POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Özel, Yavaş ve Kılıçdaroğlu bir araya geldi
Özel, Yavaş ve Kılıçdaroğlu bir araya geldi
Yeşilçam'ın acı kaybı: Ahu Tuğba hayatını kaybetti
Yeşilçam'ın acı kaybı: Ahu Tuğba hayatını kaybetti
'Famagusta' kara propagandaya hizmet ediyor
"Famagusta" kara propagandaya hizmet ediyor
Helikopter düştü: 17 kişinin cesedine ulaşıldı
Helikopter düştü: 17 kişinin cesedine ulaşıldı
19 Temmuz 2024 Cuma - 10:57

İzmir’de ‘kantin’ tartışması: CHP ile AK Parti’den art arda açıklamalar

Büyükşehir'in okul kantini ihalelerine girme kararı alması sonrası, AK Parti ve CHP’li siyasetçiler arasında tartışma yarattı. AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan’ın tepkisine cevap İzmir Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Levent Zafer Yıldır’dan geldi. Yıldır’a yanıt İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanı Hakan Yıldız verdi.

İzmir’de ‘kantin’ tartışması: CHP ile AK Parti’den art arda açıklamalar

GERÇEKİZMİR - CHP tarafından Ankara’da düzenlenen Eğitim Maratonu programına katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, İzmir’de bu sene sosyo ekonomik durumu kötü mahallelerdeki okulların kantinlerini işletmek istediklerini belirterek, “Çocuklarımızı sembolik ücretle sağlıklı gıdalarla buluşturmak istiyoruz. Okul kantinlerinin ihalelerine giriyoruz. İzmir’deki yoksul ailelerin çocukları bu sene aç kalmayacak” dedi.

Büyükşehir'in okul kantini ihalelerine girme kararı almasını hedef alan AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan,  Büyükşehir'in Karabağlar'da yapmayı planladığı okulun protokolünün üstünden 3 sene geçmesine rağmen bitirilememesini hatırlattı. 

İnan açıklamasında şu ifadeleri kullandı;

"Hayret uyandıracak bir İzmir Büyükşehir Belediyesi ve CHP Hikayesi...2021 yılında İzmir Büyükşehir Belediyesi ilk kez okul inşa etmeye karar veriyor. Protokoller imzalanıyor.Yer, Eski Çamlık. Abdi İpekçi Mahallesi Karabağlar Okula ismi dahi veriliyor: Orhan Kemal...Ancak...Protokolün üstünden 3 sene geçmesine rağmen ortada ne okul var ne sınıf.Bitmiş bir inşaat dahi bulunmuyor. Öğrencilerimiz okullarına kavuşamıyor.Belli ki önümüzdeki eğitim sezonuna da yetişemeyecek, oldu 4 yıl.İzmir Büyükşehir Belediyesi, kantin ihaleleri kovalacağına, Karşıyaka'ya servet aktarımı yapacağına oturup işine bakmalı. Henüz yüzde 40'a ulaşan okul inşaatını tamamlamalı.İzmir'e çaktığınız bir çivi bile yok derken haklıyız."

CHP CEPHESİNDEN YANIT!

İnan'a yanıt İzmir Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkan Vekili Levent Yıldır'dan geldi. 

Yıldır açıklamasında, "AKP’li genç milletvekili siyasete ısınmaya çalışıyor. Ancak içinde olduğu bu siyasi gelenek, hep gerçekleri çarpıtarak yaşamını sürdürmekte ne yazık ki! İBB’yi Karabağlar’da yapımına başladığı okulu yapmamakla eleştiriyor.
1. Öncelikle, okul yapmak İBB’nin görevi değil ki, kendisi milletvekili ama bunu bilmiyor.
2. Yine bilmediği bir başka şey; yapımı duran bu okulun yapımı, İBB başkanı Cemil Tugay’ın yönetiminde yeniden başladı.
3. Peki biz bu okulu neden yapmaya davrandık? Çünkü sizin hükümetiniz yapmıyor ve ne yazık ki bunu da bilmiyor!
4.Hatta siz, Karabağlar’da yıktığınız okulları bile yapmadınız. Öğrencilerimizi 50-60 kişilik sınıflarda eğitime mahkum ettiniz.
5. Ortada bu gerçekler varken ve bunların hesabını vermesi gerekirken küçük yaşında algı yapmaya çalışıyor.
Gelelim kantin konusuna… Ülkeyi içine soktuğunuz ekonomik, siyasi ve toplumsal çöküntü ve çürümenin sonucunda, sadece yokluk, açlık ve sefaleti var ettiniz. Bunu biliyor olmalı artık milletin vekili!
Bizler, bu felaketin ve acının bir nebze de olsa telafisi için çalışıyoruz.
Ve sizler, hala hiç sıkılmadan konuşabiliyor ve o hiç bitmeyen kibirinizden vazgeçemiyorsunuz.
Umarım bu açlık ve sefaleti aynen yaşarsınız! 
Başka da bir şey söylemiyorum…" ifadelerini kullandı. 

YILDIZ’DAN YILDIR’A YANIT

Yıldırın açıklamasını AK Parti Grup Başkanvekili Hakan Yıldız’dan yanıt geldi. Hükümetin kentte kazandırdığı okul projelerini sıralayan Yıldız, CHP’yi İZBETON üzerinden eleştirdi.  

Yıldız’ın açıklaması şu şekilde:

CHP Grup Başkanvekili Sayın Levent Yıldır, yıllardır siyasetin içinde olan kendi Milletvekillerinin ve Belediye Başkanlarının İzmir’e ve İzmirliye ne gibi faydası dokundu bunu sorgulamak lazım! Ama yapamadıklarını ve skandallarını say say bitmez…

CHP Grup Başkanvekili ve aynı zamanda İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Karabağlar’da okulu yapmakla ilgili protokolü imzalamayan İZBETON Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Levent Yıldır, hala yoğunluğundan kaynaklı olsa gerek, çünkü birden çok görevi üstlenmiş durumda, bazı gerçekleri ve bilgileri ben kendisine hatırlatayım!

Öncelikle 22 yıldır durmandan hizmet üreten ve milletine hizmeti her şeyin önüne koyan AK Parti, İzmir’de 2017 yılından bugüne kadar;

1-140 okul (2929 dersliği) yapımını tamamladı ve hizmete aldı.

2-Şuan İzmir’de 92 okul (2034 derslik ) yapımı devam ediyor.

3-İhale aşamasında olan 31 okul (544 derslik) var ve ihale süreçleri tamamlanmak üzere…

Asıl sorun şurada; inkar ettiğiniz ve kötü yönettiğini düşündüğünüz bir önceki dönem partinizin Belediye Başkanı Tunç Soyer’in talebiyle, yine şuan Yönetim Kurulu Başkanlığını yaptığınız İZBETON, o zamanki bir çok yanlış işe imza atmaktan çekinmeyen, ancak şuana kadar sizin yönetiminiz tarafından hiçbir idari işlem yapılmayan Genel Müdürünüzün ısrarlarıyla Karabağlar’da 32 derslikli bir okul yapmak istedi. Milli Eğitim’de her gönüllü destekçine gösterdiği ilgiyi İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne göstermiş ve bir protokol imzalamıştı. Ve o dönem sizin de bizzat katıldığınız (çünkü Karabağlar Meclis Üyesiydiniz o dönemde) CHP eski Genel Başkanınız Kemal Kılıçdaroğlu’na temel atma töreni yaptınız hem de büyük bir törenle… Sonuç ne oldu? İnşaat seviyesi yüzde 10 bile olmadan durdu. O zaman gidip sorumluluk sahibi bir Meclis Üyesi olarak neden İZBETON ile görüşmediniz?

O dönem bu sorunu yine meclise AK Parti grubu taşıdı.

Ayrıca, yeni dönemde, geçen Haziran meclisinde, AK Parti Grup Başkanvekili olarak bu konuyu bu sefer direk resmi muhatabı olan size, yani İZBETON Yönetim Kurulu Başkanı’na sordum, ’İnceliyoruz’ dediniz. Gelinen seviye ortada…

Kendi kendine, ‘Okul yapacağım’ diye ortaya çıkan, bir tane okulu bile 4 yılda bitiremeyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, o bölgedeki öğrencileri mağdur etmeye devam ediyor.

Şimdi Yönetim Kurulu Başkanı olduğunuz İZBETON’a talimat verin ve hızlı bir şekilde okulu tamamlansın. Yine sizin Başkanlığınızı yaptığınız şirket, o dönemde kentsel dönüşümde verdiği yetki ile Kooperatifler üzerinden 3 Milyar TL’ye yakın para toplayıp, işleri yarım bırakarak 1500’e yakın İzmirli dolandıranlardan hesap sormanız lazım değil mi?

Milletvekillerinizin desteği ile şu anki İl Başkanınızın, İl Başkanı olmadan önce, bizzat Kooperatif Başkanlığı yaparak, bitmesi mümkün olmayan, yarım kalan, hukuken yetkisiz işleri yapan, 1500’e yakın İzmirli hemşehrimizden 3 Milyar TL’ye yakın para toplayan, ortada paraların olmadığı büyük vurguna nasıl bir çözüm bulacaklarını bilmeyenlerin; Gerçek bir sorunu ortaya koyan Gençlik Kolları Genel Başkanımız ve İzmir Milletvekilimiz Sayın Eyyüp Kadir İnan, siyasete ısınmaya değil, sizin milletvekilleriniz başta olmak üzere sizlere, kenti içine soktuğunuz bataklığı ve gerçekleri göstermeye çalışıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde, kooperatifler üzerinden soygun yerine çevirenlerden ne zaman hesap soracaksınız merakla bekliyoruz!”

 

 

 
Başkan Tugay Ankara'daki programda duyurdu: Büyükşehir'den 'okul kantini' hamlesi!
 
Kılıçdaroğlu’ndan TFF’nin başkanlık seçimine tepki
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İzmirli 18 Temmuz 2024 Perşembe 22:35

Hayırdır... Niye karnın ağrıdı şimdi delikanlı? Senin çocuğunun okul kantiniyle işi olmayacak. Nasıl olsa babası zengin. Peki ya o Karabağlar'daki çocuk ne olacak? Nasıl beslenecek? Asıl sen işine bak.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tanju Özcan: Tarihe not düşen savunma yapacağım
Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik paylaşımları nedeniyle kınama istemiyle ...
Varank'a eleştiri, Denizli'ye destek: Klasik AKP işte!
Çeşme ilçesinde bir konserde sahne alacak olan Yunan sanatçı Despina Vandi, ...
'Uyutma' yasasına CHP İzmir'den tepki: Sonu katliam olacak!
Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarı tarafından, Hayvanları Koruma Kanununda ...
 
AK Parti'den Başkan Denizli’ye ‘tanker’ tepkisi!
AK Parti Çeşme İlçe Başkanı Pınar Özen, 3 kişinin hayatını kaybettiği ...
Varank-Denizli sosyal medyadan atıştı: Köpeğe sorsanız söylerdi!
İzmir'in Çeşme ilçesinde eğitim yararı için düzenlenen konserde sahne ...
AK Parti'nin belediye başkan adayıydı: Bölge koordinatörü oldu!
Geçtiğimiz 31 Mart yerel seçimlerinde AK Parti’nin Bayraklı Belediye Başkanı ...
 
İlk 3 madde kabul: Uyutma yasası görüşmeleri ertelendi!
AK Parti'nin sokak hayvanlarının öldürülmesinin önünü açan yasa teklifi ...
Erdoğan imzaladı: Atama kararları Resmi Gazete'de
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yapılan atamalar Resmi ...
Yücel’den elektrik faciası çıkışı: Ucu nereye dokunursa dokunsun…
CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel İzmir’de yaşanan "elektrik faciası" ve orman ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri