POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail'e işgal tepkisi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail'e işgal tepkisi
CHP Sözcüsü Yücel'den Yerlikaya'ya istifa çağrısı
CHP Sözcüsü Yücel'den Yerlikaya'ya istifa çağrısı
Kılıçdaroğlu: Yeni bir süreci inşa etmeliyiz
Kılıçdaroğlu: Yeni bir süreci inşa etmeliyiz
Bahçeli'den Sinan Ateş davasına ilişkin açıklama
Bahçeli'den Sinan Ateş davasına ilişkin açıklama
8 Ağustos 2018 Çarşamba - 13:31

CHP'de kritik 'yeni MYK' açıklaması:Yönetim değişiyor!

CHP’de kritik MYK sonrası parti sözcüsü Bülent Tezcan açıklama yaptı. Tezcan açıklamasında partide yönetimin değişeceğini belirterek 'Yeni çalışma döneminde yeni MYK ve yeni sözcü olacak. Genel Başkan yeni çalışma ekibini oluşturacak' dedi.

CHP de kritik  yeni MYK  açıklaması:Yönetim değişiyor!

Tezcan'ın açıklamalarından satırbaşları:

"Seçimlerden sonra gerek il ve ilçe örgütlerimizde, gerekse partinin yetkili kurullarında bugüne kadar seçim sonuçlarının değerlendirilmesi ve gelecek planlamasının yapılması konusunda başlattığımız çalışmalar devam ediyor. Sizin de yakından takip ettiğiniz kurultay talebine dönük süreç vardı. Pazartesi süreç sonuçlandı. Bugün MYK toplantımızı yaptık. Bütün MYK üyesi arkadaşlarımız sayın genel başkanımıza güven nedeniyle teşekkür ettiler. MYK, Parti Meclisi içerisinde sayın genel başkanın belirlediği çalışma heyetinden oluşuyor. Sayın genel başkanın her zaman MYK’yı değiştirmek ve yeni bir MYK ile devam etme imkanı, yetkisi kendisine tanınmış bir yetkidir.

Seçimlerden hemen sonra bütün MYK arkadaşlarımız, sayın genel başkanın arzu ettiği zaman yapacağı tasarrufu destekleyeceklerini beyan etmişler idi. Bugün de aynı noktada beyanlarını tekrar ettiler. Bundan sonrası sayın genel başkanın kararına kalmıştır. CHP’nin yeni döneminin yeni siyasetini şekillendirmek, ana hatlarını belirlemek ve partiyi hızlı bir şekilde bir taraftan yerel seçimlere hazırlamak…

Biz yine CHP kadroları olarak genel başkanımızın bugüne kadar olduğu gibi kendisine bu çalışmalarda destek vermeye devam edeceğiz. 

Zaten teknik olarak bir istifadan bahsetmek pek mümkün olmuyor. Tüzük gereği MYK’yı değiştirmek genel başkanın yetkisinde. MYK üyelerimiz, büyük bir gönül ferahlığıyla destekleyeceklerini ifade ettiler.

EYLEMLER MYK’DA GÜNDEME GELDİ Mİ?

Genel merkezin önündeki eylemler MYK’da görüşülecek konular değil. Parti disiplinini ihlal etmeyecek şekilde işlem yapılır. MYK’nın gündemini işgal edecek bir konu değildir.

İmza sayısıyla ilgili kamuoyu bilgilendirildi. Hiçbir biçimde 630 imza teslim edilmemiştir. Dökümü kamuoyuyla paylaşıldı. Ama tüzük açısından bu bilgileri paylaştık. Talep edenlere de açıp incelemelerini ifade ettik. Teslim edilen imza sayısı 618 idi. 4 tanesi usulüne aykırı suret tasdiki yapılmış imzaydı. Onlar düşüldü, 614. 4 tanesi iki ayrı noterde imza vermiş. 8 imza koymuşlar… 610 imza. Bu 610 imzadan 5 tanesi yine aynı şekilde istifa etmiş. Üyelikten daha önce istifa etmiş, adaylık sürecinde istifa etmiş 5 kişi. 605 idi gelen imza. Bu imzaların tüzük gereği incelemesini yaptı arkadaşlarımız. 5 tane imza gündem bütünlüğü yok, farklı bir gündem. O 5’i de öyle elendi. 600. 31 delege geri çekmiş imzasını. İmza vermek nasıl bir haksa, geri çekmek de hak.

‘569 İMZA İLE KURULTAYI TOPLAMAK MÜMKÜN DEĞİLDİR’

Kalan kurultay talebi 569 imzadır. 569 imza ile kurultayı toplamak mümkün değildir. Sayın genel başkanın da kurultay toplama konusunda iradesi yoktur, toplamayacağını da ifade etmiştir.

'YARGI YOLUNA GİTMEK İSTEYENLER GİDEBİLİR'

argı yoluna gitmek isteyen arkadaşlarımız gidebilir. Ne karar verirse o… Bazı son dönemlerde bazı tekerlemeler oluştu. O tekerlemeleri herkes gerçek gibi kabul ediyor. Sayın genel başkanımızın MYK değişiklikleri de buna bir başka örnek. Sayın genel başkanımız şu kadar MYK değiştirdi deniyor, çünkü kurultay oldu. Kurultay olmadan değişiklik sayısı ikidir. Yani seçim sonrası kurultay olmadan MYK değişikliği 2 kez olmuştur. Olursa bu kez 3 olacaktır. Her kurultay sonrasında yeni MYK’lar oluşur. O yüzden bu tekerlemelerden kurtularak değerlendirme yaparsak sağlıklı değerlendirme yaparız diye düşünüyorum.  Burada seçim sonuçlarıyla ilgili partinin değerlendirme süreci bu ay sonuna doğru tamamlanmış olacak. İllerimizdeki danışma kurullarının değerlendirmeleri 19 Ağustos itibariyle bitecek. Sonra esaslı bir seçim değerlendirmesi yapacaklar. Konuyu kişilerin oturdukları makamlar üzerinden tartışmak kısır bir tartışmaya bizi sürükler."

 
AK Partili Özalan'dan net mesaj: Karşıyaka Stadı Yalı'ya yapılacak
 
İYİ Parti'de kurultay sloganı belli oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti Karabağlar'da yeni başkan belli oldu!
AK Parti'nin İzmir'de 3 ilçe için revizyon kararı aldığı öğrenildi. Parti, ...
CHP’de yaşanan kurultay tartışmasında İzmir’in eski il başkanlarından örgüte reçete
CHP’de olağanüstü kurultay tartışması yüksek perdeden yaşanırken, partinin ...
CHP Genel Merkezi önünde ilginç görüntü...
CHP Keçiören İlçe Teşkilatı üyesi Abbas Canyurt, yönetimin değişmesi için ...
 
İzmirli 3 delege imzalarını geri çekme nedenlerini açıkladı
İzmir'de CHP'nin 52 kurultay delegesinden 26'sı, olağanüstü kurultay için ...
CHP'de ikinci imza girişimi
Muhaliflerin gündeminde yargıya gitmek veya tüzük kurultayı için imza toplamak seçenekleri var.
Özalan'dan Altay'a moral ziyareti!
Spor Toto 1. Lig'de 11 Ağustos Cumartesi günü Ümraniyespor'u konuk edecek ...
 
CHP'de kritik gün: Gözler MYK'da!
CHP MYK toplantısı bugün Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanacak. ...
İYİ Parti'den Erdoğan'a şartlı destek mesajı
İYİ Parti Genel Sekreteri ve Parti Sözcüsü Aytun Çıray İYİ Parti Başkanlık ...
İnce'den flaş açıklama: Kimse partiden ayrılmasın
CHP'nin 24 Haziran seçimlerinde cumhurbaşkanı adayı gösterdiği Muharrem ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Ne kongreymiş ama!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri