POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Ehliyet sınavında dehşet: Öğretmeni dövdü!
Ehliyet sınavında dehşet: Öğretmeni dövdü!
Şimşek kartla ödeme kabul etmeyenleri uyardı
Şimşek kartla ödeme kabul etmeyenleri uyardı
Gençlerin yeni takıntısı için peş peşe uyarı
Gençlerin yeni takıntısı için peş peşe uyarı
18 yaşındaki motosikletlinin feci sonu!
18 yaşındaki motosikletlinin feci sonu!
20 Aralık 2017 Çarşamba - 18:09

CHP Konak’ta ‘ırkçı paylaşım’a özür geldi: Başkan’a gitti, ‘pişmanım’ dedi

Kadın Kolları Kongresi sırasında yapılan ırkçı paylaşımın sahibi Abdullah Gedik, CHP Konak İlçe Başkanı Şakir Başak'ın çağrısı üzerine ilçe binasına gitti, özür diledi.

CHP Konak’ta ‘ırkçı paylaşım’a özür geldi: Başkan’a gitti, ‘pişmanım’ dedi

GERÇEKİZMİR – CHP Kadın Konak Kadın Kolları Kongresi sırasında sosyal medyadan paylaşılan ırkçı mesajlar gündem olmuştu.

“Konak İlçe Kürtlere teslim edilmiş. Kadın kolları da teslim edilmesin diye hür milliyetçi yenilikçi Atatürkçü bir başkan için Sibel Sarpkaya'ya desteğe geldik. Yaşasın Türk ulusu yaşasın Türk yöneticiler. HDP kongresinde bile buradan az Kürt vardır” mesajı parti içinden ve dışından büyük tepki çekerken CHP Konak cephesinden paylaşımın sahibi hakkında disiplin süreci başlatıldığı açıklaması gelmişti.

Yaşananların ardından paylaşımın sahibi Abdullah Gedik, CHP Konak İlçe Başkanı Şakir Başak'ın çağrısı üzerine ilçe binasına gitti.

İlçe Başkanı Şakir Başak ile görüşen Gedik uzun bir görüşme sonunda büyük pişmanlık duyduğunu dile getirerek, "Kadın Kolları seçim sürecinde parti üyesi olan eşim aracılığı ile sürece müdahil oldum, tek taraflı olarak dinlediğim bir takım konuşmalardan rahatsızlık duydum, seçim günü oluşan yüksek tansiyon sebebi ile kendime hakim olamayarak, bu talihsiz ve yanlış açıklamalarda bulundum. Gençliğimin vermiş olduğu tecrübesizlik ile yapmış olduğum paylaşımlardan sonra büyük pişmanlık duydum fakat elimden bir şey gelmedi. Ben buradan tüm Cumhuriyet Halk Partililerden ve sözlerim dolayısı ile gönlü incinen kardeşlerimden İlçe Başkanımın önünde özür diliyorum. Kendisi beni buraya çağırarak bir fırsat verdi, uzun uzun konu hakkında konuştuk, Cumhuriyet Halk Partisinin topluma bakış açısı ile hiç bir şekilde bağdaşmayan sözlerim ve paylaşımlarımı düzeltmem için fırsat verdi. Kendisine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

CHP Konak İlçe Başkanı Şakir Başak ise, "Genç arkadaşımız bir hata yapmış, bize düşen kendisini dinlemek ve hatasını anlatmaktı. Her fırsatta dile getiriyorum seçim süreçlerinde olsun başka süreçlerde olsun insanlar arasına ekilen en ufak kin tohumlarına dikkat etmek gerekir. Ekilen kin tohumları düşünmeden edilen sözler bambaşka bir yerden çok daha büyük bir kötülüğe dönüşebilir. Seçim süreçleri kin ve kavganın değil partimize hizmetin hazırlığının yapıldığı süreçler olmalıdır. Bizler Cumhuriyet Halk Partisi üyeleri olarak milletimizin her ferdine sevgi ile bakmak, evrensel insan hakları çerçevesinde değerlendirmek zorundayız. Bu anlayışımızı yaymak adına İlçe Başkanlığım süresince sayısız eylem ve söylemde bulundum. Örgütüm adına bu talihsiz olayın değerlendirmesini yapmak zorunluluğundaydım. Genç arkadaşımız buraya gelerek doğru bir şey yapmıştır, bizler büyükleri olarak ona doğru yolu göstermekle yükümlüyüz. Ne kadar üzgün olduğunu dile getirdi, bizde hatasını düzeltmesi adına ona fırsat veriyoruz. Bir araya gelmek bir birini tanımak gerçekleri ve hakikati görmek adına en doğru yöntemdir diye düşünüyorum. Birlik ve beraberlik en büyük gücümüz olacaktır, bir daha böyle bir talihsiz olayın yaşanmamasını temenni ediyorum" şeklinde açıklamada bulundu.

 
'Simge Alay' davasında haksız tahrik indirimi talebi
 
Çavuşoğlu: ABD isimleri alıp, ceza mı verecek?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hotar'dan İzmir'e eğitim yatırımı raporu!
AK Parti İzmir Milletvekili Prof. Dr. Nükhet Hotar hükümetin 15 yıllık ...
İnce: Kurşunlar bizi yolumuzdan döndüremez
Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, yeni seçilen CHP Güzelbahçe ...
İzmir'deki müdür cinayeti dehşeti Meclis'e taşındı
Balbay Ödemiş - Kaymakçı Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Ayhan Kökmen’in ...
 
Sertel’den önerge çıkışı: Diyanet’e mi soralım?
Sertel, terör olaylarında ve 15 Temmuz’da verdiğimiz şehit sayısına ilişkin ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Zayed'e sert yanıt
Cumhurbaşkanı Erdoğan, BAE Dışişleri Bakanı Zayed'in tepki çeken paylaşımına ...
CHP’de ‘o taciz iddiası’nda kritik zirve: Torun Dikili’nin başkanlarını dinledi
Dikili Belediye Başkanı Tosun hakkındaki taciz suçlamasında Genel Merkez ...
 
CHP Balçova İlçe Başkanı Eryılmaz'ın acı günü
CHP Balçova İlçe Başkanı Eryılmaz'ın babası Hasan Teker yaşamını yitirdi.
Başbakan o kampta: İnsanlık ne zaman harekete geçecek?
Bangladeş temaslarını sürdüren Başbakan Binali Yıldırım, Arakanlı Müslümanların ...
CHP İzmir'de gündem 7 Ocak: Kim/hangi hamleyi yapacak, kimlerin adı geçiyor?
CHP İzmir’de gündem 7 Ocak’taki il kongresi... Süreçte neler yaşanacağı, ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri