POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Pera bebeğin ölümünde 5 tutuklama
Pera bebeğin ölümünde 5 tutuklama
İran'ın yeni cumhurbaşkanı belli oldu
İran'ın yeni cumhurbaşkanı belli oldu
Türkiye'nin birçok ilinde göktaşı görüldü
Türkiye'nin birçok ilinde göktaşı görüldü
Milliler Dünya Kupası'nda yarı finalde
Milliler Dünya Kupası'nda yarı finalde
4 Haziran 2024 Salı - 15:59

Ersan Şen'e tepki, erken seçim mesajı!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Ersan Şen e tepki, erken seçim mesajı!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Hakkari Belediyesi'ne atanan kayyumla ilgili konuşan Özel ''Belediye başkanı olacağında temiz kağıdı ver. Bir günde kayyum ata. Kayyum atama Hakkari halkının iradesine saygısızlıktır. Belediye Başkanı tutuklanırsa yerine belediye meclisinden başkan seçilir. Kayseri bir belediye meclisi Hakkari bir belediye meclisi seçiyor. İçinizden seçemezsiniz ben atarım diyor. Valiyi atıyor. Milletin iradesine saygısı olmayanın milletin gönlünde yeri olmaz'' açıklamasında bulundu. 

''BÖYLE GİDERSE ERKEN SEÇİMİ MİLLET İSTER''

Özgür Özel erken seçimi milletin isteyebileceğinin altını çizerek ''Böyle giderse erken seçimi millet ister önünde kimse duramaz bu kadar net'' ifadelerini kullandı. Özel yaptığı konuşmada ''Özgüvenli siyasete ayak uyduramayanlar, CHP'nin üç aydır bütün anketlerde birinci parti oluşunu görmek istemeyenler... Bizim yolumuz özgüvenli, hedefini bilen yoldur. Gücümüzü 31 Mart'ta bize destek veren Türkiye İttifakı'ndan ve kurucumuzdan alıyoruz. Böyle giderse erken seçimi millet ister, önünde kimse duramaz bu kadar net. Eğer millet sesini duyurur, önümüzdeki normalleşme, demokratikleşme, asgari ücretliye sahip çıkma dönemini okuyan okur, okumayana bu millet okumadığı mektubu genel seçimlerde okutur'' dedi. 

AYKUT KAYA CHP'YE KATILDI

Özgür Özel, grup toplantısında CHP'ye katılımları kutlayarak yeni partililere rozet taktı. Partisinden istifa eden eski İYİ Parti Antalya Milletvekili  Aykut Kaya CHP'ye katıldı. 

KAYSERİ'DE ŞEHİT OLAN PİLOTLAR İÇİN TAZİYE MESAJI

Özel ''Malesef sabahleyin kötü bir haber aldık Kayseri'de bir eğitim uçağı düştü iki şehidimiz var, Şehitlerimize allahtan rahmet ailelerine sabır diliyoruz'' ifadelerini kullandı. 

''CANI SAĞOLSUN''

CHP Genel Başkanı Özel, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin grup toplantısını hatırlatarak ''Sayın Devlet Bahçeli'nin bugün kullandığı bütün ifadeleri yazan iki isimden bütün MHP'liler yaka silkiyor. Canı sağolsun'' dedi.  

''YAPTIĞINIZ HERŞEYİ AYM İPTAL ETTİ''

CHP Genel Başkanı Özel, Anayasa Mahkemesi'nin  703 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin (KHK) bazı maddelerini iptal eden kararına değinerek AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslendi. Özel,  ''Tayyip bey buradan söylüyorum yaptığınız herşeyi AYM iptal etti. 270 sayfa iptal var. Memleketin nasıl bir hukuksuzlukla yöneltildiği buradan belli oluyor. Cumhurbaşkanlığı Sistemi denilen sistem kökten hukuksuzdur. Anayasa istemek için önce mevcut anayasaya uymak, yetkiyi veren milletin aklıyla alay etmemek gerekir''  ifadelerini kullandı. 

Özel açıklamasında şu ifadeleri kullandı: 

''Anayasa Mahkemesi kararları, yargılamaları herkesin dilinde. Ben de yemin ederken anayasaya göre Erdoğan da anayasaya göre yemin ediyor. Anayasaya aykırı kanun ya da KHK varsa görev 120 milletvekilini birlikte imza attırabilen CHP'dir.

60 gün içinde iğneden ipliğe inceledik. Tuğla gibi bir başvuru yaptık. Bizim 60 günde inceleyip iddia ettiğimiz aykırılıkları Anayasa Mahkemesi 6 yılda inceledi. O sırada bakanlar, rektörler, bakanlar kurulu atandı, seçimler yapıldı, beyefendiler kararı verdiler.

AYM kararı, TSK'nin rütbeleri, adalet müfettişlerinin atanması, din işleri yüksek kurulunun atanması, huzur hakkı ödemeleri, Yargıtay'ın yapısı, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın binalarının vakıflara verilmesi... 

''TÜRKİYE CUMHURİYET'İNİN KİRİŞLERİ KIRIKTIR''

Dün akşam itibariyle Türkiye Cumhuriyeti'nin kirişleri kırıktır, temeli kumdandır, devleti sakatlamışlardır. Bu devleti bu hale AKP ve MHP'nin anayasa tanımazlığı getirmiştir.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi hepten hukuksuzdur, yetkisizdir. Devlet bir başına kolonsuz, kirişsiz kalacaktır. Anayasa istemek için önce mevcut anayasaya uymak, üzerine yemin edilen anayasaya sadakat göstermek yetkiyi veren milletin aklıyla alay etmemek gerekmektedir.

Dün akşam itibariyle Türkiye Cumhuriyeti'nin kirişleri kırıktır, temeli kumdandır, devleti sakatlamışlardır. Bu devleti bu hale AKP ve MHP'nin anayasa tanımazlığı getirmiştir'' 

ERSAN ŞEN'E TEPKİ: SANA DA YAZIKLAR OLSUN

Özel Ersan Şen'in 6 Şubat depreminde yıkılan Ezgi Apartmanı davasında sanıkların avukatlığı görevini üstlenen Ersan Şen ile ilgili "Geçtiğimiz yıl görevinden istifa etmesine rağmen, bir teleferikte bir kişinin hayatını kaybetmesi üzerine, Antalya Kepez Belediye Başkanı içeride tutuluyor. 150 kişiyi yerin altına gömen Palmiye Sitesi'nin imza yetkilisi İstanbul depremi önlesin diye, İstanbul Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü'ne gönderiyor. Çünkü o AK Partili yandaş bir bürokrat. Ezgi Apartmanı'nın sorumlularının avukatı, azarlıyor anneleri, 'Bir kırmızı bültenin ülkeye maliyeti kaç para biliyor musunuz?' diyor.  Sana da yazıklar olsun kardeşim, sana da yazıklar olsun!" açıklamasında bulundu. 

 
Anayasa Mahkemesi'nden rektör ataması kararı!
 
Uzmanı uyardı: Bu 4 tür şifreyi kullanmayın
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti: Esnaf Birliği'nin otoparkına dokumayın!
AK Parti Konak İlçe Başkanı Mehmet Sait Başdaş, “Konak Belediye Meclisi’nde ...
"Terörist belediye başkanı, milletvekili istemiyoruz"
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Hakkari ...
İzmir siyasetinde gündem 'musluk suyu': Arslan'dan Kaya'ya: Suyu bulandırmaya gerek yok!
İzmir siyasetinde gündem musluk suyu… İZSU’nun “İzmir’in musluk suyu içilebilir” ...
 
Kabine toplanıyor: Gündemde hangi konular var?
Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki Kabine Toplantısı bugün yapılacak. ...
Meral Akşener 'yeni saçıyla' ortaya çıktı
31 Mart yerel seçimlerinin ardından koltuğu bırakan Eski İYİ Parti Genel ...
HÜDA-PAR'dan kayyum kararına tepki!
DEM Parti yönetimindeki Hakkari Belediyesi’ne kayyum atanmasına HÜDA-PAR’dan ...
 
Yücel'den Bakan Tunç'a 'cephanelik' soruları: Devletin adliyesi bu kadar mı sahipsiz?
CHP İzmir Milletvekili ve Parti Sözcüsü Deniz Yücel haftalık değerlendirme ...
AK Partili Kaya'dan 'musluk suyu' çıkışı: Acaba kendileri en son ne zaman içti?
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklama ile kentte musluklardan ...
Kabine toplanıyor: Masada neler var?
Kabine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yarın toplanıyor. ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Cemil Tugay’la A’dan Z’ye siyaset… Çarpıcı mesajlar!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri