POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
TRT'den sinyal eleştirilerine yanıt
TRT'den sinyal eleştirilerine yanıt
Murat Kurum, Mehmet Özhaseki'den görevi devraldı
Murat Kurum, Mehmet Özhaseki'den görevi devraldı
Çocuğa taciz gerginliği: 474 kişi gözaltında!
Çocuğa taciz gerginliği: 474 kişi gözaltında!
Yerlikaya'dan 'Kayseri' açıklaması: 474 kişiye gözaltı!
Yerlikaya'dan 'Kayseri' açıklaması: 474 kişiye gözaltı!
30 Haziran 2024 Pazar - 15:30

İzmir'de tüp faciası: 5 ölü, çok sayıda yaralı... 2 kişi gözaltında!

İzmir’in Torbalı ilçesinde bir binanın zemin katında patlama meydana geldi. Sanayi tipi tüpün neden olduğu patlamada 5 kişi yaşamını yitirdi, 63 kişi de yaralandı. Patlama bölgede bulunan 7'si ağır 9 binada hasara neden oldu. Patlamaya ilişkin soruşturma başlatıldı. Olayla ilgili 2 Cumhuriyet savcısı görevlendirilirken, sanayi tüpünü değiştiren kişi ve lokanta sahibi gözaltına alındı.

İzmir de tüp faciası: 5 ölü, çok sayıda yaralı... 2 kişi gözaltında!

İzmir’in Torbalı ilçesinde bir binanın zemin katında patlama meydana geldi. Sanayi tipi tüpün neden olduğu patlamada 5 kişi yaşamını yitirdi, 63 kişi de yaralandı. Patlama bölgede bulunan 10 binada hasara neden oldu. Patlamaya ilişkin soruşturma başlatılırken, olayla ilgili olarak 2 Cumhuriyet savcısı görevlendirildi.

İŞTE PATLAMA ANI

İzmir Valisi Süleyman Elban, Torbalı ilçesinde bir lokantada meydana gelen patlamada ölü sayısının 5'e çıktığını, 4 ayrı hastanede yaralıların olduğunu söyledi.

Elban, olay yerinde gazetecilere yaptığı açıklamada, hastanedeki yaralılardan birinin hayatını kaybettiğini belirtti.

Ölü sayısının 5'e çıktığını kaydeden Elban, 4 ayrı hastanede 63 yaralının olduğunu ifade etti.

"Yaralıların içinde durumu ağır olan bir arkadaşımız var ama hayati tehlikesi olmadığını değerlendiriyoruz" diyen Elban, "Hasar alan binalarda yaşayan vatandaşlarımızın geçici konaklamalarıyla ilgili tedbirlerimizi aldık. Arzu edenleri ilçemizdeki değişik otellerimizde konaklatacağız. Bunun dışında iaşeyle ibateyle ilgili çalışmaları başlattık. Öbür tarafta 2 tane savcımız hem sahada, alanda hem de hastanelerde çalışmalarını yürütüyorlar." diye konuştu.

Vali Elban, AFAD, sağlık ekipleri, jandarma, itfaiye gibi çeşitli kurumların çalışmalarını sürdürdüğünü kaydederek, "Çevre Şehircilik'teki arkadaşlarımız binaların sağlığıyla, hasar durumuyla ilgili çalışmalarını yürütüyorlar. Çalışmalar tamamlandığında hangi binalarda sıkıntı var hangilerinde teknik olarak yok onu da açıklayacağız." ifadelerini kullandı.

İhmal olup olmadığına yönelik soru üzerine Elban, "Şu an için çok yönlü araştırma devam ediyor. İhmal, sorun var mı çok yönlü araştırmadan sonra ortaya çıkacak." dedi.

Elban olayda hem lokantada bulunan hem de çevrede bulunanların etkilendiğini sözlerin ekledi.

-"Patlama şiddetliydi"

Fevzi Çakmak Mahallesi Muhtarı Hasan Macit, gazetecilere patlama sesini duyunca olay yerine geldiğini, yaralılara yardımcı olmaya çalıştıklarını söyledi.

Macit patlamanın şiddetli olduğunu aktararak, "Demirciköy muhtarı beni aradı, patlama olduğunu söyledi. Orası bize 5-6 kilometre uzaklıkta. Oradan duymuşlar buraya geldiler. Patlamanın olduğu yerde şırdan ve yemek yapıyorlardı." dedi.

AFAD BAŞKANI MEMİŞ:PATLAMANIN YAŞANDIĞI BİNADA AĞIR HASAR TESPİT EDİLDİ

AFAD Başkanı Okay Memiş, İzmir'in Torbalı ilçesinde şırdancıda meydana gelen patlamanın gerçekleştiği alanda incelemelerde bulundu. İncelemenin ardından açıklamada bulunan Memiş, "Şu ana kadar hastanelerde kalan sadece 9-10 yaralımız bulunmakta. Onların da sabaha kadar da taburcu edilmeleri beklenmektedir. Kontrollü bir şekilde binalara giriş ve çıkışları sağlayacağız. Aslında belli noktalarda tamamıyla yasakladığımızı söyleyebiliriz ve her binanın girişinde de jandarmamız bekliyor. Patlamanın şiddetinden dolayı binalarda zararlar ve hasarlar tespit edilmiş durumda. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na bağlı ekiplerimiz ilk incelemelerini yaptılar. Ve öncelikle patlamanın yaşandığı binanın ağır hasarlı olduğunu tespit ettiler. Diğer tespitler de sabah devam edecek. Burada yaşayan, ikamet eden kardeşlerimizin ve esnafın zararlarını da tespit edeceğiz. Ben hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Bundan dolayı çok üzgünüz. Yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum." ifadelerini kullandı.

LOKANTA SAHİBİ DE GÖZALTINDA

Açıklamasının ardından Memiş, AFAD olarak tam vatandaşların yanında ve emrinde olduğunu söyledi. 

İzmir'in Torbalı ilçesinde 5 kişinin öldüğü, 63 kişinin yaralandığı patlamaya ilişkin lokanta sahibi kadın gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Torbalı Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında jandarma ekipleri lokanta sahibi G.K'nin Menderes ilçesindeki bir yakınının evinde olduğunu tespit etti.

Adrese operasyon düzenleyen ekipler, lokanta sahibi G.K'yi gözaltına aldı.

G.K'nin jandarmadaki sorgusu sürüyor.

Soruşturma kapsamında patlamanın olduğu iş yerinin biten tüpünü dün değiştiren M.K. de jandarma ekiplerince gözaltına alınmıştı.

CHP LİDERİ ÖZEL'DEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir'in Torbalı ilçesinde bir restorandaki patlamada hayatını kaybeden 4 kişiye Allah'tan rahmet, yaralılara şifa diledi. Özel, sosyal medya hesabındaki paylaşımında, şu ifadeleri kullandı: "İzmir'in Torbalı ilçesi Ayrancılar Mahallesi'nde bir restoranda meydana gelen patlamada yaşamını yitiren yurttaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum."

(DHA-AA)

 

 

 
Gazeteci İsmail Küçükkaya'nın acı günü
 
88 bin 455 kişinin sigortası iptal edildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gazeteci İsmail Küçükkaya'nın acı günü
Gazeteci İsmail Küçükkaya'nın annesi Halise Küçükkaya, tatil için geldiği ...
Çeşme'deki yangının çıkış nedeni belli oldu: 1 tutuklama!
İzmir'in Çeşme ilçesindeki makilikte, sigara izmaritinden çıktığı belirlenen ...
İzmir’e bir ‘fırtına’ uyarısı daha
İzmir genelinde, bugün ve yarın için kuvvetli rüzgar ve fırtına beklendiği ...
 
Denize giriş yasaklandı, komandolar sevk edildi
Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde karadan 60 metre açıkta, denizin 5 metre ...
Yangından sonra yürekleri dağlayan kareler
İzmir'in Selçuk, Menderes ilçelerinde dün başlayan orman yangınları, havadan ...
Çorbacıda kanlı kavga!
İzmir'in Ödemiş ilçesinde çıkan silahlı kavgada 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı.
 
Meteoroloji'den birçok kente sağanak uyarısı
Meteoroloji'nin tahminlerine göre bugün yurdun doğu ve kuzey kesimlerinde ...
MİT Başkanı Kalın, Hamas lideriyle görüştü
MİT Başkanı Kalın, Hamas Siyasi Büro Başkanı Heniyye ile görüştü. Görüşmede, ...
Bornova’da dijital dönüşüm
Türkiye'de Elektronik Belge Yönetim Sistemi'ne (EBYS) geçen ilk yerel ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Cemil Tugay’la A’dan Z’ye siyaset… Çarpıcı mesajlar!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri