POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Galatasaray Rize karşısında gol oldu yağdı!
Galatasaray Rize karşısında gol oldu yağdı!
Narin mesajı: Kimileri cenaze üzerinden siyaset yapıyor!
Narin mesajı: Kimileri cenaze üzerinden siyaset yapıyor!
Eygi'nin cenazesinde gerginlik: Kurtulmuş'a tepki
Eygi'nin cenazesinde gerginlik: Kurtulmuş'a tepki
Galatasaray ikna edemedi, kadro dışı kaldı!
Galatasaray ikna edemedi, kadro dışı kaldı!
1 Eylül 2024 Pazar - 18:01

AK Parti'de danışma meclisi: Dağ, İnan, Yıldırım ve Saygılı ne mesaj verdi?

AK Parti İzmir İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda konuşan Dağ, İnan, Saygılı ve Yıldırım önemli mesajlar verdi.

AK Parti de danışma meclisi: Dağ, İnan, Yıldırım ve Saygılı ne mesaj verdi?

AK Parti İzmir İl Danışma Meclisi Toplantısı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın da katılımıyla bir otelde gerçekleştirildi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, 93. İzmir Enternasyonal Fuarı açılış töreninde, sokak röportajında kullandığı ifadeler nedeniyle tutuklanan ve tahliye edilen kişinin protokolde oturtulmasına tepki gösterdi.

Dağ, partisinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde 23 yıldır Türkiye'de çok önemli projelere imza attığını söyledi.

Konuşmasında CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i eleştiren Dağ, şunları kaydetti:

"CHP’nin yeni genel başkanı da önceki genel başkanı gibi siyaseti kirletmektedir. Sosyal medyanın popülizmine kapılıp sorumlu bir siyaset insanı gibi davranmamaktadır. Özgür Özel’in, hakaret ve aşağılamalar ile AK Partilileri aşağılayan birini baş köşede ağırlaması, özünde nasıl bir kin ve nefrete sahip olduğunu göstermektedir. Bu tablo aslında, saldırganlıklarını kontrol edemediklerinin de bir göstergesidir. CHP Genel Başkanı’nın bu sahiplenici tavrı, siyasi ahlaktan yoksundur. Özgür Özel’in bu eylemi, karanlık dehlizlerde beslenen düşmanlıklara can suyu vermektir. İzmir’imizin bu düşünce yapısıyla, nefret dilini besleyen bu insanlarla alabilecek bir yolu yoktur. Çeyrek asırdır mesafe katedememesinin sebebi de bu zihin yapısının İzmir'in ayağında bir pranga olmasıdır."

İzmir Körfezi'ndeki kötü kokunun yıllardır çözülemediğini hatırlatan Dağ, CHP'li yerel yönetimleri eleştirdi.

Hamza Dağ, bu anlamda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un talimatıyla, İzmir Körfezi'ndeki kirliliği mercek altına almak amacıyla İzmir Körfezi Bilim Kurulu oluşturulduğunu anımsattı.

İNAN'DAN DİLRUBA TEPKİSİ

AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, İzmir Fuarı'nın Türkiye'nin bir değeri olduğunu söyledi.

Fuarın açılışı nedeniyle sorumluları eleştiren İnan, şunları kaydetti:

"Oyun bahçesine çevirdiler. Biz ise İzmir Fuarı'na Cumhurbaşkanı Yardımcımızla katılarak temsilde en üst düzeyde İzmir'de olarak fuara verdiğimiz değeri gösterdik. İzmir Fuarı'nın itibarı dün gece itibarıyla AK Parti tarafından korunmuştur. Onlar kaçak açılışla, 93 yıllık bir geleneği bozmaya çalıştılar. Bozdurmadık. Ama açılışınız kaçak olursa yanınıza oturan ise kriminal bir ahlaksız olur. Onu da kaçak açılışın onur konuğu yaparsınız. Siz milyonlarca AK Parti'liye hakaret edenleri protokolde ağırlayıp, bize meydan okuyamazsınız. Bu hareketinizle, bu terbiyesizliğinizle bir milat başlattınız. Biz memleket gerilmesin diye sessiz kaldıkça siz edepsizleştiniz. Ey Özgür Özel, bu millet seni de o yanında oturttuğun terbiyesiz malum şahısla birlikte göndermesini çok iyi bilir."

İnan, bundan sonra değerlerine, demokrasiye ve en önemlisi de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a dil uzatılırsa karşılarında AK Parti Gençlik Kolları üyelerini göreceklerini ifade etti.

Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Aksakallar Konseyi Başkanı Binali Yıldırım da Haliç'in İzmir Körfezi'nden daha kirli olduğunu, o dönem orayı dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşlarının temizlediğini anlattı.

YILDIRIM'DAN CHP'YE: CHP'DE DEĞİŞEN BİR ŞEY YOK

Son yerel seçimlerde partilerin ciddi bir oy düşüşü yaşadığını hatırlatan Yıldırım, şöyle konuştu:

"Bu yerel seçimleri hafife almak doğru değil. Ülke nüfusunun yüzde 76'sının yaşadığı yerleşim bölgelerinde muhalefet partisi yerel iktidar oldu. Bu önemli bir şey ama diğer taraftan baktığımız zaman bunun getirdiği bir fırsatı da görmeniz lazım. Vatandaş CHP'yi görmek istiyor. CHP'yi biliyor ama zaman çok geçtiği için 'bunlar düzelmiştir' diyor 'acaba bunlara baksak mı' diye yerelde ciddi bir destek verdi. Bunlar sınavda. Bu desteğin karşılığını göreceğiz. Vatandaş işini düzgün yapanın yanındadır. İlk göstergeler ne yazık ki CHP'de değişen bir şeyin olmadığını ortaya koyuyor. Cumhurbaşkanı'mız CHP Genel Başkanı'nı kabul etti ve ilk defa CHP Genel Merkezi'ni ziyarete gitti. Klasik CHP samimiyetsizliğini burada da gördük. Cumhurbaşkanı'mıza, AK Parti'ye ve oy verenlere akla gelmedik hakaretleri yapan birisini baş köşeye oturttu. Yanına almak demek eski CHP'de genel başkan değişse de değişen bir şey olmadığının resmidir. CHP'ye hayırlı olsun."

Toplantıda AK Parti İzmir milletvekilleri Ceyda Bölünmez Çankırı, Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Şebnem Bursalı, İl Başkanı Bilal Saygılı ile eski Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de birer konuşma yaptı.(AA)

SAYGILI: İZMİR'İ AK PARTİ'NİN KALESİ YAPACAĞIZ

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Bilal Saygılı konuşmasında, "AK Parti ikna edilmişlerin değil, davasına inanmışların kurduğu ve devam ettirdiği muhteşem bir medeniyet nüvesidir. Bu medeniyet yansıması gün gelir Filistin’in sesi olur…  Gün gelir Afrika’da mazlum bir halkın umudu…  Gün gelir başörtüsü zulmüne uğrayan bir genç kızın gözyaşlarını silen merhamet eli… Gün gelir terörün başına inen çelikten bir yumruk… Gün gelir mavi ve gök vatanda egemenlik iradesi… Gün gelir dünya beşten büyüktür diyerek daha adil bir dünyayı inşa eden cesaret örneği olur…. AK Parti; Hakkari’de kardeşlik, Konya’da hoşgörü, Çukurova’da emek, Gaziantep’te ağız tadı…  Hatay’da, Adıyaman’da, Malatya’da umut olur. İzmir’de ise AK Parti; geleneklerine sıkı sıkıya bağlı ama değişerek… İlkelerinden taviz vermeden ama büyüyerek… Değerlerinden bir adım geri atmadan ama her insanı kapsayarak; ayırmadan, ayrıştırmadan yeni bir hikâye yazıyor. Bugün bu salonda bulunan herkes bu hikâyenin birer kahramanıdır aslında. Çünkü biz göreve geldiğimiz ilk günden itibaren özde birlik, özde kardeşlik ve özde samimiyet ilkesini şiar edindik. Kimseyi kırmadık, üzmedik, ötekileştirmedik. Teşkilatımızı ayrı parçalardan oluşan alelade siyasi bir kadro değil; sarsılmaz, aşılmaz ve yıkılamaz bir kalenin yekpare kilit taşları olarak tahayyül ediyoruz. Göreve geldiğimiz günden beri dedikodu ve gıybeti reddettik.  Sağlıklı iletişim ve samimiyeti önceledik. Perde arkası kulisleri değil aynı masa etrafında gerçekleri konuşmayı itibarlı hale getirdik. Kangren olacak sorunları ele alarak problemin değil çözümün bir parçası olmayı gündemimize aldık. 23 yıllık devasa bir siyasi hareketiz arkadaşlar! Evet, İzmir’de de aranmadığını, sorulmadığını söyleyen ve bu yüzden kırgın olduğunu ifade eden kardeşlerimiz vardı. Hepsini tek tek dinledik; gönül köprülerini yeniden kurduk" ifadelerine yer verdi. 

"İZMİR'İN CHP ZULMÜNE SON VERECEĞİZ"

İzmir’in AK Parti tarihinde gördüğü en kalabalık mitingleri yaptığına dikkat çeken AK Partili Bilal Saygılı, " Çünkü biz hep birlikte inandık! Milletvekillerimizden, İl Başkanından ilçe başkanlarına, kadın-gençlik kolları başkan ve yönetimlerimizden mahalle başkan ve yönetimlerimize kadar teşkilatımızın bütün kılcal damarlarında bu inancın gücünü hissettik. İşte bu güç bizi diri tutuyor. Bu güç bizi iri tutuyor. Bu güç İzmir AK Parti Teşkilatını aşılamaz bir kale gibi ayakta tutuyor. Emin olun kardeşlerim, bu kale gibi duruş çok uzak bir gelecekte asla değil… Çok çok yakın bir zamanda İzmir’i de AK Parti’nin kalesi haline getirecek! Yeter ki bu kardeşliğimize halel getirmeyelim. Yeter ki saflarımızı sıkı tutalım. Yeter ki tüm motivasyonumuzu Cumhurbaşkanımızın sırtında taşıdığı bu kutlu davaya omuz vermek için kullanalım. Biz bir ve beraber oldukça yel kayadan en fazla toz alacaktır. İzmir’in CHP zulmüne son verecek bu muhteşem teşkilata kadrolarımıza güveniyorum, inanıyorum ve her birinizin önümüzdeki süreçte İzmir’de yazacağımız destanın mimarı olacağınızı biliyorum. Şunu asla unutmayın Biz İzmir’iz! Can kardeşi, kan kardeşi, şan kardeşiyiz!" dedi. 

"UZAKTA OYNASINLAR BİZ İZMİRLE YAKINDAN İLGİLENİYORUZ"

İzmir’in iyi ve kötü gününde, sevincinde, kederinde hep yanında olduklarını dile getiren Saygılı, " Özellikle, karabulut gibi İzmir’in üstüne çökmeye çalışan CHP Belediyeciliği ve politbürosunun habis havasını; AK Parti’nin umut esintileriyle dağıtıyoruz. Onlar uzakta oynasınlar, biz İzmir’le yakından ilgilenmeyi sürdürüyoruz. 14 ve 28 Mayıs Genel Seçimleri ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde İzmir özelinde yakaladığımız başarılar sayesinde teşkilatımızla gurur duyuyoruz. Yerel seçimlerde de Türkiye geneline göre pozisyonumuzu koruduğumuz ve yoğun emek harcadığınız için sizleri ayrıca tebrik ediyoruz. Biz İzmir’de Büyükşehir Belediye Başkan Adayımızla tam bir uyum ve koordinasyon içinde seçim sürecini alnımız ak bir şekilde tamamladık. Büyükşehir Belediye Başkan Adayımızın da ilçe belediye başkan adaylarımızın da arkasında çelikten bir iradeyle durduk. Geçici bir başarıyı zafer sanarak çürük tahtaya çivi çakan kifayetsiz CHP zihniyetine de rahat vermedik, vermeyeceğiz. Uygulamaya koyduğumuz “Gündem İzmir” basın buluşmalarıyla her ay düzenli olarak İzmir’in sorunlarını, beklentilerini ve taleplerini medya yoluyla kamuoyu ile paylaşıyoruz. Asla sinik ve geri bir noktayı kabul etmiyoruz. Savunma pozisyonunu reddediyoruz. Recep Tayyip Erdoğan’ın bize öğrettiği gibi! Daima ileri, daima ileri, daima ileri!" dedi. 

"TEL-AVİV AYIBINI İZMİR TARİHİNDEN SİLDİK"

İzBB'nin Tel-Aviv ile olan kardeş şehir protokolünün iptal edildiğini vurgulayan Bilal Saygılı, "Bu anlayışla Tel-Aviv’le İzmir’i kardeş şehir yapmış CHP işgüzarlığını meydana çıkararak bu ayıbı İzmir’in tarihinden sildik. Yürüttüğümüz yerel diplomasi yöntemleri, medya kuruluşlarını doğru bilgilendirmemiz, dijital mecralardaki yoğun çalışmalarımızla hem Tel-Aviv’i kardeş şehir olmaktan çıkardık, hem de Gazze’yi özbeöz kardeş şehrimiz yaptık. Makul muhalefet anlayışımızla İzmir’in hayrına olacak ne varsa motor, şerrine meyledecek her girişime fren olduk, olmaya devam ediyoruz" ifadelerine yer verdi. 

"CHP'NİN ALGI OYUNLARINA KARŞI DURUYORUZ" 

İzmir'in sorunları üzerinden CHP'ye yüklenen Saygılı açıklamasının devamında, "İş bilmez CHP Belediyeciliğinin, yüklenici firmaların ve sorumsuz yetkililerin yüzünden kaçak akıma kapılarak hayatını kaybeden vatandaşlarımızın hukuki süreçlerini yakından takip ediyoruz. İZBAN’daki 90 dakika düğümünün çözümü için yoğun mesai harcadık, ulaşım sıkıntılarını gündemde tutmayı sürdürüyoruz. Körfez’deki çevre felaketini, göreve geldiğimiz ilk günden beri ifade ediyoruz. Bakanlık yatırımlarımızı yok sayan, kendileri yapıyor gibi anlatan CHP’nin algı oyunlarına karşı duruyor, nitelikli muhalefetimizi sürdürüyor ve işin doğrusunu İzmir’e anlatıyoruz. Teşkilatımızla omuz omuza bir arada bu felsefeyle yola revan oluyoruz. İlçelerimizi geziyor, hane ziyaretlerimizi ihmal etmiyoruz. Milletvekillerimizle, teşkilatımızla gönül gönül, kapı kapı, sokak sokak yürümeye devam ediyoruz. İki günü aynı olan ziyandadır düsturuyla; İzmir için bir önceki günden daha fazla çalışıyoruz. Yeni bir heyecanla, tazelenmeye, yenilenmeye, yeniden güçlenmeye vesile olacak ilçe ve il kongre süreçlerinin hazırlıkları için de var gücümüzle çalışmalarımızı sürdürüyoruz" diye konuştu.

 
Bakan Işıkhan'dan İzmir'de Büyükşehir'e 'Körfez' ve 'SGK borcu' eleştirisi
 
İzmir'de 2 ilçede korkutan orman yangını
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İNCİ ŞİMŞEK 2 Eylül 2024 Pazartesi 00:07

ÇIKARTIĞINIZ HAYVAN YASASI NEDENİYLE HAYVAN SEVER İZMİRLİLER SİZİ ŞİMDİDEN SANDIĞA GÖMDÜ. EMEKLİLERDEN FALAN BAHSETMİYORUM VARIN ONLARI DA SİZ TAHMİN EDİN.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Işıkhan'dan İzmir'de Büyükşehir'e 'Körfez' ve 'SGK borcu' eleştirisi
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, partisinin bir otelde ...
AK Parti'de değişim süreci başlıyor
AK Parti'de salı günü önemli bir toplantı var. Merkez Karar ve Yönetim ...
Yıldırım'dan çarpıcı çıkış: Biz geldiğimizde İzmir'in altyapı tesisi yoktu!
İzmir'de denizlerde avlanma yasağının sona ermesi nedeniyle su ürünleri ...
 
AB mesajı: Tercih yapmak mecburiyetinde değiliz!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Doğu ile ilişkileri güçlendirirken, ...
Dervişoğlu'ndan Özel ve CHP'ye: Fuarı belediye panayırına dönüştürmek kimsenin haddi değil!
İYİ Parti Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu İzmir’de ...
Saygılı'dan Özel'e 'Dilruba' salvosu: CHP'nin gölge başkanı!
İzmir'deki sokak röportajında kullandığı ifadeler nedeni ile tutuklanan ...
 
CHP’de kurultay toplanıyor: Masada iki kritik gündem
Cumhuriyet Halk Partisi’nde kurultay toplanıyor. Değişim Kurultayı sloganıyla ...
Bir Dilruba tepkisi de AK Parti Sözcüsü Çelik'ten!
CHP lideri Özgür Özel, sokak röportajı nedeniyle 18 gün tutuklu kalan ...
AK Parti'den CHP'ye 'Dilruba' tepkisi çığ gibi!
İzmir'deki sokak röportajında kullandığı ifadeler nedeni ile tutuklanan ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri