POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Avrupa Ligi'nde rakipler belli oldu!
Avrupa Ligi'nde rakipler belli oldu!
Özel'den Ali Yerlikaya'ya protokol çıkışı!
Özel'den Ali Yerlikaya'ya protokol çıkışı!
Devlet erkanından Anıtkabir ziyareti
Devlet erkanından Anıtkabir ziyareti
2 Eylül'de kritik toplantı: Masada 'tüzük metni' var!
2 Eylül'de kritik toplantı: Masada 'tüzük metni' var!
18 Temmuz 2024 Perşembe - 09:52

Varank-Denizli sosyal medyadan atıştı: Köpeğe sorsanız söylerdi!

İzmir'in Çeşme ilçesinde eğitim yararı için düzenlenen konserde sahne alacak olan Yunan sanatçı Despina Vandi, sahnede olan Atatürk posteri ve Türk bayrağının indirilmesini isteyince kriz yaşandı. İsteği yerine getirilmeyen Vandi, konsere çıkmaktan vazgeçti. Olayın ardından Eski Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank ve Çeşme Belediye Başkanı Denizli arasında polemik yaşandı.

Varank-Denizli sosyal medyadan atıştı: Köpeğe sorsanız söylerdi!

GERÇEKİZMİR - İzmir'in Çeşme ilçesinde, Türk Eğitim Vakfı (TEV) İzmir Şubesi öncülüğünde Çeşme Açıkhava Tiyatrosu'nda eğitim yararı için düzenlenen konserde sahne alacak olan Yunan sanatçı Despina Vandi, sahnede olan Atatürk posteri ve Türk bayrağının indirilmesini isteyince kriz yaşandı. İsteği yerine getirilmeyen Vandi, konsere çıkmaktan vazgeçti.

YUNAN SANATÇI SAHNEYE ÇIKMADI! HABER VE VİDEO İÇİN TIKLAYINIZ!

Lal Denizli sahneye çıkarak tepki gösterdiği olayın ardından Eski Sanayi ve Teknoloji Bakanı-AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank ile Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli arasında polemik yaşandı. 

"KÖPEĞE SORSANIZ..."

Varank sosyal medyadan Denizli'ye yönelik, "Makamınıza oturttuğunuz köpeğe sorsanız, o bile “Türk Eğitim Vakfı” için düzenlenen bağış gecesine “Yunan” sanatçı çıkarılmaması gerektiğini size söylerdi. Ama siz önce Milli değerlerimize saldıranlara sahne verdiniz, sonra hamasete sarılıp marşlar okudunuz. Klasik CHP." ifadesini kullanırken Denizli'den yanıt geldi.

''BAKANLIK' YAPMIŞ BİRİNİN..."

Başkan Denizli, "Sayın Varank, Sizin yönetim anlayışınızda, kurumların kendi özgür fikirlerine ve programlarına saygı göstermek gibi bir gelenek olmadığından Çeşme’de düzenlenen bir yardım konserinde, Türk Eğitim Vakfı’na ait organizasyonda yine sanatçı tercihinin kendilerine ait olabileceği aklınıza bile gelmemiştir. Evet BAYRAK ve ATATÜRK, sadece biz CHP’lilerin değil 85 milyonun kırmızı çizgisidir ve milli değerlerimizi şanlarına yakışır şekilde korumak da biz CHP’lilerin en iyi bildiği şeydir. Sizin aksinize biz bunu hamaset için değil; Onları ilelebet koruma amacıyla hareket ederiz. Belediye Başkanı olduğumdan bu yana hiçbir söylem, iddia ve gereksiz yaklaşıma cevap vermedim, bundan sonra da bu tavrım aynen devam edecek. Lakin sizin gibi bu ülkede “bakanlık” yapmış bir kişinin, sırf CHP’ye muhalefet etmek için değerlerimizi ayak altına almak isteyenlerle bile nasıl yan yana gelebileceğinizi tüm milletimiz görsün diye cevap veriyorum. Bu arada, köpeğim konuşmuyor malum öyle bir genetik özelliği bulunmuyor fakat emin olun sadece hareketleriyle bile sizden daha mantıklı davranışlara sahip. Şükür" ifadelerini kullandı. 

TARTIŞMAYA ASLANOĞLU DA DAHİL OLDU!

Sosyal medyadan yaşanan tartışmaya dahil olan CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, "Sn. Mustafa Varank, siz bakan koltuğundayken, Çeşme Belediye Başkanımız Lal Denizli’nin farkındalık yaratmak için koltuğunda misafir ettiği o can kadar faydanız oldu mu bu memlekete?

Türklük konusuna gelince; Bu memleketin pasaportunu en itibarsız pasaportlar arasına sokan, devlet binalarındaki T.C. ibarelerini kaldıran, terör liderlerini kırmızı halıyla karşılayan AKP bakanı olarak, CHP’ye Türklük dersi vermeye kalkmasanız daha iyi olmaz mı?

Konsere sanatçı davetini belediyemizin yapmadığını, bunun bir TEV organizasyonu olduğunu çok iyi biliyorsunuz. Ama doğruları söyleme adedi sizin zihniyetinizde yok. Klasik AKP işte! Klasik CHP demişsiniz. Klasik CHP hem Atasının komşular ile sıfır sorun ilkesine sahip çıkar hem Atasına!" ifadelerini kullandı. 

 

 
Tugay'dan Aliağa limanlar bölgesine ulaşım planı müjdesi
 
Konak’ın 'en tatlı kursu'na yoğun ilgi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti'nin belediye başkan adayıydı: Bölge koordinatörü oldu!
Geçtiğimiz 31 Mart yerel seçimlerinde AK Parti’nin Bayraklı Belediye Başkanı ...
İlk 3 madde kabul: Uyutma yasası görüşmeleri ertelendi!
AK Parti'nin sokak hayvanlarının öldürülmesinin önünü açan yasa teklifi ...
Erdoğan imzaladı: Atama kararları Resmi Gazete'de
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yapılan atamalar Resmi ...
 
Yücel’den elektrik faciası çıkışı: Ucu nereye dokunursa dokunsun…
CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel İzmir’de yaşanan "elektrik faciası" ve orman ...
Oy birliğiyle alındı... CHP’den Tanju Özcan kararı
CHP MYK oy birliği ile aldığı kararla Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ı ...
Komisyonda sokak hayvanları tartışması!
Kamuoyunda tartışmalara yol açan sahipsiz hayvanlara ilişkin düzenleme ...
 
Torbalı’da CHP'den AK Parti'ye sert '15 Temmuz' yanıtı!
Torbalı’da 15 Temmuz darbe girişiminin 8. yılında kaymakamlık tarafından ...
Özel'den Erdoğan'a 'İzmir' yanıtı: 'Çıkıp özür dileyecek mi?'
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile ...
Rahmi Koç, MHP'li Çakıroğlu ile buluştu
Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç, MHP MYK üyesi Tamer Çakıroğlu ile ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri