POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
MSB'den bedelli askerlik ücreti açıklaması
MSB'den bedelli askerlik ücreti açıklaması
İki ilde rüşvet operasyonu: 32 gözaltı
İki ilde rüşvet operasyonu: 32 gözaltı
Kayseri’den sonra Bursa'da da 13 tutuklama!
Kayseri’den sonra Bursa'da da 13 tutuklama!
Portekiz ve Fransa yarı final için sahaya çıkıyor
Portekiz ve Fransa yarı final için sahaya çıkıyor
6 Haziran 2024 Perşembe - 09:28

Down sendromlu öğrenciye okulda şiddet

Ankara'daki bir özel eğitim okulunda down sendromlu Berat Ü.'yü darp eden öğretmen Mücahit Mert Hepgümüş tutuklandı. Ankara'daki bir özel eğitim okulunda down sendromlu Berat Ü.'yü (17) darbeden öğretmen Mücahit Mert Hepgümüş (28) tutuklandı. Şiddet anları, okulun güvenlik kamerasına yansıdı.

Down sendromlu öğrenciye okulda şiddet

Olay, 24 Mayıs günü Kahramankazan ilçesindeki Kumpınar Mahallesi'nde bulunan Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Özel Eğitim Uygulama Okulu'nda meydana geldi. Özel eğitim öğretmeni Mücahit Mert Hepgümüş, down sendromlu Berat Ü.'nün annesi Serap C.'yi telefonla arayarak, "Berat, bugün beni üzdü. Arkadaşıyla aralarında sürtüşmeler oldu. Dudağı kanadı" dedi.

Okul dönüşü oğlunu servisten alan Serap C., vücudunda morluklar olduğunu gördü. Serap C.'nin izlerin nasıl oluştuğunu sorması üzerine Berat Ü., "Hoca yaptı" dedi.

Pazartesi günü okula giden Seray C., olayla ilgili müdür yardımcısı ile görüştü. Seray C.'ye, oğlu Berat'ın arkadaşı ile yaşadığı sürtüşme sonucu yüzünü kalorifer peteğine çarptığı, öğretmen Mücahit Mert Hepgümüş'ün ise özel eğitimde kullanılması gereken bazı sert tavır ve davranışlarda bulunduğu ve çok büyütülecek bir problem yaşanmadığı söylendi.

Annenin ısrarı üzerine okulun güvenlik kamerası görüntüleri incelendi. Kamera kayıtları incelendiğinde down sendromlu Berat'ın öğretmeni tarafından darbedildiği ortaya çıktı.

NÖBETÇİ ÖĞRETMEN KAYITSIZ KALDI

Kameraya yansıyan görüntülerde, Hepgümüş'ün ayaklarıyla Berat'ın üstüne bastığı, yerlerde sürüklediği, tekme attığı anlar yer aldı.

O gün okulda nöbetçi olan ve aynı zamanda şiddet uygulayan Hepgümüş'ün eşi olan Z.H.'nin ise olay anında eşinin yanından geçip gittiği görüldü. Görüntüleri izledikten sonra şok olan ve oğlu için hastaneden darp raporu alan Serap C., avukatı Çiğdem Tan aracılığıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu. Bunun üzerine gözaltına alınan Mücahit Mert Hepgümüş, “Berat'ı sınıfa götürmek için ikna etmeye çalışıyordum” dedi.

Hepgümüş, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

Down sendromlu Berat'ın avukatı Çiğdem Tan, iki ay önce de Berat'ın gözünde morluk tespit edildiğini ancak okulun sorumluluk almadığını ve ortaya somut bir delil konulamadığını belirterek, "Şiddetin hiçbiri normal değildir ama bu daha da vahim. Bir öğretmenin canavarca hisle yaptığı bir davranıştır. Bu çocuk, sistematik olarak dayak yiyerek eğitilmeye çalışılmıştır maalesef. Şüpheli tutuklandı ama 'basit yaralama' suçundan dava açıldığı için muzdaribiz. Çünkü bu olay görüntülerden de anlaşılacağı üzerine basit olamayacak kadar korkunçtur ve 'kasten yaralama' olayıdır. Alt sınırı ve üst sınırı muhakkak yüksekten görülmesi gereken bir davadır. Ayrıca o günün nöbetçi öğretmeni, bu şiddeti uygulayan öğretmenin eşidir ve o da sadece seyretmiştir. Arada yine bir görüntüde mağdur down sendromlu çocuğa tekme atmıştır. O görüntüler de vardır. Fakat henüz savcılığa bu durum intikal etmemiştir, ayrıca suç duyurusunda bulunacağız" ifadelerini kullandı.

1,5 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

Kahramankazan Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, kamera kayıtları incelendiğinde mağdur çocuğun şüpheli öğretmen tarafından açıkça darp edildiğinin görüldüğü, öğretmenin yaptığı savunmanın ise tamamen suçtan kurtulmaya yönelik, hayatın olağan akışına aykırı olduğu kaydedildi. İddianamede, Hepgümüş'ün TCK'nin 86'ncı maddesi gereği 'basit yaralama' suçundan cezalandırılması talep edildi. Savcılık, suçun 'beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı' işlenmesi ve kamu görevlisi olması nedenleriyle de artırım yapılarak 6 aydan 1,5 yıla kadar hapis ile cezalandırılması istendi. Kahramankazan 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi tarafından iddianame kabul edildi. Şüpheli öğretmen, 24 Haziran'da hakim karşısına çıkacak.

 

 
Deniz Uğur'a şok! Reha Muhtar’a nafaka ödeyecek
 
Polat: Avrupa’nın plastik atık hedefi olduk
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Basın kartı yönetmeliğinde değişiklik
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Basın Kartı Yönetmeliğinde ...
6 Haziran Perşembe günü İzmir'de hangi ilçelerde su kesintisi yaşanacak?
İZSU, 6 Haziran Perşembe günü İzmir'de planlı su kesintisi yaşanacak ilçeleri ve saatleri açıkladı.
İzmir'de FETÖ'ye 'Kıskaç'
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, FETÖ'ye yönelik İzmir dahil 17 ilde düzenlenen ...
 
İşte İzmir'de nefes alabileceğiniz parklar ve yeşil alanlar!
Büyük şehirlerin özellikle merkezlerinde yeşil alanlar ve park bulmak ...
İzmir'deki önemli kamu kurumlarının telefon numaraları!
İzmir'de bulunan önemli kamu kurumlarının telefon rehberini sizler için ...
İzmir sularında bitmeyen dram!
Urla ilçesi açıklarında lastik botta bulunan 4'ü çocuk 22 kaçak göçmen ...
 
İzmir ve Bursa'da cezaevi araçlarına bombalı saldırı davasında karar!
BURSA ve İzmir'de cezaevi araçlarına yapılan bombalı saldırıların faili ...
Kayyum açıklaması: Hukuk gereğini yaptı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Yargının Hakkari ile ilgili verdiği ...
Çıray'a hakaret eden Tezcan'a hapis cezası!
İzmir 2. Asliye Ceza Mahkemesi, eski milletvekili Aytun Çıray'a hakaret ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Cemil Tugay’la A’dan Z’ye siyaset… Çarpıcı mesajlar!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri