POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Barış Boyun çetesi ‘taşeronluk’ yaptı
Barış Boyun çetesi ‘taşeronluk’ yaptı
Benzine bir büyük zam daha geliyor!
Benzine bir büyük zam daha geliyor!
Makarna fabrikasındaki patlamada yeni gelişme!
Makarna fabrikasındaki patlamada yeni gelişme!
23 ilde terör örgütü DEAŞ'a operasyon!
23 ilde terör örgütü DEAŞ'a operasyon!
14 Haziran 2023 Çarşamba - 17:51

İzmir Ukraynalılar Derneği’nden 'baraj' isyanı!

Çernobil’den bu yana Avrupa’nın gördüğü en büyük felaket olarak adlandırılan baraj patlamasının Rusya tarafından gerçekleştirilen bir terör eylemi olduğunu savunan İzmir Ukraynalılar Derneği basın açıklaması düzenledi.

İzmir Ukraynalılar Derneği’nden  baraj  isyanı!

Bir yılı aşkın süredir devam eden Rusya- Ukrayna savaşında geçtiğimiz günlerde endişe yaratan bir gelişme yaşandı. Ukrayna’nın Herson kentinde bulunan Rusya kontrolündeki Nova Kakhovka Barajı gerçekleştirilen saldırı sonucu ağır yara alırken, barajın patlamasıyla tüm bölge sular altında kaldı. Çernobil’den bu yana Avrupa’nın gördüğü en büyük felaket olarak adlandırılan baraj patlamasının Rusya tarafından gerçekleştirilen bir terör eylemi olduğunu savunan İzmir Ukraynalılar Derneği Gündoğdu Meydanı’nda basın açıklaması düzenledi. Çocuklarıyla birlikte açıklamaya katılan Ukraynalılar ellerinde, felaketin yarattığı hasarı yansıtan görüntülerin yer aldığı görseller ve “Karadeniz tehlikede”, “Ukrayna’da çevre katliamını durdurun”, “Ukrayna’ya destek ol Türkiye”, “Savaşa hayır de” yazılı dövizler taşıdı. Açıklama öncesinde Türkiye ile Ukrayna’nın milli marşları hep bir ağızdan okundu ve savaşta hayatını kaybedenler anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Grup adına basın açıklamasını İzmir Ukraynalılar Derneği Başkanı Oksana Özek okudu.

DOĞRUDAN TEHDİT OLUŞTURUYOR

Rusya’nın Ukrayna’da başlattığı geniş çaplı savaşın yaklaşık 1,5 yıldır sürdüğünü belirten Özek, “Korkunç yıkım, cinayet, tecavüz, çocuk kaçırılmasının da bir sınırı olduğunu, daha kötüye gidemeyeceğini düşündük ancak bariz kötülüğün sınırı yoktur. Rusya işgal ettiği toprakların her metresini terör için ve önüne çıkan her şeyi yok etmek için kullanıyor. Kakhovka hidroelektrik santral barajının 6 Haziran 2023’te patlaması, Ukraynalıların soykırımını, Ukrayna’daki çevresel durumun kötüleşmesini ve Ukrayna Silahlı Kuvvetleri’nin karşı taarruzunu zorlaştırmayı amaçlayan önceden planlanmış bir terör eylemiydi. Bu, Rusya’nın terörist bir devlet olduğunun bir başka kanıtıdır. Ortaya çıkan çevre tahribatının Ukrayna, Karadeniz bölgesi ve tüm dünya için korkunç sonuçlan olacaktır. Şehirleri ve köyleri yıkayarak önüne çıkan her şeyi silip süpüren suyun emdiği tehlikeli ve zehirli maddelerin, kanalizasyon ve arıtma tesislerinin ve gömü alanlarının miktarını bir düşünün. Tüm bu atıklar şu anda Karadeniz'de ve Türkiye de dahil olmak üzere bölgedeki tüm ülkelerin sivil nüfusu için doğrudan bir tehdit oluşturuyor. Çok sayıda insan ve hayvan boğularak öldü ve cesetleri Karadeniz kıyılarına vuruyor. Bu su akışı, Karadeniz'e anti-tank mayınlan ve patlayıcı cihazlar getirmiştir. Karadeniz bölgesi şu anda büyük bir tehlike altındadır ve Türkiye'yi bu bölgenin güvenliğini sağlamak üzere tedbir almaya çağırıyoruz. Bu artık küresel bir sorun haline gelmiştir; bu nedenle tüm dünyayı terörizme karşı birleşmeye, doğanın ve insan hayatının yok edilmesine karşı koymaya çağırıyoruz” dedi.

KURTARMA OPERASYONLARI İÇİN DESTEK ÇAĞRISI

Açıklamanın devamında felaketin olası etkilerine vurgu yapan Özek, “Ukrayna’nın tarım arazilerinin sular altında kalması, küresel gıda krizinin artmasına ve Ukrayna’nın ihracatçısı olduğu bazı gıda gruplarının fiyatlarının yükselmesine yol açacaktır. Sular altında kalan yerleşim yerlerindeki insanların yardıma ihtiyacı var ancak Rusya bunu sağlamadığı gibi tahliye yollarını da bombalıyor. Türkiye’den ve uluslararası toplumdan kurtarma operasyonuna yardımcı olmalarını istiyoruz. İnsan hayatının ve çevrenin hiçbir değerinin olmadığı, Rus teröristlerini bir an önce durdurmamız gerekiyor, zira Kakhovka hidroelektrik santralinin patlaması, Zaporizhzhya nükleer santralindeki reaktörlerin tek soğutma kaynağı olduğu için başka bir felakete neden olabilir. Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı savaş henüz sona ermedi ve sonuçları tüm dünya ülkeleri için yıkıcı olacaktır” ifadelerini kullandı.

 
CHP'de görev dağılımı tamam: İzmir vekilleri hangi komisyonlarda görev aldı?
 
Başkan Soyer Brüksel’de İzmir’i anlattı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
3 mültecinin öldürüldüğü katliam davasında bir 'cezai ehliyeti tam' raporu daha!
İzmir'de bir şantiyedeki barakada yangın çıkararak Suriyeli 3 işçinin ...
İnciraltı planlarına Büyükşehir ile 2 belediyeden itiraz!
İzmir'in on yıllardır plan bekleyen bölgesi İnciraltı'nda bakanlık tarafından ...
İzmir'de 2,2 milyonluk 'kapora' dolandırıcılığına 20 gözaltı!
İzmir'de düzenlenen eş zamanlı operasyonda internet üzerinden ürün ilanları ...
 
MSB: 41 terörist etkisiz hale getirildi
Milli Savunma Bakanlığı, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye'nin kuzeyindeki ...
MİT'ten nokta operasyon: İzmir adliyesi saldırısının sorumlusu etkisiz hale getirildi
MİT, 2017'de polis memuru Fethi Sekin'in şehit olduğu saldırının talimatını ...
İzmir'deki operasyonda ele geçirildi: 1 milyarlık naylon fatura!
İzmir'de düzenlenen operasyonda yaklaşık 1 milyar liralık naylon fatura ...
 
İzmir'de korkutan deprem!
İzmir'in Buca ilçesinde 3.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.
'Dur' ihtarına uymadı, 500 'zehir hapı'yla yakalandı!
Bayraklı ilçesinde kaçan sürücünün ara sokakta bıraktığı motosikletteki ...
'Koca' dehşet: Doktor eşini çalıştığı ASM'de öldürdü!
Antalya'nın Alanya ilçesinde yaşayan doktor Melek Bağce, boşanma aşamasındaki ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri