POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Makarna fabrikasındaki patlamada yeni gelişme!
Makarna fabrikasındaki patlamada yeni gelişme!
23 ilde terör örgütü DEAŞ'a operasyon!
23 ilde terör örgütü DEAŞ'a operasyon!
120 bin TL'lik telefon için metrelerce kuyruk!
120 bin TL'lik telefon için metrelerce kuyruk!
Narin cinayetinde adli tıp raporu tamamlandı
Narin cinayetinde adli tıp raporu tamamlandı
19 Ekim 2017 Perşembe - 08:33

Erdoğan'dan 3 başkana istifa uyarısı: Sonuçları ağır olur!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ankara, Bursa ve Balıkesir’in büyükşehir belediye başkanlarına istifalarını verme talebinin iletildiğini belirterek, ayrılmamaları halinde sonucun ağır olacağını vurguladı.

Erdoğan dan 3 başkana istifa uyarısı: Sonuçları ağır olur!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ankara, Bursa ve Balıkesir’in büyükşehir belediye başkanlarına istifalarını verme talebinin iletildiğini belirterek, ayrılmamaları halinde sonucun ağır olacağını vurguladı.

- AK PARTİ'DE İSTİFAYA İKNA GÖRÜŞMELERİ... 

Hürriyet'ten Hande Fırat'ın haberine göre “Bu makamlara bağımsız adaylar olarak gelinmiyor, bir partinin gösterdiği adaylar olarak geliniyor. Bu görevleri asla terk edilmeyecek koltuklar olarak göremeyiz” diyen Erdoğan, Polonya dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını şöyle yanıtladı:

MELİH BEY’E DE İLETİLDİ
(Belediyelerdeki değişim, Melih Gökçek’in durumu) İstanbul’da Kadir Topbaş Bey, Çevre ve Şehircilik Bakanımızın kendisiyle görüşmesine olumlu yanıt verdi, istifasını o şekilde gönderdi. 

Ardından Düzce’yle, genel başkan yardımcımız görüştü, o da istifasını verdi. Şu anda Balıkesir’e istifasını verme talebimiz iletildi. Hakeza Melih Bey’e, kendisine bu durum iletildi. Bursa aynı şekilde... Bu makamlara bağımsız adaylar olarak gelinmiyor, bir partinin gösterdiği adaylar olarak geliniyor; bu görevleri biz asla terk edilmeyecek ilanihaye kalınacak koltuklar olarak göremeyiz. Dolayısıyla böyle bir adımın atılması gerektiği zaman, arkadaşlarımızın, ‘Ben, bu davanın elemanıyım, benim yetkili kurullarım madem ki böyle bir kararı vermişler, ben de ilgili merciye istifamı veririm’ demeleri lazım. İstifa, partiden ayrılma, kopma demek değildir. Parti, istifasını veren arkadaşları çok daha farklı yerlerde değerlendirir. İl başkanları toplantısında da söyledim; ‘Ben buraya geldim, burada ilanihaye kalayım’ olmaz.

(Başkanlar İstifa etmezse) Ben arkadaşlarımızın, öyle bir yola tevessül etmelerini düşünemem, düşünmek de istemem. Çünkü onun neticesi ağır olur.

DİĞER PARTİLERE DE İNCELEME
(Diğer parti belediye başkanlarının değişimi) Diğer partilerde hiçbir sorun yok gibi düşünülmemeli anlamında söyledim. Sorun varsa, ilgili partilerin yönetim kadroları gereğini yapmıyorsa, İçişleri Bakanlığı inceleme başlatmak durumunda kalabilir. Kayyum atamalarının yapıldığını yerleri bir inceleyin. Oralara kayyum atanmamış olsaydı, onlar devletten aldığı paraları yine Kandil’e göndermeye devam edeceklerdi. Oralardakiler belediye hizmeti verselerdi, kayyum atanması gibi bir süreç tabii ki olmazdı. Vatandaşımız belediyeden kendisine hizmet bekler. Bu hizmet yapılmıyorsa, vatandaş belediyeye değil, hükümete küfreder. 

BESMELE HASSASİYETİ SEVİNDİRİCİ
(Kemal Kılıçdaroğlu’nun, ‘Sırbistan’dan gelecek etler besmeleyle kesilmiyor’ açıklaması) Sayın Kılıçdaroğlu besmele konusunda öyle bir hassasiyet göstermişse, bu sevinç verici. Fakat şunu bilmesi lazım. AK Parti hükümeti bu tür alımlarda bunu en ince teferruatına kadar inceler, alımlarını da ona göre yapar. Bir kısmı canlı bir kısmı karkas bir kısmı da löp et. 5 bin ton üzerinden konuştuk, 1500 tonunun da Sırbistan’ın Sancak bölgesine verilmesini teklif ettik. Oradan da alalım ki ekonomik olarak Sancak’ta bir hareketlilik olsun diye düşündük. Kılıçdaroğlu, Sancak’ta kimlerin yaşadığından haberdardır inşallah. 

TERBİYESİZCE, ADİCE İFTİRA
(Kadın bakanın eşine ilişkin iddia) Çok terbiyesizce, ahlaksızca, adice bir iftira. Bayan bakanımız, zaten hukuki hakları saklı kalmak kaydıyla açıklamasını yaptı. Böyle bir şey sözkonusu değil. Terbiyeden yoksun olan, söyleyeni yazanı, sufle edeni her kimse, bunun hukuki bedelini ödemek durumundadır. Benim bayan bakanıma ahlaksızca, adice yakıştırma yapamazsınız. Biri TV’den sufle ediyor, diğeri yazılı haber haline getiriyor. Ben bakanımıza söyledim, bizzat takip edeceğim dedim. Kendisine de konunun takipçisi olmasını söyledim. (Hürriyet)

 
ABD'den 'vize görüşmesi' açıklaması
 
AK Parti'de istifaya ikna görüşmeleri
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
3 başkan, koltukta 66 ay... Tamam mı devam mı?
CHP İzmir’de delege seçimleri sonrası gözler ilçe kongrelerinde. Mevcut ...
Müftülere nikah kıyma yetkisi Meclis'ten geçti
Kamuyoyunda tartışma yaratan müftülere resmi nikah kıyma veren madde Meclis ...
Bakan Soylu: Yolsuzluk yapan kim olursa olsun...
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Yolsuzluk yapan kim olursa olsun, kanuna ...
 
Baykal'ın sağlık durumuyla ilgili son açıklama
Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbiş, eski CHP Genel Başkanı ve ...
Dışişleri kaynakları: Vize görüşmeleri olumlu geçti
ABD ile vize krizinin çözümü için kritik görüşme sona erdi. Dışişleri ...
CHP'de o ilçede seçim depremi: 75 istifa!
İzmir'in Buca ilçesi Yiğitler Mahallesi'nde 24 Eylül'de yapılan CHP delege ...
 
Başbakan yeni sistem için tarih verdi!
Başbakan Yıldırım, liseye geçişte TEOG'un yerine getirilecek yeni sistemin ...
Kalın'dan kritik vize krizi açıklaması
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ABD ile yaşanan vize kriziyle ilgili ...
Erdoğan: Ne işin var senin Kerkük'te?
40. Muhtarlar Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kalkıyor ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri