POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Ehliyet sınavında dehşet: Öğretmeni dövdü!
Ehliyet sınavında dehşet: Öğretmeni dövdü!
Şimşek kartla ödeme kabul etmeyenleri uyardı
Şimşek kartla ödeme kabul etmeyenleri uyardı
Gençlerin yeni takıntısı için peş peşe uyarı
Gençlerin yeni takıntısı için peş peşe uyarı
18 yaşındaki motosikletlinin feci sonu!
18 yaşındaki motosikletlinin feci sonu!
7 Aralık 2017 Perşembe - 08:57

CHP Torbalı'da sandığa liste tepkisi damgası: Uygur yeniden seçildi ama...

CHP İzmir'de kongre maratonu tam gaz devam ediyor. Hafta içi mesaisinde seçimin adresi Torbalı'ydı. Mevcut Başkan İsmail Uygur'un koltuğa yeniden oturduğu seçime liste tepkisi damga vurdu. 411 delegeden 237 oy çıktı!

CHP Torbalı da sandığa liste tepkisi damgası: Uygur yeniden seçildi ama...

GERÇEKİZMİR - CHP İzmir ilçe kongreleri maratonu tam gaz devam ediyor. 

İzmir'de bugün Torbalı'da sandık kuruldu, Cuma günü ise Kiraz'da seçim var. Hafta sonu mesaisinde ise program yoğun... Aliağa, Karabağlar, Kemalpaşa, Menemen, Narlıdere, Selçuk, Balçova, Bayraklı, Bergama, Beydağ, Buca, Foça, Gaziemir, Karşıyaka’da kongre yapılacak.

CHP Torbalı Örgütü yeni dönemdeki başkanını, yönetim kurulu ve il delegelerini seçmek için sandık başına gitti.  

Sultan Düğün Salonu'nda yapılan kongreye mevcut İlçe Başkanı İsmail Uygur tek aday olarak girdi. Kongrenin divan başkanlığını CHP İzmir Milletvekili Musa Çam yaptı. 



Kongreyi CHP İl Başkanı Asuman Ali Güven, İzmir Milletvekilleri Murat Bakan ve Tacettin Bayır, 2.Bölgeden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Ednan Arslan, il ve ilçe yöneticileri de salonda takip etti. 

SANDIĞA LİSTE TEPKİSİ DAMGASI 
CHP Torbalı Kongresi'ne liste tepkisi damga vurdu. Mevcut İlçe Başkanı Uygur, 237 oy alarak yeniden koltuğa oturdu. 

Katılım Uygur'un listelerine verilen tepki nedeniyle düşük kaldı. Salonda listeler açıklandıktan sonra "Böyle olmaz" sesleri yükseldi. Örgüt için büyük emek veren isimlerin listelerde es geçildiği neden gösteren çok kişi salonu terk etti. Liste tepkisi sandıkta da etkisini gösterdi, 411 delegeden 242'si oy kullandı, bu oylardan 5'i de boş çıktı. 

CHP Torbalı'daki yeni yönetim Ersin Aslan, Hasan Atak, Ramadan Berber, Serkan Çakır, Hüseyin Deveci, Mesut Güler, Engin Gülten, Erol Günaydın, Ayhan Kaya, Muharrem Köse, Ersin Kurt, Yavuz Selim Özgan, Onur Toklu, Mübeccel Tonguç, İlker Yıldız ve Aydın Yılmaz'dan oluştu. 

İlçe Başkanı Uygur'un yanı sıra Faruk Akpınar, Sedat Uzunbay, Ayhan Kaya, Sefer İpekli, Yunus Karakoç, Özgün Ünver, Özkan Altun, Akan Şengül, Levent Şenyüz, Mehmet Yıldız Sivrikaya, Metin Şahin, Mustafa Varol, İsmail Takak, Fetiye Şengüzel ve Ufuk Yörük de il delegesi seçildi. 

Öte yandan CHP Kiraz’da yarın yapılacak yapılacak seçimde de mevcut başkan İsmet Korkmaz’ın kongreye tek aday olarak girmesi bekleniyor. 

KADINLARIN SINAVI
Hafta sonu kadın adaylar başkan seçilmek için ter dökecek. Kemalpaşa’da mevcut ilçe başkanı Ulviye Üreten, Bergama’da mevcut ilçe başkanı Ayşe Demirci Şimşek ve Narlıdere’de aday Bahar Özgören başkan olabilmek için sandıkta yarışacak. Balçova’nın kadın başkanı Aygül Eryılmaz’ın ise kongrede aday olup olmayacağı netleşmedi. CHP İzmir’de kongresi yapılan ilçelerin hiçbirinde kadın başkan göreve gelmedi.

KOÇ FARKINDALIK YARATACAK
Hafta sonu gözler Karşıyaka’da olacak. Muhalefet sürpriz bir karar alarak kongreye turuncu liste ile girmeye karar aldı. Kararın altında yatan sebep ise Kadın Hakları Haftası olması….İlçe Başkanı Uğur Yıldırım’a kongrede rakip olan işadamı Serdar Koç kongreye katılacağı turuncu listeyle farkındalık yaratmış olacak.

KAYA’YA YÖNETİMDEN TAM KADRO DESTEK
Buca’da aday olduğu günden bu yana mahallelerde harıl harıl çalışan mevcut başkan Çağdaş Kaya, birlikte görev yaptığı ilçe yönetimiyle bir araya geldi. Yönetim Kaya’ya tam kadro imza desteği verdi. Kaya yaptığı açıklamada, “Göreve geldiğimiz günden beri gece gündüz demeden partimiz için gönül gönüle yürek yüreğe benimle birlikte yol yürüyen değerli yol arkadaşlarım yönetim kurulu üyelerim bugün yine aynı kararlılıkla yanımda olduğu için verdikleri destek ve imzalardan dolayı hepsine yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

KARABAĞLAR’DA DİVAN BAŞKANI BAYIR
Karabağlar’da Cumartesi günkü kongre öncesi fair-play rüzgarı esti. Kongrede yeniden aday olan ilçe başkanı Ali İhsan Yıldız, rakibi Necati Akpınar’ı seçim ofisinde ziyaret etti. İkili parti içi yarışa yönelik örgüte birlik beraberlik mesajları verdi. Öte yandan karabağlar’da kongrenin divan başkanlığını İzmir Milletvekili Tacettin Bayır’ın yapacağı öğrenildi.

BERGAMA’DA ÇEKİLEN OLACAK MI?
Pazar günü Bergama’da 3 adaylı yarış var. Mevcut Başkan Ayşe Demirci Şimşek dışında Mehmet Ecevit Cambaz ve Akın yasa aday olduğunu açıklamıştı. Parti kulislerinde kongrenin iki adaylı gerçekleşeceği konuşuluyor. Kulislerde Yasa’nın kongre günü adaylıktan çekilebileceği iddia ediliyor.

DEĞİŞİM YAŞANACAK MI?
Değişimin kesin yaşanacağı iki ilçe Foça ve Gaziemir…İki ilçede de mevcut başkanlar aday olmadı. Bu iki ilçede koltuğa yeni isimler oturacak. Balçova’da mevcut başkan Eryılmaz’la ilgili fotoğraf henüz netleşmedi. Geriye kalan tüm ilçelerde mevcut başkanlar koltuğa yeniden talip.

 
Beşiktaş destanı: Grubu rekorla bitirdi
 
TBMM'den ortak Kudüs bildirisi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan Yunan kanalına konuştu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan ziyaretine ilişkin, "Yunan ...
AK Parti İzmir'den ABD'ye 'Kudüs' tepkisi!
AK Parti İzmir İl Başkanlığı, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kudüs çağrısı
Ürdün Kralı ile görüşmesi sonrasında açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ...
 
Kadınlar yüzde 50 cinsiyet kotası istiyor!
Kadın Adayları Destekleme Derneği (Ka-Der) İzmir Şubesi ve İzmir Kadın ...
Davutoğlu'ndan Rıza Sarraf iddiasına yanıt
Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Amerika'da davada itirafçı olan Rıza Sarraf'ın ...
Flaş! CHP Bornova Kongresi'ne itirazda karar açıklandı
Kavalar’ın kazandığı CHP Bornova İlçe Kongresi’nin iptaline yönelik başkan ...
 
Kılıçdaroğlu hakkında soruşturma başlatıldı
CHP lideri Kılıçdaroğlu hakkında Cumhurbaşkanı'na hakaretten soruşturma başlatıldı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan liderlerle 'Kudüs'ü konuştu
Erdoğan, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma planına ilişkin ...
Eski CHP'li Erdemir'in mal varlığına el konuldu
FETÖ soruşturması kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan eski CHP ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri