POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Narin cinayetinde adli tıp raporu tamamlandı
Narin cinayetinde adli tıp raporu tamamlandı
İsrail savaş uçakları Hizbullah hedeflerini vurdu
İsrail savaş uçakları Hizbullah hedeflerini vurdu
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Kılıçdaroğlu Dervişoğlu'nu ziyaret etti
Kılıçdaroğlu Dervişoğlu'nu ziyaret etti
10 Temmuz 2023 Pazartesi - 14:38

Gaia Project'ten 'kilisede parti' açıklaması: İçki satmadık, tanıtımına katkı sağladık!

Gaia Project tarafından yapılan açıklamada organizasyonda mekanın bahçesi dışında alkol satışı gerçekleştirilmediği vurgulanırken, "‘Gaia Historical Cruises’ olarak başladığımız etkinlik serisinin ilk ayağında sosyal medya etkinlik çalışmalarında Aziz Vukolos Kilisesi için yaptığımız reklamlarda 1.500.000 milyon kişinin önüne çıkarak kilisenin tanıtımına katkı sağladık" ifadeleri de yer aldı. 

Gaia Project ten  kilisede parti  açıklaması: İçki satmadık, tanıtımına katkı sağladık!

GERÇEKİZMİR - Kültür merkezi olarak kullanılan Aziz Vukolos Kilisesi'ndeki eğlence organizasyonu kent gündemindeki yerini koruyor. 

Düzenlenen parti içki içildiği ve Hz. İsa figürünün eğlence figürüne çevrildiği iddialarıyla gündeme otururken, Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Rum Ortodoks Toplumu Başkanı Yorgo Teodoridis'in açıklamalarının ardından bir açıklama da etkinliği düzenleyen Gaia Project'ten geldi. 

Açıklamada organizasyonda mekanın bahçesi dışında alkol satışı gerçekleştirilmediği vurgulanırken, "‘Gaia Historical Cruises’ olarak başladığımız etkinlik serisinin ilk ayağında sosyal medya etkinlik çalışmalarında Aziz Vukolos Kilisesi için yaptığımız reklamlarda 1.500.000 milyon kişinin önüne çıkarak kilisenin tanıtımına katkı sağladık" ifadeleri de yer aldı. 

Gaia Project olarak dini ve kültürel miraslarımıza katiyen zarar vermek amaçlı bir faaliyetimiz olmadığının önemle altını çizmek isteriz ki, kültürel açıdan başta Türkiye'ye sonrasında dünyaya tarihi ve kültürel miraslarımızın tanıtımını yapmak suretiyle çıktığımız bu yolda yaptığımız etkinlik serisinin globalde yüzlerce örneği olduğunu, değerlere her zaman saygılı olduğumuzu göz önünde bulundurmanızı rica ederiz. 

Bahse konu kilise işlevini 1922 yılına kadar sürdüren yapı, cemaatinin İzmir'den ayrılması üzerine yıllarca terk edilmiş bir durumda kalmış ve ibadethane özelliğini kaybetmiştir. 1924 yılının Şubat ayında Atatürk'ün isteği üzerine Asar-ı Atika Müzesi'ne dönüştürülmüştür. Müze işlevi ilerleyen zamanlarda değiştirilmiştir. Kültür Bakanlığı tarafından opera çalışma salonu olarak hizmet veren yapı, talihsiz bir yangın sonrasında kullanılamamıştır. Aziz Vukolos Kilisesi, kültür sanat etkinliklerine ev sahipliği yapan kültür merkezi olarak hizmet vermektedir.

Dünyaca ünlü elektronik müzik toplulukları; The American Cathedral in Paris, Sacre Coeur Church in Prague, Oude Calixtuskerk in Netherlands gibi kiliselerde elektronik müzik etkinlikleri düzenlemişlerdir.

Hakkımızda çıkan asılsız iddialarda Hz. İsa figürlerinin meze yapıldığı gibi çok çirkin ithamları kesinlikle kabul etmiyor, aynı zamanda yapının içerisindeki hiçbir kültürel mirasımıza zarar verilmediğinin altını çizmek istiyoruz.

‘Gaia Historical Cruises’ olarak başladığımız etkinlik serisinin ilk ayağında sosyal medya etkinlik çalışmalarında Aziz Vukolos Kilisesi için yaptığımız reklamlarda 1.500.000 milyon kişinin önüne çıkarak kilisenin tanıtımına katkı sağladık.

İbadete kapalı olan ve kültürel sanat faaliyetleri için kullanılan aynı zamanda Basın Müzesi olan Aziz Vukolos Kilisesin’de; Piyano resitali, konserler ve bir çok etkinlik yapıldığını, aynı zamanda İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından izinle yapılan bir etkinlik olduğunu tekrardan belirtmek isteriz.

Tarafımızca hiçbir şekilde alkol satışı gerçekleşmediğini, sponsorlarımız aracılığı ile yapının bahçesi içerisinde ikram edildiğini vurguluyoruz.

Gaia Project olarak ilk açıklamamız olduğunu bunun haricinde hiçbir açıklama yapmadığımızı kamuoyuna belirtmek isteriz.

Rum ve Ortadoks kardeşlerimiz ile yüzyıllardır ortak yaşadığımız bu coğrafyada müziğin birleştirici ve barışçıl gücüne inanıyor ve tüm bu güce inananları sevgiyle kucaklıyoruz. 
 

 
'Hatay İçin Buradayız'dan ilk saha raporu!
 
Kılıçdaroğlu: Yerel seçimlere çok iddialı hazırlanacağız!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Hatay İçin Buradayız'dan ilk saha raporu!
Hatay’da saha çalışması yürüten Hatay İçin Buradayız İnisiyatifi 20 Şubat-31 ...
İnternet fenomeni 'Tekelci Ahmet Abi' vefat etti!
Sosyal medya üzerinden tanınan ‘Tekelci Ahmet’ lakaplı Ahmet Yılmaz kanser nedeniyle vefat etti.
Depremden beri ölmediğini kanıtlamaya çalışıyor!
Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin ardından nüfus kayıtlarına “ölü” ...
 
454 gündür cevap arayan soru: Minik Ece neden öldü?
İzmir'de bir restoranda yemek yedikten sonra rahatsızlanıp, hastanede ...
Folkart'a Avrupa'dan 4 ödül birden!
Folkart, Avrupa Gayrimenkul Ödülleri Töreni’nden, ikisi Avrupa birinciliği ...
Deprem iki kere yıktı... Barınacak bir çatı arıyor!
Depremde Antakya’daki evi yıkılan ve maddi zorluklar nedeniyle İzmir’deki ...
 
İzmir'de yine kavurucu hafta!
Kentte yeni haftada termometreler tavan yapacak.
Karadeniz'i sel vurdu: 2 Bakan'dan açıklamalar!
Karadeniz Bölgesi'nin orta ve batı kesimlerini sel vurdu. İçişleri Bakanı ...
Pençe-Şimşek Harekatı bölgesinden acı haber
Pençe-Şimşek Harekatı bölgesinde, bölücü terör örgütü mensuplarının açtığı ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri