POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Bahçeli'den 'Hollanda maçına çıkmayın' çağrısı
Bahçeli'den 'Hollanda maçına çıkmayın' çağrısı
Sosyal medyadan hakarete yeni düzenleme
Sosyal medyadan hakarete yeni düzenleme
Park yeri kavgasında bıçaklanarak öldürüldü
Park yeri kavgasında bıçaklanarak öldürüldü
Soruşturmada 'gizli tanık' iddianamesi kabul edildi
Soruşturmada 'gizli tanık' iddianamesi kabul edildi
3 Temmuz 2024 Çarşamba - 10:26

İzmir Model Fabrika'dan 'verimlilik' lansmanı

 İşletmelere, kaynakların etkin kullanımıyla verimliliklerini artırmak için yapılması gerekenleri deneyimleme olanağı sunan İzmir Model Fabrika'dan danışmanlık alan firmalar, tecrübelerini ve kazanımlarını İzmir Ticaret Odası'nda düzenlenen 'Verimlilik Lansman Toplantısı'nda anlattı.

İzmir Model Fabrika dan  verimlilik  lansmanı

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Stratejik Araştırmalar ve Verimlilik Genel Müdürlüğü, İzmir Ticaret Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası ve İzmir Ekonomi Üniversitesi'nin iş birliğinde düzenlenen “'İzmir Model Fabrika Verimlilik Lansman Toplantısı', Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Verimlilik Uygulamaları Dairesi Başkanı Yücel Özkara, İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve İzmir Model Fabrika Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Elmasoğlu, Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve İzmir Model Fabrika Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Metin Akdaş ile Model Fabrika Direktörü Anıl Okcu'nun açılış konuşmalarıyla başladı.

DANIŞMANLIK ALAN FİRMALAR SUNUM YAPTI

İzmir Yetkinlik ve Dijital Dönüşüm Merkezi İzmir Model Fabrika'dan danışmanlık alan ARNES - Jetseal Sealing Technologies, Grafenz Endüstri ve Ticaret A.Ş., OSP Steel Hot Rolled Special Profiles, Torman A.Ş. firma yetkililerinin birer sunum gerçekleştirdiği toplantıya, İzmir Sanayi ve Teknoloji İl Müdür Vekili Yücel Yavuz, İzmir Ticaret Odası Meclis Üyesi Şevket Akçay, Ege Bölgesi Sanayi Odası Genel Sekreteri Mustafa Kalyoncu, İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) Genel Sekreteri Mehmet Yavuz, KOSGEB İzmir İl Müdürü Levent Arslan, İzmir Ticaret Odası Genel Sekreter Yardımcısı Uğur Sülün ile üyeler katıldı.

'MEMLEKET MESELESİ OLARAK GÖRÜYORUZ'

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Stratejik Araştırmalar ve Verimlilik Uygulamaları Daire Başkanı Yücel Özkara konuşmasında, verimliliğin artırılmasına yönelik çalışmaların çoğalması gerektiğine dikkat çekerek, bu konuya memleket meselesi olarak baktıklarını ifade etti. Özkara, özellikle yüksek teknoloji ile ilgili projeleri desteklediklerini ifade etti. İzmir Model Fabrika'da güzel bir sinerji olduğunu belirten Özkara, iki seçkin odanın ve üniversitenin birlikteliği ile devam eden bu projeye Bakanlık olarak desteklerinin devam edeceğini ve KOSGEB desteklerinin nasıl geliştirilebileceği konusunda da çalışacaklarını sözlerine ekledi.

'HEDEFİMİZ YAPILMAYANI YAPMAK'

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve İzmir Model Fabrika Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Elmasoğlu, 'verimlilik' esaslı çalışmalarının başarısının temelinde İzmir Model Fabrika'nın güçlü ve profesyonel bir ekibinin olduğuna dikkat çekti. Hedeflerinin yapılmayanı yapmak, farklılık yaratmak olduğunu belirterek sözlerine devam eden Elmasoğlu, "Model Fabrika, İzmir'de ortak akıl ile sürdürdüğümüz en önemli projelerimizden biri. İzmir Model Fabrika'nın hayata geçirilmesi ve sürdürülebilir bir çalışma yürütmesinde katkısı olan, süreçte aktif rol alan firmalarımıza, kamu kurumlarımıza, tüm paydaşlarımıza, destekçilerimize teşekkür ediyorum. Bu güç birliği ile yola çıktığımız Modern Fabrikalar bizlere bugün; 'Verimliği nasıl artırabiliriz' sorusunun cevabını vermiştir" dedi.

'KOBİ'LER İÇİN FIRSAT'

Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve İzmir Model Fabrika Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Metin Akdaş ise Model Fabrikaların sürdürülebilirlik adına KOBİ'ler için birer fırsat olduğuna değinerek tüm kaynakların en verimli şekilde kullanılması gerektiğini, faydalı olması adına bu ve benzeri toplantıların periyodik olarak yapılması gerektiğini vurguladı.

'HEDEFİMİZ VERİMLİLİK'

Model Fabrika Direktörü Anıl Okçu, Model Fabrika'nın amaçlarına ve bu amaçlar doğrultusunda yürütülen çalışmalara değinerek, tüm hedeflerinin verimlilik ve sürdürülebilirlik odaklı olduğunu ifade etti.

Konuşmaların ve sunumların ardından katılımcıların soruları yanıtlandı.(DHA)

 

Etiketler:
 
İzmir, bu yaz da sanata doyacak
 
Kirada tavan zam oranı belli oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Barselona kruvaziyer istemiyor, rota İzmir!
Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, ...
Emekli ve memurun gözü enflasyonda!
Milyonlarca memur ve emeklinin gözü Haziran ayı enflasyonuna çevrildi. ...
LPG'li araç sahiplerine kötü haber: Zam geldi!
Otogaz grubuna 1,76 TL fiyat artışı meydana geldi.
 
Bakan Şimşek: Türkiye'de asgari ücret düşük değil
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek gündeme dair açıklamalarda bulundu.
İzmir'de aşırı sıcaklar meyve ağaçlarını kuruttu!
Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) İzmir Şube Başkanı ve Ege Üniversitesi ...
Kiralarda yüzde 25 zam sınırı uygulaması sona erdi!
Kira artışında yüzde 25'lik sınır bugün sona eriyor. Yeni dönemde kira ...
 
Yarın başlıyor: Temassız ödemede yeni dönem
Kartlar ve mobil cihazlar üzerinden yapılacak temassız ödemelerde şifresiz ...
Kira zammında yeniden TÜFE dönemi
Konut kiracılarını korumak için 2 yıldır yüksek enflasyon döneminde uygulanan ...
İzmir'e havadan-denizden turist akını!
İzmir'i 2024 yılının ocak-mayıs dönemimde hava ve deniz yoluyla gelerek ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Cemil Tugay’la A’dan Z’ye siyaset… Çarpıcı mesajlar!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri