POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Barış Boyun çetesi ‘taşeron' çıktı!
Barış Boyun çetesi ‘taşeron' çıktı!
Benzine bir büyük zam daha geliyor!
Benzine bir büyük zam daha geliyor!
Makarna fabrikasındaki patlamada yeni gelişme!
Makarna fabrikasındaki patlamada yeni gelişme!
23 ilde terör örgütü DEAŞ'a operasyon!
23 ilde terör örgütü DEAŞ'a operasyon!
26 Haziran 2023 Pazartesi - 14:46

Çeşme'de otellerde boş oda kalmadı!

Kurban Bayramı tatili nedeniyle tatilciler Çeşme'de yoğunluk oluşturmaya başladı. Dünyaca ünlü Ilıca Plajı, denizin ve güneşin keyfini çıkarmak isteyenlerin tercih ettiği yerlerden biri oldu. Alaçatı Turizm Derneği Başkanı Necat Çelikok, "Her bütçeye uygun tatil imkanı var. Artan maliyetleri fiyatlara yansıtmadık. Fiyat, fayda dengesini koruduk. Bazı maliyetleri biz üstlendik, oteller neredeyse yüzde 100 doluluğa ulaştı" dedi.

Çeşme de otellerde boş oda kalmadı!

İzmir'in gözde tatil merkezlerinden Çeşme ilçesi, 9 günlük bayram tatili nedeniyle Türkiye'nin farklı bölgelerinden gelen tatilcilerin akınına uğradı. Alaçatı Turizm Derneği Başkanı Necat Çelikok, bayramın ikinci günü bekledikleri yoğunluğun 9 günlük tatilin ilk gününden itibaren başladığını belirterek, "Bu yıl yaz geç başladı ve havalar serin gitti. Sıcaklar başladı, Alaçatı hazır, Çeşme hazır. Bayramda doluluklarımız yüzde 90'ı geçti. Normalde Kurban Bayramı birinci günü hem kurban kesimi hem aile ziyaretleri başlardı. Yoğunluk ikinci gün başlardı. Ama bugünden itibaren Alaçatı ve Çeşme'de yoğunluk var" diye konuştu.

Otellerin neredeyse yüzde 100 doluluğa ulaştığını, restoranlardaki rezervasyonların da memnun edici olduğunu kaydeden Çelikok, şöyle devam etti:

“İzmir ve İstanbul'dan burada sayfiyesi olanlar geldi. Esnaf da memnun kalacak. İstanbullular akın ediyor. İzmirliler daha çok günübirlik tercih ediyor. Otobanlardan da Çeşme'ye olan ilgi belli.  Çeşme Alaçatı hazır beach clublar, restoranlar, oteller hazır. Misafirlerimizi bekliyoruz. Keyifli bir tatil geçirsinler. Yılın ilk yarısı tatsız geçti. Büyük bir deprem yaşandı. Havalar da iyi gitmedi. Ama şimdi bu stresten kurtulmak isteyenler buyursun gelsin. Her bütçeye uygun tatil imkanı var. Artan maliyetleri fiyatlara yansıtmadık. Fiyat, fayda dengesini koruduk. Bazı maliyetleri biz üstlendik. Düşük bütçeli yer arayanlar internetten yer bakabilirler. Alaçatı'nın dışında ve Dalyan'da uygun küçük oteller var. Restoranlar da öyle konuşulduğu gibi değil. Bu sene beach clublar geçen yılki fiyatları uyguluyor."

'GIDA FİYATLARI İSTANBUL'DAN DAHA UCUZ'

Çeşme'de gıda fiyatlarının da sosyal medyaya yansıdığı kadar yüksek olmadığını söyleyen Çelikok, “Bodrum'un lahmacunu, Çeşme'nin hamburgeri hikayesi var. Daha önce çıkan haberleri tekrarlıyorlar. Vatandaşın seçtiği hamburgerin üstünde köftenin dışında ıstakoz eti, siyah havyar vardı. O zaman fiyatı da ona göre oluyor. Fiyatlar Çeşme'de İstanbul'dan daha ucuz. Kesinlikle kazıklanır mıyız, demesinler bütün fiyatlar etiketli. Belediye de denetimleri sürdürüyor. Gönül rahatlığıyla gelip tatillerini yapabilirler" ifadelerini kullandı.

'DENİZ ÇOK GÜZEL'

Bayram tatili için İstanbul'dan Çeşme'ye gelen makine mühendisi Cem Batu (25) “İstanbul Kartal'dan saat 01.00 gibi yola çıktık. Saat sabah 10.00'da buradaydık. Otele yerleşeceğiz ama saat 14.00 gibi giriş yapmamız gerekiyor. Biz de o süreyi denizde geçirmeye karar verdik. Çeşme çok güzel. Burada bir gece kalıp Bodrum'a gideceğiz. Gezmeye geldik" dedi.

10'uncu sınıf öğrencisi Berk Soycan (15) İstanbul'dan tatil için Çeşme'ye geldiklerini belirterek, "Tatile geldik. 3-4 gün kalacağız. Çeşme'nin çok güzel denizi var. Ev vardı, misafirliğe geldik" diye konuştu.  Filiz Kaya da "Çeşme'de yaşıyorum. Bayram tatilinde misafirlerim var. Ankara'dan ilk kez tatil yapmaya geldiler. Bugün ilk günleri. Plajı çok beğendiler ve Alaçatı çarşıyı çok beğendiler. (DHA)

 
CHP'de Aslanoğlu'ndan 'Küsme lüksümüz yok', Soyer'den 'Enseyi karartmayın' mesajı!
 
Kırmızı bültenle aranan 2 zanlı yakalandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Binler Ilıca Plajı'na akın etti, Çeşme bayramda kapalı gişe!
İzmir'in turizm cenneti ilçesi Çeşme, 9 günlük Kurban Bayramı tatiliyle ...
Cordelion MSM İzmir’in yeni gastronomi üssü oldu
Karşıyaka Belediyesi iştiraki Kent A.Ş. bünyesinde faaliyet gösteren Cordelion ...
İhracatta ilk 1000 listesinde İzmir'den 79 firma!
Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından hazırlanan, ilk 1000 ihracatçı ...
 
İzmir'de araç kiralama talebine yetişilemiyor!
Araç Kiralamacıları Konfederasyonu (AKKON) İzmir İl Başkanı Ahmet Demir, ...
MB'den bankacılığa yönelik ilk sadeleştirme adımı
Bankaların menkul kıymet tesisi oranı kapsamında bilançolarda öngörülen ...
Bayram öncesi çadır ve karavan tatiline yoğun talep
Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılması ile bütçelerine uygun tatil ...
 
TCMB Başkanı Erkan'dan enflasyon mesajı
Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan, banka ...
"Hedef kısa vadede fiyat istikrarı ve finansal istikrar"
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ekonomi politikalarının, kısa vadede ...
Kredi kartında faiz oranları değişti
Merkez Bankası'nın faiz artırımı kararının ardından ticari kredi ve kredi ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri