Dokuz Eylül Teknoloji Geliştirme Bölgesi (DEPARK), İzmir Biyotıp ve Genom Enstitüsü (iBG-İzmir) ve İzmir Sağlık Teknolojileri Geliştirici ve Hızlandırıcısı (Bioİzmir) gibi Türkiye’nin önde gelen merkezlerini bünyesinde barındıran Dokuz Eylül Üniversitesi(DEÜ), kültür ve sanat alanındaki tecrübesini Sanat Park’a taşımak için kolları sıvadı. Sanatla ilgili atölye çalışmalarını bir üst aşamaya taşımayı hedefleyen projede sinema platformundan animasyon çalışmalarına; atölyelerden sanat eserlerinin 3D yazıcılarla oluşturulmasına kadar birçok uygulama yer alacak. DEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü tarafından düzenlenen 17. Genç Beyin Fırtınası Yarışması’nda konuya ilişkin açıklamalarda bulunan DEÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik, Sanat Park sayesinde sanatçı ve eserlerin daha farklı noktalarda tanınmasını sağlayarak, üniversitenin bu alandaki çeyrek asırlık tecrübesini geniş kitlelere paylaşmayı amaçladıklarını kaydetti. Sanata farklı bir platform sunmaya gayret edeceklerini vurgulayan Rektör Vekili Çelik, “Sanat Park sayesinde; çalışmaların maddi noktada daha fazla destekleneceği bir ortam sağlama gayretinde olacağız. Sinema platosunun olacağı; animasyon çalışmalarının olacağı bu merkezde sanatı teknoloji ile buluşturacağız. Atölye çalışmalarının yanı sıra; 3D printer ile eserlerin çoğaltılmasına da destek vereceğiz. Sanatın bilimle; bilimle sanatın iç içe olacağı bir yapı olacak bu" dedi.
GENÇLER USTALARLA BULUŞUYOR
23 Ekim 2017’de başlayan ve çeşitli atölye ve sergi çalışmalarıyla hafta içi boyunca devam eden etkinlikte bir konuşma yapan DEÜ GSF Dekanı Prof. Mümtaz Sağlam ise “Görsel iletişim tasarımı adını verdiğimiz çok parçalı üretim alanında esas olan şeyler; tasarımı etkili ve farklı kılacak noktayı gerçekleştirmek üzerine kurulmasıdır. Gerçekten de tasarımın güçlü yanını, onun fikri yapısı ve estetiği belirlemektedir. Genç beyin fırtınası ise grafik sanatlarına ilişkin disiplinlerle tasarım alanını kuşatan atölye pratikleri, sunum ve sergilerde bu tür bir sentezi kültürel niteliğe yansıtma çabasındadır. Bu algıyı yukarı çekmeyi amaçlayan bu etkinlik, genç tasarımcıları usta ve değerli akademisyenlerle bir araya getirerek farklı fikirleri tartışmaya amaçladı" diye konuştu. GSF Grafik Bölümü Başkanı Prof. Dr .H. Yakup Öztuna ile Ukrayna’dan gelen sanatçı ve akademisyenlerin de hazır bulunduğu etkinlikte Utku Lomlu, Volkan Ölmez portfolyo sunumlarını paylaşırken Zafer Lehimler ise Afişin Geleceği hakkında seminer verdi. Yarışmada birinci olan grup Cansu Bayrambey, Ece Pek, Mustafa Yerebasmaz, Sofia Kardash, Efe Gülpınar'dan; ikinci olan grup Mehmet Çekil, Cem Akın, Hatice Furunci, Merve Güler, Necip Bora Derya’dan; üçüncü olan grup ise Soner Baran, Erkut Atay, Anastasiia Doluda, Mahinur Bulut ve Melis Manisalı’dan oluştu.
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |