POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
A Milli Takım'ın şaşırtıcı gol istatistiği
A Milli Takım'ın şaşırtıcı gol istatistiği
MSB'den bedelli askerlik ücreti açıklaması
MSB'den bedelli askerlik ücreti açıklaması
İki ilde rüşvet operasyonu: 32 gözaltı
İki ilde rüşvet operasyonu: 32 gözaltı
Kayseri’den sonra Bursa'da da 13 tutuklama!
Kayseri’den sonra Bursa'da da 13 tutuklama!
2 Temmuz 2024 Salı - 13:02

‘Engellemelerle karşılaştık’ dedi, il başkan adaylığını ilan etti!

CHP İzmir’de gözler cumartesi günkü il kadın kolları kongresine çevrildi. İl başkanı Nurdan Şenkal Uçar’ın ardından Buca’dan il delegesi seçilen Zahide Kurun da adaylığını ilan etti. Kongre öncesi engellemelerle karşılaştıklarını savunan Kurun,“İlçe kadın kolları seçimimizin iptal edilmesi ve yeniden seçimin yapılma tarihinin il kongresine çok yakın bir tarihe verilmesi, yaklaşık 2 bin kadının oy kullandığı bir seçimde, kadınlarımızın iradesinin görmezden gelinmesinden başka bir şey değil” dedi.

‘Engellemelerle karşılaştık’ dedi, il başkan adaylığını ilan etti!

Halil İbrahim GÜLER/GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) 6 Temmuz Cumartesi günü yapılacak İzmir İl Kadın Kolları Başkanlığı seçimi için geri sayım sürerken, göreve bir isim daha talip oldu.

Mevcut Başkan Nurdan Şenkal Uçar’ın da yeniden yola çıktığı seçim öncesi Buca Kadın Kolları Eski Başkanı Zahide Kurun da başkanlığa aday olduğunu duyurdu. Pazartesi yapılan Buca Kongresi'nde il delegesi seçilen Kurun’un CHP İzmir İl Başkanlığı binasında yapılan basın açıklamasına; CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, Buca Belediyesi CHP Meclis üyesi Hacer Taş, önceki dönem CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır’ın eşi Tülay Bayır ve partililer katıldı.

"BUCA KONGRESİ’NDE OLDUĞU GİBİ…"

Yaşanan olaylar nedeniyle iptal edilen ve il kongresine 5 gün kala yeniden yapılan Buca Kadın Kolları seçimi üzerinden üstü kapalı eleştirilerde bulunan Kurun, “Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Ey Kahraman Türk Kadını sen yerde sürünmeye değil omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın!’ şiarıyla özgün ve özgür İzmir kadınlarının güçlü sesi ve sözü olmak için çıktığımız bu yolda bize inanan, yarenlik ve yoldaşlık eden eleştirileri ile ufkumuzu açan, yolu ve yönü Cumhuriyet olan dostlara merhaba. ‘Tarlada izi olmayanın, harmanda yüzü olmazmış...’ Biz de bu yola çıkarken ne kadar iz bıraktık, heybemize neler doldurduk... Partimizin dinamik süreçlerinden biri olan 6 Temmuz Cumartesi günü gerçekleşecek olan kongremiz, heybemize doldurduklarımızı ortaya serdiğimiz, parti içi yarıştığımız ve sonuç ne olursa omuz omuza yol alacağımız bir zaman dilimi olacak sadece.  Tabi bu adaylık sürecine gelmek üzere çıktığımız yolda, engellemelerle ve zorluklarla karşılaşmadık değil. Tıpkı ilçe kadın kolları seçimimizin iptal edilmesi ve yeniden seçimin yapılma tarihinin il kongresine çok yakın bir tarihe verilmesi ve yaklaşık 2 bin kadının oy kullandığı bir seçimde, kadınlarımızın iradesinin görmezden gelinmesinden başka bir şey olmadığını da söyleyerek, zaman zaman zülfi yâre dokunmak isterim ki; bir kez daha biz kadınlar birbirimizin kurdu değil, yurdu olalım anlayışını hatırlayalım. Çünkü Cumhuriyet Halk Partili kadınlar, baba ocağı partimizde birlikte güçlenir, birleşerek çoğalırlar” dedi.  

"CHP’NİN BİR NEFERİYİM"

Neden aday olduğunu açıklayan Kurun, “Hepiniz gibi ben de, ailemden dinlediğim Cumhuriyet ve Atatürk zaferleri ile büyüdüm. İlk gençlik yıllarımda şekillenen siyasi görüşüm sonucunda Cumhuriyet Halk Partisi’ne üye oldum ve onurla taşıdığım parti rozetimin sorumluluğu ile hareket ettim. Verilen her görevi layıkıyla yerine getirdim. Seçim dönemleri ve öbek çalışmalarında köy köy, sokak sokak tüm kapıları çalarak aktif görev aldım. Mahalle temsilciliği, sandık görevi, okul ve alan görevleri, parti okulu eğitmenliği görevim yanı sıra; 2012 yılında Cumhuriyet Halk Partisi Buca İlçe Kadın Kolu Başkanı seçildim ve 2012- 2017 yılları arasında 2 dönem ilçe kadın kolu başkanlığı görevimi sürdürdüm. Halen de partimin bir neferi olarak, verilen her görevi büyük bir sorumlulukla yerine getirmekteyim… ve bugünden sonra birlikte yürüyeceğimiz yolda güçlü bir şekilde ilerlemek için daha yenilikçi, değişime açık, eşitlik için, çeşitlilik için, adalet için, sesimizi birleştirerek sözümüzü daha gür söylemek adına İl Kadın Kolları Başkanlığı’na adayım ve sizlerle bir aradayım” diye konuştu.  

KOLLEKTİF ÇALIŞMA VURGUSU 

Kurun sözlerini şu şekilde sürdürdü:
“Geleceğe güvenle yürümek için geçmişi sağlam temeller üzerine kurmak gerekir. Bu temel kurtuluş savaşında mücadeleleri ile tarihe isimlerini yazdırmış kahraman kadınlarımız “Gördesli Makbule, Asker Saime Hanım, Kara Fatmalar… Bu temel Cumhuriyetin öncü kadınları ilk kadın gazeteci Selma Rıza Feraceli, ilk kadın avukat Süreyya Ağaoğlu, İlk kadın belediye başkanı Sadiye Hanımlar. Bu temel Türkan Saylan’lar , Bahriye Üçoklar….. Kaygılarımız, hüzünlerimiz, mücadelemiz ortak olduğu gibi sevinçlerimiz ve mutluluklarımızda ortak olduğunda ancak başarabileceğimizi öğrendiğimiz öncü kadınlarımız, geleceğimizin anahtarıdır.  Evde, işte, siyasette ve sosyal hayatta yerleşmiş olan kadının ikinci planda olması bakış açısını hep beraber mücadele ederek,  yıkmak için adayım.  Parti içi ve yönetim kademelerinde karar verme mekanizmalarında daha etkin ve yetkin olmak, cinsiyet kotasını “kadın kotası” anlayışından çıkarmak adına, her makamda sadece ben olmalıyım düşüncesinden ve ben merkezcilikten çıkıp, kollektif çalışmalara yönenilmesi için çaba vermek üzere adayım.”

"MÜCADELEMİZİ BÜYÜTMEK İÇİN ADAYIM"

Parti içi yaşanan çatışmalara değinen Kurun, “Parti içi demokrasinin içselleştirilmesi adına, çıkar ve menfaat siyaseti içinde ‘küçük olsun benim olsun’ anlayışıyla, kibirli, vurdumduymaz, anlamaktan ve dinlemekten uzak, kişisel hırslarını ön plana çıkaran ben olmaktan öteye gidememiş, kadın örgütlenmesini her gün biraz daha dar kalıplara sığdırarak küçülten düşüncenin karşısında "birbirimizin sırtına basarak yükselmek değil, birbirimizi omuzlarımızda yükselterek mücadelemizi büyütmek, başarımızı çoğaltmak için adayım” diye konuştu.

"KADINLARA KARİYER ‘MIŞ’ GİBİ SUNULUYOR"

Kadınların iş hayatında yaşadığı zorluklara vurgu yapan Kurun, “Kadın emeği istihdam dışında bırakılıyor, sadece çocuk doğurup, kocası ve evine hizmet eden, hayat içinde söz sahibi olmayan, birey olmaktan uzak, baba, abi ya da koca gibi bir erkek figürünün arkasına sığdırılmaya çalışılıyor ve bu da biz kadınlara ‘kariyer’ miş gibi sunuluyorsa… Her gün sokakta, evde, işyerinde; sosyal, psikolojik, fiziksel şiddete maruz kalıyorsak en sevdikleri güvendikleri ya da hiç tanımadıkları erkekler tarafından öldürülen kadınların haberleri ile güne başlıyorsak… Çocuklarımız tarikatların kucağına itiliyor ve akıbeti bilinmiyorsa... Kız çocuklarımız okul sıralarında olması gerektiği yaşta evlendiriliyor, çocuk gelin çocuk anne olmaya zorlanıyorsa; biz kadınların mücadeleyi yükseltme zamanı gelmişte, geçiyor demektir. Tüm bu kötü gidişatın karşısında sizlerle birlikte mücadele vermek adına adayım” ifadelerini kullandı.  

"SÖZ VERİYORUM"

Kurun, “Kadın yoldaşlarımızla safları sıklaştırarak, kadın örgütlenmesini güçlendirmek için emek vermeye, yerelde iktidar yarışında olduğu gibi, değişimle birlikte ilerlemeye hazırım. Sizlerle birlikte, biz olmak adına adayım. Emek vermeyenin zafere inancı kar etmez Sevgili dostlarım.  Bende emeğime olan inancımla, altı oktan aldığım güçle, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk devrimlerinin ışığında kararlılıkla yürüttüğüm mücadele azmim ve örgüt tecrübemle buradayım, İzmir İl Kadın Kolları Başkanlığına adayım. Sonuç ne olursa olsun, kongrenin hemen ertesi gününden itibaren, önümüzdeki genel seçimlerde yine hep beraber olacak, altı oklu bayrağımızın dalgalanması için hep beraber emek vereceğiz. Bu kürsüden hepinizin huzurunda söz veriyorum” açıklamasında bulundu.

"ZAHİDE KURUN KİMDİR?"

“Zahide Kurun kimdir?” diyen Kurun şu ifadelerini kullandı:
“Tarlada üretimde olan, fabrikada çalışarak ev ekonomisine katkı sağlayan, okulda, hastanede, tüm kamu kurumlarında halka hizmet eden…iş dünyasında önemli kararlara imza atan… bilim dünyasında laboratuvarlarda bilimsel çalışmalar yaparak büyük buluşlara adını yazdıran, ev içinde 24 saat işçilik yapan, siyasette Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün açtığı yolda yüzü daima aydınlığa ve ileriye dönük, çocukların gençlerin ve tüm canlıların haklarını korumak, Türkiye Cumhuriyetini ilelebet yaşatmak için mücadele eden vatansever Cumhuriyet kadınıdır…. Yani Zahide Kurun kızınız, anneniz, kız kardeşiniz, içinizden…. Sizden biridir.” 

 
İzmir'de kumarbazlara baskın!
 
Feci kaza: Motosikletlinin acı sonu!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Fahri 2 Temmuz 2024 Salı 13:26

Tarlada izi olmayanın, harmanda yüzü olmazmış Ne anlamsız.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'den iktidara 10 maddelik 'Suriye' çağrısı
CHP'nin Dış Politikadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İlhan Uzgel Kayseri'de ...
Kabine'de flaş değişiklikler: 2 istifa 2 atama!
Resmi Gazete’de yer alan Cumhurbaşkanı Kararı’na göre; Çevre, Şehircilik ...
MHP'den mahkemenin kararına tepki
MHP'li Feti Yıldız, partisinin Sinan Ateş davasına katılım talebinin reddedilmesini ...
 
Erdoğan'dan muhalefete: Her şeye zam yapıyorlar!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Kızılcahamam Kampı'ndaki ...
Saygılı'dan metro kazası çıkışı: İzmir’de bazı şeyler hiç değişmiyor!
İzmir Metro'sunda, arızalanan yürüyen merdivenin ters yönde hareket etmesi ...
Polat'tan zam tepkisi: Bu kış daha da zor geçecek
CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, artan zamlar ve yüksek enflasyonla ...
 
CHP İzmir’de yoğun gündemli hafta: 'Masa' ve 'sandık' kurulacak, Aslanoğlu dönemi ilki yaşanacak!
CHP İzmir’i yoğun bir hafta bekliyor. Gün içinde Genel Başkan Özel kente ...
CHP lideri Özel: Geçim olmazsa seçim olur
Kocaeli Gebze'de düzenlenen 'Geçinemiyoruz' mitinginde 4 büyük talebini ...
Özel'den İzmir'de 'geçmiş olsun' ziyareti, vatandaşlara çağrı ve 'kriz belediyeciliği' vurgusu!
CHP Lideri Özel, Selçuk ilçesi ile Kuşadası ilçesinin sınırındaki Arvalya ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Cemil Tugay’la A’dan Z’ye siyaset… Çarpıcı mesajlar!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri