POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Tartıştığı 2 kadını vurup intihar etti
Tartıştığı 2 kadını vurup intihar etti
Dışişleri'nden İsrailli bakana tepki
Dışişleri'nden İsrailli bakana tepki
14 yaşındaki çocuğun tüfekle oyunu kanlı bitti
14 yaşındaki çocuğun tüfekle oyunu kanlı bitti
Beyaz torusun sahibi açığa alındı
Beyaz torusun sahibi açığa alındı
25 Temmuz 2024 Perşembe - 17:01

CHP'den gözaltı tepkisi: Operasyonla karşı karşıyayız... Gerçekler ortaya çıkacak!

İzmir'in Konak ilçesinde sağanaktan korunmaya çalışırken elektrik akımına kapılan 2 kişinin hayatını kaybetmesine ilişkin soruşturmada mevcut İZSU Genel Müdürü ve Eski İZSU Genel Müdürü gözaltına alındı. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Murat Bakan, İzmir Milletvekili Mahir Polat, Sevda Erdan Kılıç ve Rıfat Nalbantoğlu karara tepki gösterdi.

CHP den gözaltı tepkisi: Operasyonla karşı karşıyayız... Gerçekler ortaya çıkacak!

İzmir'in Konak ilçesinde sağanaktan korunmaya çalışırken elektrik akımına kapılan 2 kişinin hayatını kaybetmesine ilişkin soruşturmada, İZSU Genel Müdürü, Eski İZSU Genel Müdür ve Gdz Elektrik Dağıtım Genel Müdürü'nün de aralarında bulunduğu 6 şüpheli gözaltına alındı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan, Genel Müdür Yardımcısı Serdar S. ile Gdz Elektrik Dağıtım Genel Müdürü Uğur Yüksel, Metropol Bölge Müdürü Ali A, Sistem İşletme ve Bakım Müdürü Ekrem Y. ve Operasyon Direktörü Sefa P'nin de aralarında bulunduğu 6 kişi hakkında gözaltı talimatı verildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Cinayet Büro Amirliği ekipleri, İZSU Genel Müdürlüğü binasına geldi.

Gözaltı kararı verilen Genel Müdür Erdoğan, polis nezaretinde makam aracıyla Asayiş Şube Müdürlüğüne götürüldü.

Gdz Elektrik Dağıtım Genel Müdürü Yüksel de bulunduğu adreste gözaltına alındı.

Gözaltına alınan 6 şüpheli, sağlık kontrolünün ardından emniyete getirildi.

ESKİ MÜDÜR ADANA'DA GÖZALTINA ALINDI

Eski İzmir Belediye Başkanı Tunç Soyer döneminde İZSU Genel Müdürü olarak görev yapmış olan Adana Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Vekili olarak Ali Hıdır Köseoğlu da Adana'da gözaltına alındı. Köseoğlu, sorgulanmak üzere İzmir Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği'ne getirilecek.

CHP'Lİ VEKİLLER İZSU ÖNÜNDEYDİ

Gözaltı kararlarının ardından CHP İzmir Milletvekilleri Mahir Polat ve Murat Bakan, İZSU Genel Müdürlüğü önüne gelerek açıklamalarda bulundu.

"20 HAZİRAN'DA GÖREVE BAŞLADI"

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, şunları söyledi:

"20 Haziran'da göreve başlamış bir genel müdürün bu şekilde gözaltına alınmasını kişisel değil, kuruma yönelik olduğunu düşünüyoruz. Bilirkişi raporu diyorlar ama ortada bilirkişi raporu yok. Yıpratmaya yönelik bir operasyonla karşı karşıyayız. Bir kurumun genel müdürünün polis gönderilerek kurumundan gözaltına alınmasını doğru bulmuyoruz."

BAKAN: GERÇEKLER ORTAYA ÇIKACAK

Milletvekili Bakan, "Bugün İZSU Genel Müdürümüzle ilgili gözaltı kararını duyduk. İl Başkanımız Şenol Aslanoğlu ve Mahir Polat ile birlikte olayın içeriğini öğrenmek için buraya geldik. Biliyorsunuz yağmurda, elektrik kaçağı nedeniyle iki kişi hayatını kaybetti. Hepimizi son derece üzen bir olay. Bu işin sorumlularının bulunmasını da herkesten çok biz istiyoruz. Ancak bir adil yargılama olması gerekir. Yani yargının üzerine büyük bir siyasal baskı olduğunu düşünüyorum" dedi.

Bakan, "Her hakim her savcı için değil elbette ama büyük bir baskı altında görevlerini yapıyorlar. İçlerinde vicdanlı hakimlerimiz, savcılarımız var. Onları tenzih ediyoruz. Ama bu işte İZSU'nun doğrudan sorumluluğunun olduğu bir iş olarak düşünmemek lazım. Neticede elektrik var. O elektrik kaçağıyla ilgili yapılması gerekenler yapılmamış. Bunun elektrik firmasının kabahatini gölgelemek için sorumluluğu yaymak için yapılan bir davranış olduğu kanaatindeyiz. Avukat arkadaşlarımız da İZSU Genel Müdürümüz ile beraber gitti. Elbette gerçekler ortaya çıkacak ama bu yargılamayı yakından takip ediyoruz. Hem genel merkez olarak hem İzmir milletvekilleri olarak yakından takip ediyoruz. Burada hak etmediği halde kimsenin özgürlüğünün de gasbedilmesine izin vermedik, vermeyeceğiz. Şu an avukat arkadaşlarımız gitti. Genel Müdür sağlık kontrolünden geçirilecek, ardından Bozyaka'ya götürülecek. Hakim karşısına çıktığında, sorgu hakimliğinde salıverileceğini düşünüyoruz. Salıverilmesi gerekir. Hatalı bir karar. Hiç bu gözaltı olmamalıydı. Şahsi düşüncemiz bu. Yargı sürecini de yakından takip edeceğiz" diye konuştu.

KILIÇ DA TEPKİ GÖSTERDİ

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç ise, "Bugün, İZSU Genel Müdürü’nü ve Genel Müdür Yardımcısı’nı çağırıldığında ifadeye gidebilecekken makamında gözaltına almak adlı algı çalışmasını izledik. Yitirdiğimiz iki can üzerinden olayı siyasallaştırmayın diye en başında uyardık!! Sorumluların ortaya çıkarılıp ceza almasını en çok biz istiyoruz ancak görüyoruz ki sizin dersiniz adalet değil, siyasi infaz yapmak! Takipteyiz." dedi. 

NALBANTOĞLU: ADALET İSTİYORUZ!

Rıfat Nalbantoğlu yaptığı açıklamada, "İZSU bir kamu kurumudur. Orada çalışan herkes de devlet adına vatandaşlarımıza hizmet etmek için görev yapmaktadır. Kim oldukları, yerleri, geçmişleri ve görev alanları bellidir. İstenildiğinde yargıya gelerek ifadelerine başvurulabilecekken; soruşturmayı siyasileştirmek ve hedef saptırmak adına polis baskınlarıyla bu kamu çalışanları gözaltına alınmaktadır. Bu yapılanlar hukuki değil, siyasidir. En çok bizler adaletin tecelli etmesini isterken, İzmir'de vahim bir olayda yitirdiğimiz iki gencimizin soruşturmasında bu tip politik gösterilerin yapılması, asıl suçlu ve onları himaye edenlerin adaletten kaçma girişimlerinden başka bir şey değildir. Bizler buna karşı adalet ve hukukun üstünlüğü demeye devam edeceğiz. Soruşturmanın siyasileştirilmesine ve gerçek suçluların yargıdan kaçırılmasına izin vermeyeceğiz. Sadece adalet diyoruz, ADALET İSTİYORUZ..." dedi. 

NE OLMUŞTU?

İzmir'in Konak ilçesinde 12 Temmuz'da sağanak sırasında su birikintisine basan Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay, elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetmiş, soruşturma kapsamında gözaltı talimatı verilen 35 şüpheliden 33'ü yakalanmış, 6'sı ifadelerinin ardından serbest bırakılmıştı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 27 şüpheliden 14'ü tutuklanmıştı.

Dosya kapsamında bilirkişi raporuna göre 5 şüphelinin daha olayda ihmalinin olduğu belirlenerek gözaltı talimatı verilmiş, bunlardan 3'ü yakalanırken, 1'inin kanser tedavisi gördüğü, diğerinin ise yurt dışında olduğu belirtilmişti. Yakalanan 3 kişi daha sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Soruşturma kapsamında bugün çıkan bilirkişi raporunda ise Gdz Elektrik firmasının kabloları yeterli derinliğe gömmediği, İZSU'nun da mazgal yapımı sırasında kabloları yüzeye yaklaştırdığı ve iki kurum arasında yeterli koordinasyonun olmamasının olayın yaşanmasında etkili olduğuna dikkati çekilmişti.

 
Özge'nin acılı ailesi isyan etti: Cinayetler kasten işlendi!
 
Bakan açıkladı: SGK’ya en borçlu 2. belediye İzmir Büyükşehir!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Özgür Özel'den Erdoğan'a SGK yanıtı: Düş yakamızdan
CHP lideri Özel, belediyelerin SGK'ya olan borçlarının tahsili için talimat ...
İzmir’de bir parti içi yarış daha başlıyor: İşte 30 ilçede kongre tarihleri!
CHP İzmir’de kadın kollarında ilçe ve il kongresi mesaisi tamamlanırken, ...
CHP İzmir'de 526 isme 3 günlük eğitim mesaisi!
CHP Genel Merkezi, yerel seçimlerde İzmir’de seçilen 526 meclis üyesine, ...
 
Saygılı’dan mesaj seli... Büyükşehir'e İZBETON çıkışı: Vatandaşını dolandıran ilk belediye!
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, kent gündemiyle ilgili açıklamalarda ...
Vergi düzenlemesi TBMM'de: İlk 7 madde tamam!
TBMM Genel Kurulunda, en düşük emekli aylığının 12 bin 500 liraya yükseltilmesini ...
Meclis'te kavga: Vekiller birbirine girdi
Meclis’te AK Parti ve DEM’li milletvekilleri tekme tokat kavga etti. Kürsüde ...
 
İzmir'de gündem Tugay'ın o kararı... AK Parti'den zehir zemberek açıklamalar!
Karşıyaka Örnekköy’de kooperatif eliyle yürütülen kentsel dönüşüm sürecinde ...
Kılıçdaroğlu'nun İzmir'deki sözlerine Özel'den çarpıcı yanıt!
Adalar Belediyesi'ni ziyareti sonrası soruları yanıtlayan CHP lideri Özgür ...
Bir vekil daha İYİ Parti’den istifa etti
İYİ Parti İstanbul Milletvekili Nimet Özdemir, partisinden istifa etti.
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri