POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Dursun Özbek'ten 'meritking' açıklaması!
Dursun Özbek'ten 'meritking' açıklaması!
BBP Lideri Destici'den 'erken seçim' mesajı
BBP Lideri Destici'den 'erken seçim' mesajı
Karısını elektronik kelepçe takılıyken katletmiş!
Karısını elektronik kelepçe takılıyken katletmiş!
Yumurtada 'son kullanma tarihi' kalkıyor
Yumurtada 'son kullanma tarihi' kalkıyor
26 Temmuz 2018 Perşembe - 15:05

CHP'de 129 vekilden Kılıçdaroğlu'na destek açıklaması: İzmir'den kimler var?

CHP Grup Başkanvekilleri Engin Özkoç, Engin Altay ve Özgür Özel ile birlikte çok sayıda milletvekili Meclis önünde Kemal Kılıçdaroğlu’na destek açıklaması yaptı. "Kurultaya hayır" diyen bildiriyi 145 milletvekilinden 129 milletvekilinin imzaladığı belirtildi. Bildiriyi imzalayanlar arasında İzmir'den de 13 isim yer aldı.

CHP de 129 vekilden Kılıçdaroğlu na destek açıklaması: İzmir den kimler var?

GERÇEKİZMİR - CHP Grup Başkanvekilleri ile birlikte çok sayıda milletvekili, TBMM önünde Kılıçdaroğlu'na destek açıklaması yaptı.

CHP Grup Başkanvekilleri Engin Özkoç, Engin Altay ve Özgür Özel ile birlikte çok sayıda milletvekili Meclis önünde Kemal Kılıçdaroğlu’na destek açıklaması yaptı. "Kurultaya hayır" diyen bildiriyi 145 milletvekilinden 129 milletvekilinin imzaladığı belirtildi. 

Kurultaya karşı bildiriye imza atan CHP'liler adına CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu bildiri metnini okudu.

129 MİLLETVEKİLİNİN İMZASINI ATTIĞI BİLDİRİ ŞÖYLE:
"24 Haziran 2018 Milletvekili ve Cumhurbaşkanı seçiminden hemen sonra uygulamaya konulan tek adam rejimi, genel hukuk kurallarına ve Anayasaya aykırı bir şekilde her alanda hayata geçirilmeye başlanmıştır. OHAL’in süresiz hale getirilmesini öngören torba yasa ve uygulamasına karşılık Cumhuriyet Halk Partisi meclis grubu olarak, haksız ve hukuksuz uygulamaların, insan hakkı ihlallerinin önüne geçebilmek için Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde ve hayatın her alanında, kuvvetler ayrılığını, demokrasiyi, hukukun üstünlüğünü ve insan haklarını savunmaya var gücümüzle devam edeceğiz.

Yaklaşan yerel seçimler öncesinde başarıya ulaşmanın birlik ve beraberlik içinde zaman kaybetmeden çalışmalara başlamak olduğu bilinci ile, bu gün kurultay tartışmalarına odaklanmanın ve ülkenin gerçek gündeminden uzaklaşmanın doğru olmadığı kanaatindeyiz.

Geldiğimiz süreçte kurultay toplanmasına yönelik imza sayıları üzerinden bir algı yaratmanın ve bu tartışmayı devam ettirmenin partimize ve ülkemizin aydınlık geleceğine zarar verdiği aşikardır. Bu gün il başkanlarımız tarafından yapılan açıklamaya ve sağduyu çağrısına iştirak ettiğimizi ve kurultay tartışmalarının sayı boyutundan çıkarılarak sonlandırılması gerektiğini düşünüyoruz.
Ülkemizin asıl gündemine ve yerel seçimlere odaklanarak birlik içinde başarı için mücadele etmemiz gerektiğini düşünen Türkiye Büyük Millet Meclisi Milletvekili Gurubumuzun bu iradesini sayın basın mensupları ve kamuoyunun bilgisine sunuyoruz.
Saygılarımızla."

İZMİR’DEN KİMLER İMZA ATTI? 
Bildiriye imza atan milletvekilleri arasında İzmir’den 11 isim de yer aldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dışında 13 milletvekili bulunan İzmir’de bildiriye Tuncay Özkan, Murat Bakan, Ednan Arslan, Tacettin Bayır, Kani Beko, Sevda Erdan Kılıç, Atila Sertel, Kamil Okyay Sındır, Bedri Serter, Özcan Purçu ve Mahir Polat da imza koydu. 

İmza hareketi sürecinde değişimden yana tavır koyan İzmir Milletvekilleri Selin Sayek Böke ve Mehmet Ali Çelebi’nin ise bildiride imzası yer almadı. 

Bildiriye imza veren milletvekillerinin listesi ise şöyle:








Bildiriye Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Edirne Milletvekili Erdin Bircan, Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, İstanbul milletvekilleri Ali Şeker ve Gürsel Tekin, İzmir milletvekilleri Mehmet Ali Çelebi ve Selin Sayek Böke, Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy, Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya ve Yalova Milletvekili Özcan Özel ise destek vermedi. (Haber servisi, Gerçekgündem, AA)

 
Zeytinliğe şantiye iddiası köylüleri ayağa kaldırdı!
 
Büyükşehir'den Kaymakam'a 'Çukurköy' yanıtı: Anlam vermekte zorlanıyoruz!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Emek En Yüce Değerdir 26 Temmuz 2018 Perşembe 16:53

Sabah il başkanları, öglen milletvekilleri açiklama yapti. Vurgulanan ozellikle partinin daha cok basin onunde konusmamasi yipratilmamasi idi. Ne yazikki imza toplayanlar partiyi yipratiyor ama ona karsi bu sekilde aciklama yapanlar partiyi yipratmiyor oylemi bu nasil iki yuzluluktur. Ayrica bu neyin korkusu efendiler hani imzalar 400de kalmisti? Delegeyi etkilemek icin vazgecin artik ! NOT: Degisimi savunan ama zamaninin simdi olmadigini dusunen biriyim.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İYİ Parti'den Akşener'e çağrı: Kararımız kesindir!
İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, Başkanlık Divanı üyeleri ve ...
İnce'den sert mesaj: Koltuğa yapışanlar...
CHP'de 59 il başkanının Kılıçdaroğlu'na destek vermesinin ardından açıklama ...
Çevre Bakanı Kurum İzmir'e geliyor: Kocaoğlu ile de görüşecek!
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 28 Temmuz Cumartesi günü İzmir'e ...
 
CHP'li Sertel'den sert TRT çıkışı!
CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, TRT’de 5 binden fazla kişinin kurumdan ...
CHP'de 59 il başkanına muhaliflerden jet yanıt!
Olağanüstü kurultay çağrıcılarından CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, ...
Erdoğan ile Putin ikinci kez 'yüz yüze' görüşecek
Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu yıl ikinci kez Rusya Devlet Başkanı ...
 
CHP'de 59 il başkanından kurultay talebine ret, 'Lider'e destek!
Partide 81 il başkanına giden davet sonucu 59 il başkanı Ankara'da bir ...
CHP İzmir'de bir ilçe başkanından daha kurultay imzası!
CHP'de olağanüstü kurultay için imza hareketi tam gaz devam ederken, İzmir'de ...
İYİ Parti İzmir Akşener'in evinin önüne nöbete gidiyor!
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, yapılacak olan seçimli olağanüstü ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri