POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Barış Boyun çetesi ‘taşeronluk’ yaptı
Barış Boyun çetesi ‘taşeronluk’ yaptı
Benzine bir büyük zam daha geliyor!
Benzine bir büyük zam daha geliyor!
Makarna fabrikasındaki patlamada yeni gelişme!
Makarna fabrikasındaki patlamada yeni gelişme!
23 ilde terör örgütü DEAŞ'a operasyon!
23 ilde terör örgütü DEAŞ'a operasyon!
21 Ekim 2017 Cumartesi - 10:56

CHP'de başkanların kulağı Ankara'da: Potansiyel adaylar ne yapacak?

CHP’de yerel seçimlerde adaylık düşünen ilçe başkanlarının durumu belirsizliğini koruyor. Genel Merkez’in CHP’li belediyenin bulunmadığı ilçelerde 'esnek' davranacağı gelen bilgiler arasında. İzmir’de kaybedilen 8 ilçede isimleri potansiyel belediye başkan adayı olarak geçen Torbalı, Menderes ve Aliağa ilçe başkanları da yola devam etmekten yana.

CHP de başkanların kulağı Ankara da: Potansiyel adaylar ne yapacak?

GERÇEKİZMİR - CHP İzmir’de delege seçimleri tamamlandı tüm dikkatler ilçe kongrelerine çevrildi. İlçe başkanlarının kafası bir hayli karışık. Özellikle de yerel seçimlerde belediye başkan aday adaylığı düşünenlerin...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun parti içi kapalı toplantılarda “Yerel seçimlerde belediye başkan aday adayı olacak ilçe başkanları kongrelerde ilçe başkanı olmamalı” sözleri genelgeye dönüşmediği için yerel seçimlerde adaylık hayali kuran bir çok ilçe başkanı kongreler öncesi frene bastı.

Gerçekizmir’in edindiği bilgiye göre Genel Merkez,  yerel seçimlerde adaylık düşünen ilçe başkanlarının, ilçe kongrelerinde devam etmesine sıcak bakmıyor. Bu doğrultuda önümüzdeki günlerde örgüte genelge gönderilmesi bekleniyor.

Ancak Genel Merkez’in CHP’li belediyenin bulunmadığı ilçelerde böyle bir uygulamaya gitmeyeceği gelen bilgiler arasında.

İzmir’de kaybedilen 8 ilçe arasında isimleri potansiyel belediye başkan adayı olarak geçen Torbalı, Menderes ve Aliağa ilçe başkanları Genel Merkez'den aksi bir talimat gelmediği takdirde ilçe başkanı olarak yola devam kararı aldı.

Başkanlar Gerçekizmir’e şu açıklamayı yaptı;

TORBALI İLÇE BAŞKANI  İSMAİL UYGUR:  Şimdilik ilçe başkanlığına adayız. Genel Merkezin yerel seçimelrde adaylık düşünenlerin ilçe başkanı olmaması yönünde  bir talimatı olursa oturur değerlendiririz. Şuanda bizi bağlayan herhangi bir şey yok. Belediyesi bizde olan ilçelerle ilgili o temenni. İl başkanının da bize aktardığı bu. Belediyesi olmayan yerlerde bu uygulanmayacak. O nedenle ilçe başkanlığına devam etmeyi düşünüyorum. Böyle bir kısıtlama önümüze getirirlerse oturur değerlendiririz.

MENDERES İLÇE BAŞKANI AHMET PALA: Aksi bir talimat gelmediği sürece devam etmeyi düşünüyorum. Menderes’te sağlam bir yapı oluşturduk. Büyük oranda yenilenme oldu delege seçimlerinde. Gençler kadınlar öne çıktı. Bir akşamda 46 mahallede sorunsuz seçim yaptık. Bu yapının devam ettirilmesi lazım. Örgütü seçime taşıyabilmek önemli. Örgütü iyi tanıyorum. Yapıyı iyi biliyorum. Belediye başkan adayı olsam da olmasam da bu yapıyı seçimlere taşımam gerek.

ALİAĞA İLÇE BAŞKANI ÖZCAN DURMAZ: Temaslarımız oldu. 8 ilçeyle ilgili bir yaptırım olmayacağı gözüküyor. Örgütünde benim ilçe başkanı olarak devam etme noktasında isteği ve talebi vardı. Ben de ilçe başkanı olarak devam etmek istiyorum.

Öte yandan CHP’li belediyenin olmadığı ilçelerden olan Ödemiş’te ilçe başkanı Nazan Dönmez ilçe başkanı olarak devam etmeyeceğini duyurmuştu. Kınık’ta ise  İlçe Başkanı İsmail Yılmaz kongrede ‘devam’ kararı aldı. Kemalpaşa, Kiraz ve Selçuk’ta başkanların aday olup olmama kararını henüz vermedikleri öğrenildi.

 
Başkan Piriştina’dan muhtarlara müjde: 6 dev proje start alıyor
 
‘Doğama Dokunma’ Konak’ta
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İstifası istenen başkanlarla ilgili bomba iddia
AK Parti’den istifaları istenen üç belediye başkanıyla ilgili çok çarpıcı ...
Baykal'ın sağlık durumuna ilişkin son açıklama
AÜ Rektörü Erkan İbiş, Baykal'ın sağlık durumuna ilişkin açıklama yaptı. ...
Enis Berberoğlu'nun tahliye talebine ret
Hakkındaki 25 yıl hapis cezası bozulan CHP İstanbul Milletvekili Enis ...
 
Erdoğan: ABD bunu nasıl izah edecek?
Cumhurbaşkanı Erdoğan Rakka'da teröristbaşı Öcalan'ın fotoğraflarının ...
Bayraklı siyasetinde fair-play rüzgarı
Meclis üyesi transferiyle Bayraklı'da gerilen CHP ve AK Parti arasında ...
'Baykal' açıklaması: Kötüleşme yok ama...
Sağlık Bakanı Demircan, Deniz Baykal'ın sağlık durumuna ilişkin olarak, ...
 
Kılıçdaroğlu'ndan 'İzmir-Aydın' mesaisi: O başkanın adaylığını açıkladı
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenecek ...
Başbakan'dan istifa mesajı: Arkadaşlarımız...
İstifası beklenen belediye başkanlarıyla ilgili açıklama yapan Başbakan ...
CHP Karabağlar 'ağabey' arıyor: Emektar isim elini taşın altına sokmaya hazır!
CHP Karabağlar’da ilçe başkanlığı noktasında ‘ağabey’ formülü masada. ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri