POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
LPG'li araç sahiplerine kötü haber: Zam geldi!
LPG'li araç sahiplerine kötü haber: Zam geldi!
Gar katliamı davasında karar çıktı!
Gar katliamı davasında karar çıktı!
Suriye'de Türk bayrakları indirildi, TIR'lar taşlandı!
Suriye'de Türk bayrakları indirildi, TIR'lar taşlandı!
MHP'den mahkemenin kararına tepki
MHP'den mahkemenin kararına tepki
7 Haziran 2018 Perşembe - 16:33

Erdoğan'a ve yakınlarına 197 bin lira ödeyecek!

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve yakınlarının, Man Adası'na para transferi yaptıklarına ilişkin iddiaları nedeniyle CHP Lideri Kılıçdaroğlu'na açtığı 1 milyon 500 bin liralık manevi tazminat davası karara bağlandı. Anadolu 5. Asliye Hukuk Mahkemesi, davalı Kılıçdaroğlu'nun, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve yakınlarına toplam 197 bin lira manevi tazminat ödemesine kara verdi.

Erdoğan a ve yakınlarına 197 bin lira ödeyecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve yakınlarının, Man Adası'na para transferi yaptıklarına ilişkin iddiaları nedeniyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na açtığı 1 milyon 500 bin liralık manevi tazminat davası karara bağlandı.

Anadolu 5. Asliye Hukuk Mahkemesi'ndeki duruşmaya, davacılar Cumhurbaşkanı Erdoğan ve yakınları adına avukat Ferah Yıldız ile davalı Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik katıldı.

Davayı karara bağlayan mahkeme hakimi, davalının davacılar hakkında iddialarının tamamen gerçek dışı olduğu ve yurt dışına herhangi bir para gönderilmediğinin sabit olduğunun anlaşıldığını belirterek, açılan haksız fiile dayalı davanın kısmen kabulüne karar verdi.

Mahkeme bu kapsamda, 110 bin lira manevi tazminatın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, 15 bin lira manevi tazminatın Ahmet Burak Erdoğan'a, 17 bin lira manevi tazminatın Ziya İlgen'e, 25 bin lira manevi tazminatın Mustafa Erdoğan'a, 20 bin lira manevi tazminatın Osman Ketenci'ye ve 10 bin lira manevi tazminatın da Mustafa Gündoğan'a 28 Kasım 2017 tarihinden itibaren işleyecek yasal faizi ile birlikte davalı Kılıçdaroğlu'ndan alınarak taraflara ödenmesine karar verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, oğlu Ahmet Burak Erdoğan, eniştesi Ziya İlgen, kardeşi Mustafa Erdoğan, dünürü Osman Ketenci ve iş adamı Mustafa Gündoğan'ın avukatları tarafından hazırlanan dilekçede, Kılıçdaroğlu'nun 28 Kasım 2017'de partisinin grup toplantısındaki konuşmasına yer verildi.

Dilekçede, Erdoğan ve adı geçenleri hedef alan, küçük düşürücü, aşağılayıcı, gerçek dışı ithamlar isnat ederek ağır hakaretlerde bulunan Kılıçdaroğlu'nun, müvekkillerin toplumun kin ve nefret duygularına maruz bırakılmasına sebep olduğu ifade edildi.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun, çekinmeden ve sıkılmadan sarf ettiği sözlerin, televizyon, gazete ve diğer yayın araçları aracılığıyla halkın büyük bir kısmına ulaştığı belirtilen dilekçede, böylece müvekkili hedef alan ağır, tahammül edilmesi imkansız hakaret ve ithamları içerir yalan iddialara dayalı konuşmanın, çok geniş kitlelere ulaşarak müvekkilin aşağılanması, toplum önünde küçük düşürülmesi ve yıpratılmasının hedeflendiği kaydedildi.

Dilekçede, "Yurt dışındaki herhangi bir şirkete vergi kaçırmış veya herhangi bir nedenle para göndermiş değiliz. Yurt dışına milyonlarca dolar para kaçırdığımızı ispat ettiğini söylediği belgeler, iddiasını ispat edemez. Çünkü iddia, maddi gerçekle bağdaşmıyor. Bu nedenle en basit tabirle bu belgeler üretilmiş belgedir, yani sahtedir" ifadesi kullanıldı.

Dilekçede, Cumhurbaşkanı Erdoğan adına 500 bin lira, diğer 5 müvekkilin de 200'er bin lira manevi tazminat talebi bulunduğu kaydedilerek, "İftira yollu hakaretin büyüklüğü dikkate alınarak talebin kısmen değil, aynen kabul edilmesi gerekmekte olup, talebimizin bu miktar üzerinden kabul edilmesi arz olunur" denildi. (AA)

 
İYİ Parti'den flaş çıkış: Bin TL ikramiye balonu patladı!
 
Göztepe'de kombineler tükeniyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İYİ Parti'den flaş çıkış: Bin TL ikramiye balonu patladı!
İYİ Parti Parti Sözcüsü Çıray, emeklilik ikramiyeleri hakkında sosyal ...
CHP'li Purçu Romanlar için eylem planını anlattı!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili ve Adayı Özcan Purçu, Buca ...
Yunanistan'la geri kabul anlaşması durduruldu!
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Yunanistan'la yapılan ikili geri kabul anlaşmasının ...
 
Erdoğan'dan İnce'ye: Bunun adı teröre destek!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İnce'nin Demirtaş'ı ziyaretine ilişkin, "Bunun ...
CHP Konak'ın seçim ofisinde 'geçmiş olsun' mesaisi ve barış mesajları!
CHP Konak Örgütü'nün Merkez Seçim Bürosu önünde sözlü sataşma ile başlayan ...
MHP İl Başkanı Karataş'tan 'Millet İttifakı' çıkışı: Millilik bunun neresinde?
MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, CHP, İYİ Parti ve SP'nin içinde yer ...
 
İnce'den yeni vaat: Marmaris'teki 'yazlık sarayı'...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Marmaris'te 300 odalı yazlık saray yaptırdığını ...
İYİ Parti Adayı Kırkpınar sorunları not etti, çözüm için adres gösterdi!
İYİ Parti’nin İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı Kırkpınar’ın kuzey mesaisi ...
CHP Adayı Serter'den 24 Haziran mesajları: En büyük vaat mutluluk!
Gerçekizmir’de Kafe Siyaset programına konuk olan CHP İzmir Milletvekili ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Cemil Tugay’la A’dan Z’ye siyaset… Çarpıcı mesajlar!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri