POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Beştepe'de Erdoğan-Bahçeli görüşmesi
Beştepe'de Erdoğan-Bahçeli görüşmesi
Saadet Partisi’nin olağanüstü kongresi ertelendi
Saadet Partisi’nin olağanüstü kongresi ertelendi
Tur senaryoları ve muhtemel rakipler!
Tur senaryoları ve muhtemel rakipler!
Özel'den 'asgari ücret' çıkışı: Sokaklarda olacağız
Özel'den 'asgari ücret' çıkışı: Sokaklarda olacağız
1 Aralık 2023 Cuma - 16:56

CHP'de Yavaşoğlu Karşıyaka için yola çıktı!

CHP’li Serdar Yavaşoğlu partisinin ilçe başkanlığına giderek aday adaylığı dosyasını İlçe Başkanı Levent Güçlü’ye teslim etti. Yavaşoğlu yaptığı açıklamada ‘Nasıl bir belediye?’ sorusunu yanıtlarken, projelerini de anlattı.

CHP de Yavaşoğlu Karşıyaka için yola çıktı!

Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR - Türkiye’de politik gündem 2024’te gerçekleştirilecek yerel seçimlere odaklanmış durumda…

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) 5 Aralık’ta sona erecek aday adaylığı başvuruları süreci devam ederken yerel yönetimlere talip olan isimler de birer birer başvuruda bulunuyor. 

Bir önceki yerel seçimde de aday adayı olan geçmiş dönem Karşıyaka Belediyesi Meclis Üyesi CHP’li Serdar Yavaşoğlu, partililerle birlikte Karşıyaka Çarşı’da gerçekleştirilen yürüyüş sonrasında partisinin ilçe binasına gelerek adaylık başvuru dosyasını teslim etti.



‘MALİ DİSİPLİN VE ZAMANINDA MAAŞ’ VURGUSU!
Yavaşoğlu ilçe binasında yaptığı konuşmada, ‘’Nasıl bir belediye? Bütün belediyelerde halkın istediği çok net çöpler zamanında alınsın, sokaklar temiz olsun, ilaçlama zamanında yapılsın halkın ana temel istediği bu. Aslında bunları yapmak kolay. Belediyede mali disiplini sağlayacağız. Alt çalışmaların hepsini yaptık. Karşıyaka’da bu disiplin sağlandığında çok daha başarılı çalışanlarında mutlu olduğu bir ilçe belediyesinden bahsediyorum. Eğer bana bu şansı verirlerse Karşıyaka’yı Karşıyakalı çocuklarla yöneteceğiz. Karşıyaka’nın arka sokaklarını bilmeyen birinin faydası olmaz. Ayrılan müdürler, başkan yardımcıları olacak mutlaka. Karşıyaka’nın gerçek çocukları ile o yönetimi sağlayacağız. 5 yıl sonuna kadar o arkadaşlarla çalışmaya devam edeceğiz. Karşıyaka’yı Karşıyaka’nın sorunlarını bilen arkadaşlarla yönetmeyi düşünüyoruz. Üretim verimliliğini artıracağız. Çalışanların maaşlarını zamanında ödeyeceksiniz. Üretim verimliliğini o zaman sağlarsınız. Belediye meclis üyeleri, başkan yardımcıları ile ortak akıl ile yönetecek. Belediye meclisi oranın büyük millet meclisi gibi çalışmak zorunda. Bunun başka çaresi yok. 37 meclis üyesi var en az yarısının benim ortak akıl üretecek bilgili deneyimli arkadaşlarla bana bunu vermelerini isteyeceğim. Üyelerin yarısını ortak akıl üretecek meclis üyeleri olmaları. Meclis’te herkesin görev ve sorumluluk tanımları olacak. Öyle bir meclis olmalı ki herkesin bir yerde emeğinin olduğu sadece elini indirip kaldıran insanlardan bahsetmiyorum’’ dedi. 



‘’MAHALLE MECLİSLERİ KURACAĞIZ’’
Yavaşoğlu konuşmasında, ‘’Mahalle meclisleri kuracağız. En az 15 üyenin olduğu fikri olan her mahallede bir mahalle meclisi olacak. Mahallelerden gelen sorunların hızlıca ilgili birim müdürleri ile beraber çok daha huzurlu bir yapının olmasını istiyoruz. STK’lar ile beraber çalışmak istiyoruz. Hayatın içinde olan o insanlar’’ ifadelerini kullandı. 

‘’BELEDİYE BİRİLERİNE İŞ YARATMA YERİ DEĞİLDİR’’
Yavaşoğlu konuşmasının devamında, ‘’Karşıyaka Belediyesi’nin bilançosunu her ay belediyenin web sitesinde göreceksiniz. Belediye birilerine iş yaratma yeri değildir. Çok fazla insanın olduğu yerde başarı da olmuyor’’ açıklamasını yaptı. 

‘’HALKIN ÖNÜNE SANDIK KOYACAĞIZ’’
Yavaşoğlu, ‘’Parti içi demokrasi… Karşıyaka’yı ilgilendiren projelerde halkın önüne sandık koyacağız. Referandum yapacağız. Mahalleleri muhtarlarla yöneteceğiz. Belediyeye gelen her vatandaşın oradan mutlu olarak çıkması lazım’’ diye konuştu. 

‘’DEĞİŞİM UMUT YARATTI’’
Yavaşoğlu partideki değişime yönelik konuştuğu bölümde, ‘’Partimizde bir değişim oldu bu bir umut yarattı. Çok kırgın insan vardı. Belediyelerde de başarılı işler yapılırsa iktidarın yolu belediyelerden geçiyor. Halkı kucaklayan insanlarla iktidarın yolunu açabilir’’ dedi. 

PROJELER
Yavaşoğlu projelerini anlattığı bölümde, ‘’Zübeyde Hanım Mezarlığı’nda Atatürk’ün Selanik’teki evinin birebir aynısını yapacağız. Atatürk’ün evinin aynısını yapıldığı evi insanların ziyaret edeceği aşikar. Turizm açısından Karşıyaka’ya faydası olur. Avrupa’da kent meydanları var. Belediyenin biraz gerisinden İZBAN’a kadar büyük bir kent meydanından bahsediyorum. Minibüsler var, İZBAN var büyük bir kargaşa var. Kendi alanlarında depolanacaklar minibüsler. Orada durmadan yolcusunu indirip gidecekler. Çarşı ile ilgili olarak Ordu’da bütün dikey levhaların hepsini kaldırmışlar. Görüntü kirliliği olmayan bir Çarşı’dan bahsediyorum. Pastel renklere boyadılar. Çarşı’da kiliseler var. Ziyaret edecek yerler var. Türkiye’deki markaların çoğu arkadaşım. Senede iki kere farklı ürünlerin satıldığı indirim marka günleri düzenlenecek. Karşıyaka’nın bir tarafı Bayraklı bir tarafı Çiğli genişleyecek hiçbir alan yok. Tek alan Yamanlar… Oraya iki kademeli teleferik yapacağız. İspanya Mallorca aynı İzmir gibi önü deniz arkası dağ. O dağı o kadar efektif kullanmışlar ki. Halkın spor yaptığı gezebildiği alanlar yapılacak. Otopark ile ilgili sıkıntılar var. Okulların bahçelerine 2,3 kat yerin altına giderek otopark yapılmasını düşünüyorum. İmamoğlu belediyenin parklarının altına otopark yapmış. Çarşı’da bunu bu şekilde çok rahat çözebilir. Otopark sorunu ciddi bir problem ve Karşıyaka Stadı… Geç kaldı. Hiçbir başkanı suçlamıyorum, statla ilgili kavga etmeden çözüm üretmek… Bir kısım sahilde yapılsın diyor. Ben alternatif bir yer daha hazırladı ve futbol kulübünün de 3. Lig’de değil Süper Lig’de olması lazım. Büyük düşünmek lazım. Bir de mahallelerde kreşler kuracağız. Karşıyaka’da çok fazla karavan var.  Yamanlar’da büyük bir karavan parkı yapacağız.’’ ifadelerini kullandı.  

 
CHP’li Yılmaz Konak için ‘Ben de varım’ dedi!
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden 20 bin aileye 20 milyonluk destek
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Recep Atlay 4 Aralık 2023 Pazartesi 18:07

Karşıyaka’mız için tam isabet diyorum yolun açık olsun inşallah Belediye Başkanımız olursun senin temiz kalbinle Karşıyaka ter temiz bir belediyeyle yönetilecektir tüm kalbimle inanıyorum ve destekliyorum ??

Yorumu oyla      0      0  
Mustafa Bayraktar 2 Aralık 2023 Cumartesi 23:46

CHP ye yakışır, CHP liderin özlediği bir yönetim anlayışı. Kutlarım. Başarılar diliyorum

Yorumu oyla      0      0  
Orhan yaptırmış 2 Aralık 2023 Cumartesi 08:31

Süper fikirler ozaman hoşgeldiniz Serdar baskanim

Yorumu oyla      0      0  
Handan Turhan 1 Aralık 2023 Cuma 22:52

Karşıyaka''mızın sizin gibi dürüst , efendi ve gerçek Karşıyakalılara ihtiyacı var. İnşallah Karşıyakalılar olarak hep beraber,el ele, gönül gönüle Karşıyakamızı layık olduğu şekilde yönetelim. Sizin başaracağınızdan çok ama çok eminim....şimdiden hayırlı uğurlu olsun diyorum....

Yorumu oyla      0      0  
Ümit Türknas 1 Aralık 2023 Cuma 21:26

Çok güzel projeler yolunuz açık olsun

Yorumu oyla      0      0  
Esma Kutlugun 1 Aralık 2023 Cuma 20:42

Hayırlısı olsun.

Yorumu oyla      0      0  
NilgunKarabulut 1 Aralık 2023 Cuma 20:10

Çok güzel çalışmalar harika yolunuz açık olsun

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li Yılmaz Konak için ‘Ben de varım’ dedi!
Konak Belediye Başkan aday adayı Ali Yılmaz, Konak'ı baştan yaratacak ...
Özel: İYİ Parti’nin alacağı kararı bekliyoruz
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile ...
Bürokraside istifa raporu: Kimler CHP’den adaylık için görevinden ayrıldı?
31 Mart 2024’te kurulacak sandık öncesi belediye başkan adayı olmak isteyen ...
 
Erdoğan COP 28 kapsamında ikili temaslar!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İskoçya Bölgesel Başbakanı Hamza Yusuf ...
İZBETON Genel Müdürü Kaya’dan adaylık istifası kararı!
Kamuda belediye başkan adaylığı için son istifa gününde İzmir cephesinde ...
Ve Gökçe İzmir adaylığı için istifa etti... İlk açıklama: Hedeflerini anlattı!
İBB Genel Sekreteri Buğra Gökce yerel seçimlerde aday olmak isteyen kamu ...
 
TikTok Meclis'e geliyor: Temsilci dinlenecek!
TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı ve AK Parti Hatay Milletvekili ...
Başkan Oran barınak için belgelerle konuştu: Tüm başvurularımız reddedildi!
Başkan Oran, Ildırı’da Balıkçı Barınağı yapılması hususunda Tarım ve Orman ...
Çiğli eski meclis üyesi başkanlık için yola çıktı!
Çiğli eski meclis üyesi Güven Dursun 31 Mart’ta gerçekleştirecek yerel ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Cemil Tugay’la A’dan Z’ye siyaset… Çarpıcı mesajlar!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri