POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Ehliyet sınavında dehşet: Öğretmeni dövdü!
Ehliyet sınavında dehşet: Öğretmeni dövdü!
Şimşek kartla ödeme kabul etmeyenleri uyardı
Şimşek kartla ödeme kabul etmeyenleri uyardı
Gençlerin yeni takıntısı için peş peşe uyarı
Gençlerin yeni takıntısı için peş peşe uyarı
18 yaşındaki motosikletlinin feci sonu!
18 yaşındaki motosikletlinin feci sonu!
2 Aralık 2017 Cumartesi - 11:31

İşler: İzmir'e direkt uçuş istiyoruz

Türk Hava Yolları'nın (THY) İzmir'i hub (aktarma merkezi) ilan ederek direkt seferler koymasını isteyen Egeli turizmciler, siyasetçileri ve yerel yöneticileri harekete geçmeye ve seslerini yükseltmeye çağırdı. Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, "İzmir gibi üç saatlik sürede 54 ülkeye ulaşabilecek mesafedeki bir şehir direkt uçuş avantajından ve destekleyici uygulamalardan neden mahrum bırakılıyor" diye sordu.

İşler: İzmir e direkt uçuş istiyoruz

Sanayi, tarım, medikal, üniversite ve turizm şehri kenti olan İzmir'e direkt uçuşların ekonomisi açısından çok önemli olduğunun altını çizen TÜROFED Başkan Yardımcısı ve Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği'nce (ETİK) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet İşler, "THY İzmir'i mutlaka gündemine almalı" dedi. Sabiha Gökçen ve Atatürk Havalimanlarını hub ilan ederek uçan THY'nin İstanbul bağlantılı uzun uçuşlarda 'stopover' (mola) uygulamasıyla konaklama sektörünü de desteklediğini anlatan İşler, şunları söyledi:

"Türk Hava Yolları bu uygulamayı ilk kez İstanbul'da yaptı. Uzak ülkelerden aktarmalı uçuşlarla geldikleri İstanbul'da uçak değiştiren yolcuları şehirde kalmaya ve bir-iki gece de olsa ücretsiz konaklamaya teşvik ediyor. Ekonomi sınıfı yolcuları dört yıldızlı otelde bir gece, business sınıfı yolcuları iki gece beş yıldızlı otelde ağırlamayı teklif ediyor, 'Konaklama bedelini ben ödeyeyim' diyor. Böylelikle konaklama sektörünü ve şehrin ekonomisini desteklemiş oluyor. Hub ilan ederek şehri, stopover uygulamasıyla da sektörü teşvik ediyor."

Destekleme uygulamalarının İzmir'de yapılmadığını, İzmir'in bu imkanlardan yararlandırılmadığını belirten TÜROFED Başkan Yardımcısı ve ETİK Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet İşler, "Yıllardan beri 'THY İzmir'i hub ilan etsin, direkt uçuşlar istiyoruz' diyoruz. Bizim sesimizi siyasetçiler, yerel yöneticiler duymuyor mu" diye sordu.

Başbakan ve ana muhalefet partisi liderinin İzmir'den milletvekili olduğunu hatırlatan İşler, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çok sayıda milletvekilimiz var. Bu konuda siyasetçiler, yerel yöneticiler ne yapıyor? Bu teşvik uygulamaları neden İzmir'de yapılmıyor? Üç saatlik sürede 54 ülkeye ulaşabilecek mesafedeki İzmir direkt uçuş avantajından ve destekleyici uygulamalardan neden mahrum bırakılıyor? İzmir turizmin her geçen gün kaybediyor ve geriye gidiyor. Sektör olarak bizim iyi olmamız hiçbir şeyi değiştirmiyor. Bu atalet niye? Burada siyasetçilerin ve yerel yöneticilerin çalışmasını istiyoruz, harekete geçmeye ve seslerini yükseltmeye çağırıyoruz.

İlkleri bulan, ortaya çıkaran İzmir'in direkt uçuşlar olmadığı için avantajlarını kaybettiğini söyleyen Mehmet İşler, "Direkt uçuşlar olmadığı için kongre turizmi şansımızı İstanbul'a kaptırdık, şimdi sağlık turizmindeki avantajlarımızı da kaybediyoruz. İzmir uyuyor mu, İzmir bu kadar aciz mi? Hani İzmir İstanbul'la yarışacaktı? Direkt uçuşların olmadığı yerde işadamı nasıl bağlantı kuracak? Biz turisti İstanbul üzerinden mi getirelim? Biz pişiriyoruz, İstanbul yiyor. Bu İzmir'e yapılan bir haksızlıktır. İzmir'e direkt uçuşlar istiyoruz" dedi.

Ankara'yı hub ilan eden THY'nin, Berlin, Frankfurt, Viyana ve Paris'e direkt uçuşlar başlatma kararı aldığını belirten Mehmet İşler, yakında Ankara'dan Düsseldorf ile Amsterdam'a da direkt seferler başlatılacağını söyledi. Bütün bu şehirlere yaz-kış direkt uçacağını duyuran THY'nin Ankara'yı bir hub olarak dünyaya bağlamaya çalıştığını anlatan İşler, "Bürokrasinin şehri Ankara'ya direkt uçuşlar konulurken İzmir bu konuda yine sahipsiz, yine öksüz bırakılıyor" görüşünü dile getirdi. (DHA)

 
FETÖ operasyonunda 29 tutuklama
 
İzmirli genç şeflerden kıskandıran lezzetler
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Egeli ihracatçılardan tarihi rekor!
Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) Kasım ayında ihracatını, 2016 yılı Kasım ...
İTO binası kadına şiddete karşı turuncuya boyandı!
Kadına karşı şiddet ile toplumsal cinsiyet eşitsizliğine dikkat çekmek ...
Vakıfbank'ta 'Atila davası' açıklaması
VakıfBank'ın ABD'de görülen davaya ilişkin yaptığı açıklamada, ABD'de ...
 
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı: En kötü senaryoda bile...
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ertem, ABD'de devam eden davanın ekonomiye ...
MÜSİAD İzmir'den anlamlı yardım projesi
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İzmir Şubesi, İzmir Valiliği ...
Türk ihracatçılar İsrail pazarında!
Ege Su Ürünleri ve Havyansal Mamuller İhracatçı Birlikleri Başkanı Kızıltan: ...
 
Yumurta satışında yeni dönem: O kodlara dikkat!
Bakanlık tarafından hazırlanan tebliğle birlikte yumurta satışında yeni ...
Bakanlık Çiftlik Bank için inceleme başlattı
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, son dönemde vatandaşlar tarafından saadet ...
İzmirli yağ devi eski Rus subayının şirketine satıldı!
İzmir merkezli Altınyağ Kombinaları AŞ, Avrupa'da faaliyet gösteren yağlı ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri