POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Barış Boyun çetesi ‘taşeronluk’ yaptı
Barış Boyun çetesi ‘taşeronluk’ yaptı
Benzine bir büyük zam daha geliyor!
Benzine bir büyük zam daha geliyor!
Makarna fabrikasındaki patlamada yeni gelişme!
Makarna fabrikasındaki patlamada yeni gelişme!
23 ilde terör örgütü DEAŞ'a operasyon!
23 ilde terör örgütü DEAŞ'a operasyon!
20 Ekim 2017 Cuma - 14:31

Gaziemir'de büyük cimnastik şöleni

Gaziemir Belediyesi, Türkiye Cimnastik Federasyonu ve Şavkar Cimnastik Spor Kulübü birlikteliğiyle 27-28 Ekim tarihlerinde 4. Uluslararası Gaziemir Belediyesi ve Şavkar Ritmik Cimnastik Cumhuriyet Turnuvası yapılacak. Ülkemizin ilk uluslararası ritmik cimnastik turnuvası olan organizasyona 10 ülkeden 23 takım 150 sporcu katılacak

Gaziemir de büyük cimnastik şöleni

Gaziemir Belediyesi, Türkiye Cimnastik Federasyonu ve Şavkar Cimnastik Spor Kulübü’nün birlikteliğiyle Gaziemir’de 4. Uluslararası Gaziemir Belediyesi ve Şavkar Ritmik Cimnastik Cumhuriyet Turnuvası düzenlenecek. Uluslararası Çocuk Şenliği’nden sonra ikinci uluslararası organizasyona imza atan Gaziemir Belediyesi,  4. Uluslararası Gaziemir Belediyesi ve Şavkar Ritmik Cimnastik Cumhuriyet Turnuvası’yla ülkemizdeki ilk uluslararası ritmik cimnastik turnuvasını düzenleyerek bir ilke daha imza atıyor. 27-28 Ekim tarihlerinde Sarnıç Mustafa Kemal Atatürk Çok Amaçlı Spor Salonu’nda düzenlenecek turnuvaya Türkiye, Kazakistan, Rusya, İngiltere, Belarus, Ukrayna, Moldova, Özbekistan, Azerbaycan, Macaristan olmak üzere 10 ülkeden 23 takım, 150 sporcu, 40 antrenör ve 20 hakem olmak üzere toplam 210 kişi katılacak.



Büyük hedef

Türkiye’de yapılan ilk uluslararası ritmik cimnastik turnuvası olma özelliğiyle ön plana çıkan organizasyon sayesinde, bu spor dalının cazibesini artırarak gençleri spora yönlendirmek ve Türk sporcuların olimpiyatlarda ve Dünya Şampiyonaları’nda şampiyonluk kürsüsünde yer almasını sağlamak amaçlanıyor. Belediye, federasyon ve spor kulübü birlikteliğiyle bu yıl dördüncüsü yapılacak turnuva en az 5 yıl üst üste yapılarak Uluslararası Cimnastik Federasyonu (Federation International Gymnastics-FIG) kapsamına aldırmak planlanıyor. Turnuva F.I.G kapsamına girdiği takdirde olimpiyatlarda ve dünya şampiyonalarında puan verme hakkına kavuşarak, bu alanda ülkemizi temsil edebilecek.

‘Turnuvayı daha da büyüteceğiz’
Gaziemir Ulusal ve Uluslararası Çocuk Şenliği’nden sonra bu turnuvanın ikinci uluslararası organizasyonları olduğunun altını çizen Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, “Belediye olarak eğitime, sağlığa, spora büyük yatırımlar yapıyoruz. Çünkü eğitimli, sağlıklı ve spor yapan gençlerin aydınlık beyinlere sahip olduğunu biliyorum. Spor barıştır, kardeşliktir, dostluktur. O yüzden bütün gençlerimizi spora yönlendiriyoruz. Cumhuriyet Turnuvası temasıyla düzenlediğimiz bu özel spor oraganizasyonunu daha da büyüterek her yıl yapacağız” dedi.

‘Sporcunun dostu, abisi’
Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’a kendilerine verdikleri destek için teşekkür eden Türkiye Cimnastik Federasyonu Asbaşkanı ve Şavkar Spor Kulübü Başkanı İsmail Göktekin, “Bu turnuva bizi çok heyecanlandırıyor. Bu turnuva aracılığıyla olimpiyatlarda şampiyonlar çıkaracağımıza inanıyoruz. Dünya Şampiyonları’nda mücadele eden sporcular yetiştirmemizde bize her konuda büyük destek veren, sporcunun dostu, abisi Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’a teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol ile Türkiye Cimnastik Federasyonu Asbaşkanı ve Şavkar Spor Kulübü Başkanı İsmail Göktekin protokol imzaladı. Şavkar Cimnastik Spor Kulübü sporcuları da Başkan Şenol’a Milli Takım forması armağan ederek, destekleri için teşekkür etti.

 
Başbakan'dan istifa mesajı: Arkadaşlarımız...
 
Kılıçdaroğlu'ndan 'İzmir-Aydın' mesaisi: O başkanın adaylığını açıkladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Pekdaş'tan sert çıkış: Birey değil, kul arıyorlar!
Konak Belediye Başkanı, müftülere nikah kıyma yasasına sert tepki gösterdi. ...
İzmir'de bir Sayıştay şoku daha: AKUT'a kapısını açtı ama...
Büyükşehir Belediyesi'nin ülkeye örnek projesi hakkındaki raporun ardından ...
Usta şair Karşıyaka'da yaşarken ölümsüzleşti
Karşıyakalı usta şair ve yazar Okan Yüksel’in adını, Şemikler Mahallesi’nde ...
 
Bornova'da Ata'nın adını taşıyan spor kompleksi de Süper Lig'de!
Anadolu’da futbolun ilk oynandığı kent olan Bornova spor konusunda ilkleri ...
Bornova'da anlamlı buluşmada birlik mesajları
İlçede görev yapan muhtarlar, 19 Ekim Muhtarlar Günü’nde Bornova Belediyesi’nin ...
Buca'da engelleri kaldıran istihdam hamlesi
Buca’da “Meslek Edinin Engelleri Kaldırın” Projesi kapsamında 17 bedensel ...
 
Konak'taki muhtarlar buluşmasında mevzuat isyanı!
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ı ziyaret eden muhtarlar Anayasa’da ...
Karşıyaka'da 10 bin kişilik kardeşlik kazanı!
Karşıyaka Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen Aşure Günü etkinliği ...
Badem'den anlamlı günde anlamlı hediye
19 Ekim Muhtarlar günü nedeniyle Ödemiş’te görev yapan muhtarlar Belediye ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri