ilk haftası bitecek eğitimde martın sonunda yapılacak seçimde bir buçuk aylık bir süre vatandaşa dokunabilme birebir görüşme imkanı saglaya bilecekmi her eve ulaşıla bilmesi zor gibi her seçim yapılan eğitim halkla olan yakınlaşmayı zorlaştırıyor tabiki eğitim mutlaka olmalı ama seçime 2. 3. ay kala yapılınca. zaman daralıyor halk şunu diyor seçime bir ay kala CHP yine kimi yere girip kimi yeri pas geçip oyu bize verin diye seçim çalışması yapıyor mutlaka örgütler bu konuyu hesaplıyordur nacizane halkın söylemlerini. aktarmak istedim yolumuz açık geleceğimiz aydın olsun. İyi yıllar hepinize. Yoldaşlar

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP Karabağlar Aday Adayı Başak'tan siyasi parti turu!
CHP Karabağlar Belediye Başkan Aday Adayı Mehmet Şakir Başak, yaklaşan ...
Yücel: Paranoyaklaşmış bir iktidarla karşı karşıyayız
Sosyal Demokrasi Derneği İzmir Şubesi tarafından düzenlenen programda ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na yanıt
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de muhtarlara hitap etti. ...
 
CHP İzmir İl Başkanı Yücel’den ‘aday’, ‘ittifak’ ve ‘eğilim yoklaması’ açıklaması
Geçtiğimiz günlerde Ankara’ya giderek genel merkezde mesai yapan CHP İzmir ...
İzmir'de CHP'nin gözünü korkutan 3 ilçe: Anketlerde...
Gerçekizmir’in edindiği özel bilgiye göre CHP’nin elindeki anketlerde ...
AK Parti İzmir'de ilçe adayları ne zaman açıklanacak?
AK Parti İzmir’in 30 ilçesi için belirlediği başkan adayları, 5 veya 6 ...
 
CHP'li Aday Adayı Doğan'dan İYİ Parti'ye ziyaret
Kemalpaşa’da çalışmalarını sürdüren Taner Doğan, İyi Parti İzmir İl Başkanı ...
CHP'de önemli gün: İstanbul adayı İmamoğlu tanıtıldı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin İstanbul Büyükşehir Belediye ...
CHP İzmir'de o ilçede ekip kuruldu: Sahte seçmen teyakkuzu!
İzmir'de 31 Mart 2019 yerel seçimleri için sahada yapacakları çalışmaların ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri