POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
İşte gözaltına alınan isimler: Kim/kimdir?
İşte gözaltına alınan isimler: Kim/kimdir?
CHP'li vekillerden Meclis'te protesto
CHP'li vekillerden Meclis'te protesto
Baro Başkanları İstanbul'da olağanüstü toplanıyor
Baro Başkanları İstanbul'da olağanüstü toplanıyor
Gözaltı kararı Avrupa Birliği'nde nasıl yankılandı?
Gözaltı kararı Avrupa Birliği'nde nasıl yankılandı?
19 Mart 2025 Çarşamba - 09:22

CHP Lideri'nden 'ön seçim 'açıklaması

İBB Başkanı İmamoğlu'nun sabah saatlerinde gözaltına alınmasına ilişkin 4 günlük gözaltı süresi tam ön seçim gününe denk gelirken, CHP Lideri Özel, "23 Mart günü 1 milyon 750 bin üyemiz 81 ilde 973 ilçede bir sonraki seçimdeki Cumhurbaşkanı adayını belirlemek üzere sandık başında olacağız. Daha büyük bir kararlılıkla, daha büyük bir inatla orada olacağız" dedi.

CHP Lideri nden  ön seçim  açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun sabah saatlerinde gözaltına alınmasına ilişkin, "4 günlük gözaltı süresi tam ön seçim gününe denk geldi. (Erdoğan) İmamoğlu'na yenileceğine benden daha çok emin" dedi.

Halk TV yayınına telefonla bağlanan Özel, sabah satlerinde gerçekleştirilen gözaltıların ardından İstanbul'a gitmek üzere yola çıktığını aktardı. Türkiye'nin darbe girişimiyle karşı karşıya olduğunu söyleyen Özel, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenen Özel, "Bu darbenin neresindesin?" diye sordu.

Partisinin 23 Mart'ta gerçekleştireceği ön seçime işaret eden Özel, şöyle devam etti: "23 Mart günü 1 milyon 750 bin üyemiz 81 ilde 973 ilçede bir sonraki seçimdeki Cumhurbaşkanı adayını belirlemek üzere sandık başında olacağız. Daha büyük bir kararlılıkla, daha büyük bir inatla orada olacağız."

"BİRDEN ÇOK SORUŞTURMA VAR"
Özel'in açıklamaları şöyle: 

"Birden çok soruşturma var. 4 gün sonra CHP'nin ön seçimi var. Adayımız İmamoğlu'na bu sabah gözaltı yaptılar. Bu iş tam pazara yapılacak şekilde yapıldı. Biz anklatlere baktığımızda CHP'nin birinci parti olduğunu görüyoruz. Kimi anketlerde 20 puan fark var. İmamoğlu'nun Erdoğpan'ı yeneceği görülüyor. İmamoğlu, Erdoğan'ın kendisinin gösterdiği adaylara karşı 4 kez yendi.

İmamoğlu'nu beceriksiz göstermeye çalıştılar ama kazandı. İmamoğlu'nun Erdoğpan'ı yeneceğine ben yüz inanıyorsam o bin inanıyor. O hep 'İstanbul'u kazanan Türkiye'yi kazanıyor' diyor. Bunun için yapıyorlar. Millet ülkeyi kimin yöneteceğine kendi karar verecek. Sandıkla gelen birisi sandıkla gitmeyi kabul etmiyor. Şu anda Türkiye darbe girişimiyle karşı karşıyadır.

"PAZAR GÜNÜ KURULACAK SANDIĞA DARBE YAPILIYOR"
Bu millet sandığını vermez. Ne zaman devlete karşı millet kazanır. Bütün süreçlerde 15 Temmuz dahil. Ben buradan Erdoğan'a sesleniyorum; Bütün darbeler iktidarla yapılır. Bütün dünya ana muhalefetin gözüne bakan 'sen bu işin neresindesin?' diye. Ben 'darbeye karşı demokrasiyi savunacağız' dedim. Sen bugün yapılan darbenin neresindesin? AKP ve MHP'ye soruyorum; 'siz bu darbenin neresindesiniz?' Sizin cuntadan ne farkınız var? Pazar günü kurulacak sandığa darbe yapıyorsunuz. Yazıklar olsun size.

Biz mezarda da olsan insanları sandığa davet ediyoruz. Hayatta da mezarda da olsak o sandıklar kurulacak bu darbecilere hesap sorulacak. Üyemiz olmayanları da sandıkların kurulacağı yerlerde bekliyoruz."

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan'ın da aralarında bulunduğu 7 isim hakkında "PKK/KCK terör örgütüne yardım etmek" suçundan gözaltı kararı verildiğini bildirdi.

 
Sanatçı Ercan Saatçi gözaltına alındı!
 
İmamoğlu'nun eşi ve oğlundan tepki!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mansur Yavaş'tan ‘İmamoğlu’ açıklaması!
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da aralarında bulunduğu 100 kişi hakkında ...
Aslanoğlu'ndan İmamoğlu'na destek: Asla yalnız değilsin
Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alınmasına CHP'den tepkiler gelirken, CHP ...
Özel'den İmamoğlu'nun gözaltına alınmasına ilk tepki
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Gazze açıklaması
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'in ateşkesi bozup, Gazze'ye ...
Mansur Yavaş'tan çarpıcı diploma açıklaması
Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş, İBB Başkanı ve CHP'nin ...
CHP İzmir'den 'iptal' tepkisi, İmamoğlu'na destek mesajları
İstanbul Üniversitesi'nden yapılan açıklamaya göre, İmamoğlu'nun diploması ...
 
Diploması iptal edilen İmamoğlu'ndan ilk açıklama
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 35 yıl önce aldığı üniversite diploması ...
'Diploma iptali' kararı sonrası CHP Lideri'nden ilk açıklama
İstanbul Üniversitesi'nden yapılan açıklamaya göre, İBB Başkanı İmamoğlu'nun ...
İmamoğlu'nun diploması iptal edildi
Son dakika haberi: İmamoğlu'nun diploması iptal edildi
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İmamoğlu’nun adaylık startı ve İzmir detayları!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri