POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Misafirlik kanlı bitti: Cinsel taciz cinayeti!
Misafirlik kanlı bitti: Cinsel taciz cinayeti!
98. Gazi Koşusu için geri sayım!
98. Gazi Koşusu için geri sayım!
Atatürk'ün fotoğrafını yakan lise öğrencileri için karar
Atatürk'ün fotoğrafını yakan lise öğrencileri için karar
Klimayı açıp uyudu: Bir daha uyanamadı!
Klimayı açıp uyudu: Bir daha uyanamadı!
26 Haziran 2024 Çarşamba - 08:03

CHP İzmir’de ‘iptal kongre’ rahatsızlığı ve çarpıcı iddia!

CHP İzmir’de kadın kolları il kongresine 10 gün kalmasına rağmen iptal edilen Buca kongresiyle ilgili karar alınmaması parti örgütünde rahatsızlık yarattı. Kongreyle ilgili hazırlanan rapor MYK’nın gündemine henüz gelmediği için Buca kongresiyle ilgili karar alınamıyor. Buca’nın il kongresinin dışında bırakılmak istendiği iddiası ortaya atılırken, partide uzun yıllardır eğitim koordinatörlüğü yapan, İzmir eski Milletvekili Tacettin Bayır’ın eşi Tülay Bayır da sürece tepki gösterdi.

CHP İzmir’de ‘iptal kongre’ rahatsızlığı ve çarpıcı iddia!

GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) yerel seçimlerin ardından parti içi yarış kadın kollarında başlamıştı.

İzmir’de 29 ilçede kongre tamamlanırken, 6 Temmuz’daki il kongresi öncesi gözler iptal edilen Buca kongresiyle ilgili çıkacak kararda. 

RAPOR VAR KARAR YOK
CHP İzmir’de üç adayın yarıştığı, kırmızı listenin açık farkla kazanmasına rağmen oy sayısı ve hazirun listesinde yaşanan sıkıntılar ve devamındaki tartışmalar sonrası iptal edilen Buca kadın kolları kongresiyle ilgili Genel Merkez, MYK üyelerinden oluşan 3 kişilik komisyon kurmuştu.

Komisyon yaşananlarla ilgili rapor hazırlayıp genel merkeze sundu.

Ancak edinilen bilgiye göre rapor MYK’nın gündemine henüz gelmediği için Buca kongresiyle ilgili karar alınamıyor.

İl kongresine 10 gün kalmasına rağmen 32 il delegesinin seçileceği Buca’yla ilgili karar alınmaması parti örgütünde rahatsızlık yarattı.

ÇARPICI İDDİA!
Parti içinde önemli bir iddia ortaya atıldı. İptal edilen seçimde açık farkla kazanan kırmızı listeden il delegesi olarak yer alan Zahide Kurun’un il başkan adayı olacağı bu nedenle Buca kongresinin il başkanlığı ve kadın kolları genel merkez yöneticileri tarafından dışarıda bırakılmak istendiği öne sürüldü.

İL BAŞKANI MYK'YI İŞARET ETTİ

4 yıla yakın süredir il başkanlığı görevini sürdüren Nurdan Şenkal Uçar, kongre öncesi yeniden adaylığını açıklamıştı. Çıkan olaylar nedeniyle iptal edilen Buca kongresi ile ilgili gelen soruyu yanıtlayan Uçar, “Sanırım yetişecek. MYK karar verecek. Genel merkezden haber geldiğinde açıklamayı yapacağım” diye konuştu.



BAYIR TEPKİ GÖSTERDİ!
Yaşanan süreçle ilgili partide uzun yıllardır eğitim koordinatörlüğü yapan, İzmir Milletvekili Tacettin Bayır’ın eşi Tülay Bayır da sosyal medya hesabından tepki gösterdi. Bayır şu ifadeleri kullandı;

 “Düşünün kadın kolları il başkanı olmuşsunuz, bana göre oradaki tüm kadınların başkanısınız, başım ağrısa sizi arayacağım çünkü siz demişsiniz ki ben herkesin başkanıyım, siz demişsiniz ki ben sizin hakkınızı sonuna kadar savunacağım, siz demişsiniz ki nerede bir ihtiyaç olursa ben orada olacağım, bak güzel kardeşim, ( yol arkadaşım demiyorum) yol arkadaşı olsa idik zorluklarda, engellerde sırt sırta verir engelleri aşardık, görünen o ki yol arkadaşı değiliz. Bir ilçede 2000 kadının oy kullanmaya geldiği ve oyunu kullandığı ve  400 oy farkıyla seçimi kazanmasına rağmen sudan sebeplerle o seçimi iptal ettiniz. Komisyon geldi araştırmalar yapıldı ve hala tarih belirlenmedi ve siz 6 temmuza il seçiminin tarihini aldınız. Gerekçe o ilçeden Zahide Kurun il kadın kollarına aday olacak, biliyordunuz ki!!! Son seçimde bir oyla seçimi nasıl aldığınızı tüm örgüt biliyor. Birileri unutabilir ama unutulmasın diye biz buradan yazarız. Bunu niye yazıyorum ve yazacağım, ben tüzüğe göre herkesin hareket etmesini ve kurallara uyulması gerektiğine inanan birisiyim, buna takıntıda diyebilirsiniz ama ben kuralların işlemesine inanan birisiyim, hallederiz diyenlerden değilim, geçen sefer bir oy bu sefer 2000 kadının oyunu görmezden gelemezsiniz. Bırakında artık bir koltuğa oturalım”
 

 
İzmir sularında bitmeyen dram!
 
Almanya’da molotofkokteyli saldırısı: Yaralılar var
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Güler 26 Haziran 2024 Çarşamba 14:16

Siz gidin torun bakın yeter artık gençlik gelsin

Yorumu oyla      0      0  
Gülizar çırak 26 Haziran 2024 Çarşamba 11:15

Ben kırmizi listeyı destekliyen bir partılıyım o sıcakda gidip oyumu kullandım yapılan yanlışları görduk uyardık bunu göz ardı ettıler seçimi kazandık kazandığımız seçimi bize vermemek için ellerinden geleni yaptılar mavi ve beyaz listedeki arkadaşlar lütfen oyumuza sahip cıkın biz kadınların emeklerini göz ardı yapmayın hak hukuk adaler istıyoruz

Yorumu oyla      0      0  
Sevim Köz 26 Haziran 2024 Çarşamba 10:06

Ağzınıza yüreğinize emeğinize sağlık Tülay Hanım Emek en yüce değerse 2000 kadının oy kullandığı bir ilçeyi görmezden gelmek en hafif tabirle emeği yok saymaktır hele bir oy farkla o koltuğa oturmuşsanız 400 oyu yok sayamazsınız haksızlığın daniskasıdır bu! Nerede HAK HUKUK ADALET

Yorumu oyla      0      0  
Vatandaş 26 Haziran 2024 Çarşamba 09:21

Çok güzel söylemiş ve bunu basına güzel ifade etmişsiniz.Bir oyla kazanan ve hala başkanlık adaylığına yeniden talip olan bu hanım artık koltuğunu başkasına devretsin.Yeter artık bu koltuk sevdası.4 yıldır bu görevi yapıyorsunuz,ya da yaptığınızı sanıyorsunuz.Hemcinslerimize yer açalım.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan ve Bahçeli yarın bir araya gelecek
Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ...
Polat verdi veriştirdi: Ders verene bakın, Eyyüp Kadir İnan…
CHP İzmir Milletvekili Polat, AK Partili İnan’ın Büyükşehir’deki işçi ...
İl başkanı 'yeniden varım' dedi... 'Buca kongresi' sorusuna yanıt verdi!
CHP İzmir Kadın Kolları Başkanı Nurdan Şenkal Uçar, il binasında düzenlediği ...
 
Rozeti Özel taktı: Eski İzmir Milletvekili CHP'ye katıldı!
İki dönem HDP İzmir Milletvekili seçilen ve eski Kalkınma Bakanı Müslüm ...
AK Parti’den asgari ücret açıklaması
Milyonlarca çalışan temmuz ayında asgari ücrete ara zam bekliyor. Konuya ...
Bahçeli grup toplantısı sonrası rahatsızlandı!
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM grup toplantısında açıklamalarda ...
 
AK Partili İnan’dan o görüntülere tepki: Zafer Algöz ve Yücel Erten bu danışmana mesaj atsın!
AK Parti Gençlik Kolları Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan ...
AK Parti'den Tugay'a '90 dakika' çağrısı ve 'İZBAN' tepkisi!
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Hakan Yıldız ...
Bakan Fidan: Üçüncü Dünya Savaşı riski var
Bakan Fidan, "Dünya, 3. Dünya Savaşı beklentisi içinde olmalı mı?" sorusunu ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Cemil Tugay’la A’dan Z’ye siyaset… Çarpıcı mesajlar!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri