POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Narin cinayetinde adli tıp raporu tamamlandı
Narin cinayetinde adli tıp raporu tamamlandı
İsrail savaş uçakları Hizbullah hedeflerini vurdu
İsrail savaş uçakları Hizbullah hedeflerini vurdu
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Kılıçdaroğlu Dervişoğlu'nu ziyaret etti
Kılıçdaroğlu Dervişoğlu'nu ziyaret etti
31 Ekim 2017 Salı - 10:54

CHP İzmir’de gözler kongrelerde: İlçe ilçe aday trafiği raporu!

CHP İzmir’de kongre süreci yaşanıyor. Sandığa zaman var ancak ilçelerde adaylık çalışmaları sürüyor. İşte metropol ilçelerde kulislerde son konuşulanlar…

CHP İzmir’de gözler kongrelerde: İlçe ilçe aday trafiği raporu!

GERÇEKİZMİR - CHP İzmir’de delege seçimlerinin tamamlanmasının ardından gözler ilçelere çevrildi.

Kasım ayının sonunda kongrelerin startı veriliyor.

Kongrelere daha zaman var ancak ilçelerde adaylık çalışmaları son sürat devam ediyor.

KAYA-KALMAZ YARIŞI
Buca’da Belediye Başkanı Levent Piriştina ile uyumlu bir başkanlık çizen mevcut ilçe başkanı Çağdaş Kaya’nın önümüzdeki günlerde adaylığını açıklaması bekleniyor. Muhalefet ise aday çıkaracak. Meclis Üyesi Serkan Kalmaz’ın muhalefetin adayı olacağı ifade ediliyor.

YILDIRIM AVANTAJLI
Karşıyaka’da delege seçimleri süreci boyunca Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’la olan akrabalığı üzerinden hedefe konulsa da sandıktan güçlü çıkan mevcut başkan Uğur Yıldırım yeniden aday. İl Eski Başkanı Ali Engin ve Karşıyaka Belediyesi Eski Başkanı Cevat Durak gibi isimlerinde desteğini alan Yıldırım mahallelerde çalışmalarını sürdürüyor. Muhalefet ise şimdilik beklemede. İsmi ilçe başkan adaylığı için geçen eski başkan Adnan Alabay’ın kalp rahatsızlığı geçirmesi sonrası tedavi sürecinin ardından nasıl bir tavır alacağı merak konusu. İlçedeki muhalefetin etkili ismi Karşıyaka Belediyesi Eski Başkanı Cihan Türsen ise kongrede aday çıkmakta kararlı...

BAYRAKLI’DA ALPER DEVAM
Metropolde en rahat durumdaki ilçe Bayraklı…Çıkan delegasyonun çok büyük kısmı belediye ve ilçe yönetimi destekli yapılar. Örgüt üzerinde etkili olan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ’ın yola mevcut başkan Cemalettin Alper’le devam etmesine kesin gözüyle bakılıyor. İlçe kongresini rahat şekilde götürecek olan Alper, il kongresi topuna girdi.



KARABAĞLAR’DA EĞİT-DER SÜRPRİZİ

Kongre matematiği en karışık olan ilçe Karabağlar… İlçede aday arayışı sürüyor. Mevcut başkan Ali İhsan Yıldız devam etmek istiyor. Şimdilik belediye desteği devam ediyor. Ancak ilçede oluşan delegasyon yapısı Yıldız’ın devam etme ihtimalini düşürüyor. Ağabey formülü üzerinde duran örgütte Savaş Akıncı ve Mehmet Türkbay isimler masaya yatırıldı. İkisi de adaylığa sıcak bakıyor. Eğitimciler Derneği (Eğit-Der) İzmir Şube Başkanı Necati Akpınar kulislere düşen son isim. İlçede hatırı sayılır bir genç delegasyon var. Genç başkan noktasında Onur Utkan İlçi ile Özkan Tice'nin adı geçiyor. Öte yandan eski ilçe başkanı Orhan Polat adaylık noktasında istekli olmasa da muhalefet herhangi bir isimde uzlaşamazsa Polat aday olabilir.

BORNOVA’DA HOCAOĞLU- KAVALAR ÖNDE
Bornova’da öne çıkan iki isim mevcut başkan Nevzat kavalar ve eski meclis üyesi Adnan Hocaoğlu…Kavalar bu kez il başkanlığına aday olmayacağını duyurdu. İlçe başkanlığına devam etmek istediğini de dillendiriyor. Ancak CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır ve İlçe Eski başkanı Ertürk Çapın’a yakın isimler Hocaoğlu ismine sıcak bakıyor. Delegasyonda Hocaoğlu ismi daha yüksek sesle konuşuluyor. Üçüncü aday sürprizi yaşanabilir. Bu noktada Koçanalı aile öne çıktı. Baba Osman Koçanalı veya oğlu Onur Koçanalı’nın İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun desteğiyle  aday çıkabileceği konuşuluyor. Masada ki bir diğer formülde kadın aday…Bu noktada konuşulan tek isim il yöneticisi Esin Doğan Metin….Metin’in ismi geçen kongrede de Belediye Başkanı Olgun Atila’nın desteğiyle adaylık için geçmişti.  İl yöneticisi Ali Çalışkan da ilçede bazı yapılar tarafından alternatif aday olarak düşünülüyor.

ÇİĞLİ’DE MUHALEFET KİMLE ÇIKACAK?
Delege seçimlerinde muhalefetin belediye ve ilçe yönetimine karşı ezici üstünlük sağladığı Çiğli’de kimin aday olacağı merak konusu. Muhalifler içinde çok sayıda isim zikrediliyor. Muhalefet kanadında Utku Gümrükçü Behçet Köymen, Erkan Akar, Mert Özcan, Nihat Gültekin,Barbaros Kiriş ve İbrahim İncesu isimleri konuşuluyor. İlçe eski başkanı, il yöneticisi Utku Gümrükçü muhalefetin bölünmeden birleşeceği isim  olarak öne çıkıyor. Belediye ve ilçe kanadında ise il yöneticileri Şirin Akgül, Niyazi Arslan ve mevcut başkan Zeynel Mertoğlu ismi dillendiriliyor.



KONAK’TA BAŞAK GÜÇLÜ
Konak’ta delege seçimlerinden mevcut başkan Şakir Başak güçlü çıktı. Başak’ın kongreye tek aday olarak girmesini istemeyen yapılar çalışmalarını sürdürüyor. İl Eski başkanı Alaattin Yüksel’in ekibinin önemli isimlerinden Kazım Umdular, PM Eski Üyesi Hüseyin Saygılı ve partiden milletvekili adayı olmayı başaran Muhsin Kurt isimleri Başak’a rakip olacak aday noktasında dillendiriliyor.

 
CHP'li Altıok: Başkanlar anket sonucuyla değişiyor!
 
İzmir'in başkanlarından Ankara çıkarması!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Partili 31 Ekim 2017 Salı 17:03

Balçova ve yarımada ile ilgili bilgileri ve gelişmeleri sizin kaleminizden öğrenmek isteriz

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Altıok: Başkanlar anket sonucuyla değişiyor!
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, istifa ...
MHP İzmir’den Çıray’ın o sözlerine çok sert tepki!
İYİ Parti Genel Sekreteri, Parti Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray’ın, ...
Selvi yazdı: Erdoğan'dan Atatürkçü seçmen atağı!
AK Parti içinden verdiği kulis bilgileriyle tanınan Hürriyet yazarı Abdülkadir ...
 
CHP'li Tezcan'a o sözler için soruşturma!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Sözcüsü Bülent Tezcan hakkında suç duyurusunda ...
Arınç'tan Gökçek yorumu: Sabrettim, kazandım!
Arınç, Melih Gökçek’in Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığından istifasıyla ...
Kafe siyaset masasında CHP İl Kongresi!
Gazeteciler Sercan Avcı ve Bünyamin Dobrucalı, Can Radyo’da Kafe Siyaset ...
 
Yeni hamle: Başkanlık ofisleri kuruluyor!
Anayasa referandumu ile gerçekleşen ‘yönetim’ değişikliğine göre devletin ...
Hükümet'ten istifa eden Uğur hakkında ilk açıklama
Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, CHP'li Tezcan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkındaki ...
İzmir’in AK Partili vekillerinden CHP’li Tezcan’a yaylım ateşi!
Tekirdağ’daki konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “Faşist diktatör” diyen ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri