POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Dursun Özbek'ten 'meritking' açıklaması!
Dursun Özbek'ten 'meritking' açıklaması!
BBP Lideri Destici'den 'erken seçim' mesajı
BBP Lideri Destici'den 'erken seçim' mesajı
Karısını elektronik kelepçe takılıyken katletmiş!
Karısını elektronik kelepçe takılıyken katletmiş!
Yumurtada 'son kullanma tarihi' kalkıyor
Yumurtada 'son kullanma tarihi' kalkıyor
26 Temmuz 2018 Perşembe - 11:38

CHP'de 59 il başkanından kurultay talebine ret, 'Lider'e destek!

Partide 81 il başkanına giden davet sonucu 59 il başkanı Ankara'da bir araya gelerek kurultaya gerek olmadığını bildiren ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na destek içeren bir açıklama yaptı. Toplantıya CHP İl Başkanı Deniz Yücel de katıldı.

CHP de 59 il başkanından kurultay talebine ret,  Lider e destek!

GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) imza hareketinin gölgesinde olağanüstü kurultay tartışmaları tam gaz devam ederken, il başkanlarından flaş bir hamle geldi. 

Partide 81 il başkanına giden davet sonucu 59 il başkanı Ankara'da bir araya gelerek kurultaya gerek olmadığını bildiren ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na destek içeren bir açıklama yaptı. 

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'in de katıldığı toplantıya bazı il başkanlarının da destek verdiği ancak mazaret bildirerek katılamadığı açıklandı. 
 
Ankara'da CHP Bülent Ecevit Parti Okulu'nda yapılan basın açıklamasında il başkanları adına ortak açıklamayı Ankara İl Başkanı Rıfkı Güvener okudu. 

Güvener kurultay tartışmalarına ilişkin, "AKP iktidarı ve tek adam rejimi ülkemizi bir parti devleti haline getirmiş Olağanüstü Hali sözde kaldırırken 15 ayrı kanunda değişiklik yaparak anayasanın temel hak ve özgürlüklerini askıya alan yasa tasarısını parlamentodan geçirmiştir. OHAL'i olağanlaştıran kalıcı bir OHAL devleti kurmayı hedefleyen iktidarın uygulamaları ortadayken partimizi olağanüstü kurultaya götürmek sadece tek adam rejimini memnun edecektir" diye konuştu.

"KURULTAY TARTIŞMALARININ İMZA SKORUNA DÖNÜŞTÜRÜLEREK KAMUOYU ÖNÜNDE YAPILMASINI DOĞRU BULMUYORUZ"
Güvener, "Kamuoyu önünde, sosyal medyada basın açıklamaları ve yürütülen olağanüstü kurultay için başlatılan imza süreci partimize zarar vermektedir. CHP İl Başkanları olarak kurultay tartışmalarının imza skoruna dönüştürülerek kamuoyu önünde yapılmasını doğru bulmuyoruz. Kurultay talebi demokratik bir hak olmakla beraber seçim öncesi ve seçim sürecinde partimize kapalı olan medya mecraları parti içi tartışmaları ekranlara taşımakta tek adam yönetimi ve yandaşları parti içi bu tartışmaları ellerini ovuşturarak zevkle ve keyifle izlemektedirler" ifadelerini kullandı.

"İKTİDARIN CHP'YE DÖNÜK YÜRÜTMEKTE OLDUĞU ALGI OPERASYONUNU AÇIKÇA GÖSTERMEKTEDİR"
Parti içinde birlik beraberlik çağrısı yapan Güvener, "Bu durum iktidarın CHP'ye dönük yürütmekte olduğu algı operasyonunu açıkça göstermektedir. 24 Haziran seçimleri sonrasında daha seçim sonuçları analiz edilmeden tartışılmadan bir olağanüstü kurultay çağrısı yapılması ve bu çalışmanın sosyal medya, basın ve kamuoyu önünde sürdürülmesi doğru değildir. İhtiyacımız olan kurultaydan ziyade birlik beraberlik ve sorumluluk içinde bu karanlık süreçten çıkabilmemizdir. Sorumluk sahibi her partilimizin parti içi iktidar mücadelesini ve olağanüstü kurultay tartışmalarını bir kenara bırakarak partimizi kamuoyu önünde tartışmaktan vazgeçmesi ve partimizi yerel seçimlerde başarıya taşıyacak olgunlukta davranması gerekmektedir. Tüm CHP'lileri tarihi bir sorumluluk ile birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmeye davet ediyoruz" açıklamasında bulundu.

"TARAFIMIZI DEĞİL TAVRIMIZI ORTAYA KOYMAK İÇİN GELDİK" 
CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ise "İl başkanları olarak Ankara'ya tarafımızı değil tavrımızı ortaya koymak için geldik. Bir spor yarışmasına dönen kötü yönetilen ve yürütülen sürece ortak olmama adına bugün söylendiği veya ifade edildiği gibi herhangi bir skor vermek üzere gelmedik" diye konuştu.

BİLDİRİYE DESTEK VEREN 59 İL BAŞKANI
Adana, Adıyaman, Ağrı, Amasya, Ankara, Antalya, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Bolu, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Diyarbakır, Edirne, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Giresun, Hakkari, Iğdır, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Karaman, Kars, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Kilis, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Mersin, Muğla, Muş, Nevşehir, Niğde, Osmaniye, Siirt, Sinop, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Tekirdağ, Tunceli, Uşak, Van, Yozgat, Zonguldak

 
Ege Denizi’nde korkutan deprem: İzmir de sallandı!
 
Erdoğan ile Putin ikinci kez 'yüz yüze' görüşecek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP İzmir'de bir ilçe başkanından daha kurultay imzası!
CHP'de olağanüstü kurultay için imza hareketi tam gaz devam ederken, İzmir'de ...
İYİ Parti İzmir Akşener'in evinin önüne nöbete gidiyor!
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, yapılacak olan seçimli olağanüstü ...
AK Gençlik İzmir'den Ankara çıkarması
AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları 24-25 Temmuz tarihilerinde Ankara’da ...
 
TBMM Başkanı Yıldırım'dan İzmir'de tek günlük yoğun mesai!
TBMM Başkanı Yıldırım, cuma günü geleceği İzmir'de yeni görevi nedeniyle ...
CHP İzmir'de 'delegelere baskı' tartışması: İki eski başkan karşı karşıya!
CHP Konak eski İlçe Başkanı Şakir Başak, imza toplayan partililerin, delegelere ...
17 ilde 28 millet bahçesi yola çıkıyor: Mangal yasak!
14 stadyum 3 ay içinde millet bahçesine dönüştürülmek üzere projelendirilecek. ...
 
Ve bedelli askerlik Meclis'ten geçti!
Bedelli askerlik düzenlemesinin de bulunduğu kanun teklifi, TBMM Genel ...
CHP'li Saygılı: Sayın Aziz Kocaoğlu'na çağrımdır...
CHP PM Eski Üyesi Saygılı yazılı bir açıklama yaparak, "Sayın Aziz Kocaoğlu'na ...
OHAL sonrası düzenleme Meclis'ten geçti
Terör örgütleriyle mücadele kapsamında, bazı kanunlarda değişiklik içeren ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri