POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
CHP'li belediye başkanına siyasi yasak
CHP'li belediye başkanına siyasi yasak
İYİ Parti'de Dervişoğlu'ndan üst düzey atama!
İYİ Parti'de Dervişoğlu'ndan üst düzey atama!
YKS ek yerleştirme sonuçları açıklandı
YKS ek yerleştirme sonuçları açıklandı
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
18 Haziran 2023 Pazar - 09:31

CHP'de tüzük komisyonu: İzmir'den o isim de var!

CHP Genel Merkezi, tüzük değişikliği için düğmeye bastı. Hukuk ve Seçim İşleri’nden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Zeynel Emre başkanlığında 9 kişilik tüzük komisyonu kuruldu. Komisyonda İzmir’den eski milletvekili Atilla Sertel de yer aldı.

CHP de tüzük komisyonu: İzmir den o isim de var!

GERÇEKİZMİR - Seçimlerin kaybedilmesinin ardından Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) vekil listelerine eleştiri gelmiş, parti içinde tüzük değişikliği çağrıları yapışmıştı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sözcüsü Faik Öztrak, seçimlerinde geride kalmasının ardından “Toplumun değişim talebini kapsayacak şekilde” tüzüğün yenilenileceğini söylemişti. Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem de “Sayın Genel Başkanımız ve tüm MYK üyelerimizin ortak mutabakatıyla olağan kongremizde gündeme tüzük değişikliği maddeleri alarak bundan sonra adaylarımızın üyelerimizin katılacağı ön seçimle belirlenmesi yönünde karar aldık" demişti.

9 KİŞİLİK KOMİSYON KURULDU
CHP Genel Merkezi, tüzük değişikliği için düğmeye bastı. CHP Genel Merkezi, Hukuk ve Seçim İşleri’nden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı  Zeynel Emre başkanlığında 9 kişilik tüzük komisyonu kurdu.

SERTEL DE KOMİSYONDA
Komisyonda İzmir’den tek bir isim yer aldı. İzmir Eski Milletvekili Atilla Sertel Genel Merkezin görevlendirmesiyle komisyona girdi.

Komisyon bir çok ismin tüzükle ilgili taleplerini, önerilerini, eleştirilerini alacak. Toplantılarla bunları masaya yatıracak ve kurultayda delegelerin onayına sunulacak tüzüğü hazırlayacak.

ÖYLE BİR TÜZÜK HAZIRLAYALIM Kİ…
Görevlendirmeyle ilgili konuşan İzmir Eski Milletvekili Sertel, “Genel Başkanımız bu görev için uygun gördü. Genel Başkanımız benim her türlü göreve hazır olduğumu bilir.  Öyle bir tüzük hazırlayalım ki kalıcı ve örnek bir tüzük olsun. Bir çok partiliyle görüşeceğiz, görüş alacağız. Tüzükleri inceleyeceğiz. 80 öncesi CHP’nin tüzüğüne de bakıyorum. Komisyon başkanımız, Genel Başkan Yardımcımız Zeynel Emre başkanlığında en demokratik tüzüğü hazırlamak için çalışacağız ve mutabakat sağlayıp sunacağız” dedi.

ÖN SEÇİMDEN ÇIKMIŞTI
2015 yılında İzmir Gazeteciler Cemiyeti, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanlığı görevlerinden ayrılan Atilla Sertel, İzmir 2'nci Bölge'de girdiği ön seçimde Kemal Kılıçdaroğlu, Mustafa Balbay'ın ardından 3'üncü sırada yer almıştı.

 
Sağanak kabusu: Alt geçitte mahsur kaldı!
 
İZTO'dan üyelere 11 milyon 439 binlik teşvik!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Asil çeker 15 Temmuz 2023 Cumartesi 02:08

Delege seçimleri mahallinde ,o mahalde üye sayısı kadar madbu oy pusulası hazırlayıp hazır olan üyelerin birbirine oy verip en çok oy alan üyeden başlayarak sıralaması yapılmalı ,İlçe başkanlıgı koordinesinde delegasyon belirlenmelidir.Ilçe başkanlıkları seçiminde imza toplama daha az rakama düşürülmeli hatta yeterli imzayı toplayamayana en az yarım saat kongrede konuşma hakkı tanınmalıdır.Yerel ve genel seçimlerde bir seçim öncesi oy oranını aşamayan İlçe ve il yönetimleri görevden alınmalıdır. Mv.lerde ,iki dönem le sınırlanmalı ,oy artışı saglanan illerde bu sınırlama üç seçim dönemi olmalıdır.Belediye başkanları örgütsel faaliyetlerde aktif olmamalı parti içi seçimlere müdahalesi önlenmelidir. Her büyükşehir belediyesinde seçimsiz parti ilçe bşk.ları meclis üyesi yapılmalı il bşk.grup başkanı olmalıdır.

Yorumu oyla      0      0  
Mustafa 19 Haziran 2023 Pazartesi 21:32

Atilla Sertel ismi çok iyi düşünülmüş değerli bir şahsiyetdir milletvekili olduğu dönemlerde bölgesinde seçmeninin gönlüne giren köylünün sehirlinin yanında yeri olan birisidir yolu yolumuzdur başarılar dilerim kendisini daha iyi mertebelerde görmeyi arzu ederim????????

Yorumu oyla      0      0  
Partili 18 Haziran 2023 Pazar 17:16

100 yıllık parti halen tüzük nasıl yazılıyor .düşüncesinde oysa 100 yıllık parti bunları çoktan aşıp İktidarda olması gerekirdi.tüzükte bir madde ilave edip mv 3,belediye başkanları 2 dönem sınırı getirilsin.geçmişe dönük yapanları da kapsayacak şekilde yazılması gerekir.yani 7,6,5,4, mv dönemi bitsin .nokta ya Ak parti yerele hazırlanıyor CHP parti içi mücadele vermekten başka siyaset yapamıyor.onun için her zaman erken kalkan yol alır.

Yorumu oyla      0      0  
Sakine Ilgın 18 Haziran 2023 Pazar 12:01

Atilla Sertele başarılar diliyorum keşke diğer İzmir milletvekillerinden böyle gurur duysaydık heyhat ön seçim istiyoruz

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan: Enflasyon tek haneye düşecek!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ekonomiye ilişkin önemli mesajlar ...
AK Partili Saygılı'dan 'Onur Haftası' tepkisi: Kepazeliğe son verin!
AK Parti İzmir İl Başkanı Saygılı'dan İzmir Barosu'nun 'Onur Haftası' ...
Aslanoğlu'ndan 'adaylık' açıklaması, Soyer'den net kongre mesajı!
CHP’de İzmir örgütü 1 günde 3 önemli toplantı için bir araya geldi. İl ...
 
Abdüllatif Şener'e sert tepki: Acıyarak izledim!
CHP Grup Başkanı Özgür Özel, Abdüllatif Şener’in yaptığı açıklamalara ...
''İstanbul yerel hizmetlerde Fetret Devri'ne girdi''
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart 2024'te yapılması beklenen ...
Büyükelçiliklere yeni atamalar!
Büyükelçiliklere yeni atamalar gerçekleştirildi. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü ...
 
CHP'de 2 meclis üyesi için kesin, bir başkan yardımcısı için de 2 yıl geçici ihraç istemi!
CHP İl Yönetimi olağan toplantısında disiplin dosyaları masaya yatırılırken, ...
YSK Başkanı tarih verdi: Elektronik seçim için ilk adım!
Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener, Türkiye’nin elektronik seçime ...
CHP İzmir'de 1 günde 3 önemli zirve: Masada seçim, 'değişim' gündemi ve kongreler!
Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer ile İl Başkanı Aslanoğlu cumartesi günü ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri