POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Evinin önünde, silahlı saldırıda öldürüldü
Evinin önünde, silahlı saldırıda öldürüldü
Antik limandaki sondaj çalışmasını engellediler
Antik limandaki sondaj çalışmasını engellediler
Kahramanmaraş'ta peş peşe iki deprem!
Kahramanmaraş'ta peş peşe iki deprem!
Bakan Şimşek'ten 'Fitch' açıklaması
Bakan Şimşek'ten 'Fitch' açıklaması
24 Temmuz 2024 Çarşamba - 17:38

İzmir'de gündem Tugay'ın o kararı... AK Parti'den zehir zemberek açıklamalar!

Karşıyaka Örnekköy’de kooperatif eliyle yürütülen kentsel dönüşüm sürecinde Tugay’dan önemli bir karar geldi. Tugay, İş İnsanları Örnekköy Konut Kooperatifi ile olan sözleşmeyi fesih etti. Gelişme AK Parti cephesinden tepki çekerken AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Tanıtım ve Medya Başkanı Dağ, İzmir milletvekilleri Kaya ve İnan’dan zehir zemberek açıklamalar geldi.

İzmir de gündem Tugay ın o kararı... AK Parti den zehir zemberek açıklamalar!

GERÇEKİZMİR - İzmir’de kentsel dönüşüm projelerini yürütmek için İZBETON garantörlüğünde Eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer döneminde kooperatifler devreye sokulmuş, inşaatlar bu modelle yönetilmişti.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ise bu konuda önemli bir karar vererek Karşıyaka Örnekköy’de dönüşüm sürecini devam ettiren İş İnsanları Örnekköy Konut Kooperatifi ile olan sözleşmesini fesih etti.

İzmir’deki kentsel dönüşüm projeleri için yeni yol haritası merak konusu olurken AK Parti cephesinden sözleşme feshine büyük tepki geldi.

“İZMİRLİYİ YİNE YARI YOLDA BIRAKTILAR”

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya yaptığı açıklamada, "Yeni bir dönüşüm mümkün, kentsel dönüşümde fark yaratacağız, kooperatiflerle el ele İzmir modeli uyguluyoruz, şehri dirençli yapılarla donatacağız" diyerek yola çıktılar, o dönemki Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımlarıyla şaşaalı temel atma törenleri düzenlediler.  "İzlediğiniz yöntem yanlış, bu modelin uygulanabilirliği yok, İzmirliler'i kandırmayın, hayal satmayın, gerçekçi olun" dedik, dinlemediler. Peki ne oldu? Gelinen noktada, CHP İzmir İl Başkanı'nın kurucusu olduğu kooperatifle olan sözleşmeyi tek taraflı fesh etme kararı aldılar. Her yaptıkları gibi, İzmirli hemşehrilerimizi yine yarı yolda bıraktılar. Çeyrek asırdır olduğu gibi, İzmir'imizi yine parti içi iktidar savaşlarına, koltuk kapma oyunlarına, kişisel egolara ve ihtiraslara kurban ettiler. Bu başarısızlığın başında da, ortasında da, sonunda da CHP var! Her zaman olduğu gibi, CHP varsa beceriksizlik var!” dedi.

“SÜLÜN ŞENOL, BANKER MAHİR, ÇAKMA BAKAN!”

Konuyla ilgili bir diğer açıklama AK Parti İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan’dan geldi.

İnan sert ifadeler kullandığı açıklamasında CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ve İzmir Milletvekili Mahir Polat’a göndermede de bulunarak, “İzmir'de Çiftlik Bank'ı, Jet Fadıl'ı aratmayan büyük bir dolandırıcılık hikayesi CHP'nin Örnekköy Kooperatifi... Failler, başroller belli. CHP İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ve yancıları… Mağdur? Yine maalesef İzmir... Önce İzmirlilerin parasını topladılar, inşaatları yapmadılar ve bugün kooperatifi feshettiler. Organize İşler! Sülün Osman oldu Sülün Şenol.  Ya da Banker Mahir… Çakma Bakan…

"HER GEÇEN GÜN ZAMAN KAYBEDİLİYOR"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ da CHP’ye yüklenerek, “Yıllardır İzmir’i yöneten anlayışın başarısız çalışmalarına yeni bir örnek… Kentsel dönüşüm konusu İzmir’in en ivedikli meselelerinden biriyken bu meseleye birilerinin cebini doldurmak için bir araç olarak bakarsanız işte ortaya bugünkü tablo çıkar. Ciddiyetten uzak, liyakatsiz bir süreç yönetimi ile İzmir kentsel dönüşümde her geçen gün zaman kaybetmektedir. Umuyoruz ki önümüzdeki süreçte İzmirli hemşehrilerimizin güvenli konutlara erişebileceği çalışmalar hayata geçirilebilir” açıklamasında bulundu.

 
Kılıçdaroğlu'nun İzmir'deki sözlerine Özel'den çarpıcı yanıt!
 
İzmir’de ‘hazine arazisi’ dolandırıcıları tutuklandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu'nun İzmir'deki sözlerine Özel'den çarpıcı yanıt!
Adalar Belediyesi'ni ziyareti sonrası soruları yanıtlayan CHP lideri Özgür ...
Bir vekil daha İYİ Parti’den istifa etti
İYİ Parti İstanbul Milletvekili Nimet Özdemir, partisinden istifa etti.
'Kimse bize merhamet dersi vermeye kalkışmasın'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu'ndan ...
 
Anadolu lisesi imam hatibe çevrildi, Özkan’dan Bakan Tekin’e sert tepki geldi
İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, Vali Nevzat Ayaz Anadolu Lisesi'nin yeni ...
Kılıçdaroğlu'ndan İzmir'de Tugay, Kocaoğlu ve Soyer'e ziyaret!
7. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İzmir'de ikinci gün mesaisinde ...
Bakan açıkladı: Uymayan belediyelere hapis cezası!
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, artık herkesin sahipsiz köpek popülasyonun ...
 
MGK, iki ay aranın ardından toplanıyor
GK, iki aylık aranın ardından yarın Saray'da toplanıyor. Toplantıda Türkiye'nin ...
Polat: Kuruş hesabı tutmadı, milletinden cebinden 13 milyar çıktı!
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu Üyesi Mahir Polat, Çanakkale ...
CHP İzmir’de değişimden istikrara ve sürpriz aktör adayı!
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri