POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Galatasaray Rize karşısında gol oldu yağdı!
Galatasaray Rize karşısında gol oldu yağdı!
Narin mesajı: Kimileri cenaze üzerinden siyaset yapıyor!
Narin mesajı: Kimileri cenaze üzerinden siyaset yapıyor!
Eygi'nin cenazesinde gerginlik: Kurtulmuş'a tepki
Eygi'nin cenazesinde gerginlik: Kurtulmuş'a tepki
Galatasaray ikna edemedi, kadro dışı kaldı!
Galatasaray ikna edemedi, kadro dışı kaldı!
31 Ağustos 2024 Cumartesi - 15:53

Dervişoğlu'ndan Özel ve CHP'ye: Fuarı belediye panayırına dönüştürmek kimsenin haddi değil!

İYİ Parti Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu İzmir’de önemli açıklamalarda bulundu. İzmir Fuarı’nın açılış tarihinin CHP Lideri Özel’in programı nedeniyle değiştirilmesinden sonra bugünkü resepsiyona katılmayacağına açıklayan Dervişoğlu, “Fuar’ın açılışı Özgür Özel’in özel programı nedeniyle 30 Ağustos gününe alındı. Böyle bir şey olabilir mi? İzmir Fuarı’nı bir belediye panayırına dönüştürmeye çalışmak kimsenin haddi ve hakkı değildir" dedi.

Dervişoğlu ndan Özel ve CHP ye: Fuarı belediye panayırına dönüştürmek kimsenin haddi değil!

GERÇEKİZMİR - İYİ Parti Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu İzmir’e geldi.

Partisinin İzmir İl Başkanlığı’nı ziyaret eden İYİ Parti Lideri burada bir basın toplantısı gerçekleştirdi.

Dervişoğlu’nun İzmir Enternasyonal Fuarı’nın 31 Ağustos’taki açılışına katılması beklenirken programın değiştirilmesi nedeniyle katılmaktan vazgeçtiğini açıkladı.

Dervişoğlu, “Fuarı’nın açılışı Özgür Özel’in özel programı nedeniyle 30 Ağustos gününe alındı ve bir resmi tatilin olduğu güne denk geldi. Böyle bir şey olabilir mi? İzmir Fuarı’nı bir belediye panayırına dönüştürmeye çalışmak kimsenin haddi ve hakkı değildir. İzmir hiç kimsenin oyuncağı değildir” diye konuştu.

Dervişoğlu ayrıca İzmir Körfezi’nde yaşanan balık ölümlerine ve Dilruba Kayserilioğlu’nun açılış protokolünde yer almasına da değindi.  

DERVİŞOĞLU: FUARI BELEDİYE PANAYIRINA DÖNÜŞTÜRMEK KİMSENİN HADDİ DEĞİL!

Dervişoğlu fuarın açılışına katılmama kararı ve açılış gününün Özgür Özel’in programına bağlı olarak değiştirilmesi ile ilgili olarak şunları kaydetti: “Belediye kendi işinden çok trafikteki karmaşadan, Körfez’deki koku sorunundan uzak durduğuna ve başka başka işlerle iştigal ettiğine şahitlik ediyoruz. Bunlardan biri de İzmir Fuarı’nın öncesinde yaşanan İzmirimize yakışmayan krizdir. Bu fuar sıradan bir fuar değil. Batı tarafından ya da buraya gelen doğudan batıdan birçok ülke tarafından önemsenene bir organizasyon. 93. kez yapılıyor. Programı bize 3 ay önce gönderildi. 31 Ağustos tarihinde açılış törenini olacağı ifade edilmişti. Dün almış olduğumuz bildirim ile fuar açılışının 30 Ağustos tarihinde gerçekleşeceği ifade edildi. Siyasi konuşmaların da 30 Ağustos’ta yapılması hususuna vurgu yapıldı. Böyle bir ciddiyetsizlik olamaz. Tarihi 3 ay önce belirlenmiş bir fuarın son günde kişilerin taleplerine bağlı olarak takviminin değişmesi kabul edilebilecek bir durum değildir. Bunu ciddiyetsizlik olarak değerlendiriyoruz. Bütün programımı İzmir Fuarı’nın açılışı 31 Ağustos tarihinde olacak diye planladım ama Özgür Özel’in özel programı nedeniyle 30 Ağustos gününe alındı ve bir resmi tatilin olduğu güne denk geldi. Özgür Bey belediye başkanı ve CHP’li arkadaşlarıyla fuarın açılışını yaptığı sırada Vali 30 Ağustos resepsiyonunda bulunuyordu. Böyle bir şey olabilir mi? İzmir Fuarı’nı bir belediye panayırına dönüştürmeye çalışmak kimsenin haddi ve hakkı değildir. Fotoğraflara bakınız dünyaya kucaklamak için gerçekleştirdiğimiz fuarın açılış fotoğrafları bir siyasi partinin ilçe kongresine dönüştürülmüştür. Bunu kabul etmemiz mümkün değil. Dayatmalara bağlı olarak takvimi değiştirilmiş fuar açılışına da Genel Başkan olarak katılmam mümkün değildir. İzmir hiç kimsenin oyuncağı değildir. Söylenecek çok söz ama var yabancı konuklarımız da kentte bulunurken kullandığım dile özen gösteriyorum. Kenti yönetenlerin artık alması icap eden dersleri almaktan uzak durmamalarını tavsiye ediyorum. İzmir kimsenin tapulu malı değil. İzmir’de hiç kimse İzmirli adına İzmir’e yakışmayan kararlar alamaz.”

“KÖRFEZ KOKUYOR, SEBEBİ BELLİ”

Dervişoğlu balık ölümleri ile ilgili olarak ise, “İzmir’de çok ciddi bir problem var. Körfez kokuyor. 25 yıldan beri bu kenti yönetenler kendilerine pay çıkarmak yerine hala suçlayacak birilerini arıyorlar. Bunun yerinde görmüyoruz. Bu kokunun sebebi bellidir. İzmir’de kanalizasyondan arıtmaya giden kirli sular arıtma tesislerin uygun biçimde arıtılmıyor. Yüzde 95’i arıtılmadan İzmir Körfezi’ne deşarj ediliyor. Böyle olunca da otomatik olarak o sulardaki oksijene zarar veren unsurlar İzmir Körfezi’nde balıklara yaşama alanı bırakmayacak bir oksijensizliğin oluşmasına sebep oluyor. Körfez de kentin rahatsız eden çok kötü bir koku rüzgarla yayılıyor. Çözülebilmesi arıtma tesislerinin doğru bir biçimde çalıştırılmasından geçiyor. Körfez’deki koku İzmir halkının kaderi değildir olmamalıdır” Büyükşehir Belediye Başkanı olmak üzere herkesin sorumluluğu üstlenmesi gerekir. Tek başına Büyükşehir Belediyesi’nin katkıları ile bu olumsuzluk ortadan kaldırılmıyor ise burada merkezi hükümet de eşgüdüm içinde bir faaliyete de ihtiyaç duyulabilir. İzmir halkının şikayetini doğru biçimde dile getirmesi İzmir’i yönetenlerin de çözmesi lazım” diye konuştu.

DİLRUBA SORUSUNA YANIT!

Dervişoğlu, İzmir’de sokak röportajlarındaki sözleri nedeniyle 18 gün tutuklu kalan Dilruba Kayserilioğlu’nun İzmir Fuarı’nın açılış töreninde protokolde yer alması ile ilgili olarak, “Söylediklerine katılmıyor olabilir ama bir kadının tutuklanmasını uygun ve yerinde olmadığına vurgu yapmıştım. Böylesine bir günde yeni tartışmalar yaratacak sembolleştirmeleri yerinde görmüyorum. Yapanlar cevaplarlar. İzmir Fuarı’na gölge düşürmek istemiyorum. Açılışına gölge düşmesini engellemek Özel ve Tugay’ın görevi olmalıydı. Bu özensizliği de yerinde bulmadığımı ifade ediyorum” diye konuştu.

 

 

 

 
Yunanistan'da ölü balık alarmı: Olağanüstü hal ilan edildi
 
İzmir'de gaz faciası: 1 işçi öldü, 3'ü yaşam savaşında!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Saygılı'dan Özel'e 'Dilruba' salvosu: CHP'nin gölge başkanı!
İzmir'deki sokak röportajında kullandığı ifadeler nedeni ile tutuklanan ...
CHP’de kurultay toplanıyor: Masada iki kritik gündem
Cumhuriyet Halk Partisi’nde kurultay toplanıyor. Değişim Kurultayı sloganıyla ...
Bir Dilruba tepkisi de AK Parti Sözcüsü Çelik'ten!
CHP lideri Özgür Özel, sokak röportajı nedeniyle 18 gün tutuklu kalan ...
 
AK Parti'den CHP'ye 'Dilruba' tepkisi çığ gibi!
İzmir'deki sokak röportajında kullandığı ifadeler nedeni ile tutuklanan ...
MHP Genel Başkan Yardımcısı'nın eşi vefat etti
MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız'ın eşi Yasemen Yıldız hayatını kaybetti
Dervişoğlu'ndan İEF kararı: Gitmiyoruz!
93'üncü İzmir Fuarı'nın 31 Ağustos'taki açılış programı karıştı. Yaşananların ...
 
CHP'den 'Zafer' kutlaması... Tugay'dan 'seçim', Aslanoğlu'ndan 'ekonomi' mesajları!
CHP İzmir İl Başkanlığı tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramı kapsamında ...
Özel'den Ali Yerlikaya'ya protokol çıkışı!
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kütahya Dumlupınar'da yaptığı konuşmada ...
2 Eylül'de kritik toplantı: Masada 'tüzük metni' var!
CHP Parti Meclisi, 2 Eylül Pazartesi günü parti genel merkezinde toplanacak. ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri