POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Erdoğan'dan atama kararları: 6 üniversiteye yeni rektör!
Erdoğan'dan atama kararları: 6 üniversiteye yeni rektör!
Melih Gökçek'in malvarlığına haciz konuldu!
Melih Gökçek'in malvarlığına haciz konuldu!
Amca ile işçisi arasındaki konuşma deşifre edildi!
Amca ile işçisi arasındaki konuşma deşifre edildi!
Kardeşinden sonra Bahar Candan da tahliye edildi!
Kardeşinden sonra Bahar Candan da tahliye edildi!
30 Eylül 2017 Cumartesi - 12:14

CHP’de o ilçede tüzüğü es geçen şok karar!

CHP Narlıdere İlçe Yönetimi tartışmalı bir karara imza attı. Narlıdere’de bir partili ikamet etmediği mahalleden delege seçildi. Duruma itiraz edildi. İlçe yönetimi tüzük ve kongreler kılavuzunu dikkate almayarak yönetmelik uyarınca partilinin başka bir mahalleden delege seçilmesini onadı, yapılan itirazı reddetti. İtiraz il başkanlığına taşınacak.

CHP’de o ilçede tüzüğü es geçen şok karar!

GERÇEKİZMİR - CHP İzmir’de delege seçimleri sürerken, mahallelerde seçimlere yönelik itirazlarda yapılıyor.

Süreçte yaşanan en ilginç itiraz ve ilçe yönetimini verdiği tartışmalı karar Narlıdere’ce yaşandı.

Narlıdere’de ilçe yönetiminin baskın seçim yaptığı iddiasıyla birçok üye sandık başına gitmemiş ve sandıkta boykot krizinin yaşanmıştı.

İlçe yönetimi tamamlanan seçimlerin ardından tartışmalı bir karara imza attı.

Çamtepe Mahallesi’nden delege seçilen Hikmet Koluman’ın o mahallede oturmadığı, Çatalkaya Mahallesi’nde ikamet etmesi nedeniyle partili Figen Kara ilçe yönetimine itirazda bulundu.

Kara dilekçesinde tüzük gereği böyle bir durumun söz konusu olamayacağını belirtti, delegelikten düşürülmesini talep etti. Kara, Koluman’ın yerine kendisinin delege yazılması gerektiğini belirtti.

İLÇE YÖNETİMİ İTİRAZI REDDETTİ, DELEGELİĞİ ONADI
İlçe Başkanı Şahin Fırat başkanlığında toplanan ilçe yönetimi tartışmalı bir karara imza attı. İlçe yönetimi partinin yönetmeliklerinde başka bir muhtarlık bölgesinde ikamet eden bir üyenin ilçe sınırları içerisinde diğer bir mahalleden delege olamayacağına dair bir hükmün bulunmadığını gerekçesiyle yapılan itirazı oybirliğiyle reddetti. Kararda imzası bulunmayan yöneticilerin toplantıya katılmadığı öğrenildi. 

Çatalkaya Mahallesi’nde oturan Hikmet Koluman Çamtepe Mahallesi’nden delege seçilmiş oldu.

İlçe yönetiminin aldığı karar tartışma yarattı. İlçede birçok partili Tüzüğün 16. Maddesindeki ‘Yazılı olunan muhtarlık bölgesi dışında delege seçilmek mümkün değildir’ ifadesine dayanarak ilçe yönetiminin yanlış bir karara imza attığını öne sürdü. Kongreler kılavuzunda da üyenin yalnızca ikamet ettiği mahalleden delege seçileceği ifadesi yer alıyor.

Figen Kara’nın itirazını il başkanlığına taşıyacağı öğrenildi.

FIRAT: YÖNETMELİĞE GÖRE KARAR ALDIK
İlçe yönetiminde alınan karar ile ilgili Gerçekizmir’e konuşan İlçe Başkanı Şahin Fırat, “Seçim Tüzük madde 48’e göre yapılır deniyor. O maddeye baktık. Yönetmeliğe göre olur diyor. Yönetmeliğe baktık. Bağlayıcılık yok. Yönetici arkadaşlar olarak böyle bir karar aldık. Benim içinde doğrudur. Tüzüğün 16. Maddesini biliyorum. Kongreler kılavuzu el kitabı… Yıllardır bu işin içindeyim. İl başkanlığına gelecek karar.  İl yönetimi değerlendirir. İlin verdiği karar kesindir. Bir delege üzerinden tartışma yapmaya gerek yok. İtiraz eden arkadaşımıza kendimi sileyim seni yazayım ama doğal delegeyim dedim. Hakkının yendiğini düşünüyorsa hakkını arasın” dedi.

 
İzmir'deki Atatürk büstü skandalında flaş açıklama: Onlar sorumlu!
 
Göztepe'de 35 yıl sonra milli gurur: Kaptan kadroda!
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Halk 1 Ekim 2017 Pazar 14:01

Adrese dayalı kayıt sistemi olmak zorunda.O üyenin delegeliği iptal

Yorumu oyla      0      0  
Tülay Bayır 1 Ekim 2017 Pazar 00:11

ÜYELİKTE YER KOŞULU Madde-16 Birden çok muhtarlık bölgesinde üye olunamaz; yazılı olunan muhtarlık bölgesi dışında delege seçilmek mümkün değildir. Üyeler, yazılı oldukları ilçe dışından başka ilçe kongresine, ilçenin bağlı olduğu il dışından başka il kongresine, il delegesi ve kurultay delegesi seçilemezler. Üyesi olmadıkları yönetim birimi çevresinde görev alamazlar. (26.02.2012 tarihli 16. Olağanüstü Kurultay kararıyla değişik) Parti Meclisinin ve TBMM’nin partili eski ve yeni üyeleri bu kuralın dışındadır. (26.02.2012 tarihli 16. Olağanüstü Kurultay kararıyla değişik) Büyükşehir belediyelerinin sınırları içindeki ilçelerde, İlçe Başkanlığı ve İlçe Yönetim Kurulu üyeliği için de bu kural uygulanmaz. Bu durumda olanlar, bir kongre dönemi için yalnız bir ilçe çevresinde bu hakkı kullanabilir.

Yorumu oyla      0      0  
Tülay Bayır 1 Ekim 2017 Pazar 00:09

tüzük madde 48/c C. Delegelik, Kongre Üyeliği ve Süresi (26.02.2012 tarihli 16. Olağanüstü Kurultay kararıyla değişik) Bir kongreye ve kurultaya katılmak üzere muhtarlık bölgesi ve alt yönetim birimi toplantısında ve kongresinde seçilen partiliye “delege”, Partide aldıkları görev nedeniyle kongrelere katılanlara “doğal üye”, bunların tümüne “kongre üyesi” denir. Muhtarlık bölgesi seçimlerinde, Parti Kongre takviminin ilanından üç (3) ay önceki parti üye listesi seçmen listesi olarak esas alınır. (26.02.2012 tarihli 16. Olağanüstü Kurultay kararıyla değişik) Kongre üye tam sayısı, “kongre üyelerinin” toplam sayısıdır. Delegelerin kongre üyeliği süresi, seçildikleri kongreyi izleyen olağan kongreye kadardır. Delegelerin görevi, yenileri seçilinceye kadar devam eder. (26.02.2012 tarihli 16. Olağanüstü Kurultay kararıyla değişik) Üst yönetim birimi kongresi için belirlenen tarihten önce kongresini yapmayan alt yönetim birimi, üst yönetim birimi kongresine katılamaz ve mevcut delegelerin görevi sona erer. (26.02.2012 tarihli 16. Olağanüstü Kurultay kararıyla değişik)

Yorumu oyla      0      0  
ahmet mert 30 Eylül 2017 Cumartesi 14:00

Mükemmel savunma Bir İlçe Başkanı Tüzük ün yönetmeliğin üstünde olmamasını bilmemesi trajedi. Delege seçimlerinin yönetmelikle yapılması Tüzüğü yok saymayı gerektireceğini söyleyen başkan mı yönetiyor sizi. Yazık.

Yorumu oyla      0      0  
Figen Kara 30 Eylül 2017 Cumartesi 13:00

Sayın ilce başkanının verdiği cevaba, cevap hakkımı kullaniyorum. Sayin ilçe başkanı ben sizinle yaptığım görüşmede meselenin benim delege olup olamamam meselesi olmadığını izah ettim. Sanirim beni iyi anlayamamissiniz. Benim yapilan seçimin sekil ve yöntemine, devamında yaptığım itirazın tüzük üstü bir kararla red edilmesinedir itirazım. Ben yine delege olmayayım hic önemli degil.Memlekete hak, hukuk, adalet kavramları hiçe sayilirken mevcut iktidar tarafindan, isterdimki siz bu partinin ve benim ilcemin ilce başkanı olarak tarafsiz ve adil bir yaklaşım gösterip Tüzüğün gereğini yapabilmeliydiniz. Ben bu partinin anayasası olan tüzüğün yok sayılmasına itiraz ediyorum. . Ama ne yazikki boyle bir kararın altına imza atarak tarafsızlığınıza golge düşürmüş ve benin açımdan sınıfta kalmış bulunmaktasiniz..

Yorumu oyla      0      0  
Doğrucu 30 Eylül 2017 Cumartesi 12:48

Onuru olan ilçe başkanı bu karar sonrasında itiraz eder

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’de 2.sürgün vakası: O ilçede başkan hakkında şok iddia!
CHP İzmir’de delege seçimleri sürerken, belediye başkanlarının sandığa ...
K.Irak için üçlü anlaşma: Irak-Türkiye-İran
Irak Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Bağdat'ın İran ve ...
CHP'de cumartesi mesaisi: Karşıyaka ve Buca'da kritik sandıkları hangi listeler kazandı?
CHP’de delege seçimi heyecanı devam ediyor. Karşıyaka'da Mavişehir sandığında ...
 
İzmir'de villaya sahte ilaç baskını: Kedinin üzerinde denemişler!
Urla ilçesinde gerçekleştirilen operasyonda, bir villada piyasaya sürülmeye ...
Gül’den İzmir'de CHP’li başkana sürpriz ziyaret: Bandoyla karşılandı!
11.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül akrabasının düğünü için geldiği kentte Avrupa ...
Erdoğan: Cahillerin arasından çıkıp geldik
İstanbul'da kendi adı verilen imam hatip lisesinin açılışında konuşan ...
 
Yıldırım’dan Pektaş’a sert çıkış: ‘Çakma Hanımağa’ racon kesmekle meşgul!
AK Parti Konak İlçe Başkanı, Konak Belediye Başkanı Pekdaş’ı “Aday olacağım ...
Celal Kılıçdaroğlu: O tweetleri ben atmadım!
Avukat Fidel Okan tarafından açılan davada Celal Kılıçdaroğlu, haber yapılan ...
CHP 'memur çalıştayı' düzenleyecek
CHP, konfederasyonlar ve akademisyenlerin katılımıyla memurların sorunlarının ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri