POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
MSB duyurdu: Irak'ın kuzeyine hava harekatı
MSB duyurdu: Irak'ın kuzeyine hava harekatı
Dilan Polat için istenen ceza belli oldu!
Dilan Polat için istenen ceza belli oldu!
Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin ile bir araya geldi
Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin ile bir araya geldi
Öğretmenler dikkat: 11 Temmuz'da başlıyor!
Öğretmenler dikkat: 11 Temmuz'da başlıyor!
5 Haziran 2024 Çarşamba - 23:14

İşte İzmir'de nefes alabileceğiniz parklar ve yeşil alanlar!

Büyük şehirlerin özellikle merkezlerinde yeşil alanlar ve park bulmak yoğunlaşan şehirleşme ile neredeyse imkansız... Sizler için İzmir'in merkezine yakın konumda bulunan nefes alabileceğiniz ve doğa ile iç içe bir gün geçirebileceğiniz parkları ve yeşil alanları listeledik.

İşte İzmir de nefes alabileceğiniz parklar ve yeşil alanlar!

Büyük şehirlerin özellikle merkezlerinde yeşil alanlar ve park bulmak yoğunlaşan şehirleşme ile neredeyse imkansız... Sizler için İzmir'in merkezine yakın konumda bulunan nefes alabileceğiniz ve doğa ile iç içe bir gün geçirebileceğiniz parkları ve yeşil alanları listeledik.

Kültürpark (Konak)

Kültürpark, Türkiye'nin İzmir şehrinde bulunan bir parktır. Konak ilçesinde, Mimar Sinan Mahallesi'nde yer alır ve kuzeyde Dr. Mustafa Enver Bey Caddesi, doğuda 1395. ve 1396. sokaklar ile Bozkurt Caddesi, güneyde Mürsel Paşa Bulvarı, batıda Dr. Refik Saydam ve Şair Eşref bulvarları ile çevrilidir. 1922 İzmir Yangını'nda harabeye dönen 360.000 m2'lik alan üzerinde 1936'da kuruldu. Üç yıl sonra genişletilerek 420.000 m2 büyüklüğe ulaştı. Kurulduğu günden beri İzmir Enternasyonal Fuarı'na ev sahipliği yapmaktadır.

Aşık Veysel Rekreasyon Alanı (Bornova)

Aşık Veysel Rekreasyon Alanı, Türkiye'nin İzmir ilinin Bornova ilçesinde bulunan bir parktır. Türk halk ozanı Âşık Veysel'in adını taşıyan park, toplam 231.000 m2 alana sahiptir. Yapımına 2008'de başlanan park, 25 Eylül 2010'da İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete alınmıştır. İçerisinde 12.000 m2'lik Buz Sporları Salonu, 5.000 kişilik kapasitesiyle İzmir'in en büyük amfitiyatrosu, 1.500 m2'lik yapay bir gölet, üç basketbol sahası, iki tenis sahası, bir mini futbol sahası, bir kafeterya, üç çocuk oyun alanı, yürüyüş yolları, 1,5 kilometre uzunluğunda bisiklet yolu, dinlenme terasları ve otopark bulunmaktadır. Ekim 2019'da parkta yapımına başlanan yarı olimpik yüzme havuzu, Ekim 2020'de tamamlandı ve Haziran 2021'de hizmete girdi. Park genelinde ücretsiz Wi-Fi hizmeti sunulmaktadır.

Buca Yedigöller (Buca)

Buca Yedigöller, İzmir'in Buca ilçesinde bulunan bir parktır. Toplam 100.000 m2 alana sahiptir. Bolu'daki Yedigöller Millî Parkı örnek alınarak Aralık 2003 tarihinde kuruldu. Hizmete girdiğinde içerisinde birbirine şelalelerle bağlı yedi adet gölet bulunmaktaydı. 2022'de yapılan düzenleme sonucunda gölet sayısı üçe düşürüldü. Ayrıca parkta 70 metre uzunluğunda bir köprü, seyir terasları, kafeterya ve restoran bulunmaktadır.Parkın yenilenmesi için 8 Eylül 2017'de ihale düzenlendi. Çalışmalar 2018'de tamamlandı. 2022 yılında parkta bir kez daha yenileme çalışması yapıldı.

Buca Gölet (Buca)

Buca Gölet, Türkiye'nin İzmir ilinin Buca ilçesinde bulunan bir parktır. Toplam 167.000 m2 alana sahiptir. Mart 1999'da hizmete girdi. İçerisinde 30.000 m2'lik yapay bir gölet, amfitiyatro, kafeterya ve restoran bulunmaktadır. 

Hasanağa Bahçesi (Buca)

Hasanağa Bahçesi, Türkiye'nin İzmir ilinin Buca ilçesinde bulunan bir parktır. Aliotti adlı Levanten bir iş insanına ait olan mülk, 1926'da satılığa çıkarıldı ve Ödemiş'in ileri gelenlerinden Sarıgöllü Hasan Ağa tarafından satın alındı. Bu dönemde Hasan Ağa tarafından halkın kullanımına açık tutuldu. Zamanla halk arasında "Hasan Ağa Bahçesi" olarak anılmaya başladı. 1986'da parkta bir buz pateni salonu inşa edildi.2003'te parkın çevresindeki duvarlar yıkıldı. 2006'da izolasyon sorunları nedeniyle buz pateni salonu jimnastik salonuna dönüştürüldü. 2012'de parkın yenilenmesi için İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından ihale yapıldı; 2013'te ?5,5 milyon bedelle tamamlanan çalışmalar sonucunda park yenilendi.

Homeros Vadisi (Bornova)

Homeros Vadisi, Türkiye'nin İzmir ilinin Bornova ilçesinde bulunan bir rekreasyon alanıdır. Mayıs 2008'de İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete alınmıştır. 2010'da alana çeşitli eklemeler yapılmıştır. Vadinin uzunluğu 7 km'dir. İçerisinde yer alan mağarada Homeros'un yaşadığı düşünülmektedir.

Susuzdede Parkı (Konak)

Susuzdede Parkı, Türkiye'nin İzmir ilinin Konak ilçesinde bulunan bir parktır. Toplam 46.000 m2 alana sahiptir. Göztepe Mahallesi'nde kendisiyle aynı adı taşıyan tepenin üzerinde yer alır. Cumhuriyetin ilanından önce Aya Agapi olarak adlandırılan tepe, Susuz Dede olarak bilinen bir ermişin burada ölmesi ve gömülmesi sonrasında onun adıyla anılmaya başlandı. Susuz Dede'nin mezarı insanların ziyaret edip adak adadıkları bir yerdir. Susuzdede Parkı, 1981'de Arkeolojik ve Doğal Sit Alanı ilan edildikten sonra 1988'de 1. Derece Doğal Sit Alanı ve 3. Derece Arkeolojik Sit Alanı olarak tescillendi. Park, 2017'de İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilendi.

İzmir Doğal Yaşam Parkı (Çiğli)

İzmir Doğal Yaşam Parkı, İzmir'in Çiğli ilçesinde yer alan kâr amacı gütmeyen bir hayvanat bahçesidir. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 30 Kasım 2008'de açılmıştır. 132 türden 1.800'e yakın hayvanın bulunduğu park 425.000 m²'lik alan üzerinde kuruludur. Avrupa Hayvanat Bahçeleri ve Akvaryumlar Birliği üyesidir. Yılda 1 milyon civarında kişinin ziyaret ettiği parkta kapatılan İzmir Hayvanat Bahçesi'nden ve yurt dışından getirilen hayvanlar doğal ortamlarında sergilenmektedir.

 
Putin'den Ukrayna'ya silah sağlayan ülkelere gözdağı
 
İsrail mülteci kampı ve sivillerin olduğu okulu vurdu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'deki önemli kamu kurumlarının telefon numaraları!
İzmir'de bulunan önemli kamu kurumlarının telefon rehberini sizler için ...
İzmir sularında bitmeyen dram!
Urla ilçesi açıklarında lastik botta bulunan 4'ü çocuk 22 kaçak göçmen ...
İzmir ve Bursa'da cezaevi araçlarına bombalı saldırı davasında karar!
BURSA ve İzmir'de cezaevi araçlarına yapılan bombalı saldırıların faili ...
 
Kayyum açıklaması: Hukuk gereğini yaptı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Yargının Hakkari ile ilgili verdiği ...
Çıray'a hakaret eden Tezcan'a hapis cezası!
İzmir 2. Asliye Ceza Mahkemesi, eski milletvekili Aytun Çıray'a hakaret ...
CHP İzmir ve Bayraklı önünde emekçi isyanı: Talepler karşılanmazsa tüm İzmir eylem alanına döner!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde işten atılan işçiler eylemlerini CHP İzmir ...
 
İzmir'de kaçakçılık operasyonları: 42 gözaltı
İzmir’de son 2 haftada düzenlenen kaçakçılık operasyonlarında piyasa değeri ...
İzmir şehidini gözyaşları ile uğurladı
Kayseri'de kaza kırıma uğrayan eğitim uçağında şehit olan Hava Pilot Albay ...
İki kız kardeş, 4 saat arayla ölü bulundu
Konya'da meydana gelen korkunç olayda, iki kız kardeş 4 saat arayla ölü bulundu.
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Cemil Tugay’la A’dan Z’ye siyaset… Çarpıcı mesajlar!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri